Hidrodistilimi tejzanor i vajrave esenciale

 • Nxjerrja konvencionale e vajrave thelbësore është e shtrenjtë dhe konsumon kohë.
 • Ekstraktimi tejzanor jep rendiment më të lartë dhe cilësi të lartë të ekstraktit.
 • Tejzanor mund të kryhet si metodë ekstraktimi me tretës ose me bazë uji. Nga ana tjetër, sonication mund të kombinohen me sistemet tradicionale të nxjerrjes për të përmirësuar efikasitetin dhe cilësinë.

Hidrodistilimi i ekstrakteve botanike

Nxjerrja me ultratinguj është një teknikë shumë efikase për të prodhuar rendimente të larta të ekstrakteve botanike, si vajrat esencialë.Hidrodistilimi është një variant i distilimit me avull. Për nxjerrjen me hidrodistilim, materiali bimor ngjyhet për ca kohë në ujë, pas së cilës përzierja nxehet dhe materialet e paqëndrueshme largohen në avull, kondensohen dhe ndahen. Është një proces i zakonshëm nxjerrjeje për të ndarë komponimet fitokimike nga materiali bimor. Distilim me avull është një teknikë e zakonshme për të izoluar vajrat esencialë, p.sh. për parfumeri.
Meqenëse shumë përbërës organikë priren të dekompozohen në temperatura të larta të qëndrueshme, industria po bën hapa përpara për të përdorur metoda alternative të përpunimit të butë, të cilat japin rezultate më të mira të nxjerrjes (cilësi superiore, rendimente më të larta). Hidrodistilimi me ultratinguj është një teknikë e butë, por shumë efikase e nxjerrjes, e cila përdoret për të prodhuar vajra esencialë me cilësi të lartë.

Kërkesë informacioni

Vajrat esencialë mund të prodhohen në mënyrë efikase nga bimët duke përdorur hidrodistilim me ndihmën e ultrazërit.

Nxjerrja me ultratinguj dhe hidrodistilimi me ultratinguj përmirësojnë ndjeshëm prodhimin e vajit esencial.

Në këtë video, demonstrohet ekstraktimi tejzanor nga HOPS (humulus lupulus). Me ultrasonicator UP200Ht kariofileni dhe komponimet e tjera nxirren.

Nxjerrja tejzanor e HOPS me UP200Ht me sondë S2614

Miniatura e videos

 

Sfidat e prodhimit konvencional të vajit esencial

Problemet e teknikave tradicionale të nxjerrjes, si distilimi me avull qëndrojnë në sasi të mëdha të materialit bimor, të cilat kërkohen për nxjerrjen e vajrave thelbësore në shkallë tregtare. Për 1 kg (2 1/4 lb) vaj esencial të lavandës janë përafërsisht. 200 kg (440 lb) lule të freskëta të livandës kërkohet, për 1 kg vaj të trëndafilit janë midis 2,5 dhe 5 tonë metrik ton petals trëndafili të nevojshëm dhe për 1 kg vaj esencial me limon lënda e parë konsiston në përafërsisht. 3.000 limona. Prandaj vajrat esenciale janë shumë të shtrenjta. Për rose absolute çmimi është rreth 20.000 € (21,000US $) për litër.
Për të fituar avantazhe në lidhje me përfitimin dhe konkurrencën, prodhuesit e vajrave esencialë duhet të zbatojnë metoda më efikase dhe efektive të nxjerrjes. Teknikat e favorshme të nxjerrjes tejzanor i tejkalojnë metodat tradicionale të nxjerrjes me kushte të buta nxjerrjeje, rendimente të larta dhe cilësi superiore të ekstraktit. Sonicizimi mund të kryhet si nxjerrje me bazë tretës ose pa tretës. Përndryshe, nxjerrja e tipit sondë tejzanor mund të kombinohet me sisteme të zakonshme të nxjerrjes, p.sh Nxjerrja Soxhlet, Nxjerrja e Clevenger, CO2 superkritike, hidrodistilimi omik etj.Sono-Soxhlet, Sono-Clevenger, Sono-scCO2, hidrodistilim ohmic tejzanor).

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj dhe hidrodistilimit

Ekstraktimi dhe hidrodistilimi me ndihmën e ultrazërit është sot një teknikë e vendosur për prodhimin e vajrave esencialë të cilësisë së lartë. Si teknikë e nxjerrjes jo termike, sonikimi shmang degradimin termik të përbërjeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë. Në të njëjtën kohë, efikasiteti i nxjerrjes dhe rendimenti i vajit esencial janë rritur ndjeshëm. Gjeni përfitimet e prodhimit të vajit esencial me ultratinguj më poshtë:

 1. Efikasitet i lartë i nxjerrjes: Nxjerrja duke përdorur një ultrasonikator të tipit sondë izolon vajrat esencialë në mënyrë më efikase sesa metodat tradicionale të nxjerrjes, të tilla si distilimi me avull ose nxjerrja me tretës. Kjo ndodh sepse valët e zërit shkaktojnë kavitacion në lëng, i cili ndihmon në prishjen e mureve qelizore të materialit bimor dhe lirimin e më shumë vajit esencial.
 2. Koha më e shkurtër e nxjerrjes: Nxjerrja me ultratinguj mund të nxjerrë vajra esencialë në një kohë shumë më të shkurtër se metodat tradicionale të nxjerrjes. Kjo është për shkak se valët intensive të zërit të gjeneruara nga një sondë tejzanor mund të depërtojnë më thellë në materialin bimor, të prishin qelizën bimore me efikasitet të lartë dhe për këtë arsye ekstraktojnë vajin esencial më shpejt dhe më me efikasitet.
 3. Cilësi e përmirësuar e vajit esencial: Duke qenë se ekstraktimi me ultratinguj është një trajtim jo termik, ai mund të prodhojë vajra esencialë me një cilësi më të lartë se metodat tradicionale të nxjerrjes. Kjo është për shkak se valët e ultrazërit mund të nxjerrin vajin esencial pa dëmtuar përbërjet delikate aromatike që i japin vajit aromën dhe vetitë e tij terapeutike.
 4. Efikas ne energji: Nxjerrja me ultratinguj është një metodë ekstraktuese me efikasitet energjetik në krahasim me metodat tradicionale, siç është distilimi me avull, i cili kërkon shumë energji për të prodhuar avull.
 5. Miqësore ndaj mjedisit: Ultratingulli është një teknikë e pastër dhe miqësore me mjedisin e ekstraktimit, pasi nuk kërkon përdorimin e tretësve ose kimikateve, të cilat mund të jenë të dëmshme për mjedisin.

Këto përfitime e kthejnë nxjerrjen me ultratinguj të vajit esencial në një teknikë shumë efikase dhe ekonomike që ofron shumë përparësi ndaj metodave tradicionale të nxjerrjes.

Nxjerrja me ultratinguj është dukshëm më efikase dhe më e shpejtë se teknikat alternative të nxjerrjes si nxjerrja e dioksidit të karbonit superkritik (SCO2) dhe nxjerrja e Soxhletit.

Nxjerrja me ultratinguj kërkon vetëm një kohë shumë të shkurtër për të gjeneruar rendimentet më të mira të nxjerrjes. Krahasimi i dioksidit të karbonit superkritik (sCO2), nxjerrja me ndihmën e ultrazërit (UAE), nxjerrja superkritike e dioksidit të karbonit e kombinuar me teknikën e lëkundjes së presionit (SCE-PST) dhe nxjerrja e Soxhlet tregon se Emiratet e Bashkuara Arabe janë teknika e nxjerrjes më efikase dhe e shpejtë.

Parimi i punës i nxjerrjes së vajit esencial me ultratinguj

Ultratingulli mund të aplikohet për nxjerrjen efikase të vajit esencial. Valët me ultratinguj izolojnë në mënyrë efikase komponime bioaktive, duke përfshirë vajrat esencialë të paqëndrueshëm.Nxjerrja me ultratinguj është vërtetuar se jep rendiment më të lartë të nxjerrjes dhe redukton konsumin e energjisë. Parimi i punës së nxjerrjes tejzanor është shpërthimi i flluskës i krijuar nga kavitacioni tejzanor. Kavitacioni tejzanor/akustik gjeneron mikro-jeta të lëngëta që shkatërrojnë gjëndrat që përmbajnë lipide në indet e bimëve. Kështu, transferimi i masës ndërmjet qelizës dhe tretësit përmirësohet dhe vaji esencial lirohet. Një avantazh i madh i ekstraktorëve modernë ultrasonikë të sotëm është kontrolli i saktë mbi parametrat e funksionimit (p.sh. intensiteti tejzanor, temperatura, koha e trajtimit, presioni, koha e mbajtjes etj.). Rritja e rendimentit të vajrave esenciale, si dhe degradimi më i ulët termik, cilësia e lartë dhe profili i mirë i aromës dhe shijes janë vërtetuar shkencërisht. (Porto et al 2009, Asfaw et al, 2005).
Ndërsa teknikat e tjera moderne të nxjerrjes ofrojnë vetëm aftësi të kufizuara për shkallë deri në prodhimin industrial, fuqia për të rritur nxjerrjen me ultratinguj në nivel industrial është tashmë e provuar. Për shembull, rendimenti i nxjerrjes së vajrave esencialë nga agrumet japoneze u rrit me 44% në krahasim me metodat tradicionale të nxjerrjes (Mason et al. 2011).

Sono-Clevenger për nxjerrjen e vajrave esenciale. Foto nga Pingret et al., 2014.

Clevenger me Ultrasonikator UP200Ht
(©Pingret et al., 2014)

Kërkesë informacioni

Procesi tejzanor i grumbullimit për trajtimin para hidrodistilimit si ekstraktimi bimor

Nxjerrja me ultratinguj dhe hidrodistilimi

 

Videoja tregon një proces nxjerrjeje duke përdorur sonikatorin Hielscher UP400St për nxjerrjen e rozmarinës së prerë dhe të tharë në një përzierje ujë/etanol në temperatura të ftohta. Hielscher UP400St është një procesor ultrasonik me performancë të lartë i krijuar për aplikime të ndryshme, duke përfshirë përgatitjen e mostrës dhe proceset e nxjerrjes.

Nxjerrja e rozmarinës duke përdorur një homogjenizues tejzanor UP400St

Miniatura e videos

 

Pretreatment tejzanor për nxjerrjen e vajrave esenciale

Për ekstraktimin tejzanor të vajit esencial nga materiali bimor (p.sh. lavandin, urtë, agrume etj.), Një sistem sonifikimi i tipit të tipit hetues siç është UIP2000hdT mund të përdoret për nxjerrjen në stacionin e tavolinës, pilotit dhe prodhimit. Sistemi i nxjerrjes mund të instalohet si një sistem grumbullimi ose inline.
Për nxjerrjen tejzanor grumbull, rekomandohet një enë me një banjë me ujë të ftohtë përreth. Dush me ujë lejon për të shmangur një rritje të padëshiruar të temperaturës dhe degradimin që rezulton. Për nxjerrjen esenciale të vajit lavandin, lule livando janë nxjerrë me p.sh. 2L ujë të distiluar për një kohë të nxjerrjes prej 30 minutash. Amplitudë tejzanor është vendosur në 60%. Pas pre-trajtimit tejzanor, lule livando është hequr, dhe distilimi konvencional me avull është kryer për nxjerrjen e vaj esencial.
Për instalimin e nxjerrjes inline, procesori tejzanor është i pajisur me sonotrode dhe qelizë rrjedhëse. Për qëllime të ftohjes, reaktori i qelizës së rrjedhës është i pajisur me një xhaketë ftohëse. Për para-trajtimin tejzanor, materiali i bimëve i tejngarkuar derdhet nëpërmjet dhomës së reaksionit ku kalon direkt përmes zonës cavitational. Një përfitim i mëtejshëm i ekstraktimit tejzanor inline është mundësia e presionit të dhomës së reagimit për të rritur efektin e nxjerrjes.
Para-trajtimi tejzanor para hydrodistillation rrit prodhimin e vajrave thelbësore nxjerrë dhe përmirëson normën e nxjerrjes – duke rezultuar në një procedurë të përgjithshme më efikase.

Vajrat esenciale mund të nxirren në mënyrë efikase nga sonication! www.hielscher.com
 

Avantazhet e nxjerrjes me ultratinguj dhe hidrodistilimit

 • shpejt & nxjerrje efikase
 • Proces jo-termik, i butë
 • Ekstrakte me cilësi të lartë
 • të jepnin të lartë
 • Spektri i plotë i aromës
 • Më pak lëndë e parë
 • Nxjerrja e Gjelbër
Konfigurimi i hidrodistilimit tejzanor i përbërë nga sonda tejzanor Hielscher UP200S dhe një konfigurim distilimi. Ky konfigurim i nxjerrjes njihet si Sono-Clevenger.

Sono-Clevenger me sondë tejzanor UP200S: Një konfigurim hidrodistilimi i intensifikuar në mënyrë ultrasonike për izolim shumë efikas të vajit esencial.
(©Rasouli et al. 2021)

Studim rasti: Hidrodistilim me ultratinguj i vajit esencial nga Satureja khuzistanica

Rasouli etj. (2021) hetoi efikasitetin e nxjerrjes së vajrave esencialë nga bima bimore Satureja khuzistanica Jamzad duke krahasuar hidrodistilimin tradicional dhe Clevenger të intensifikuar në mënyrë ultrasonike (Sono-Clevenger). Ata krahasuan të dyja teknikat e nxjerrjes, hidrodistilimin dhe Clevenger tejzanor, në lidhje me kohën e izolimit, rendimentin dhe cilësinë e vajrave esencialë të marrë. Rezultatet tregojnë se ndërsa profili kimik dhe vetitë biologjike të vajrave esencialë të marrë janë të një cilësie të lartë të krahasueshme, metoda e nxjerrjes me ultratinguj rrit efikasitetin e prodhimit të izolimit të vajit esencial deri në 40%. Imazhet e mikrografit elektronik të skanimit (SEM) të gjetheve të trajtuara të Satureja zbulojnë një përçarje më efikase të mureve të qelizave bimore me anë të ultrazërit. Si rezultat, u vu re një rritje në nxjerrjen e vajit esencial me rreth 40% në krahasim me metodologjinë konvencionale të hidrodistilimit.
Ky studim nënvizon rezultatet e shumë raporteve të tjera, në të cilat është hetuar para-trajtimi me ultratinguj përpara hidrodistilimit dhe është treguar se ultrazëri i tipit të sondës rrit cilësinë dhe sasinë e vajit esencial duke ulur kohën e nxjerrjes dhe konsumin e energjisë në krahasim me teknikat konvencionale. .
 

Sono-Clevenger është metoda e hidrodistilimit të intensifikuar me ultratinguj, e cila jep rendimente më të larta të vajit esencial brenda një kohe më të shkurtër përpunimi.

Krahasimi i rendimentit të ekstraktimit në funksion të kohës për hidrodistilim dhe metodës sono-clevenger: Nxjerrja me ultratinguj e vajit esencial me një Sono-Clevenger jep rendimente më të larta të vajit esencial brenda një kohe më të shkurtër ekstraktimi.
(©Rasouli et al. 2021)

 
 

SEM e gjetheve të Satureja: (A) pas hidrodistilimit për 4 orë, dhe (B) pas trajtimit me sono-clevenger për 60 min. Trajtimi më i shkurtër Sono-Clevenger jep një ndërprerje më të mirë të qelizave dhe në këtë mënyrë rendimente më të larta të vajit esencial.
(©Rasouli et al. 2021)

 

Kërkesë informacioni

Ekstraktorë tejzanor për hidrodistilimin e vajit esencial

Ekstraktorët me ultratinguj të fuqisë Hielscher janë të disponueshëm për instalime në tavolinë, impiante pilot dhe impiante industriale. Procesorët tanë tejzanor janë saktësisht të kontrollueshëm dhe mund të japin amplituda shumë të larta (deri në 200µm për ultrasonikët industrialë, amplituda më të larta sipas kërkesës) për të gjeneruar një fushë akustike intensive. Të gjitha pajisjet tona tejzanor, nga laboratori në sistemet industriale, janë ndërtuar për funksionim 24/7 në kushte të rënda pune.
Ekstraktuesit tejzanor Hielscher mund të testohen në shkallë të lartë për testet e fizibilitetit dhe optimizimin e procesit. Më pas, të gjitha rezultatet e procesit mund të shkallëzohen në mënyrë lineare në prodhimin e plotë industrial. Përvoja jonë e gjatë në përpunimin me ultratinguj na mundëson të konsultohemi dhe të ndihmojmë klientët tanë që nga testet e para dhe optimizimi i procesit deri në zbatimin e një operacioni industrial shumë efikas.
Vizitoni laboratorin tonë teknik dhe qendrën e procesit për të eksploruar aftësitë e sistemeve tejzanor Hielscher!
Sistemet tona të fuqishme tejzanor mund të përdoren për sonikacion grupor dhe inline. Për prodhimin e vajit esencial, një kombinim sinergjik mund të arrihet duke instaluar një sondë tejzanor në një strukturë konvencionale hidrodistilimi. Riparimi i linjave ekzistuese të prodhimit mund të bëhet gjithashtu lehtësisht.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me ekstraktuesit me ultratinguj, protokollet e hidrodistilimit të vajrave esencialë dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të heqjes dhe t'ju ofrojmë një sondë tejzanor që plotëson kërkesat tuaja të nxjerrjes!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Soxhlet kombinuar me sonication çon në yields të lartë dhe herë të shkurtër nxjerrjes (Kliko për ta zmadhuar!)

Ultrasonikator UP200Ht me heqës Soxhlet.
(©Djenni, et al., 2012)Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

U nxit me sukses nga Ultrasonics

Materialet e bimëve dhe indet bimore në vijim janë provuar se nxjerrja tejzanor arrin rezultate të përmirësuara të nxjerrjes. Ekstraktimi tejzanor jep rendiment më të lartë, ekstrakte me cilësi të lartë me një përbërje të plotë / profil aroma dhe spektër të plotë aromë.
herbs & lë: spearmint, nenexhik, stevia, kanp, hops, basil, trumzë, piper, rigon, urtë, kopër, majdanoz, eukalipt, ulliri, çaj jeshil, çaj i zi, Boldo, duhan, piper, borzilok, etj.
Lule (attars): Rose, livando, ylang-ylang, jasemini, patchouli, tuberoza, mimoza etj.
Frutat: portokalli, agrume, limon, mjedër, domate, molle, boronicë, boronicë, mandarin, rrush, ulliri, xinxife, etj.
erëza: shafran, koriandër, xhenxhefil, ilaçe, arrëmyshk, kanellë, shafran i Indisë, vanilje, karafil, arrëmyshk, mace etj.
dru & leh: agarwood, lisi, dru sandali, dru kedri, pisha, lëvorja e kanellës, etj.

Ekstraktet botanike përmbajnë spektrin e plotë të përbërjeve aktive dhe të fitokemikalit në mënyrë që vaji esencial përmban lipide, terpene dhe terpenoide, fenole, alkaloide, flavonoide, komponime karbonik, antioksidantë, vitamina, pigmente, enzime etj.
Shembuj të molekulave të nxjerra: monoterpenes dhe monoterpeneoids, sesquiterpenes, limonene, carvone, a-pinen, limonene, 1,8-cineole, cis-ocimene, trans-ocimene, 3-oktanone, beta-karotene, pinene, kamfuri, , β-pinene, myrcene, para-cymene, limonene, γ-terpinene, linalool, myrtenol, myrtenal, carvone.
Vajrat esenciale tregojnë efekte antioksiduese dhe antimikrobiale, gjë që i bën ato përveç aromës dhe aromës së tyre, një përbërës i dobishëm për ushqim dhe produkte mjekësore.
Vajrat esenciale, p.sh. nga livando, karamele mente dhe eukalipt, kryesisht prodhohen me distilim me avull. Materialet e papërpunuara bimore, të tilla si lule, gjethe, dru, lëvorje, rrënjë, farëra dhe lëvozhgë, nxirren nga distilimi i ujit, ndërsa ngjyhet dhe ziehet me ujë në një aparat distilimi.

hydrodistillation

Për hydrodistillation, dy forma janë të diferencuara: distilim të ujit dhe distilim me avull.
Për izolimin e vajrave esenciale nga distilimi i ujit, materiali bimor vendoset në ujë për t'u zier. Për distilim me avull, avulli injektohet në / përmes materialit bimor. Për shkak të ndikimit të ujit të nxehtë dhe avullit, vaj esencial lirohet nga gjëndrat lipide në indet e bimëve. Avulli avullues i ujit e çon vajin jashtë materialit bimor. Më pas, avulli është kondensuar në një kondensator nga ftohja indirekte me ujë. Nga kondensuesi, ekstrakti i distiluar (vaj esencial) derdhet në një ndarës, ku vaji ndahet automatikisht nga uji i distiluar.

nxjerrjes tretës

Për shkak të efikasitetit, shumica e vajrave esenciale, p.sh. për industrinë e parfumeve dhe aromave, prodhohen me ekstraktim tretës, duke përdorur solvente të paqëndrueshme, p.sh. hekzanë, di-metilen klorur ose eter naftal. Përparësitë kryesore të nxjerrjes së tretësit mbi distilim është se një temperaturë uniforme (rreth 50 ° C) mund të mbahet gjatë procesit. Meqenëse temperaturat më të larta rezultojnë në degradimin e përbërjeve esenciale të vajit, vajrat e nxjerra nga tretësit karakterizohen nga një tërësi më e lartë e përbërësve të tyre të paqëndrueshëm dhe një erë më natyrale.
Supercritical CO2 provohet të jetë një tretës i shkëlqyer organik dhe gjithashtu është një metodë tjetër alternative për nxjerrjen e vajrave aromatike nga botanikët.

Nxjerrja e tretësve

Tretësit organikë tradicionalë për nxjerrjen përfshijnë benzen, toluen, heksan, eter dimetil, eter naftal, di-metilen klorid, acetat etilik, aceton ose etanol.
Etanol përdoret për nxjerrjen e përbërësve aromatik nga materialet bimore të thata, si dhe nga vajrat ose betonat e papastër që janë prodhuar së pari nga nxjerrja organike e tretësit, shprehja, ose enfluerage. Ekstrakte etanolike nga materialet e thata njihen si tinktura. Tinkturat nuk duhet të ngatërrohen me larjen e etanolit, të cilat kryhen për pastrimin e vajrave dhe betoneve për të marrë absolute.
Kur uji përdoret si lëng ekstraktimi, procesi quhet ekstraktim pa tretës.

Vajrat esenciale

Vajrat esenciale prodhohen nga nxjerrja nga materiali bimor. Si lëndë e parë mund të përdoren lloje të ndryshme të bimëve, p.sh. lule (p.sh. rose, jasemini, karafil, karafil, mimoza, rozmarinë, lavander), gjethet (p.sh. nenexhik, Ocimum spp., Lemongrass, jamrosa) (p.sh., kedri, sandale, pisha), rrënjët (p.sh. angelica, sassafras, vetiver, saussurea, valerian), farat (p.sh. kopër, kopër, patëllxhan, qeramikë, patchouli, petitgrain, verbena, kanellë) (p.sh. xhenxhefil, calamus, curcuma, orris) dhe mishrat ose nxjerrjet e oleoresin (p.sh. balsam i Perusit, balsamum Myroxylon, storax, mirrh, benzoin), fruta (bergamot, portokalli, limoni, ).

Konkrete dhe Absolute

Betoni është termi për masën gjysmë të ngurtë që merret me nxjerrjen e tretësit nga materiali i freskët bimor. Materiali i freskët bimor është nxjerrë më së shumti duke përdorur solvente jo polare benzinë, toluen, heksan, eter naftal. Pas procesit të nxjerrjes, tretësi është avulluar, në mënyrë që të merren një mbetje gjysmë solide e vajrave esenciale, rrëshirë, rrëshira dhe phytochemicals të tjerë lipofil (hidrofobik). Ky është i ashtuquajturi beton.
Për të marrë një absolute nga betoni, betoni duhet të trajtohet me një alkool të fortë në të cilin mund të shpërndahen disa përbërës të caktuar.

Prodhimi tejzanor i nanoemulsioneve

Interesi për përdorimin e nanoemulsioneve si sisteme shpërndarëse për përbërësit ushqimor lipofilik, si zgarë për komponimet aktive në prodhime farmaceutike dhe kozmetike është në rritje të konsiderueshme për shkak të qartësisë së lartë optike, stabilitetit të mirë fizik dhe aftësisë për të rritur bioavailability. tejzanor emulsification përgatit mikro dhe nano-emulsione të qëndrueshme të cilat garantojnë rezultate më të mira në produktin përfundimtar.
Kliko këtu për të mësuar më shumë rreth emulsifikimit tejzanor!


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.