Nxjerrja e luleve – Përpunim i butë, rendiment i lartë nga sonication

Pavarësisht nëse doni të bëni një ujë absolut, të mbushur me lule ose hidrolat lulesh, sonication ju ndihmon të rrisni rendimentin e ekstraktit tuaj të luleve. Mësoni pse sonikacioni është teknika ideale e nxjerrjes për të izoluar biomolekulat delikate dhe vajrat esenciale nga lulet dhe petalet.

Sonication si teknikë ideale e nxjerrjes për biomolekulat dhe vajrat esencialë nga lulet dhe lulet

Sonicator UP200Ht për nxjerrjen e shijeve nga lulet dhe petalet si jargavan dhe lule qershieDuke qenë se lulet përmbajnë shumë komponime aromatike, aromatike dhe terapeutike aktive, të cilat mund të përdoren si përbërës për produkte medicinale, ushqime, kozmetikë dhe suplemente ushqimore, ato janë një lëndë e parë shumë e lakmuar për ekstrakte të fuqishme. Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë e fuqishme për të izoluar substancat e dëshiruara nga lulet. Prandaj, lulet janë një pjesë shumë delikate e një bime dhe kërkojnë trajtim të kujdesshëm. Këtu dalin në pah kushtet e buta të nxjerrjes së ultrazërit. Si metodë shtesë jo termike, saktësisht e kontrollueshme, sonikimi prodhon rendimente të larta të ekstrakteve të luleve. Cilësia e jashtëzakonshme e ekstraktit dhe efikasiteti i lartë janë karakteristikat kryesore të ekstraktimit botanik me ultratinguj.

Kërkesë informacioni

Përzierës tejzanor i tipit sondë UP200Ht për prodhimin e pijeve alkoolike me shije unike si xhin me lule qershie (Sakura Gin)

Homogjenizues tejzanor i tipit sondë UP200Ht për përgatitjen e ekstrakteve aromatike nga lulet.

 

Në këtë video të shkurtër, ne demonstrojmë përgatitjen e ujit të trëndafilit nga petalet e freskëta të trëndafilit duke përdorur sonikatorin e tipit sondë UP200Ht. Ekstraktimi tejzanor i fitokimikateve konsiderohet si metoda më e fundit që siguron efikasitetin më të lartë në izolimin e komponimeve delikate bioaktive dhe molekulave aromatike.

Ujë trëndafili - Përgatitje efikase me Sonicator UP200Ht

Miniatura e videos

 

Uji i Trëndafilit nga Sonication – Një udhëzim hap pas hapi

Për të përgatitur ujin e trëndafilit siç tregohet në videoklipin e mësipërm, ndiqni udhëzimet e përshkruara këtu:

 • Për të filluar, zgjidhni me kujdes trëndafila të freskët (Rosa damascena) dhe hiqni petalet nga pistili i luleve. Pritini petalet në copa më të vogla për të rritur sipërfaqen.
 • Meqenëse duam të bëjmë ujë trëndafili, ne përdorim ujë të pastruar si tretës.
 • Vendosni petalet në një enë qelqi dhe shtoni ujë. Në video përdorim 10 petalet e mëdha dhe 200 ml ujë.
 • Vendosni sonikatorin UP200Ht: Montoni fort sonotrode S26d14. Meqenëse petalet janë një pjesë bimore shumë delikate, ne e rregullojmë amplituda në 70% në mënyrë që të gjitha biomolekulat të ruhen gjatë procedurës së nxjerrjes me ultratinguj.
 • Zhytni sondën në gotën e qelqit dhe ndizni sonikatorin. Sonicate për përafërsisht. 90 sekonda.
 • Pas sonikimit, filtroni përzierjen për të hequr mbetjet e ngurta, duke marrë ujë trëndafili të pastër dhe aromatik.
 • Mblidhni ujin e trëndafilit në enë sterile për ruajtje dhe ruajeni në një vend të freskët dhe të errët për të ruajtur cilësinë e tij dhe për të zgjatur jetëgjatësinë e tij.
 • Përdorni ujin e trëndafilit për aplikime kulinare ose kozmetike.

 
 

Ekstraktues tejzanor UP400St dhe roto-vap për nxjerrjen botanik.

Sonicator UP400 St për ekstraktim botanik dhe rotor-avullues për paspërpunim/koncentrim të ekstraktit.

Nxjerrja e luleve me ultratinguj

 • trëndafili
 • jasemini
 • luleradhiqe
 • lule qershie
 • jargavan
 • livando
 • lule plaku
 • malve
 • i urtë
 • kamomili
 • magnolia
 • margaritë
 • lulja e gështenjës
 • lule pasioni
 • Lulezim portokallte
 • kalendula/ kumak
 • echinacea/ lule hale
 • Karkalec i zi / robinia
 • mbjell gjembak
 • brinjë

 
 

Sonicatori UP200Ht me sonotrode S26d14 përdoret për nxjerrjen e përbërjeve bioaktive nga lulet e luleradhiqes

Ekstraktues tejzanor UP200Ht përdoret për nxjerrjen e luleve të luleradhiqes

Nxjerrja e vajit esencial duke përdorur Sonication

Hidrodistilimi i asistuar me ultratinguj është një teknikë e avancuar ekstraktimi që kombinon hidrodistilimin tradicional me teknologjinë e ultrazërit. Kjo metodë përdor valët ultrasonike për të krijuar kavitacion, duke formuar flluska të vogla të mbushura me avull që shpërthejnë, duke gjeneruar mikrojet dhe turbulenca. Këto efekte përmirësojnë ndarjen e grimcave, plasaritjen e sipërfaqes dhe përzierjen, duke përmirësuar ndjeshëm shkallët e transferimit të masës.
Procesi gjithashtu përfshin ngrohjen me shumicë, e cila përshpejton avullimin e ujit dhe rrit transferimin e nxehtësisë. Kjo qasje e kombinuar redukton kohën e nxjerrjes, konsumin e energjisë dhe përdorimin e tretësit, duke e bërë hidrodistilimin me ndihmën e ultrazërit më efikas dhe miqësor ndaj mjedisit në krahasim me metodat konvencionale.
Përfitimet kryesore të hidrodistilimit të asistuar me ultratinguj përfshijnë:

 • Efikasitet më i lartë i nxjerrjes: Përmirësimi i çlirimit të vajrave esencialë dhe komponimeve të vlefshme bioaktive.
 • Koha dhe energjia e reduktuar: Koha më e shkurtër e nxjerrjes dhe konsumi më i ulët i energjisë.
 • Cilësi e përmirësuar: Ruajtja e integritetit të përbërjes për shkak të kushteve të buta të përpunimit.
 • Përparësitë operacionale: Funksionim i sigurt, kohë më e ulët e nisjes, madhësi e reduktuar e pajisjes dhe më pak hapa përpunimi.

 

Imazhet krahasuese SEM më sipër tregojnë strukturën qelizore të gjetheve të Satureja të trajtuara me hidrodistilim (majtas) dhe hidrodistilim të asistuar me ultratinguj (djathtas) dhe zbulon përçarjen dukshëm më efikase të mureve qelizore nga trajtimi me ultratinguj.

Skanimi i mikrografëve elektronikë (SEM) në lidhje me gjethet e Satureja: (A) pas hidrodistilimit për 4 orë dhe (B) pas trajtimit me sono-clevenger për 60 min.
Studimi dhe imazhet: Rasouli et al., 2021

 
Imazhet krahasuese SEM më sipër tregojnë strukturën qelizore të gjetheve të Satureja të trajtuara me hidrodistilim (majtas) dhe hidrodistilim të asistuar me ultratinguj (djathtas) dhe zbulon përçarjen dukshëm më efikase të mureve qelizore nga trajtimi me ultratinguj. Si rezultat, hidrodistilimi tejzanor rrit nxjerrjen e vajit esencial me përafërsisht. 40 % krahasuar me hidrodistilimin konvencional.

 

Zbuloni se si të krijoni përvoja të jashtëzakonshme shije me infuzion tejzanor! Në këtë klip, ne ju tregojmë se si të bëni një uthull të shijshme me aromë lule plaku duke përdorur sonicator Hielscher UP200Ht. Duke aplikuar sonikacion të tipit sonda me performancë të lartë, valët e fuqishme me ultratinguj nxjerrin dhe mbushin shije në mënyrë më efikase sesa metodat tradicionale. Përjetoni aromë të shtuar, shije të intensifikuar dhe rezultate të shpejta—perfekte për krijimet gustator. Sigurisht, infuzioni tejzanor funksionon për çdo aromë me bazë bimore dhe me çdo lëng, si pije, pije alkoolike, erëza, salca dhe shurupe.

Infuzion tejzanor i uthullës së bardhë balsamike me lule të freskëta plakë - Sonicator UP200Ht

Miniatura e videos

 

Sonicators për prodhimin e ekstrakteve të luleve

Sonicers Hielscher janë të njohur për përsosmërinë e tyre në prodhimin e luleve dhe luleve, veçanërisht për shkak të aftësive të tyre të avancuara të homogjenizimit dhe nxjerrjes. Ofrimi i sonikatorëve të të gjitha madhësive dhe kapaciteteve përpunuese – nga 50 vat deri në 16,000 vat për sonikator – , Ultrasonikët me performancë të lartë Hielscher lehtësojnë nxjerrjen efikase dhe të saktë të përbërjeve bioaktive, vajrave esenciale dhe aromave nga materialet botanike. Duke përdorur teknologjinë më të fundit tejzanor, sonikatorët Hielscher sigurojnë rendiment dhe cilësi optimale të ekstrakteve, duke i bërë ato të domosdoshme për prodhimin e botanikëve, aromave, përbërësve aktivë dhe suplementeve ushqyese me vlerë të lartë. Për më tepër, dizajni i tyre i fortë dhe ndërfaqja miqësore për përdoruesit i bëjnë ato ideale për vlerësimin e cilësisë, duke ofruar rezultate të besueshme dhe të riprodhueshme si në aplikimet kërkimore ashtu edhe në ato industriale.

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • efikasitet te larte
 • Teknologjia më e fundit
 • seriozitet & Fuqia
 • kontroll i rregullueshëm, i saktë i procesit
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim
 • softver inteligjent
 • veçoritë inteligjente (p.sh., të programueshme, protokollimi i të dhënave, telekomanda)
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • mirëmbajtje të ulët
 • CIP (i pastër në vend)

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Sonicers më të mirë janë prodhuar nga Hielscher Ultrasonics. Ata shkëlqejnë me fuqinë, teknologjinë më të fundit dhe besueshmërinë. Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.
 

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me sonikatorët për nxjerrjen e luleve, detajet e aplikimit dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të nxjerrjes botanik dhe t'ju ofrojmë një sonikator që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Kapërceni pengesën e nxjerrjes botanik me Hielscher Ultrasonics! Nxjerrja me ultratinguj mund të shkallëzohet në mënyrë lineare në çdo madhësi prodhimi.

Proceset e nxjerrjes tejzanor mund të shkallëzohen në mënyrë lineare në çdo kapacitet prodhues. Ekstraktuesit tejzanor mund të përdoren në modalitetin batch dhe inline.

 
 

Kërkesë informacioni

 

Sonicator tejzanor stoli UIP2000hdT për nxjerrjen botanik nga gjethet dhe lulet. Ky sonikator funksionon në një frekuencë prej 20 kHz dhe jep 2000 vat për nxjerrjen më efikase të përbërjeve bioaktive.

Sonicator UIP2000hdT për nxjerrjen botanik në tufa të mëdha ose operim inlineFakte të vlefshme

Cili është ndryshimi midis ujit të trëndafilit, trëndafilit absolut dhe hidrolatit të trëndafilit?

Uji i trëndafilit, trëndafili absolute dhe trëndafili hidrolat rrjedhin të gjitha nga trëndafilat, por ato ndryshojnë në metodat e tyre të prodhimit dhe përbërjen kimike.
 
Ujë trëndafili: Uji i trëndafilit është një nënprodukt i procesit të distilimit me avull që përdoret për nxjerrjen e vajit esencial të trëndafilit. Ai përmban përbërës të tretshëm në ujë të petaleve të trëndafilit, duke dhënë një aromë dhe aromë delikate lulesh. Uji i trëndafilit përdoret zakonisht në aplikime kulinarie, produkte për kujdesin e lëkurës dhe aromaterapi për shkak të aromës së tij të këndshme dhe përfitimeve të mundshme shëndetësore.
Për të lexuar më shumë rreth hidrodistilimit të intensifikuar me ultratinguj, klikoni këtu!
 
Rose Absolute: Rose absolute është një vaj aromatik i nxjerrë nga petalet e trëndafilit përmes ekstraktimit me tretës, zakonisht me heksan ose një tretës tjetër. Kjo metodë është më efikase për nxjerrjen e përbërjeve aromatike nga petalet, duke rezultuar në një vaj shumë të koncentruar dhe aromatik.
Rose absolute përdoret zakonisht në parfumeri dhe produkte kozmetike të nivelit të lartë për aromën e saj intensive dhe të qëndrueshme të luleve.
 
Rose Hydrolat (Uji me lule trëndafili):
Hidrolati i trëndafilit, i njohur edhe si uji me lule trëndafili, hidrosol trëndafili ose distilimi i trëndafilit, është uji që mbetet pas distilimit me avull të petaleve të trëndafilit për të nxjerrë vajin esencial të trëndafilit. Ai përmban komponime bimore të tretshme në ujë, si dhe disa nga molekulat e vajit esencial, duke i dhënë një aromë të butë dhe veti terapeutike. Rose hydrolat ofron një profil të ngjashëm arome, por ka një formulim më të holluar me bazë uji.
Hidrolati i trëndafilit përdoret shpesh në kujdesin e lëkurës si tonik, mjegull fytyre ose përbërës në formulimet kozmetike për shkak të cilësive të tij hidratuese, qetësuese dhe freskuese.
 
Secili prej këtyre lëngjeve me prejardhje nga trëndafili mund të prodhohet me anë të ekstraktimit me ultratinguj dhe ka karakteristika dhe përfitime unike, të cilat i bëjnë ata një përbërës të çmuar në kuzhinë, kozmetikë dhe terapeutikë.

Ekstraktimi me ultratinguj është teknika më efektive për prodhimin e ekstrakteve botanike me cilësi të lartë. Hielscher Ultrasonics prodhon sonikatorët më të sofistikuar për përpunim të lëngshëm siç është nxjerrja botanik.

Nxjerrja me ultratinguj përdoret për të izoluar komponimet bioaktive nga bimët.

Komponimet bioaktive në ekstraktet botanike

Komponimet bioaktive janë substanca kimike natyrale që gjenden në bimë, kafshë dhe organizma të tjerë që kanë efekte në indet e gjalla. Ata luajnë një rol të rëndësishëm në promovimin e shëndetit dhe parandalimin e sëmundjeve. Këto komponime mund të klasifikohen gjerësisht në disa kategori bazuar në strukturat e tyre kimike dhe funksionet biologjike. Këtu janë llojet kryesore të përbërjeve bioaktive:
 

 1. polyphenols
  Polifenolet janë një grup i larmishëm përbërësish të njohur për vetitë e tyre antioksiduese. Ato mund të ndahen më tej në disa klasa:
  Flavonoidet: Përfshin flavonolet (p.sh., kuercetina), flavonet (p.sh., luteolin), flavanone (p.sh., hesperidin), flavanolet (p.sh., katekinat), izoflavonet (p.sh., genistein) dhe antocianinet (p.sh., cianidin).
  Acidet fenolike: Përfshin acidet hidroksibenzoike (p.sh., acidi galik) dhe acidet hidroksicinamike (p.sh., acidi kafeik).
  Taninet: Taninat e kondensuar (proantocianidina) dhe taninet e hidrolizueshme (galotaninat).
  Stilbene: Resveratroli është stilbeni më i njohur.
  Lignans: Gjendet në fara, veçanërisht në farat e lirit (p.sh., secoisolariciresinol).
 2. terpenoidet
  Terpenoidet, të njohur gjithashtu si izoprenoide, rrjedhin nga njësitë izoprene me pesë karbon dhe përfshijnë:
  Karotenoidet: Përfshinë karotenet (p.sh. β-karoten) dhe ksantofile (p.sh., lutein, zeaksantinë).
  Monoterpenet: Të tilla si limoneni dhe mentoli.
  Sesquiterpenes: Të tilla si kurkumina.
  Diterpenet: Të tilla si taksol.
  Triterpenet: Të tilla si saponinat dhe sterolet (p.sh. β-sitosteroli).
  Tetraterpenet: Të tilla si likopeni dhe astaksantina.
 3. alkaloide
  Alkaloidet janë komponime që përmbajnë azot që shpesh kanë efekte të theksuara fiziologjike:
  Pirrolidina dhe alkaloide piperidine: Të tilla si nikotina.
  Alkaloide tropane: Të tilla si atropina dhe kokaina.
  Alkaloide të kinolinës: Të tilla si kinina.
  Alkaloide izokinoline: Të tilla si morfina dhe kodeina.
  Alkaloide indole: Të tilla si strichnina dhe reserpina.
  Alkaloide imidazole: Të tilla si pilokarpina.
  Alkaloide piridine: Të tilla si piperinë.
 4. glikozidet
  Glikozidet përbëhen nga një pjesë sheqeri e lidhur me një pjesë jo-sheqerore (aglikon). Ato përfshijnë:
  Glikozidet kardiake: Të tilla si digoksina.
  Glikozidet antraquinone: Të tilla si aloin.
  Glikozidet flavonoid: ku aglikon është një flavonoid (p.sh. rutina).
 5. saponinet
  Saponinat janë glikozide me veti të ngjashme me sapunin:
  Saponina steroide: Gjendet në bimë si patate e shijshme (p.sh., diosgenin).
  Saponina triterpenoide: Gjendet në bishtajore (p.sh. sojasaponina).
 6. Komponimet organosulfurike
  Këto komponime përmbajnë squfur dhe kanë përfitime të dukshme shëndetësore:
  Glukosinolatet: Gjendet në perimet krucifere (p.sh. sulforafani).
  Tiosulfinate: Të tilla si alicina nga hudhra.
 7. vitaminat
  Vitaminat janë komponime organike të nevojshme në sasi të vogla për shëndetin:
  Vitaminat e tretshme në yndyrë: Përfshinë vitaminat A (retinoidet), D (kalciferolet), E (tokoferolet dhe tokotrienolet) dhe K (filokinoni dhe menakinonet).
  Vitaminat e tretshme në ujë: Përfshin vitaminat e kompleksit B (p.sh., B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12) dhe vitaminën C (acidi askorbik).
 8. Acidet yndyrore
  Acidet yndyrore, veçanërisht acidet yndyrore thelbësore, luajnë një rol kritik në shëndet:
  Acidet yndyrore omega-3: të tilla si acidi eicosapentaenoic (EPA) dhe acidi docosahexaenoic (DHA).
  Acidet yndyrore omega-6: Të tilla si acidi linoleik (LA) dhe acidi arachidonic (AA).
 9. Peptidet dhe Proteinat
  Peptidet dhe proteinat bioaktive kanë efekte të ndryshme fiziologjike:
  Peptidet antimikrobiale: Të tilla si defensinat.
  Frenuesit e enzimës: Të tillë si frenuesit ACE nga proteinat e qumështit.
 10. polysaccharides
  Polisakaridet kanë imunomodulues dhe përfitime të tjera shëndetësore:
  β-glukanet: Gjendet në tërshërë dhe kërpudha.
  Glikozaminoglikanet: Të tilla si acidi hialuronik dhe sulfati i kondroitinës.

Secili prej këtyre përbërjeve bioaktive ofron një gamë të gjerë përfitimesh nga aktiviteti antioksidues deri tek efektet anti-inflamatore. Sonication është një teknikë shumë efikase për të izoluar këto komponime bioaktive nga bimët.

Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.