Infuzion i xhinit me macerim të intensifikuar me ultratinguj

Xhin është një pije alkoolike e mbushur me dëllinjë dhe komponime të tjera botanike. Ekstraktimi me ultratinguj rrit dhe intensifikon procesin e macerimit të xhinit të distiluar në tenxhere si dhe xhinit të përbërë. Përparësitë e injektimit me ultratinguj përfshijnë prodhimin e pijeve aromatike të pasura me shije në një proces që kursen kohë.

Infuzion i xhinit i përmirësuar nga sonication

Xhin prodhohet më shpesh në të ashtuquajturin proces i pjerrët dhe zierje, i cili është gjithashtu teknika tradicionale për distilimin e xhinit. Xhin i prodhuar në këtë mënyrë quhet xhin i distiluar në tenxhere. Në këtë proces, një përzierje e dëllinjës dhe lëndëve të tjera botanike ngjyhet në një frymë neutrale, e cila është holluar me ujë në rreth 50% alkool në vëllim. Meqenëse ky hap i njomjes dhe macerimit kërkon shumë kohë, ekstraktimi me ultratinguj përdoret si metodë intensifikuese për të transferuar përbërjet e shijes në alkool. Kështu, distiluesit të cilët shpesh lejojnë që botanikët të thithen deri në 48 orë para distilimit, mund ta përshpejtojnë ndjeshëm këtë proces infuzioni.
Për më tepër, ekstraktimi me ultratinguj jo vetëm që mundëson nxjerrjen e shijeve brenda një periudhe të shpejtë njomjeje, por gjithashtu lëshon një profil më të plotë shije të botanikëve. Në këtë mënyrë, mund të krijohen stile të reja shije të xhinit.
Pas njomjes me ndihmën e ultrazërit, përzierja e alkoolit e mbushur me aromë distilohet në një tenxhere, duke rezultuar në një pije që ka kapur aromat dhe shijet e përbërësve botanikë. Uji shtohet për të rregulluar forcën e xhinit përpara se të hidhet në shishe.

Kërkesë informacioni

Ekstraktues tejzanor për macerimin botanik dhe infuzion të xhinit.

Ekstraktues tejzanor UIP2000hdT për infuzionin e intensifikuar të xhinit

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

Përparësitë e prodhimit të xhinit me ultratinguj

Ultrasonikët e tipit sondë Hielscher mund të përmirësojnë procesin e prodhimit të xhinit industrial në disa mënyra. Në vijim ne ju demonstrojmë sesi ultrasonikët Hielscher mund të përmirësojnë prodhimin industrial të xhinit duke rritur efikasitetin e nxjerrjes, duke reduktuar kohën e përpunimit, duke siguruar uniformitet, duke siguruar kontroll të saktë dhe duke ofruar opsione të shkallëzimit.

  • Nxjerrja e përmirësuar: Ultratingulli mund të përmirësojë nxjerrjen e shijeve dhe aromave nga botanikët e përdorur në prodhimin e xhinit. Valët ultratinguj me intensitet të lartë dhe me frekuencë të ulët të krijuara nga një sondë ultrasonike krijojnë dridhje dhe kavitacion intensiv, të cilat ndihmojnë në prishjen e mureve qelizore të përbërësve botanik. Kjo promovon nxjerrjen më të mirë të vajrave esencialë, aromave dhe përbërjeve aromatike, duke rezultuar në një xhin më të fortë dhe me shije. Profilet e shijes mund të modifikohen nga intensiteti tejzanor dhe futja e energjisë.
  • Koha e reduktuar e përpunimit: Ultratingulli mund të zvogëlojë ndjeshëm kohën e përpunimit të kërkuar për nxjerrjen e aromave botanike. Energjia intensive e dhënë nga ultrasonikatori përshpejton procesin e nxjerrjes, duke lejuar prodhuesit e xhinit të arrijnë profilet e dëshiruara të shijes në një kohë më të shkurtër. Ky efikasitet i rritur çon në norma më të larta prodhimi dhe përmirësim të produktivitetit të përgjithshëm.
  • Efikasiteti i rritur: Ultrasonikët e tipit sonda mund të operohen në nivele të larta të fuqisë, duke siguruar transferim efikas të energjisë në mjedisin e lëngshëm. Kjo rezulton në përzierjen dhe shpërndarjen e përmirësuar të substancave botanike në të gjithë tretësirën, duke siguruar shpërndarje uniforme të shijeve dhe përbërësve. Efikasiteti i shtuar çon në një produkt xhin më të qëndrueshëm dhe me cilësi të lartë.
  • Kontroll i saktë: Ultratingulli lejon kontroll të saktë mbi procesin e nxjerrjes. Intensiteti dhe kohëzgjatja e trajtimit me ultratinguj mund të rregullohen për t'u përshtatur me kërkesat specifike të botanikëve të ndryshëm, duke siguruar ekstraktim optimal pa degraduar shijet delikate ose duke shkaktuar ndryshime të padëshiruara. Ky nivel kontrolli u mundëson prodhuesve të xhineve të ruajnë vazhdimisht profilet e dëshiruara të shijes.
  • Shkallëzueshmëria: Meqenëse ultrasonikët Hielscher mund të operohen lehtësisht në modalitetin e rrjedhës së grumbullit ose të linjës, vëllimi i xhinit të injektuar mund të shkallëzohet lehtësisht në kërkesat e prodhimit. Ultrasonikët dhe sondat Hielscher janë të disponueshëm në nivele dhe madhësi të ndryshme të fuqisë, duke lejuar shkallëzueshmërinë në prodhimin industrial të xhinit. Më e rëndësishmja, rezultatet e procesit tejzanor mund të shkallëzohen plotësisht lineare në më të mëdha ose më të vogla. Pavarësisht nëse është një grup i vogël ose prodhim në shkallë të gjerë, ultratingulli mund të zbatohet lehtësisht duke përdorur pajisje të përshtatshme. Kjo shkallëzim u mundëson prodhuesve të xhinit të përfshijnë teknologjinë e ultrazërit në proceset e tyre të prodhimit, pavarësisht nga vëllimi i tyre i prodhimit.

Këto përfitime kontribuojnë në prodhimin e xhinit me cilësi të lartë me shije dhe aroma të qëndrueshme. Pajisjet Hielscher Ultrasonics për infuzionin dhe aromatizimin e xhinit mund të përdoren në çdo shkallë – në përpunim grupor ose inline.

Komponimet e shijes botanike për infuzionin e xhinit

Kokrrat e dëllinjës përdoren për të injektuar xhinin për të marrë profilin tipik të shijes së xhinit.Xhin-i kërkon shije dëllinjë, por shpesh xhini përfshin elementë agrumesh, të tilla si lëvozhga e hidhur e portokallit dhe limonit, si dhe një kombinim erëzash të tjera, të cilat mund të përfshijnë ndonjë nga anise, rrënjë angjelike dhe fara, rrënjë ari, kardamom, hala pishe, jamball. rrënjë, kanellë, lule plaku, bajame, erëza, lëvozhgë gëlqereje, lëvozhgë grejpfruti, nenexhik, syri i dragoit (longan), shafran, baobab, temjan, koriandër, kokrra të parajsës, arrëmyshk, lëvore kasia ose të tjera.
Nxjerrja me ultratinguj ndihmon në krijimin e ekstrakteve me shije intensive, të cilat i japin xhinit një profil aromë aromatike. Me sonication, prodhuesit mund të krijojnë shpejt profile unike shije duke krijuar një përvojë unike të xhinit.
 
Lexoni këtu se si sonication mund të plaket artificialisht dhe të qetësojë alkoolin tuaj bazë përpara se të bëni xhin!

Sonda tejzanor për nxjerrjen e komponimeve botanike gjatë infuzionit dhe aromatizimit të xhinit.

Extractor tejzanor UP400St për nxjerrjen e lëndëve botanike dhe infuzion të xhinit

Ekstraktorë tejzanor për infuzion me xhin

Hielscher Ultrasonics projekton, prodhon dhe shpërndan ultrasonikë me performancë të lartë për macerimin dhe nxjerrjen e përbërjeve botanike, infuzionin dhe plakjen e pijeve alkoolike dhe shumë hapa të tjerë prodhimi për prodhimin e pijeve alkoolike dhe joalkoolike.

Na kontaktoni tani për të marrë më shumë informacion në lidhje me prodhimin e xhinit të asistuar me ultratinguj dhe nxjerrjen botanik!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

1 deri në 500 ml 10 deri në 200 ml/minUP100H

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
15 deri në 150 litra3 deri në 15 l/minUIP6000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.