Homogenizuesit tejzanor të indit

 • Ultrasonikimi është i sigurt & metodë efikase e homogjenizimit të indeve.
 • Aplikacionet tejzanor përfshijnë indet dhe emulsionet e përgatitjes, nxjerrjen e proteinave, ADN / ARN dhe komponimet aktive, ose aktivizimin / inaktivimin e enzimeve dhe maja.
 • Kontrollueshmëria precize e ultrazërit lejon për përgatitjen e mostrës në shënjestër.

Homogjenizimi i indit

Homogjenizimi i indit është një proces i përgatitjes së mostrës ku qelizat e kafshëve dhe bimët ose mikroorganizmat përgatiten para nxjerrjes së substancës intracellulare siç janë proteina, ADN ose ARN. Membrana e qelizës duhet të prishet për të liruar përmbajtjen e qelizës. Pas thyerjes së murit qelizor, makromolekulat intracellulare fluturojnë në zgjidhjen e tamponës në mënyrë që organelet, proteinat dhe ADN / ARN të bëhen të disponueshme. Homogenizuesit tejzanor dhe lyser qelizor janë mjete shumë efikase për të përçarje qelizore, lizë dhe ekstraktim.

Kërkesë informacioni

Ultrasonikët e tipit sonda si UP200St janë homogjenizues të besueshëm të indeve dhe përdoren gjerësisht për përgatitjen e mostrës.

Ultrasonikë të tipit sondë (p.sh. UP200St i fuqishëm 200 vat) janë homogjenizues të besueshëm të indeve dhe përdoren gjerësisht për përgatitjen e mostrës.

Përdorimi i homogjenizuesve të indeve

Homogjenizuesit tejzanor përdoren zakonisht për prerjen e indeve, përçarje të qelizave & liza dhe homogjenizimi i mostrave biologjike para nxjerrjes së substancës intracellulare në gamën molekulare. Me sonikimin e kontrolluar të mostrave, të gjitha hapat nga liza në ekstraktim dhe homogjenizim mund të bëhen duke përdorur të njëjtin disruptor qelizash tejzanor.
Avantazhi i madh i homogenizuesve tejzanor qëndron në lehtësinë fuqi rregullueshme intensiteti i hyrjes dhe sonication. Hiqsuesit e qelizave tejzanore të qelizave (lysers) lejojnë të kontrollojnë intensitetin e sonikimit duke rregulluar amplitudën nga 20% në 100%.
Në mënyrë alternative për operimin e vazhdueshëm, homogjenizuesi tejzanor mund të caktohet në mënyrën e ciklit, p.sh. për sonikimin e indeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë. Sonication në puls mode do të thotë ultrasonicator gjeneron valë të lartë intensive ultratinguj në cikle periodike. Kohëzgjatja e periudhës së zërit dhe koha e pushimit mund të vendoset individualisht nga përdoruesi.
Pulsuar Sonication, gjatë periudhës së pushimit, materiali i zërit mund të kthehet në gjendjen e tij të pushimit dhe mostra mund të qetësohet (duke përdorur kohën e pushimit për shpërndarjen e nxehtësisë). Në këtë mënyrë, intensiteti i përpunimit mund të vendoset në mënyrë të saktë në përputhje me indin dhe ngrohja e mostrës së padëshiruar reduktohet.
Homogenizuesit e indeve me tejzanor janë të fuqishme dhe të përdorshme ndërsa prodhojnë rezultate të besueshme duke siguruar riprodhueshmëri për shkak të kontrollit të plotë mbi të gjithë parametrat e rëndësishëm të procesit.
Në laboratorët biologjik dhe farmaceutik, mikrobiologjinë, kërkimet proteomike dhe gjenomike (p.sh. lirimi i proteinave para analizës perëndimore dhe analizës së imunosorbentit enzimë të lidhur), por edhe në prodhimin e qelizave të aplikimit të zakonshëm të indeve të tejzanoreve, përçarjes së qelizave, përçarjes, lizës, nxjerrjes dhe homogjenizimit të ekstrakte dhe komponimet aktive për industrinë ushqimore, farmaceutike dhe kozmetike.

Gjeni pajisjen optimale tejzanor për kërkesat tuaja

Homogenizuesit e indeve Hielscher tejzanor janë në dispozicion me një gamë të prodhimit me ultratinguj midis 50W dhe 16,000W (16kW).

Punëtorët e laboratorit janë të kënaqur nga funksionimi i thjeshtë dhe intuitiv i homogenizuesve të laboratorit tejzanor të Hielscher. Në varësi të kërkesave specifike, pajisjet Hielscher vijnë me kontroll digjital ose analog.
The VialTweeter është një pajisje e fuqishme tejzanor që lejon sonication të njëkohshme deri në 10 shishe ose tuba provë me të njëjtën intensitet. Për shkak të sonikimit indirekt, ndotja e kryqëzuar dhe humbja e mostrës shmangen tërësisht. Pastrimi dhe sanitimi reduktohet në minimum për shkak të përdorimit të shisheve të disponueshme. Blloku i sonotrodës është i autoklavueshëm.
Në rangun e ultrasonicators laboratorë të tipit të sondës, pajisjet mund të zgjidhen me 50W, 100W, 200W, 250W dhe 400W.
Për vëllime më të mëdha të procesit, diskuzionet tejzanor të stolit janë në dispozicion 500W, 1000W, 1500W dhe 2000W.
Dhe për rrjedhat e volumit të lartë, ultrasonicators të 4000W, 10,000W ose 16,000W janë të grumbulluara dhe në këtë mënyrë të afta për të lezionuar dhe homogjenizuar praktikisht çdo sasi të materies celulare.

Shpërndarja është një aplikim i zakonshëm i ultrasonication. Video demonstron shpërndarjen e shpejtë të një kristalesh sheqeri në ujë duke përdorur Hielscher UP200St.

ilustrim i efektit të ultrazërit në proceset e shpërbërjes

Përparësitë kryesore të homogjenizuesve të indeve tejzanor Hielscher

 • bluarje të shpejtë dhe efikase, homogjenizim, lizë & përçarje qelizore, ose nxjerrje nga cavitation fuqishëm tejzanor
 • përdorimi dhe funksionimi i lehtë dhe intuitiv (zgjidhni versionin analog ose digjital)
 • pastrimi i lehtë i sipërfaqeve të kontaktit me produktin duke e shpërndarë sonotrode nën sonication (CIP clean-in-place / SIP sterilizo-në vend)
 • kutia mbrojtëse e shëndoshë (kutia mbrojtëse e zërit për pajisjet laboratorike janë bërë tërësisht nga qelqi akrilik për shikueshmëri të plotë nga çdo kënd)
 • kontrollin e plotë mbi parametrat e procesit nëpërmjet ekranit me prekje digjitale në pajisjen (ultrasonicators digjital) ose powermeter (për pajisjet analoge)
 • kontrolli i integruar i temperaturës (i rëndësishëm për mostrat e indeve labile të ndjeshme ndaj nxehtësisë)
 • ndalesa në drejtimin e homogjenizimit mund të përcaktohet dhe të përcaktohet në mënyrë individuale në menunë dixhitale
 • të gjitha pajisjet digjitale janë të pajisura me regjistrim automatik të të dhënave (në një SD / USB-ComboCard të integruar), sensor i temperaturës së integruar dhe telekomandë.
 • trajtimi me shumë mostra me VialTweeter ose nga përdorimi i sonotrodeve me 4 ose 8 gisht (p.sh. për integrimin në proceset laboratorike të robotëve)
 • për aplikime në shkallë të vogël dhe në shkallë të gjerë

 

Kliko këtu për rekomandime specifike të procesit në lidhje me përgatitjen e mostrës, homogjenizimin e indeve, lizën dhe nxjerrjen (p.sh. qelizat, bakteret, sporet, komponimet aktive)!

Homogjenizues tejzanor UP100H për përgatitjen e mostrës së pllakave të kulturës së qelizave.

Përgatitja e mostrës me sonda tejzanor UP100H.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ultrasonicators UP200Ht dhe UP200St janë të dy modelet e fuqishme 200W homogjenizues për përgatitjen e mostrës, emulsifikimin, shpërndarjen, nxjerrjen dhe kiminë.

UP200Ht - Homogjenizues ultrasonik i dorës

Ky videoklip tregon homogjenizuesin tejzanor Hielscher UP100H, një aparat ultrasonik i përdorur gjerësisht për përgatitjen e mostrës në laboratorë.

Homogjenizues tejzanor UP100HLiteratura / Referencat

Fakte të vlefshme

Homogjenizuesit e indeve te tejzanor shpesh referohen si sonicator i sondave, lazer sonik, nje perzierje ultratinguj, mulli tejzanor, jane-ruptor, sonifier, dismembrator sonik, disrupter qelizor, disperser tejzanor ose dissolver. Termat e ndryshëm rezultojnë nga aplikimet e ndryshme që mund të plotësohen nga sonication.

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.