Sonication e verës – Aplikime inovative të Ultrazërit në Veraritë

Ultratinguj është një metodë jo-termale e përpunimit, e cila tashmë është përdorur gjerësisht në industrinë ushqimore për shkak të aplikimit të butë, por efekteve të rëndësishme në produkt. Për kantinat e verës, sonication ofron aplikime të ndryshme të tilla si nxjerrja e flavors, phenolics dhe colorants, maturimit & plakjes, oaking si dhe degassing.

Verë është një pije alkoolike, zakonisht e bërë nga rrushi, por edhe nga frutat e tjera (p.sh. vera e mollës, vera e parfumuar) ose materialet me bazë niseshte (p.sh. verërat e orizit, verërat e misrit).
Vera është një konsum i favorizuar, prodhimi i të cilit kërkon një proces të shkëlqyeshëm. Bërja e cilësisë dhe verërave me cilësi të lartë njihet si një biznes që kërkon kohë dhe në këtë mënyrë kosto-intensive. Së fundi, është në interesin e verës për të përshpejtuar fermentim (shndërrimi në alkool) dhe maturimi (për të dhënë flavors komplekse dhe aroma) dhe të prodhojnë në të njëjtën kohë një pije me cilësi të lartë me shijen e dëshiruar, buqetë, buzëqeshje dhe ngjyra.

Kërkesë informacioni

Ultrasonikator UIP4000hdT për prodhimin e verës komerciale me rrjedhje të lartë

Instalimi i ultrazërit UIP4000hdT për përpunimin e verërave industriale me prurje të lartë.

Efektet e ndryshme të Ultrasonics në përpunimin e verës

Ultratinguj me energji të aplikuara në verë ofron shumë efekte të dobishme. Aplikacionet më të rëndësishme përfshijnë intensifikimin e shijes e buqetë verës duke nxjerrë komponente të pasura me shije, të tilla si fenolike dhe aromatike, oaking, dhe përshpejtimin e qelbëzim & plakje.

Nxjerrja e komponimeve aromatike dhe fenolike nga rrushi

Ultratinguj është një mjet i njohur dhe i provuar për nxjerrjen e materialeve bimore intracellulare dhe komponimeve aromatike. Aktiviteti mekanik i ultrazërit mbështet difuzionin e tretësve në inde. Pasi që ultrazërit thyejnë murin qelizor mekanikisht nga forcat qethëse të kavitacionit, ajo lehtëson transferimin nga qeliza në tretës. Reduktimi i madhësisë së grimcave nga cavitation tejzanor rrit sipërfaqen e sipërfaqes në kontakt midis fazës së ngurtë dhe të lëngshme.
Rrushi është i famshëm dhe në kërkesën për pasurinë e tyre në polifenole. Këto komponime fenolike (të tilla si flavanolet monomer, dimerike, trimerike, dhe procyanidine polimerike, si dhe acidet fenolike) të rrushit janë të njohur për vetitë e tyre antiradikale dhe antioksidante. Nga ana kimike, ato mund të ndahen në dy nën-kategori: flavonoidet dhe joflavonoidet. Flavonoidet më të rëndësishme në verë janë anthocyanins dhe taninet të cilat kontribuojnë në ngjyra, shije dhe mouthfeeling. Ndër jo-flavonoidet janë stilbenes të tilla si resveratrol dhe komponimet acidike, të tilla si benzoic, caffeic dhe acid cinnamic. Shumica e të gjitha këtyre komponimeve fenolike gjenden në lëkurën e rrushit dhe farat. Forcat intensive me ultratinguj janë të aftë të nxjerrin në mënyrë efikase përbërësit e vlefshëm nga fara e rrushit dhe lëkura.
Në studimin e Cocito et al. (1995), ultrasonication është treguar si një proces i shpejtë, repeatable dhe lineare për nxjerrjen e komponimeve aromë në must dhe verë. Rezultatet e fituara të koncentrimeve të përbërjes me nxjerrjen tejzanor ishin më të larta se ato të nxjerrjes së kolonës C18 (nxjerrja e rrëshirës).
Përmbledhur avantazhet e ekstraktimit tejzanor, ultratingulli është një alternativë e lirë, e thjeshtë dhe efiçente për mjetet konvencionale të nxjerrjes jo termike, siç janë presioni i lartë hidrostatik (HP), dioksidi i karbonit i ngjeshur (cCO2) dhe dioksidi i karbonit supercritical (ScCO2) pulses elektrike në terren (HELP). Një avantazh tjetër është fakti, që nxjerrja tejzanor - në krahasim me alternativat e përmendura më lart - mund të testohet lehtë në laborator ose në shkallë të lartë. Këto prova ofrojnë rezultate të riprodhueshme në mënyrë që një shkallë pasuese nuk kërkon përpjekje të mëtejshme në gjetjen e vendosjes optimale. Për prodhim të plotë komercial, të besueshëm ultrasonicators rëndë në detyrë me deri në 16,000 vat për njësi të lejojë trajtimin e sonication të rrjedhave shumë të larta të vëllimit.

Nxjerrja me ndihmën e ultrazërit për pjekjen e verës

Gjatë fazës së pjekjes, vera vjen në kontakt me drurin e fuçive (pjekje tradicionale) ose me patate të skuqura të drurit të shtuar, shkopinjve të drurit ose pllakave pluhur (pjekje alternative). Druri më i zakonshëm për gatim (aromë) është - sipas termit të procedurës - lisi (quercus). Llojet e tjera të drurit, që përdoren më rrallë, janë p.sh gështenja, pisha, dreri, qershi ose akacie. Pronat kimike të drurit përdoren për të marrë efekte të thella në lidhje me shijen e verës dhe buqetë. Fenilet që gjenden në lisi ndërveprojnë me shijen e verës, të tilla si vanilje, karamel, krem, aromë ose shije prej dheu. Një efekt shumë i rëndësishëm kanë ellagitannins (tanin hydrolyzable), të cilat janë nxjerrë nga strukturat lignin në dru, pasi ata mbrojnë verën nga oksidimi dhe reduktimi.
Ekstraktimi tejzanor është i dobishëm për fazën e verës që shkon për shkak të faktit se depërtimi i lëngut në strukturën prej druri të pluhurit, patateve, shkopinjve ose shkopinjve do të rritet nga ciklet e presionit të lartë dhe presionit të ulët të gjeneruar nga ultratingulli. Si rrjedhim, transferimi i masës do të rritet në mënyrë të dukshme, kjo nënkupton një periudhë më të shkurtër të lyerjes dhe rezultate më të larta në lidhje me aromën. Nëse pluhur lisi apo shije aromatike të drurit (pjekje alternative) aplikohen në verë, forcat tejzanore sigurojnë një shpërndarje shumë të mirë të grimcave ose pikat në verë për të përmirësuar lagështimin dhe ekspozimin sipërfaqësor. Kjo është shumë e rëndësishme për të arritur një shije të lartë dhe dhimbje koke dhe kontribuon në cilësinë e pijeve alkoolike. Fakti që fuçi dhe plakja përbëjnë një kohë të gjatë dhe një faktor kostoje në vinifikim, e bën ultrazërit tek një metodë jashtëzakonisht interesante e përpunimit pasi pajisjet Hielscher tejzanor bindin nga shpenzimet e ulëta të investimit, zbatimi i lehtë dhe një shquar efikasitetit të energjisë.

Ekografia përdoret për të rritur mushtin dhe polifenolet nga kokrrat e rrushit gjatë prodhimit të verës. Ultrasonikët janë nxjerrës të fuqishëm të lëngjeve, komponimeve bioaktive dhe pigmenteve.

Ultratingulli përdoret për të rritur rendimentin e presimit nga mushti i rrushit duke dhënë përmbajtje më të lartë polifenoli. Për më tepër, ultratingulli mund të vjetërojë verën brenda disa minutave.

Deagglomerimi i asistuar me ultratinguj gjatë plakjes së verës

Gjatë procesit tradicional të plakjes së kohës së vëllimit, reagimet e molekulave të ndryshme ndodhin në verë. Kjo do të thotë se molekulat ndryshojnë në përputhje me ndërveprimin mes njëri-tjetrit. Koha dhe rezultati i këtij ndryshimi molekular varet nga përbërësit e verës dhe mjedisit të tij. Zakonisht, është miratuar që alkooli shpërndahet në pije alkoolike, por kjo nuk do të thotë që do të arrihet një përzierje e molekulave. Si në verë natyrisht vetëm energji të ulët për reagime – si lidhja dhe përzierja - është në dispozicion, shkalla e ndryshimeve natyrore do të jetë kryesisht e papërfunduar. Ndërsa përbërësit priren të bashkëveprojnë, bashkojnë dhe ndryshojnë vetitë molekulare, ata nuk mund të kuptojnë një ndërveprim, transformim ose lidhje absolute në nivel molekular për shkak të pranisë së ulët të energjisë.
Si vera është sonicated (që do të thotë një kontribut i energjisë në lëng), përbërësit ofrojnë një klasë më konsistente dhe uniforme të shpërndarjes. Nga sonicating, verë bëhet një lëng homogjen me një afat të zgjatur në një kohë shumë të shkurtër të trajtimit. Homogjeniteti lejon një ndërveprim më të lartë ndërmjet molekulave dhe kështu një ndryshim molekular më të plotë. Kjo do të thotë një përmirësim në shije dhe cilësi.

Shpërndarja: Mbushja paraprake, shumica e verërave trajtohen me aditivë, siç janë: prezervativët (p.sh. bisulfati i kaliumit, bisulfati i natriumit), pastruesit, pluhurat ngjyrosës dhe agjentët e mëtutjeshëm dhe ameliorants. Këto shtesa përdoren për të shmangur ngjyrosjen e parakohshme dhe prishjen, për të përmirësuar cilësinë e verës, për të eliminuar mangësitë ose për të mbështetur procesin e fermentimit. Me ultrasonication, këto shtesa mund të shpërndahen shumë në mënyrë të vazhdueshme në verë në mënyrë që rezultate të larta të përpunimit janë arritur. Kjo çon në fund të cilësisë më të lartë dhe shije më të mirë - përpjekjet e çdo vinte.

Nxjerrja tejzanor e përbërësve aktivë

Vera ka një shumëllojshmëri të gjerë të përbërësve aktivë shëndetësorë, si taninet, fenolikat, flavonoidet dhe të tjerët, të cilat janë përbërës të vlefshëm që përdoren në industrinë farmaceutike, ushqimore dhe kozmetike.
Lexoni më shumë rreth ekstraktimit të fitokimikateve si polifenolet, antocianidinat, proantocianidina dhe komponime të tjera bioaktive nga rrushi dhe nënproduktet e rrushit!

Homogjenizues industrial tejzanor për shpërndarjen dhe bluarjen efikase të pigmenteve.

MultiSonoReactor MSR-4 është një reaktor industrial homogjenizimi inline i përshtatshëm për industrinë me xhiro të larta. MSR-4 mund të pajiset me 4x UIP4000hdT ose 4x UIP6000hdT.

Excursus

Plakja e Verës së Rajs dhe Verës së Misrit: Chang et al. (2002) gjetur në studimin e tyre për verë oriz dhe verë misri se efektet plakjen e sonication e verës varet nga lloji i verës. Pra, ishte plakja tejzanor e verës së orizit në lidhje me vlerën e pH, përmbajtjen e alkoolit, acetaldehid, aromë dhe cilësi ndijore në mënyrë të konsiderueshme më të mirë se sa plakja me ultratinguj e verës së misrit. Për të dy, verën e orizit dhe verën e misrit, koha e plakjes u zvogëlua ndjeshëm (nga 1 vit në 1 javë ose 3 ditë).

Ultrasonics pushtet është aplikuar në verë, lëngje, smoothies dhe salcat për të përmirësuar shije. Nga liza ultratinguj dhe nxjerrja, material intra-qelizor është lëshuar, duke rezultuar në cilësi të përmirësuar ushqyese dhe aromë.

Ultrasonicators industriale me reaktorët e rrjedhjes për sonication e verës dhe lëng.

Përpunuesit tejzanor të Hielscher

Hielscher është furnizuesi kryesor i pajisjeve me cilësi të lartë dhe performancë të lartë tejzanor. Pajisjet tejzanor të bëra nga Hielscher përdoren për mostrat laboratorike, përpunimin e shkallës pilot ose prodhimin në shkallë të plotë në shumëllojshmëri të industrisë dhe kërkimit. Për performancë të përsosur dhe përshtatje për çdo proces, Hielscher ofron një gamë të gjerë të pajisjeve tejzanor për sonication të çdo vëllimi të lëngët, nga disa mikrolitër deri në qindra metra kub në orë. Pajisjet tejzanor mund të testohen lehtë për efikasitetin e tyre të procesit në shkallë më të vogël. Në mënyrë tipike, UIP1000hd (1kW) përdoret për zhvillimin e procesit për normat e rrjedhjes nga 0.5L në 1000L në orë. Në këtë shkallë, efikasiteti i përpunimit mund të optimizohet duke ndryshuar amplitudën, presionin dhe normën e rrjedhjes. Instalimi ose retrofitting i një sistemi ultratinguj në një linjë prodhimi, si dhe funksionimin dhe mirëmbajtjen janë të thjeshta dhe pa vështirësi.

Ultrasonics në Lëngjet

Gjeneron ultratinguj me fuqi të lartë cavitation në lëngje. Gjatë implosionit të flluskave të kavitacionit, në vend shfaqen forca jashtëzakonisht të larta: në "vend të nxehtë" cavitational arrihen temperatura shumë të larta (rreth 5,000K) dhe presione (afërsisht 2,000atm). Implosioni i flluskës së cavitation gjithashtu rezulton në avionë të lëngshëm deri në shpejtësinë 280m / s. Kur këto forca intensive shkojnë në lëng, ato shkaktojnë efekte të ndryshme. Në një lëng alkoolik, ultrasonication shkakton një përshpejtim të oksidimit, polimerizimit dhe kondensimit të alkoolit, aldehideve, estereve dhe olefineve për të ndërtuar komponime të reja që krijojnë aromë më të mirë dhe më të mirë.
Si aplikacionet më interesante tejzanor për prodhimin e verës (vinification), sidomos me ndihmën e ultrazërit ekstraktim, aglomerimi, dhe dispersion duhet të emërohen. Këto ndikime bëjnë sonication një metodë të tillë efektive të përpunimit të verës dhe pijeve të tjera.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Literatura / Referencat

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.