Shkallëzimi i proceseve të nxjerrjes tejzanor

Për të rritur kapacitetet prodhuese, proceset e nxjerrjes duhet të shkallëzohen në vëllime më të mëdha / xhiro më të larta. Nxjerrja me ndihmën e ultrazërit është një metodë shumë efikase për të izoluar komponimet botanike nga materiali bimor. Për më tepër, aplikacionet e sonication mund të shkallëzohen në mënyrë lineare në vëllime më të mëdha. Me opsionin e trajtimit të materialit bimor në tufa, si dhe në modalitetin e rrjedhjes, nxjerrja me ultratinguj ofron konfigurimin ideal për çdo prodhues të ekstraktit – shkallë të vogël deri në shumë të madhe. Lexoni më shumë rreth shkallës së thjeshtë dhe efikase të nxjerrjes me ndihmën e ultrazërit!

Rritja e shkallës së nxjerrjes me ndihmën e ultrazërit

Shumica e metodave të nxjerrjes (p.sh., nxjerrja e Soxhletit, CO superkritike2 nxjerrja, macerimi) janë pengesa, kur bëhet fjalë për planifikimin e rritjes së prodhimit të ekstraktit botanik. Përdorimi i nxjerrjes tejzanor parandalon që një rritje e prodhimit të bëhet thembra e Akilit të biznesit. Mësoni më poshtë se si nxjerrja me ndihmën e ultrazërit mund të shkallëzohet në mënyrë lineare në çdo vëllim prodhimi.
Lidhja midis parametrave të shkallëzimit dhe procesit: Teknikat konvencionale të nxjerrjes kanë nevojë për kërkime të shtrenjta, me punë dhe kohë intensive për të zbatuar një sistem më të madh nxjerrjeje për rritjen e prodhimit, pasi shumë faktorë të përpunimit ndryshojnë dhe nuk mund të adaptohen në mënyrë lineare në një më të madh. Kjo do të thotë se parametra të shumtë të procesit duhet të vendosen rishtazi dhe shpesh cilësitë e nxjerra të marra në instalime më të vogla të nxjerrjes nuk mund të arrihen në prodhim më të madh.
Bukuria e nxjerrjes tejzanor është shkallëzueshmëria e saj plotësisht lineare. Kjo shkallëzim linear lejon ruajtjen e të gjithë parametrave të rëndësishëm të procesit si amplituda, temperatura, presioni, ekspozimi ndaj ultrazërit (koha), raporti tretës: solid. Shkallëzimi i një procesi të nxjerrjes tejzanor në vëllime më të mëdha kërkon një sipërfaqe më të madhe sonotrode. Kjo do të thotë që shkalla e rritjes mund të bëhet duke përdorur një aparat ultratingullor më të fuqishëm me një sonotrode më të madhe (sondë / bri tejzanor) ose duke instaluar disa ekstraktues tejzanor paralelisht.

Kërkesë informacioni

Nxjerrja tejzanor botanik mund të shkallëzohet lehtësisht në sonikim të vazhdueshëm për rritjen e kapaciteteve prodhuese.

Nxjerrja me ultratinguj në modalitetin e grupit përdoret kryesisht për prodhime të madhësisë së vogël deri në mesatare. Fotografia tregon Ekstraktues industrial tejzanor UIP1000hdT, i cili mund të përdoret në modalitetin batch dhe flow-through (inline).

Kapërceni pengesën e nxjerrjes botanik me Hielscher Ultrasonics! Nxjerrja me ultratinguj mund të shkallëzohet në mënyrë lineare në çdo madhësi prodhimi.

Proceset e nxjerrjes tejzanor mund të shkallëzohen në mënyrë lineare në çdo kapacitet prodhues. Ekstraktuesit tejzanor mund të përdoren në modalitetin batch dhe inline.

Skenarë shembullorë të shkallëzimit tejzanor

Për shembull, në një konfigurim të vazhdueshëm të rrjedhës, ju mund të përshkallëzoni nxjerrjen tuaj botanik duke instaluar paralelisht 3x2kW ekstraktues ultrasonikë UIP2000hdT (që kërkojnë 3 sonotrode dhe 3 qeliza rrjedhëse). Kjo ju jep një fuqi përpunimi të ultrazërit prej 6 kW.
Përndryshe, mund të instaloni një ultratingull të vetëm 6 kW UIP6000hdT, i cili është i pajisur me një sondë të vetme të madhe dhe një reaktor më të madh të qelizave rrjedhëse.

Përparësitë e një organizimi paralel të disa ekstraktuesve tejzanor janë teprica, përdorimi më fleksibël (p.sh. nxjerrja e njëkohshme nga lëndë të para të ndryshme pasi çdo aparat tejzanor mund të përpunojë një material bimor të ndryshëm). Ky model i shkallëzimit është gjithashtu i rehatshëm kur keni tashmë një lloj ultrasonikatori; shtimi i një ose disa pajisjeve të të njëjtit model është i përshtatshëm dhe mund të zvogëlojë kostot tuaja të investimit.

Investimi në një nxjerrës më të madh tejzanor është veçanërisht i përshtatshëm, kur prodhohen njëherësh pjesa më e madhe e të njëjtit ekstrakt. Një ultrasonikator i vetëm më i madh është gjithashtu më i përshtatshëm kur instalohet në një strukturë me hapësirë të kufizuar.

Si t'i afroheni shkallës së ngritjes së nxjerrjes tejzanor

Për një proces nxjerrjeje efikase dhe ekonomike, parametri i procesit duhet të optimizohet. Optimizimi arrihet kur procesi akordohet në xhiros më të lartë nën inputin më të ulët të energjisë, ndërkohë që fitohet cilësia e synuar e ekstraktit. Në një proces të optimizuar tejzanor, energjia, koha e trajtimit dhe kostot e punës minimizohen deri në pikën ku ende arrihet rendimenti dhe cilësia më e lartë e produktit përfundimtar.
Optimizimi i procesit tejzanor bëhet duke testuar konfigurime të ndryshme të parametrave dhe duke u ngushtuar në parametrat optimale për lëndën tuaj të parë. Vlerat e përgjithshme empirike zakonisht përdoren si pikënisje që ndihmojnë për të arritur shpejt në vendosjen ideale individuale. Testet e optimizimit të procesit tejzanor mund të kryhen në vëllime të vogla, gjë që ndihmon në reduktimin e përpjekjeve, kursen materialin dhe merr relativisht shpejt rezultatet e dëshiruara.
Hielscher Ultrasonics ka një qendër teknike dhe laborator të pajisur mirë. Objekti ynë ka jo vetëm gamën e plotë të ultratingujve laboratorikë dhe industrialë për sonikacion në grup dhe inline, por edhe pajisje të sofistikuara analitike për një vlerësim gjithëpërfshirës të rezultateve. Stafi ynë me përvojë të gjatë dhe i trajnuar mirë (me diploma universitare) do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë me optimizimin e procesit – kryerja e provave tejzanor për ju dhe/ose ju këshillojmë në lidhje me konfigurimet më të përshtatshme të procesit tejzanor.

Rritje në shkallë me Ekstraktuesit tejzanor Hielscher: i shpejtë, i besueshëm dhe efikas

Kapërceni pengesën e nxjerrjes me ultratinguj!
Pavarësisht nëse dëshironi të rrisni kapacitetin tuaj të prodhimit në modalitetin e rrjedhës së vazhdueshme ose të vazhdueshme (në linjë), Hielscher Ultrasonics ka ultrasonikatorin ideal dhe aksesorët për kapacitete më të mëdha prodhimi. Ne gjithashtu ju ndihmojmë të transferoni nxjerrjen e grupit tuaj në një proces inline.
Kontaktoni me ne tani! Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë nevojat tuaja të prodhimit dhe t'ju japim specifikimet teknike, udhëzime të thelluara për shkallëzimin e nxjerrjes me ultratinguj dhe propozimet përkatëse!
Për një udhëzues të parë të përafërt, tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonikëve tanë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
0.3 deri në 60L 0.6 deri në 12L/min >UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Konfigurimi i nxjerrjes tejzanor me sondë-ekstraktues me ultratinguj UIP1000hdT dhe përzierës për nxjerrjen botanik

Probe-type tejzanor UIP1000hdT me trazues për prodhimin e ekstrakteve botanike si kanabinoidet (p.sh. CBD, THC, CBG)

Kërkesë informacioni

Ekstraktues botanik tejzanor UIP4000hdT

UIP4000hdT – Ekstraktues tejzanor i fuqishëm 4000 vat për prodhimin e ekstrakteve botanike në shkallë industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.