Shpirtrat dhe pijet alkoolike – Shije të pasura nga infuzion tejzanor

Mbushja e pijeve alkoolike si pijet alkoolike, pijet alkoolike dhe koktejet me shije mund të përmirësohet ndjeshëm me aplikimin e ultrazërit të fuqishëm. Procesi i sonikimit transferon shijet dhe aromat tek pijet alkoolike duke krijuar një profil shije të pasur dhe të butë.

Si funksionon infuzioni tejzanor i pijeve alkoolike?

Infuzion tejzanor i pijeve alkoolike si pijet alkoolike, pijet alkoolike dhe koktejet rezulton në profile të pasura shije.Infuzion tejzanor është një proces në të cilin ultrazërit valëzojnë në frekuenca prej përafërsisht. 20 kHz përdoren për të përshpejtuar infuzionin e shijeve dhe përbërësve në një lëng. Meqenëse infuzioni me ultratinguj ofron disa përfitime, procesi i sonikimit përdoret për të nxjerrë shije nga një shumëllojshmëri përbërësish dhe për të mbushur pijet alkoolike me shije shtesë.
Për procesin e infuzionit, një ultrasonikator i tipit sondë transmeton valët e zërit në lëng. Valët ultratinguj me intensitet të lartë dhe me frekuencë të ulët krijojnë flluska të vogla vakumi në lëng. Këto flluska të vogla rriten me shpejtësi gjatë disa cikleve të rrallimit dhe ngjeshjes. Kur zgavrat arrijnë një madhësi ku nuk mund të thithin asnjë energji të mëtejshme, ato shpërthejnë me dhunë, duke krijuar fenomenin e kavitacionit akustik. Energjia e krijuar nga flluska që shemben nxjerr shije nga botanikët dhe bimët, dhe më pas shpërndan dhe inkorporon shijet dhe përbërësit në lëng me efikasitet të lartë në një kohë shumë të shkurtër. Në këtë mënyrë, ultratingulli lejon që pijet të mbushen me shpejtësi me një profil të pasur shijeje. Teknika e infuzionit me ultratinguj përdoret tashmë në prodhimin komercial të pijeve, pijeve alkoolike, çajrave, kafeve si dhe ushqimeve të lëngshme.

Kërkesë informacioni

Shpirtrat e distiluar dhe pijet alkoolike përfitojnë nga nxjerrja dhe infuzioni me anë të ultrazërit. UIP500hdT është një ultrasonikator i përdorur gjerësisht për infuzione alkoolike.

ultrasonicator UIP500hdT përdoret për infuzionin e pijeve alkoolike dhe pijeve të distiluara. Nxjerrja dhe infuzioni me ultratinguj krijon profile të pasura me shije në pije.

Sistemet e nxjerrjes tejzanor përdoren për të nxjerrë xhenxhefilin dhe përbërës të tjerë që nxisin shëndetin nga xhenxhefili. Videoja tregon UP100H në nxjerrjen e xhenxhefilit.

Nxjerrja tejzanore e xhenxhefilit të thatë duke përdorur UP100H

Miniatura e videos

Përshpejtoni plakjen e uiskit përmes ultrazërit

Plakja e uiskit dhe pijeve të tjera të distiluara mund të përshpejtohen nga trazimi i uiskit. Valët e ultrazërit ofrojnë agjitacion intensiv dhe transferim të përmirësuar të masës midis fuçisë së drurit dhe pijeve alkoolike. Me trajtimin e pastër mekanik duke përdorur ultratinguj, reaksionet kimike, të cilat lejojnë uiski të maturohet natyrshëm dhe ndodhin shumë ngadalë gjatë plakjes konvencionale, përshpejtohen dhe intensifikohen. Kështu, brenda pak sekondash pijet alkoolike mund të përmirësohen duke ofruar të njëjtin profil të përpunuar shije të pijeve alkoolike të vjetruara në fuçi. Duke qenë se shpirtrat ekspozohen ndaj valëve ultratinguj gjatë procesit të infuzionit, pija jo vetëm që mbushet me shije (p.sh. barishte, xhenxhefil etj.), por në të njëjtën kohë fiton edhe një shije origjinale më të pjekur.
Lexoni më shumë rreth maturimit tejzanor të pijeve alkoolike të distiluara, pijeve dhe verës!

Shembull: Uiski me gjalpë kikiriku i prodhuar nëpërmjet infuzionit tejzanor

Ka disa mënyra për të mbushur alkoolin si uiski, rum ose vodka me aromë gjalpi kikiriku. Një mënyrë është të përzieni gjalpin e kikirikut me një pije alkoolike, siç është uiski, dhe ta lini përzierjen të qëndrojë për një periudhë më të gjatë kohore për të lejuar që shijet të kombinohen. Mund të provoni gjithashtu të shtoni gjalpë kikiriku në uiski ose rum dhe ta tundni mirë për të përfshirë shijet. Të gjitha këto metoda konvencionale kërkojnë kohë dhe janë shumë të prirura ndaj ndarjes që do të thotë se një pjesë më e rëndë bie dhe krijon një sediment në fund edhe pas hapit të heqjes së lëndëve të ngurta.
Përzierja me ultratinguj është një metodë shumë efektive për të transferuar shijet nga substratet aromatike (p.sh. gjalpë kikiriku, barishte etj.) në alkool. Kur valët intensive të ultrazërit futen në lëng (p.sh. alkool), ndodh fenomeni i kavitacionit akustik. Kavitacioni karakterizohet nga kushte shumë të dendura me energji, duke përfshirë presionet dhe temperaturat e larta që ndodhin në nivel lokal, forcat e prerjes dhe rrjedhjen e lëngjeve. Këto forca fizike intensive sigurojnë përzierje të shkëlqyer dhe transferim të masës ndërmjet fazave. Për prodhimin e uiskit ose pijeve me gjalpë kikiriku, kjo do të thotë që shijet e gjalpit të kikirikut transferohen në mënyrë shumë efikase në bazën alkoolike. Rezultati i infuzionit tejzanor është një pije alkoolike me shije intensive. Për më tepër, teknika superiore e përzierjes siguron një stabilitet të lartë ndaj ndarjes.
Një opsion tjetër është të bëni një liker gjalpi kikiriku të injektuar në mënyrë ultrasonike duke kombinuar pjesë të barabarta të gjalpit të kikirikut dhe sheqerit me një frymë neutrale dhe ta nxirrni me zë para se të kulloni çdo lëndë të ngurtë dhe të mbushni përzierjen në shishe.
Mund të rregulloni raportin e gjalpit të kikirikut me alkoolin dhe/ose kohën e sonikimit për të arritur profilin e dëshiruar të shijes. Ultrasonication është gjithashtu i njohur për të qetë pije alkoolike duke i dhënë janë pjekur dhe të moshës profilin shije.

Kërkesë informacioni

Ultrasonicators me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics’ procesorët tejzanor industrial mund të japin amplituda shumë të larta. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7. Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

TDegasrimi dhe shkumëzimi i lëngjeve është një aplikim interesant i pajisjeve tejzanor. Në këtë rast ekografia largon CO2 të tretur nga birra. Duke përdorur pajisje tejzanor Hielscher, ju mund të degazoni ose të hiqni shkumëzimin e lëngjeve në gota, rezervuarë ose inline (reaktorë me qeliza rrjedhëse).

Shkumë e shpejtë duke përdorur ultratinguj

Miniatura e videos


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.