Nxjerrja me Stevia pa tretës me ultratinguj

Nxjerrja konvencionale e përbërësve të ëmbël si stevioglikozidet nga Stevia rebaudiana përdor tretës toksikë. Për të marrë një produkt ushqimor të shëndetshëm dhe me cilësi të lartë, kërkohet një metodë ekstraktimi pa tretës. Teknika e ekstraktimit me ultratinguj shmang përdorimin e tretësve duke arritur rendimente shumë të larta të nxjerrjes në një kohë të shkurtër përpunimi. Kështu, nxjerrja me ultratinguj e stevias shkëlqen me efikasitet të jashtëzakonshëm dhe miqësor ndaj mjedisit.

Ekstrakte të shëndetshme me nxjerrjen tejzanor

Ëmbëlsirat e Stevia supozohet të jenë një produkt i dobishëm shëndetësor i bërë nga gjethet e barit Stevia rebaudiana Bertoni dhe përdoren si një sheqer diabetik zero. Ëmbëlsia shkaktohet nga glycosides diterpenic që është përafërsisht. 300 herë më e ëmbël se saharoza.
Përmbajtja glikozide e stevia rebaudiana Bertoni përbëhet nga stevioside (5-10%), rebaudioside A (2-4%), rebaudioside C (1-2%), dulcoside A (0.5-1%), rebaudioside B, rebaudioside D , dhe rebaudioside E. Ndryshe nga glycosides tjera, rebaudiana A karakterizohet nga jo-hidhërim e saj. Prandaj, rebaudiana A është përbërja më e shënjestruar nga gjethet e stevisë. Ekstraktimi tejzanor ndihmon nxjerrjen e steviosideve dhe rebaudiosideve me pastërti të lartë. Ekstraktimi tejzanor e glycosides steviol mund të kryhet lehtë në ujë dhe jep jepnin të lartë në një shkallë shumë të lartë të nxjerrjes. Relativisht temperatura e ulët e nxjerrjes midis 60 ° C dhe 80 ° C është e butë në mënyrë që të pengohet një degradim i ekstrakteve.

Nxjerrja tejzanore e stevioglikozideve nga gjethet e stevia kryhet duke përdorur Hielscher UP100H. Sonication ndërpret qelizat dhe lëshon substanca bioaktive.

Nxjerrja tejzanore e Stevia duke përdorur UP100H

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

SonoStation e Hielscher Ultrasonics është një set i ultrazërit me përdorim të lehtë për shkallë prodhimi. (Kliko per te zmadhuar!)

SonoStation – një sistem ultrasonik me 2x 2kW ultrasonicators, rezervuar dhe pompë – është një sistem miqësor për nxjerrjen.

Meqenëse stevia është miratuar si ëmbëlsues, kërkesa për sheqer natyral, zëvendësues pa kalori është rritur ndjeshëm. Për të siguruar produktet e kërkuara të stevias, duhet të zgjerohen kapacitetet e prodhimit komercial. Ekografia është një metodë e provuar për intensifikimin e nxjerrjes.

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj:

 • pa tretës, p.sh. në ujë
 • Rendimentet më të larta
 • normat e larta të nxjerrjes
 • kursim kohe
 • kosto të shpëtuar
 • i sigurt
 • mjedisit të favorshëm
 • grumbull ose përpunim inline

Nxjerrja tejzanor e stevisë: rezultatet e hulumtimit

Ekstraktues tejzanor UP400St për nxjerrjen e steviozideve dhe rebaudiosideve nga gjethet e stevias.Carbonell-Capella et al. (2016) krahasoi teknika të ndryshme të ekstraktimit për nxjerrjen e steviozideve dhe rebaudiozideve. Rikuperimi më i lartë i steviozidit u arrit duke aplikuar ekstraktimin me ultratinguj me UP400S (shih foton majtas) duke përdorur ujin si tretës, duke qenë 3.5 herë më i lartë në krahasim me metodën tradicionale të difuzionit dhe 1.5 herë më i lartë se mostrat e Stevia-s të bluara. Në këtë studim, gjethet e stevias (6 g) u pezulluan në ujë (180 g) në 208 C në një raport të ngurtë/lëng prej 1:30 (w/w). Ekstraktimi me ultratinguj u krye duke përdorur një procesor tejzanor UP400S (Hielscher GmbH, Gjermani), që funksionon në frekuencë 400 W dhe 24 kHz. Për eksperimentet, ekipi hulumtues i Carbonell-Capella vendosi amplituda në 100%, me një mënyrë të vazhdueshme sonication. Një sonotrode titani H22 me një diametër prej 22 mm dhe një gjatësi prej 100 mm u montua për të bashkuar valët e ultrazërit në mostër. Sonda u zhyt në një përzierje që përmban 6 g gjethe Stevia të pezulluara në 180 g ujë ose etanol/ujë (50%) në një balonë qelqi me qafë të ngushtë (kapaciteti mbajtës 1000 mL). Mostrat u zhytën në një banjë ftohëse për të shmangur ngrohjen e shkaktuar nga sonikimi dhe temperatura mbahej gjithmonë më e ulët se 50ºC). Inputi total i energjisë specifike (Wspec, në kJ/kg) është llogaritur duke shumëzuar fuqinë e gjeneratorit (400 J/s) (Fuqia) me kohëzgjatjen totale të trajtimit (sek) pjesëtuar me masën e produktit (kg). Energjia e ultrazërit ishte 178 kJ/kg (për tSHBA = 80 sek.)
(krh. Carbonell-Capella et al. 2016)
Sic-Zlabur et al., (2015) hetuan nxjerrjen e glikozideve steviol së bashku me përbërës të tjerë funksionalë nga gjethet e Stevia dhe arritën në përfundimin se ekstraktimi me ultratinguj është një teknologji miqësore me mjedisin e cila mund të përdoret për nxjerrjen e përbërjeve funksionale nga gjethet e Stevia me një kohë shumë më e shkurtër e trajtimit dhe konsumi më i ulët i energjisë në krahasim me nxjerrjen konvencionale.

Liu et al. (2010) hetoi nxjerrjen me ultratinguj të karbohidrateve totale nga Stevia rebaudiana Bertoni. Për të maksimizuar rendimentin e karbohidrateve totale nga Stevia rebaudiana Bertoni, stevia nga lloji LUYU-131 u përdor si mostra. Metodologjia e sipërfaqes së përgjigjes (RSM) u përdor për të optimizuar gjendjen e nxjerrjes me ndihmën e ultrazërit. Rezultatet treguan se kushtet optimale të nxjerrjes ishin një temperaturë ekstraktimi prej 68°C, një fuqi zëri prej 60 W dhe një kohë ekstraktimi prej 32 min. Duke përdorur nxjerrjen e asistuar me ultratinguj, rendimenti i ekstrakteve u rrit nga një faktor prej 1.5 në temperatura e ulët e nxjerrjes (68 ° C) dhe koha e nxjerrjes (32 min.) Shkurtuar ndjeshëm në krahasim me atë të nxjerrjes klasike. Analiza e komponentëve të ekstrakteve të papërpunuara zbuloi se sasia relative e rebaudiosidit A u rrit në ekstrakte me ndihmën e ultrazërit në krahasim me ekstraktet e fituara nga procesi klasik dhe ekstrakte me ndihmën e ultrazërit cilësi më të mirë.
Alupului dhe Lavric (2008) konfirmojnë në studimin e tyre efikasitetin më të lartë të ekstraktimit të stevias me ultratinguj duke deklaruar se ekstraktimi i steviozidit i induktuar me ultratinguj i Stevia rebaudiana rezulton në përmirësim të produktivitetit ndaj njomjes konvencionale me dyqind herë dhe gjithashtu një kohë më të ulët trajtimi. (krh. Alupului A., Lavric V., 2008)

Post-përpunimi tejzanor i steviosideve

Ultratinguj është një metodë e besueshme për përzierjen, përzierja dhe homogenizing, prandaj tejzanor përdoret shpesh gjatë formulimit dhe përzjerjes së produktit përfundimtar. Kur ekstrakti i stevisë duhet të shpërndahet në një lëng, ultratingulli është një teknikë e shpejtë dhe efikase për të përgatitur një përzierje homogjene – pavarësisht nga viskoziteti. tejzanor shpërndarjen lejon për përgatitjen e zgjidhjeve shumë të ngopura dhe madje edhe mbi-ngopur.

Tejzanor Impiante

Gama e produkteve Hielscher ju mbulon – nëse doni të ekstraktoni vëllime të vogla dhe të mesme për analiza dhe kërkime ose për të nxjerrë në shkallë të madhe të prodhimit komercial. Gama e produkteve tona të ultrasonicators përfshin Tejzanor Devices Lab, sistemet e stolit të lartë për R&D dhe bimët pilot, si dhe industriale me fuqi të lartë tejzanor sistemet me deri në 16,000 vat për njësi të vetme, të cilat mund të grumbullohen dhe kontejnerohen lehtë. Zgjedhja jonë e gjerë e tejzanor aksesorë të tilla si sonotrode, qelizat rrjedhëse, reaktorët dhe nxitësit, mundëson konfigurimin optimal të sistemit të përputhjes së përkryer për nevojat e klientëve tanë.

investim

Të gjitha pajisjet tejzanore Hielscher janë ndërtuar për të 24/7 që do të thotë se pajisjet tona lejojnë një Kthim të shpejtë të Investimit (Roi). Alupului et al. (2009) gjetur gjatë hulumtimit të tyre se fakti i justifikimit ekonomik të aplikimit me ultratinguj me intensitet të lartë si relativisht çmim i ulët metoda nuk duhet të neglizhohet. Për më tepër, Ekstraktimi tejzanor është një teknik bindës për shkak të saj përdorim i thjeshtë dhe të rëndësishme efikasitet.

Nxjerrja me ultratinguj e stevioglikozideve nga gjethet e stevias kryhet duke përdorur Hielscher UP200St. Sonicizimi prish qelizat dhe liron substanca bioaktive si steviozidet dhe rebaudiozidet.

Nxjerrja me ultratinguj e Stevia duke përdorur UP200St

Miniatura e videos

Kërkesë informacioni

Ultratinguj intensifikon nxjerrjen e steviosideve të tilla si rebaudioside A dukshëm.

Struktura molekulare e steviosidit

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher SonoStation e bën të lehtë sonikimin e tufave të madhësisë së mesme duke përdorur një reaktor me qeliza rrjedhëse. SonoStation kompakt kombinon një rezervuar të trazuar 38 litra me një pompë zgavër progresive të rregullueshme që mund të ushqejë 3 litra në minutë në një ose dy reaktorë qelizash me rrjedhje tejzanor.

Stacioni i përzierjes me ultratinguj - SonoStation me homogjenizues 2 x 2000 vat

Miniatura e videosLiteratura / Referencat


Fakte të vlefshme

Steviol Glycosides

Glycosides steviol janë substancat, të cilat janë përgjegjëse për shijen e ëmbël të gjetheve të stevisë. Këto glikozide të steviolit janë një përbërje diterpeni. Ata kanë strukturën kimike të një molekule steviol ku atomi i tij i hidrogjenit karboksil është zëvendësuar nga një molekulë glukoze për të formuar një ester dhe një hidrogjen hidroksil me kombinime të glukozës dhe ramnozës për të formuar një acetal.
Glycosides steviol gjetur në S. rebaudiana lë të përfshijë (me përqindje përafërsisht pesha):

 • Stevioside (5-10%)
 • Rebaudioside A (2-4%)
 • Rebaudioside C (1-2%)
 • Dulcoside A (0.5-1%)
 • Rebaudioside B
 • Rebaudioside D
 • Rebaudioside E

Rebaudioside B, rebaudioside D, rebaudioside E gjenden vetëm në sasi të vogla. Përzierësi i steviol glycoside i disponueshëm në treg, i përdorur si sheqer jo kalorik i nxjerrë nga uzina kryesisht përbëhet nga përafërsisht. 80% stevioside, 8% rebaudioside A dhe 0.6% rebaudioside C.

Pajisje tejzanor

Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.