Përgatitja tejzanor e Bitters

  • Bitters janë shumë intensive përzierje alkoolike të përdorur për të shijuar kokteje dhe pije të tjera alkoolike.
  • Ekstraktimi dhe infuzion tejzanor ndihmon për të krijuar një profil të aromës intensive në butonat.
  • Përderisa infuzioni tradicional i hidhërimit është një proces që konsumon kohë, infuzion tejzanor është i shpejtë dhe prodhon shije të shkëlqyera.

Prodhimi i hidhur

Në kontrast me hidhërimet e pijshëm të tilla si Amaro, kokrrat e koktejve numërohen si grurë të pijshëm. Kjo do të thotë se ata normalisht nuk janë gëlltitur, por janë përdorur në sasi të vogla si erëza. Bërë nga botanikët dhe një shpirt i fortë, ato përdoren zakonisht si aroma e koktelit, duke i shtuar ato në pika ose pashë.
Ekstraktimi tejzanor rrit lirimin e agjentëve të hidhur dhe shpejtësinë e tyre të përhapjes në mënyrë të konsiderueshme.

Në këtë video, demonstrohet ekstraktimi tejzanor nga HOPS (humulus lupulus). Me ultrasonicator UP200Ht kariofileni dhe komponimet e tjera nxirren.

Nxjerrja tejzanor e HOPS me UP200Ht me sondë S2614

Miniatura e videos

Bitters Përbërësit

disa Botanicals të tilla si rrënjët, barkat, erëzat, bimët dhe frutat janë përbërës të zakonshëm në butonat. Komponimet aromatike, të cilat u japin gjelbërve shijen e tyre unike, nxirren nga materiali bimor (p.sh. gentian, karafil, lëvozhgë portokalli). Bitters mund të bëhen nga ose një fabrikë e hidhur ose si një tretësirë ​​komplekse duke përfshirë botanikë të ndryshëm.
The alkool, normalisht një shpirt i fortë, vepron si tretës, i cili thith përbërësit aromatizues, të hidhur. Pijet alkoolike që përdoren zakonisht për përgatitjen e hidhur janë vodka, rumi, uiski ose konjaku. Si rregull i përgjithshëm, vodka dhe xhini përdoren për ndezje të lehta, ndërsa uiski, rumi dhe raki përdoren për tufat më të forta. Alkooli i lartë ndihmon për të ruajtur shpikjen e përbërësve dhe jep një jetë pothuajse të pafund.
Bitters kryesisht janë plotësuar me një sasi të vogël të sheqerit ose shurupit të shtuar për të marrë një aromë të raundit të butë të produktit përfundimtar dhe të holluar me ujë në intensitetin e dëshiruar të shijes.

UP200Ht është mikser i preferuar tejzanor i bartenderit.

UP200Ht për mixology

Kërkesë informacioni

Hapi-pas-hapi: Përgatitja tejzanor e hidhërimit

Hapi 1: Macerate botanicals thata duke i rëndë ose shkatërrimin e tyre në një pluhur gjobë. Metodat tipike të maceracionit përfshijnë llaç dhe murtajë, mulli me erëz, ose mulli me kafe. Duke maceruar materialin e thatë të bimëve, sipërfaqja e përgjithshme e lëndës botanike rritet. Sipërfaqja e rritur e sipërfaqes lejon një ndërveprim më të lartë të materialit bimor dhe alkoolit (tretës) në mënyrë që përbërësit e shijes të mund të transferohen më plotësisht në frymë. Kjo është çelësi për të marrë një bujar flavorful.
Hapi 2: Thith materialin e thatë botanik të tokës me alkool. Prandaj, pluhuri i bimëve vendoset në një gotë qelqi dhe shpirti (p.sh. alkooli i lartë i provës si vodka, i cili nuk ka shije të fortë origjinale) shtohet. Për 100g material bimor, përdorni përafërsisht. 600mL alkool me rezistencë të lartë.
Hapi 3: Kjo përzierje botanike e alkoolit është gati për ngjitje. Për nxjerrjen tejzanor dhe infuzion prej përafërsisht. 500mL deri në 1L, ultrasonicators UP200Ht (200W) ose UP400St (400W) janë një zgjedhje e mirë për një proces efikas dhe të shpejtë. Futni bri tejzanor (sonotrode) në gotë dhe lani të lëngët për afërsisht. 3-5 min. Zhvendosni sonotrode përmes përzierjes për të arritur një nxjerrje uniforme nga të gjitha grimcat e bimëve.
Hapi 4: Pas hapit të zërit, pjesët botanike largohen nga fryma e aromatizuar duke shtypur përzierjen përmes një filtri të shkëlqyeshëm (p.sh. filtri i kafesë, gocë deti). Përsëriteni trajtimin nëse është e nevojshme derisa të hiqen të gjitha materialet e ngurta.
Hapi 5 (opsional): Për të krijuar një hidhërim të ndërlikuar, hidhërimet e ndryshme janë blende së bashku. Ekstraktet e hidhura të ndryshme nga lëndët e para të papërpunuara mund të përgatiten në bazë të hapave të mësipërm. Një aromë e shijshme e gojës nxirret nga përzierja, p.sh. gripi me ngjyrë portokalli me qershi dhe hidhërim enët. Opsionale, shtoni sheqer ose shurup për të shijuar dhe holluar me ujë.
Hapi 6: Së fundi, infuzion është e mbushur në një shishe të pastër xhami, preferohet një shishe me ujë xhami bërë nga qelqi kafe.

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Ekstraktorë tejzanor për prodhimin e të hidhurave

Sistem tejzanor me plesht dhe stirrer për nxjerrjen.Procesorët tejzanor Hielscher janë të fuqishëm dhe të besueshëm, gjë që i bën ata mjetin ideal për nxjerrjen në kuzhina, bare dhe industri. Për përgatitjen në shkallë të vogël të bitters, ne rekomandojmë përdorimin e një prej kompakteve tona ultrasonicators laborator. Ata janë të dobishëm dhe përdorues-miqësor dhe për këtë arsye shumë popullor për përgatitjen e hidhërim në beakers të vogla në mes të madhësisë.
Për prodhimin komercial të hidhur, Hielscher ofron një gamë të gjerë të procesorë industrial tejzanor, e cila mund të përdoret për sonifikimin e grupeve, si dhe në regjimin e vazhdueshëm të rrjedhës.
Lexoni më shumë rreth infuzionit tejzanor të pijeve alkoolike si pijet alkoolike dhe pijet alkoolike!
Na kontaktoni sot për të mësuar më shumë për sistemet tona tejzanor dhe përdorimin e tyre në prodhimin e hidhur!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Ultrasonicator UIP500hdT përdoret për prodhimin e pikave të hidhura dhe për plakjen dhe maturimin artificial të përshpejtuar të pijeve alkoolike dhe pijeve të distiluara.

Procesori tejzanor i lartë në stol UIP500hdT është ideale për prodhimin e pijeve të hidhura alkoolike si dhe për të përfunduar pije alkoolike të distiluara.

Aplikime të ngjashme të lUtrasononication në Prodhimin e Spirits


Literatura / Referencat

 
 

Rreth kafshëve

Historikisht, hidrat janë përdorur si tonik medicinal për të lehtësuar tretjen, rregullimin e oreksit dhe përmirësimin e vitalitetit. Përveç cilësive të tyre medicinale, agjentët e hidhur nga barërat aromatike, rrënjët, lëvorja ose frutat janë të shkëlqyeshëm për të injektuar lëngje (p.sh. pije alkoolike) me shijet e tyre të jashtëzakonshme. Botaniket më të përdorura zakonisht me përbërje të hidhur janë rrënja gentian (Gentiana lutea L., e njohur edhe si Entian / Enzian), leh cinchona / quinine, cascarilla, cassia, barishte prej pelushi (Artemisia absinthium herba L.), lëvore portokalli, dhe leh cinchona.
Sot, dy forma të hidhur – gjedhët e tretjes dhe kokrrat e koktejve – janë në dispozicion dhe përdoren për qëllime të ndryshme:
Bitterët e tretjes janë pije të pijshëm, të cilat mund të konsumohen thjeshtë ose si pjesë e një koktejeje alkoolike. forma të njohura të tretësve të tretjes janë amaros dhe liquors gjermane të stilit Kräuter, të cilat konsumohen më së shumti si tretësi pas një vakt. Markat e mirënjohura janë p.sh. Averna, Cynar, Ramazzotti, Fernet Branca, Lucano, Mali i Zi dhe Unicum.
Bitters koktej janë një përbërës i zakonshëm koktej i përdorur si erëza në kokteje. Ato karakterizohen nga një shije shumë e fortë, intensive, në mënyrë që ato të jepen në sasi shumë të vogla (vetëm për të ngrënë koktej). Në baret e koktejve, gripi janë një përbërës i domosdoshëm aromatizues, i cili u jep shumë koktejeve notën e tyre të veçantë aromë. Kokteilet, të cilat përfshijnë bitumin si një komponent thelbësor, janë p.sh. Sazerac, Manhattan, Old Fashioned, Negroni.
Butëra të zakonshme të bëra nga një përbërës i hidhur janë butonat e limonit, hidhërimi i grejpfrutit, hidhërimi i portokallit, hithrave të hundës ose gjedhit të bukës. Bitters me një përbërje të ndërlikuar janë të njohur si aromatike bitters (p.sh. Angostura, mezi i Peychaud).

Agjentët e hidhur

Agjentët e hidhur mund të rrjedhin nga pjesë të ndryshme të bimëve të tilla si rrënjët, lëvoren e drurëve, gjethet, lulet, lëvozhat apo rizomi.
Shembuj për rrënjët e hidhur janë rrënjë angelica, rrënjë barberry, root rrënjë, rrënjë calamus, rrënjë luleradhiqe, rrënjë e djallit klubit, rrënjë gentian, rrënjë jamball, rrënjë rrushi Oregon, rrënjë orris, rrënjë raven, rrënjë sarsaparilla leh.
Shembuj për gjethe të hidhura janë gjethet e artichokës, gjethet e zezë, gjethet e gjetheve të lulelakut, gjethet e lëvozhgës, gjethet e mugwort dhe buds, gjethet e dimrit, gjethet e pelinës.
Shembuj për kërcione të hidhura janë lëvorja e cinchona, lëvrimi i agrume, lëvorja e egër e qershisë, lehja e quasisë.

Për të krijuar buçera të ndërlikuara, agjentët aromatikë dhe aromatizues shtohen për të rrumbullakuar bitumin. Këto ekstrakte aromatike janë nga herbs, erëza, lule, fruta, leh, rrënjë ose arra.
Gjeni disa botanikë aromatikë aromatikë më poshtë:
Melmesat: anise, karabak, qimnon, kardamom, cassia, farë selino, djegës, kanellë, karafil, koriandër, kopër, xhenxhefil, manaferrat, arrëmyshk, peppercorns, anise yll.
herbs & Lule: arugula, kamomili, daffodil, luleradhi, elderflower, hibiscus, hops, livando, balsam limoni, limoni, mentol, nenexhik, raven, rose, rozmarinë, urtë, trumzë, yarrow.
Frutat: lëvozhgat e freskëta ose të thata të agrume si limon, gëlqere, portokalli, grejpfrut dhe fruta të thata si mollë, qershi, fiq, rrush, dardha, rrush të thatë.
Nut: bajame, pecans, arra.
Fasule: fasule kakao, kajsi kakao, fasule kafeje, fasule vanilje.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.