Nxjerrja Turbo e Kanellës me Ultrasonics

Nxjerrja tradicionale e kanellës është kohë dhe relativisht joefikase. Nxjerrja tejzanor është një teknikë e thjeshtë, por shumë efikase e intensifikimit të procesit e cila zvogëlon kohën e nxjerrjes në disa orë dhe rrit njëkohësisht rendimentin e vajit esencial të kanellës.

Nxjerrja e përmirësuar e kanellës me ultrasonikë

Lëvorja dhe pluhuri i kanellës për nxjerrjen me ultratinguj të vajit esencial të kanellës.Nxjerrja tradicionale e vajit esencial të kanellës arrihet me distilimin me avull të lëvores dhe gjetheve të kanellës. Distilimi tradicional me avull është shumë i ngadaltë dhe kërkon shumë kohë. Sa më i lartë të jetë rendimi i synuar i vajit të kanellës, aq më e gjatë bëhet distilimi me avull, që do të thotë se distilimi me avull i një kazan me gjethe kanelle mund të zgjasë deri në 12 orë, ndërsa distilimi me avull i lëvores së kanellës mund të zgjasë më shumë se 24 orë. Nxjerrja tejzanor thyen strukturat qelizore të lëvores së kanellës dhe lë lart në mënyrë që vaji i kanellës të lirohet shpejt dhe plotësisht. Nxjerrja tejzanor përshpejton distilimin e avullit në mënyrë të konsiderueshme, duke shkurtuar kohën e përpunimit nga një ditë e plotë në disa orë duke rritur rendimentin e vajit esencial të kanellës.
Nxjerrja tejzanor çliron spektrin e plotë të përbërjeve aromatike të kanellës, duke përfshirë kanamaldehid, linalool, eugenol dhe acid kanamik. Dhënia e një ekstrakti me spektër të plotë të përbërjeve të vajit thelbësor me cilësi të lartë është arsyeja për cilësinë superiore të vajrave të kanellës të nxjerra në mënyrë ultrasonike. Sidomos kanamaldehidi, përbërja kryesore organike i jep kanellës aromën dhe aromën e saj nënshkruese. Meqë sonifikimi është një trajtim jo-termik, përbërësit e vajit thelbësor parandalohen nga degradimi termik. Prandaj, nxjerrja tejzanor prodhon vajra esencialë me aromë të lartë që përmbushin standardet më të larta të cilësisë.
Nxjerrja tejzanor mund të zbatohet në lëvoren e kanellës dhe gjethet. Vaji i fletës së kanellës ka një aromë më të fortë kur krahasohet me vajin e lëvores. Gjethet e kanellës përmbajnë sasi të larta të eugenolit.

Avantazhet e Nxjerrjes tejzanor të Kanellës

  • Rendimentet më të larta
  • Cilësi e shkëlqyer
  • Nxjerrja e shpejtë
  • Temperatura e ulët
  • kosto-efektive
Nxjerrja me ultratinguj jep rendimente superiore të vajit esencial të kanellës në një proces të shpejtë

heqës tejzanor UIP4000hdT për nxjerrjen e vazhdueshme të kanellës

Kërkesë informacioni

Pse Nxjerrja tejzanor shkëlqen distilimin me avull

Për të prodhuar vajra esencialë nga kanella përmes distilimit me avull, vajrat thelbësorë duhet së pari të lirohen nga matrica bimore (dmth. Qelizat bimore në gjethet e kanellës ose lëvoren). Në distilimin me avull, materiali bimor i kanellës zihet deri në 24 orë në kazan. Vetëm nxehtësia është relativisht joefikase në thyerjen e strukturave qelizore dhe çlirimin e vajrave thelbësorë të bllokuar. Në përgjithësi, zierja nuk i çliron plotësisht vajrat thelbësorë të bllokuar dhe sasi më të mëdha të vajrave të mbetjeve harxhohen, pasi ato nuk janë nxjerrë. Pas procesit të nxjerrjes së nxehtësisë, do të bëhet distilimi me avull. Prandaj, zihet një përzierje e dy lëngjeve të papërzier (dmth. Vaj esencial dhe ujë). Përzierja fillon të vlojë kur presioni i tyre i kombinuar i avullit është i barabartë me 760 mm Hg. Pika e vlimit të një përzierjeje uji dhe vaji esencial do të jetë kështu më e ulët se pika e vlimit të secilit përbërës veç e veç. Hidrodistilimi tradicional ka të meta kryesore: Procesi i gjatë i zierjes dhe avullimit kërkon shumë kohë dhe energji.
Nxjerrja tejzanor punon nga kavitimi akustik. Kavitimi akustik ndodh, kur valët e ultrazërit të energjisë janë çifte në një lëng (p.sh. një pezullim i përbërë nga material botanik në një tretës ose ujë). Valët tejzanor udhëtojnë nëpër lëng duke shkaktuar cikle alternative të presionit të lartë / presionit të ulët. Gjatë cikleve me presion të ulët, krijohen flluska minutë vakumi (të ashtuquajturat flluska kavitacioni), të cilat rriten gjatë disa cikleve të presionit. Në një madhësi të caktuar, kur flluskat nuk mund të thithin më shumë energji, ato implodohen me dhunë gjatë një cikli të presionit të lartë. Shpërthimi i flluskës karakterizohet nga forca të forta kavitacionale, duke përfshirë mikro-turbulencat dhe rrjedhat e lëngjeve me shpejtësi deri në 100m / s. Këto efekte qethje kavitacionale njihen gjithashtu si efekte sonomekanike. Nxjerrja tejzanor e molekulave bioaktive shkaktohet kryesisht nga efektet sonomekanike: ngacmimi dhe turbulencat prishin qelizat dhe nxisin transferimin e masës. Kjo do të thotë që molekulat bioaktive si vajrat thelbësorë, polifenole, terpene dhe kanabinoide lëshohen nga matrica e qelizave bimore në tretës.
Avantazhi i ekstraktimit tejzanor mbi metodën tradicionale të vlimit dhe distilimit me avull është nxjerrja relativisht më e lartë e vajrave thelbësorë dhe përbërësve të tjerë organikë në një kohë dukshëm më të shkurtër. Rendimentet më të larta të nxjerrjes shmangin harxhimin e lëndës së parë dhe e bëjnë nxjerrjen më fitimprurëse. Kursimet në kohë dhe energji të arritura nga nxjerrja tejzanor janë thelbësore. Si metodë jo-termike, nxjerrja tejzanor parandalon përbërjet termo-të ndjeshme nga degradimi i shkaktuar nga nxehtësia.
Temperaturat e buta dhe koha e shkurtër e përpunimit janë avantazhet kryesore të nxjerrjes tejzanor meqenëse parandalohet një dekompozim termik i ekstrakteve natyrore. Kjo e bën nxjerrjen tejzanor shumë efikase dhe për këtë arsye, sonifikimi jep vajra esenciale të një cilësie superiore.

Studimet e Rastit të Nxjerrjes tejzanor të Kanellës

Kërkimi dhe industria tashmë kanë miratuar nxjerrjen tejzanor për prodhimin e vajrave thelbësorë me cilësi të lartë nga shumë botanikë, duke përfshirë gjethet e kanellës dhe lëvoren.

Hidrodistilimi tejzanor i kanellës

Chen etj. (2020) hetoi hidrodistilimin e promovuar në mënyrë ultrasonike dhe arriti në përfundimin se sonifikimi përmirësoi ndjeshëm procesin e distilimit. Distilimi me avull tejzanor siguroi rendimente më të larta të vajit të kanellës brenda kohës së nxjerrjes së reduktuar në mënyrë drastike. Duke përdorur analizën GC-MS, ata treguan se hidrodistilimi i asistuar ultrasonikisht siguronte vaj esencial më të vlefshëm me një përmbajtje të lartë të përbërjes kryesore trans-kinamaldehid krahasuar me hidrodistilimin tradicional. Mikrografi elektronike skanuese (SEM) konfirmoi efikasitetin e sonifikimit për nxjerrjen e vajit të kanellës. Për më tepër, analiza e konsumit elektrik dhe emetimit të CO2 tregon se procesi i hidrodistilimit i asistuar në mënyrë ultrasonike është qasja më ekonomike dhe miqësore me mjedisin. Prandaj, Chen et al. përmbledh se hidrodistilimi i asistuar në mënyrë ultrasonike është një teknologji efikase dhe jeshile për nxjerrjen e vajit esencial të kanellës, e cila mund të përmirësojë sasinë dhe cilësinë e vajrave të kanellës.

Nxjerrja tejzanor e kanellës duke përdorur tretës të thellë eutektikë

Nxjerrja tejzanor duke përdorur tretës të thellë eutektikë është treguar të jetë një teknikë superiore për të nxjerrë rendimente të larta të trans-kanamaldehidit dhe kumarinës nga lëvorja e kanellës.
metoda në kushte optimale dha përmbajtje më të lartë trans-kinamaldehid dhe kumarin se ato të marra nga metodat konvencionale (zbaticë, soxhlet dhe makerim) duke përdorur tretës organikë (96% etanol). Kushtet optimale për nxjerrjen tejzanor duke përdorur tretës natyralë të thellë eutektikë u gjetën të ishin klorur-kolinë-acid limoni (ChCl-CA) me 40% shtesë ujë dhe një kohë 30-minutëshe të nxjerrjes për të nxjerrë trans-kinamaldehid (9.24 .2 0.01 mg / g) dhe kumarin (11.6 ± 0.11 mg / g) nga lëvorja e kanellës (C. burmannii Blume). Duhet të bëhet një hetim i mëtejshëm për të eksploruar aktivitetin farmakologjik të trans-kanamaldehidit dhe kumarinës nga lëvorja e kanellës. (krh. Aryati et al. 2020)

Nxjerrja me ultratinguj e vajrave esenciale nga kanella rezulton në rendimente të jashtëzakonshme të larta.

Imazhi sipërfaqësor i lëvores së kanellës duke përdorur mikroskopinë elektronike skanuese zmadhim 1000x; pluhur i tharë (a); pas nxjerrjes së maceracionit (b); pas nxjerrjes së refluksit (c); pas nxjerrjes së Soxhlet (d); pas ekstraktimit duke përdorur NADES-UAE ChCl-CA (e).
studimi dhe fotografia nga Aryati et al. 2020

Nxjerrja e serisë me ultratinguj e vajrave esencialë të kanellës

The UIP2000hdT është një ultrasonicator i fuqishëm 2kW për nxjerrjen e kanellës

Kërkesë informacioni

Extractors tejzanor me performancë të lartë

Nxjerrja tejzanor është një teknologji e besueshme e përpunimit, e cila lehtëson dhe përshpejton prodhimin e vajrave thelbësorë me cilësi të lartë. Portofoli i Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt te sistemet e nxjerrjes industriale. Në këtë mënyrë, ne në Hielscher mund t'ju ofrojmë ultrasonicatorin më të përshtatshëm për kapacitetin tuaj të parashikuar të procesit. Stafi ynë me përvojë për një kohë të gjatë do t'ju ndihmojë nga testet e fizibilitetit dhe optimizimi i procesit deri te instalimi i sistemit tuaj tejzanor në nivelin përfundimtar të prodhimit.
Printimi i vogël i nxjerrësve tanë tejzanor, si dhe shkathtësia e tyre në opsionet e instalimit i bëjnë ato të përshtaten edhe në objektet e përpunimit të hapësirës së vogël. Përpunuesit tejzanor janë instaluar në të gjithë botën në ushqim, farmaci dhe objektet e prodhimit të shtojcave ushqyese.

Hielscher Ultrasonics – Pajisjet e sofistikuara të nxjerrjes

Portofoli i produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë të nxjerrësve tejzanor me performancë të lartë nga shkalla e vogël në të madhe. Aksesorët shtesë lejojnë montimin e lehtë të konfigurimit më të përshtatshëm të pajisjes tejzanor për procesin tuaj të nxjerrjes. Konfigurimi optimal tejzanor varet nga kapaciteti, vëllimi, lënda e parë e parashikuar, procesi i serisë ose linjës dhe afati kohor.

Seria dhe Inline

Ultrasonicators e Hielscher mund të përdoren për përpunim grumbull dhe të vazhdueshëm të rrjedhës. Përpunimi i grupeve tejzanor është ideal për testimin e procesit, optimizimin dhe nivelin e prodhimit në madhësi të vogël deri në mes. Për prodhimin e vëllimeve të mëdha të botanikëve (p.sh. gjethet e kanellës dhe lëvorja), përpunimi i brendshëm mund të jetë më i dobishëm. Ndërsa grumbullimi kërkon vetëm një konfigurim shumë të thjeshtë, ai kërkon më shumë kohë dhe punë. Një proces i vazhdueshëm i nxjerrjes së linjës kërkon konfigurim të sofistikuar – i përbërë nga një pompë, tuba ose tuba dhe rezervuarë -, por është më efikas, më i shpejtë dhe kërkon ndjeshëm më pak punë. Hielscher Ultrasonics ka konfigurimin më të përshtatshëm të nxjerrjes për vëllimin tuaj të nxjerrjes dhe qëllimet e procesit.

Nxjerrësit tejzanor për çdo kapacitet të produktit

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeGama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të procesorëve tejzanor nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilot te procesorët tejzanor plotësisht industrialë me kapacitetin për të përpunuar ngarkesat e kamionëve në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë nxjerrësin tejzanor më të përshtatshëm për lëndën tuaj të parë, kapacitetin e procesit dhe synimet e prodhimit.
Sistemet tejzanor të stolave janë ideale për provat e fizibilitetit dhe optimizimin e procesit. Shkalla lineare e bazuar në parametrat e vendosur të procesit e bën shumë të lehtë rritjen e kapaciteteve përpunuese nga pjesët më të vogla në prodhimin plotësisht komercial. Shkallëzimi lart mund të bëhet duke instaluar një njësi më të fuqishme nxjerrëse tejzanor ose duke mbledhur paralelisht disa ultrasonicatorë. Me UIP16000, Hielscher ofron nxjerrësin tejzanor më të fuqishëm në të gjithë botën.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Të gjithë ultrasonicatorët e Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë kuaj pune të besueshëm në prodhim. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e nxjerrjes tejzanor të vajrave thelbësorë nga kanella.
Hielscher's industrial processors of the hdT series can be comfortable and user-friendly operated via browser remote control.Të gjitha Ultrasonics Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë pajisje që lejojnë të modifikojnë amplituda në një gamë edhe më të gjerë. Procesorët tejzanor industrial të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të ofrojnë intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë të trajtoni gjethet dhe lëvoren e kanellës me kushtet më të efektshme tejzanor. Bërja e zërit optimale për rezultatet më të mira të nxjerrjes!
Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher-it një mjet të besueshëm pune që plotëson kërkesat tuaja të nxjerrjes.

Testim i lehtë, pa rrezik

Proceset tejzanor mund të jenë të shkallëzuara plotësisht lineare. Kjo do të thotë që çdo rezultat që keni arritur duke përdorur një laborator ose ultrasonicator të nivelit të lartë, mund të shkallëzohet në saktësisht të njëjtën prodhim duke përdorur saktësisht të njëjtat parametra të procesit. Kjo e bën ultrasonikimin ideal për testimin e fizibilitetit pa rreziqe, optimizimin e procesit dhe zbatimin pasues në prodhimin komercial. Na kontaktoni për të mësuar se si sonifikimi mund të rrisë prodhimin e ekstraktit tuaj të kanellës.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si një biznes familjar dhe i drejtuar nga familja, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për procesorët e saj tejzanor. Të gjithë ultrasonicators janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlin, Gjermani. Fortësia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise të kërkuara është një karakteristikë natyrore e miksera me performancë të lartë të Hielscher.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Literatura / ReferencatFakte të vlefshme

Kanellë

Kanella Ceilon, e njohur gjithashtu si "kanellë e vërtetë", ose kanellë zeylanicum vlerësohet për aromat e saj intensive, e cila rekonjohet si kanellë. Kanella e Ceilonit vjen nga lëvorja e brendshme e thërrmuar e pemës së kanellës zeylanicum dhe ka një aromë të ëmbël dhe delikate. Ngjyra e saj është kafe e lehtë.
Cassia, ose aroma e kanellës ka një aromë më të ashpër, më mbizotëruese me ëmbëlsi më pak të theksuar dhe përbërje të tjera aromë më intensive. Prandaj kanella e kasias përdoret shpesh në produkte të pjekura dhe receta, të cilat përfshijnë edhe erëza të tjera. Ngjyra e saj është më e errët, kafe e kuqe. Quills Cassia janë mjaft të guximshëm dhe të drunjtë. Cassia është më e lirë për t’u prodhuar dhe ka një çmim më të lirë tregu se sa cejloni.
Kanellë Saigon, ose cinnamomum loureiroi. Kanella Saigon është anëtari më i çmuar i familjes Cassia. Ka një aromë të plotë dhe komplekse me më pak ëmbëlsi. Kanella Saigon në përgjithësi është mjaft e shtrenjtë.

Vajrat esenciale

Vajrat thelbësorë janë përbërje aromatike të përqendruara të paqëndrueshme që gjenden në bimë, të cilat u japin bimëve aromat e tyre unike. Ndryshe nga acidet yndyrore, vajrat thelbësorë janë substanca vajore të paqëndrueshme, shumë të përqendruara, të cilat janë të pranishme në lule, gjethe, kërcell, rrënjë, fara, lëvore, rrëshirë ose lëvore frutash. Vajrat thelbësorë janë hidrofobikë, por në kontrast me vajrat shtazorë dhe vegjetalë, nuk janë bërë prej triglicerideve të acidit yndyror (dmth. Acideve yndyrore të ngopura, mono të pangopura dhe poli të pangopura). Për shembull, përbërësit kryesorë të vajrave thelbësorë janë terpenet hidrofobe, të cilat ndryshojnë nga vajrat yndyror, sepse ato nuk përmbajnë trigliceride të acideve yndyrore.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.