Përgatitja e vodkës dhe shurupit Sakura përmes infuzionit tejzanor

Lulet e qershisë, të njohura edhe me termin japonez Sakura, jo vetëm që duken bukur, ato përdoren gjithashtu për t'i dhënë shpirtrave një shije të hidhur notat e bajames dhe qershisë. Ne ju prezantojmë me teknikën e macerimit dhe infuzionit me ultratinguj, e cila ju lejon të krijoni vodka Sakura ose xhin Sakura. Mësoni se si valët e ultrazërit lëshojnë profilin e plotë të shijes së luleve të qershisë duke krijuar shpirtra me nota të buqetës së qershisë me lule të hidhura.

Shijet e luleve të qershisë lëshuar nga Sonication

Aroma dhe shijet e luleve të qershisë përdoren për të shijuar pijet alkoolike si vodka dhe xhin, si dhe për të përgatitur shurupin.Lulja e qershisë, ose “sakura” në japonisht, përdoret gjerësisht për qëllime të kuzhinës në Japoni; lulet e qershisë përmbledhin shijet e ndryshme të kuzhinës, nga çajrat te ëmbëlsirat, si dhe pijet alkoolike dhe likeret. Distiluesit dhe krijuesit e pijeve alkoolike mbushin sake, vodka ose xhin me lule qershie në mënyrë që të krijojnë një përvojë shije që kombinon elegancën e luleve me hidhërimin e nuancuar.

Nxjerrja me ultratinguj e luleve të qershisë

Infuzioni dhe macerimi konvencional është një proces që kërkon shumë kohë pasi lëngu alkoolik depërton dhe shpërndan përbërësit e shijes nga materiali botanik si lulet shumë ngadalë. Sonication përdoret për të intensifikuar procesin e infuzionit duke aplikuar valë zanore me frekuencë të lartë, të ashtuquajturat ultratinguj, për të transferuar në mënyrë efikase shijet delikate nga lulet e qershisë në shpirt. Sonication e kthen prodhimin e vodkës dhe xhinit Sakura në miksologji inovative. Valët e ultrazërit transmetohen nga sonda tejzanor në përzierjen e alkoolit dhe luleve të qershisë, në mënyrë që lirimi i shijes nga lulet e qershisë në shpirt të intensifikohet.

Kërkesë informacioni

Nxjerrja e luleve të qershisë duke përdorur sonikatorin e tipit sondë UP200Ht me S26d14. Ultratingulli përdoret për të mbushur vodka me shije të luleve të qershisë - duke krijuar një frymë delikate Sakura.

Sonda tejzanor UP200Ht duke mbushur një pije alkoolike me lule qershie.

 

Në këtë videoklip, ne ju prezantojmë me artin e infuzionit dhe nxjerrjes me ultratinguj të luleve të qershisë. Shikoni se si sonicator UP200Ht transferon aromën dhe shijet nga lulet rozë të qershisë në vodka. Infuzion tejzanor i pijeve alkoolike dhe pijeve u ofron miksologëve mundësi të shumta për të krijuar pije alkoolike me një profil shije të hollë të nuancuar. Sonicatori UP200Ht është i preferuari i banakierëve dhe miksologëve anembanë botës duke injektuar pije alkoolike me botanikë, duke krijuar profile unike shije dhe duke përzier kokteje.

Infuzion tejzanor i luleve të qershisë - Bëni vodka Sakura me Sonicator UP200Ht

Miniatura e videos

 

Vodka Sakura e injektuar me ultratinguj

Bazuar në traditat japoneze të xhinit, ku lulja e qershisë shërben si një përbërës botanik, procesi i infuzionit fillon me lule qershie dhe pije alkoolike me cilësi të lartë. Receta e detajuar më poshtë ju udhëzon nëpër hapat e përgatitjes së Sakura Vodka me ultratinguj.
Në recetën e mëposhtme, ne përdorim sonikatorin e tipit UP200Ht për macerimin dhe infuzionin efektiv të luleve të qershisë duke nxjerrë aromën e ëmbël të qershisë dhe bajames së petaleve rozë.

Udhëzime hap pas hapi për krijimin e shpirtit të lulëzimit të qershisë duke përdorur një Sonicator

 
përbërësit:

 • 300 ml vodka ose xhin
 • 1 filxhan lule të freskëta qershie rozë

Pajisjet:

 • Sonicator UP200Ht i pajisur me sonotrode S26d14
 • Një gotë qelqi 500 ml
 • Shishe magazinimi

 

Udhëzime hap pas hapi për infuzion tejzanor të luleve të qershisë

 1. Hiqni me kujdes petalet e luleve të qershisë nga kërcelli dhe hija.
 2. Vendosni petalet në një gotë qelqi.
 3. Shtoni pijen e zgjedhur, p.sh. vodka ose xhin.
 4. Vendoseni sonikatorin UP200Ht në amplitudë 100% dhe futni sonotrode në gotë me shpirt dhe lule.
 5. Ndezni sonikatorin dhe sonikoni përzierjen për rreth. 20 sekonda.
 6. Filtroni shpirtin e sonikuar përmes letrës filtri ose një leckë djathi për të ndarë lulet nga pijet alkoolike.
 7. Shishe shpirtin për ruajtje.

 

Shënim: Zgjidhni lulet e përshtatshme të qershisë! Lulet e qershisë përdoren për të mbushur me pije dhe ushqime, kështu që është thelbësore të dallohen varietetet e ngrënshme nga homologët e tyre jo të ngrënshëm. Lulet e vogla dhe të bardha të kaçubës së dafinës së qershisë nuk janë të përshtatshme për konsum pasi u mungon shija. Për të marrë profilin e dëshiruar të shijes së Sakura-s, zgjidhni lulet e pemëve të vërteta të qershisë, të cilat ofrojnë një gamë shijesh dhe aromash qershie dhe bajamesh.
 

Udhëzime hap pas hapi për përgatitjen e shurupit të luleve të qershisë duke përdorur një Sonicator

Lulet e qershisë jo vetëm që janë të shkëlqyera për të mbushur shpirtrat me notën e hidhur dhe të ëmbël të qershisë, por mund të jenë edhe shurup shije me aromën e tyre të qershisë-bajames. Shurupi i luleve të qershisë është një përbërës i shkëlqyer për kokteje dhe pije të tjera.
 
përbërësit:

 • 1/2 filxhan petale të luleve të qershisë
 • 1 filxhan sheqer të bardhë të grimcuar
 • 1 gotë ujë të pastruar
 • Shishe magazinimi

 

Udhëzime hap pas hapi
Këtu, ne ju tregojmë se si mund të krijoni një shurup të shijshëm të mbushur me lule qershie duke përdorur sonikatorin e tipit sonda UP200Ht duke ndjekur vetëm disa hapa të thjeshtë të recetës:

Përgatitja e petaleve të qershisë:
Hiqni lulet individuale të qershisë nga kërcelli, duke hequr petalet nga hi dhe duke hedhur poshtë çdo pjesë të gjelbër, pasi ato mund t'i japin një shije të hidhur shurupit.

Përgatitja e përzierjes së shurupit:
Në një gotë qelqi, bashkoni në pjesë të barabarta ujë dhe sheqer. Përdorim 1 filxhan ujë dhe 1 filxhan sheqer.
Përdorni sonikatorin tuaj për të shpërndarë sheqerin. Ne përdorim UP200Ht të pajisur me sondën S26d14 në cilësimin e amplitudës 100%. Gjatë sonikimit, vazhdimisht lëvizni sonotrode përmes tretësirës derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kjo krijon një bazë të thjeshtë shurupi. Nëse shurupi është nxehur gjatë sonikimit, lëreni të ftohet.

Nxjerrja e shijes me ultratinguj:
Sonicator UP200Ht për macerimin dhe infuzionin efektiv të luleve të qershisë duke nxjerrë aromën e hidhur-ëmbël të qershisë dhe bajames së petaleve rozë.Vendoseni gotën me shurupin në një banjë me ujë akulli. Ne duam të shmangim ngrohjen e shurupit gjatë infuzionit tejzanor të luleve të qershisë në mënyrë që të parandalojmë degradimin e përbërësve aromatikë të ndjeshëm ndaj nxehtësisë.
Shtoni në shurup petalet e luleve të qershisë.
Për infuzionin tejzanor të luleve të qershisë, fillojmë me një vendosje amplitude të moderuar prej 70% dhe sonikojmë për disa minuta. Rregullojeni sipas nevojës bazuar në intensitetin e dëshiruar të shijes.
Gjatë sonikimit, monitoroni nga afër përzierjen për t'u siguruar që ajo të mos mbinxehet. Mund t'ju duhet të ndaloni periodikisht procesin e sonikimit për të lejuar që përzierja të ftohet pak.
Tendosje:
Pasi të përfundojë sonikimi, hiqni sondën tejzanor nga ena dhe lëreni mënjanë sonikatorin. Kullojeni përzierjen e shurupit përmes një sitë rrjetë të imët ose napë për të hequr grimcat e ngurta të luleve të qershisë, duke lënë pas një shurup të butë të mbushur me lule qershie.
Storage:
Transferoni shurupin e kulluar në shishe ose kavanoza të pastra, të sterilizuara për ruajtje. Ruajeni shurupin e mbushur me lule qershie në frigorifer deri në disa javë.
Si të shijoni:
Përdorni shurupin e mbushur me lule qershie për të ëmbëlsuar pije të tilla si koktejet, çajrat dhe limonadat. Ju gjithashtu mund ta derdhni atë mbi ëmbëlsira si petulla, waffles ose akullore për një ndryshim me lule.
 

Në këtë video prezantojmë përgatitjen me ultratinguj të shurupeve me aromë. Mësoni se sa lehtë dhe shpejt sonikatori UP200Ht shpërndan kristalet e sheqerit në ujë, duke krijuar një shurup të ëmbël. Pas krijimit të shurupit bazë, shtojmë lulet e freskëta të qershisë dhe sonikojmë sërish për të futur shijet nga petalet rozë në shurup, duke rezultuar në një shurup aromatike me nota të ëmbla lulesh.

Përgatitja me ultratinguj e shurupit të luleve të qershisë me infuzion tejzanor - Sonicator UP200Ht

Miniatura e videos

 

Kërkesë informacioni

 
 
 

Në këtë videoklip të shkurtër, ne ju demonstrojmë infuzionin e shpejtë tejzanor të pijeve me lule jargavani. Infuzion dhe nxjerrje tejzanor përdoret për të transferuar buqetat e mrekullueshme të shijes së luleve dhe luleve në pije alkoolike, kokteje dhe pije joalkoolike. Shikoni sesi sonikatori UP200Ht lëshon aromën dhe shijet e jargavanit në xhin.

Xhin i mbushur me jargavan për shije të shkëlqyera duke përdorur Sonicator-Type Probe UP200Ht

Miniatura e videos

 

Receta kokteji me Sakura Vodka ose Sakura Gin

Shkathtësia e pijeve alkoolike të mbushura me lule qershie hap derën për mënyra të shumta se si të inkorporoni vodkën ose xhinin tejzanor Sakura në kokteje. Mixologist kombinon pijet alkoolike të luleve të qershisë me infuzion me ultratinguj në kokteje të shijshme.

Sakura Vodka Martini me ultratinguj

 • 75 ml Sake
 • 15 ml Xhin e thatë
 • 15 ml vodka tejzanor e mbushur me lule qershie
 • 1 lugë shurup tejzanor me lule qershie

Gotë koktej që përmban vodka Sakura të injektuar në mënyrë ultrasonike. Rim i zbukuruar me një lule të freskët qershie.Kombinoni të gjithë përbërësit në një gotë përzierjeje. Shtoni akullin dhe përzieni për 15 sekonda derisa të ftohet. Kullojeni në një gotë martini të ftohtë dhe zbukurojeni me lule të freskëta qershie.

Alternativa: Përdorni xhin tejzanor Sakura për të krijuar një notë Sakura edhe më të theksuar!

 
 
 

Uiski i thartë Hanami

 • 35 ml uiski
 • 25 ml vodka e mbushur me lule qershie
 • 20 ml lëng limoni të freskët të shtrydhur
 • 15 ml shurup me lule qershie me ultratinguj
 • 15 ml e bardha e vezës

Së pari, tundni përbërësit pa akull. Më pas, tundeni me akull. Kullojeni dhe hidheni mbi akull. Dekoroni me një lule të freskët qershie.

 

Sonicators për infuzione shpirtërore dhe prodhimin e pijeve

Pavarësisht nëse jeni banakier ose miksolog ose prodhues i pijeve alkoolike dhe alkoolike në vëllime të mëdha, Hielscher Ultrasonics ka sonikatorin ideal për aplikimin tuaj të lidhur me pijet. Sonicers Hielscher përdoren me sukses për të futur pije alkoolike dhe joalkoolike me shije të shkëlqyera, për të përshpejtuar plakjen dhe pjekjen e pijeve alkoolike, si dhe për të formuluar përzierje të përpunuara shije.

Tabela më poshtë ju tregon sonikët më të njohur të përdorur nga banakierët, miksologët dhe prodhuesit e pijeve komerciale:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht
20 deri në 4000 ml 40 deri në 800 ml/min UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me sonikatorët për përzierjen dhe injektimin e pijeve alkoolike, detajet e aplikimit dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të aromatizimit dhe t'ju ofrojmë një sonikator ideal për prodhimin e koktejit dhe pijeve tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Përzierës tejzanor i tipit sondë UP200Ht për prodhimin e pijeve alkoolike me shije unike si xhin me lule qershie (Sakura Gin)

Përzierës tejzanor i tipit sondë UP200Ht për prodhimin e pijeve alkoolike me shije unike si xhin me lule qershie (Sakura Gin)Fakte të vlefshme


Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.