Shpirtra dhe pije alkoolike të moshës dhe të pjekur

Distileritë po përdorin ultrasonication me performancë të lartë për të përmirësuar cilësinë e shpirtrave të distiluar brenda disa orësh duke anashkaluar ose zvogëluar plakjen e fuçisë që kërkon kohë, e cila zgjat deri në disa vjet. Ultrasonikët nxisin reaksionet mekanike dhe kimike, të cilat zgjasin disa vjet në kushtet konvencionale të maturimit, dhe i kondensojnë ato në disa orë kohë trajtimi. Distilat me ultrasonik të moshës dhe të zbutur njihen si pije alkoolike të rrumbullakëta dhe të pjekura që shfaqin të njëjtat atribute cilësie si shpirtrat e vjetëruar nga fuçi.

Ultratingulli i Promovuar Plakjen e Shpirtrave të Distiluar

Shpirtrat e distiluar si uiski kërkojnë vite të tëra plakjeje. Sonication mund të përshpejtojë procesin e plakjes dhe lisit në mënyrë të konsiderueshmeShumë pije alkoolike me cilësi të lartë kërkojnë të vjetrohen në fuçi për periudha të gjata kohore. Qëllimi është të jap aromë nga druri i fuçisë (p.sh. lisi, panje, akacie, gështenjë, qershi etj.) Në pije të distiluar ose verë. Gjatë periudhës së plakjes, ndodhin shumë reaksione kimike, të cilat ndryshojnë ndjeshëm shijen dhe aromën e pijeve alkoolike. Sidoqoftë, plakja kërkon kohë dhe kërkon shumë kosto. Kjo është arsyeja pse pijet alkoolike dhe verërat me cilësi të lartë, janë të shtrenjta. Prandaj, teknologjia e plakjes tejzanor ka tërhequr interes të gjerë dhe adoptim të shpejtë nga distileritë dhe vreshtat.
Ultratingulli tashmë është i njohur për aplikimet e tij të ndryshme, të tilla si përzierja, modifikimi i strukturës dhe nxjerrja e aromës në kuzhinën e shijshme, si dhe në përpunimin industrial të ushqimit. Ekografia përdoret gjithashtu me sukses për plakjen artificiale gjatë procesit të maturimit të shpirtrave të distiluar, verës dhe uthullës.
Hulumtimi shkencor tashmë ka provuar se një trajtim me ultratinguj në rreth. 20 kHz ndikon pozitivisht në shpirtrat e distiluar, p.sh., pijet alkoolike të orizit. Plakja tejzanor në 20kHz arriti rezultate më të mira maturimi sesa sonifikimi 1.6 MHz. Chang (2005) arriti në përfundimin se rrezatimi tejzanor 20 kHz është një metodë e mirë alternative për plakjen e pijeve alkoolike. (krh. Chang, 2005)

Kërkesë informacioni

Ultrasonicator UIP500hdT për plakjen artificiale të përshpejtuar dhe maturimin e pijeve alkoolike dhe pijeve të distiluara.

Procesori tejzanor i nivelit të lartë UIP500hdT (500W, 20kHz) është ideale për mikro-distileri të plaken dhe të përfundojnë shpirtrat e distiluar.

Zbatimet tejzanor në Distilleries

 • Plakja e përshpejtuar
 • oaking
 • Infuzion / krijimi i notave të veçanta aromë
 • Zbutja e shpirtrave të ashpër
 • Esterifikimi i acideve yndyrore të lira në esteret aromatike

Plakja dhe mbarimi tejzanor

Plakja e shpirtrave dhe verës përmes metodës konvencionale të plakjes së fuçisë për periudha të gjata është një proces që kërkon kohë. Shpirtit të papjekur i duhet kohë për të depërtuar në drurin e fuçisë ose copat e drurit. Transferimi i masës midis lëngut dhe drurit, me anë të të cilit përbërësit e aromës si molekulat e aromës së paqëndrueshme transferohen në lëng është shumë i ngadaltë. Prandaj, shumë distileri përpiqen të përshpejtojnë maturimin duke përdorur fuçi më të vogla pasi kjo përmirëson raportin midis sipërfaqes së drurit dhe lëngut. Sidoqoftë, edhe nëse kjo mund të përmirësojë ngjyrën dhe t'i japë shpirtit një shije të ëmbël dhe pak më të rrumbullakët, nuk është mjaft e mjaftueshme për të maskuar ose zbutur ashpërsinë e alkoolit ende jo të pjekur plotësisht.
Zgjidhja: Futni ultrasonikimin në procesin e plakjes. Ultrasonication është një teknikë e përpunimit mekanik, e cila krijon cavitation, qethje intensive dhe agjitacion. Këto forca të dendura nga energjia jo vetëm që krijojnë turbulenca dhe agjitacion në lëng, por gjithashtu nxisin depërtimin e lëngut në dru. Kjo do të thotë, fryma ose vera është në gjendje të lëvizë brenda dhe jashtë matricës qelizore të drurit. Matrica qelizore e drurit përmban molekulat e aromës, të cilat u japin shpirtrave dhe verërave të moshuar buqetën e tyre unike dhe aromën unike.
Ndërsa teknologjitë e tjera të përzierjes, të tilla si agjituesit e vozitjes ose tehut, thjesht lëvizin lëngun mbi sipërfaqen e drurit, kavitacioni tejzanor thyen strukturat qelizore dhe rezulton në këtë mënyrë në një nxjerrje efikase dhe të shpejtë të molekulave aromë.

Marrja dhe infuzioni i shpirtrave të distiluar

Distileritë inovative përdorin valë ultratinguj për të vjetëruar, dushku dhe për të përfunduar pijet e tyre të distiluara. Shpirtrat e freskët të distiluar kanë një shije të ashpër, e cila mund t'i atribuohet mungesës së reaksioneve të ndryshme kimike. Kjo është arsyeja pse pijet alkoolike kërkojnë kohë për maturim pas distilimit. Gjatë disa vjetëve të plakjes në fuçi druri ose kazanë, shpesh nën shtimin e copave të lisit të thekur ose botanikëve të tjerë me shije, disa reagime kimike si esterifikimi dhe oksidimi ndodhin në shpirt. Ngadalësia e këtyre reaksioneve kimike e bën të domosdoshme që distilati të mbetet për periudha të gjata në tytë.
Intensifikoni dhe përshpejtoni maturimin me ultratinguj: Ekografia ofron një zgjidhje të thjeshtë dhe të besueshme – këto reaksione të ngadalta kimike mund të përshpejtohen lehtësisht nga aplikimi i valëve të ultrazërit me fuqi të lartë. Gjatë sonifikimit të lëngjeve, vërehet fenomeni i kavitacionit akustik. Kavitimi akustik është i njohur mirë për të nxitur reaksione kimike. Kjo do të thotë, ultrazëri përshpejton proceset kimike të esterifikimit dhe oksidimit në distila dhe shkurton ndjeshëm maturimin.
Për më tepër, ciklet alternative të presionit të lartë / presionit të ulët të kavitacionit tejzanor shtypin frymën e distiluar në poret e drurit duke rritur kështu transferimin e masës midis lëngut dhe ngurtës në mënyrë dramatike. Ngjyrosja e promovuar në mënyrë ultrasonike, si dhe infuzioni me përbërës të tjerë aromë nga frutat, bimët etj. Bazohen në parimin e ekstraktimit tejzanor. Lexoni më shumë rreth nxjerrjes tejzanor të botanikëve!

Kërkesë informacioni

Zbutja e shijes së shpirtrave

Shpirtrat e distiluar, veçanërisht kur nuk plaken për një kohë të konsiderueshme, shpesh shfaqin një profil të ashpër shije që rezulton nga aciditet i lartë / vlera e ulët e pH. Shpirtrat me aciditet veçanërisht të theksuar dhe me vlera pH më të ulëta se 3 i shndërrojnë shpirtrat dhe pijet në një pije acidike (të krahasueshme me aciditetin e lëngut të portokallit). Butësia e shpirtrave është kryesisht një funksion i pH.
Për më tepër, përbërje të tilla si izopropanoli kërkojnë kohë maturimi në mënyrë që të reagojnë me acide yndyrore të lira në mënyrë që të formohen esteret aromatike. Këta esterë në shpirtrat e distiluar janë përbërësit aromatikë, të cilët janë kryesisht përgjegjës për buqetën dhe aromën. Ekografia dhe oksidimi i promovuar në mënyrë ultrasonike përshpejtojnë formimin e estereve të kërkuar dhe zvogëlojnë kongenerët e padëshiruar – duke zvogëluar kohën e maturimit prej disa vitesh deri në disa orë.

Avantazhet e plakjes tejzanor të pijeve alkoolike dhe verës

 • efikasitet te larte
 • Proces i përshpejtuar ndjeshëm
 • Shije dhe butësi e përmirësuar
 • kosto-efektive
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • Në dispozicion për çdo vëllim
 Ekografia dhe ultratingulli përdoren në distileri për të përshpejtuar plakjen dhe pjekjen e pijeve alkoolike dhe pijeve të distiluara.

Ultrasonicators me qelizat rrjedhin për plakjen, lyerjen dhe përfundimin e shpirtrave të distiluar. SOnication zvogëloi kohën e maturimit nga disa vjet në disa orë.

Ultrasonication Pije të Përmirësuara Alkoolike

Valët me ultratinguj me fuqi të lartë janë aplikuar tashmë me sukses në shumë pije të ndryshme alkoolike duke përfshirë uiski, burbon, scotch, rum, tequila, mezcal, vodka, shery, absinthe, vermut, verë orizi saqe, sochu, grappa, schapps, xhin, verë të kuqe , verë e bardhë, zinfandel, si dhe pije alkoolike të tjera. Ultrasonication përdoret për plakjen dhe pjekjen e intensifikuar dhe të përshpejtuar, si dhe për proceset e nxjerrjes dhe infuzionit. Në përgjithësi, trajtimi me ultratinguj rezulton në pije dhe verëra të distiluara në mënyrë të dobishme.

Ultrasonicators me performancë të lartë për plakjen dhe përfundimin e shpirtrave të distiluar

Hielscher Ultrasonics furnizon procesorë tejzanor me fuqi të lartë, me frekuencë të ulët në industrinë e ushqimit dhe pijeve që prej dekadave. Distileritë dhe kantinat e verës kanë miratuar teknologjinë tejzanor për të prodhuar pije alkoolike me cilësi të lartë në kushte më efikase, dmth., Trajtim të përshpejtuar dhe kushte saktësisht të kontrollueshme.
Ultrasonicatorët e Hielscher janë në dispozicion në çdo madhësi, nga pajisja laboratorike e dorës për kërkimin dhe kontrollin e cilësisë deri te sistemet e nivelit të lartë dhe pilot për mikro-distileritë dhe distileritë e madhësisë së mesme, si dhe ultrasonicatorët me xhiros të lartë për prodhuesit e mëdhenj të frymës tregtare.
Të gjithë procesorët ultrasonikë Hielscher përmbajnë teknologji të nivelit të lartë duke përfshirë ekranin dixhital me ngjyra, softuer të sofistikuar, cilësime inteligjente, protokollim automatik të të dhënave në kartën SD të integruar dhe telekomandë të shfletuesit për funksionim preciz, rezultate të përsëritshme dhe të riprodhueshme, si dhe më të lartat mirëdashësi për përdoruesin. Konsumatorët në të gjithë botën përdorin teknologjinë Hielscher Ultrasonics në kantinat e verës dhe distileritë duke arritur rezultate të mëdha në rafinimin, plakjen, lisjen dhe futjen e pijeve dhe verërave të distiluara.
Hielscher Ultrasonics’ procesorët tejzanor industrial mund të japin vazhdimisht amplituda shumë të larta dhe janë të dizajnuara për funksionimin 24/7/365. Fortësia dhe besueshmëria janë tipare të dukshme të cilësisë së të gjithë ultrasonicatorëve të Hielscher.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

[/toggle]

Fakte të vlefshme

Shpirtra dhe pije alkoolike të distiluar

Shpirtrat e distiluar, alkooli i distiluar dhe pijet alkoolike përcaktojnë një pije alkoolike të prodhuar nga distilimi i drithërave, frutave ose perimeve që ishin fermentuar më parë përmes fermentimit alkoolik. Gjatë procesit të distilimit, lëngu përqendrohet në mënyrë që të rritet alkooli i tij nga vëllimi (vol%). Shpirtrat dhe pijet alkoolike të distiluara përmbajnë dukshëm më shumë alkool (etanol) sesa pijet e tjera alkoolike si verë, birrë ose pije alkoolike të përziera. Karakteristikat aromatike të pijeve alkoolike merren kryesisht nga lëndët e para bujqësore, të cilat përpunohen gjatë hapave të trajtimeve të ndryshme përfshirë fermentimin, distilimin , dhe plakja e fuçisë.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.