Ultrasonication kursen energji dhe kostot

Kalimi nga homogjenizuesit konvencionalë, miksera hidrodinamike dhe mullinj të agjituar në përpunimin tejkalues të kavitacionit shton të dyja kursimet e kostos dhe e bën përpunimin ekologjikisht miqësor.

Për shkak të rritjes së kohëve të fundit dhe të vazhdueshme të çmimeve të energjisë, konsumi i energjisë ka një efekt të drejtpërdrejtë dhe të konsiderueshëm në kostot e përpunimit të materialeve, të tilla si Bojëra, veshje dhe bionaftë.

Pajisjet Hielscher tejzanor përdorin më pak energji se sistemet tradicionale mekanike dhe arrijnë rezultate superiore të përpunimit. Prandaj, ndryshimi nga rotor-stator-miksera dhe homogjenizues me presion të lartë tek ultrasonication kursen energji të konsiderueshme. Kjo mund të përkthehet në kursime të konsiderueshme të kostos gjatë viteve.

Ngrohja fërkimi është energji e papërdorur

Sistemet konvencionale çlirojnë energji në nxehtësi fërkimi. Pompat e presionit të lartë për homogjenizuesit me presion të lartë, si dhe përzierësit me teh të lartë të prerjes dhe mullinj të përzier me rruaza krijojnë trazirë të lartë në lëng, teksa përpunohet. Këto turbulence shkaktojnë fërkime mes grimcave të lëngshme dhe midis pjesës së lëngshme dhe agjitimit të pajisjes. Fërkimi konverton energjinë e hyrjes në ngrohje fërkimi. Kjo pjesë e energjisë së hyrjes humbet, pasi nuk gjeneron asnjë efekt shpërndarës, homogjenizimi ose bluarjeje.

Shumë si krahasimi midis një llambë konvencionale dhe një llambë fluoreshente, konvencioni konverton shumë nga energjia për të ngrohur. Prandaj kërkon më shumë energji për të siguruar të njëjtin nivel të dritës.

Në rastin e sistemeve konvencionale për përzierje, nxehja e fërkimit siguron energji shtesë për ftohjen e lëngut gjatë përpunimit.

(Kliko për pamje më të madhe!) Efikasiteti i përgjithshëm i energjisë është i rëndësishëm për ultrasonication e lëngjeve. Efikasiteti përshkruan se sa energji transmetohet nga priza në lëng. Pajisjet tona sonication kanë një efikasitet të përgjithshëm prej më shumë se 80%. Pajisjet Hielscher tejzanor kanë një efikasitet shumë të lartë të energjisë në konvertimin e energjisë elektrike në cavitation brenda lëngut.

brenda lëngut. Efikasiteti i përgjithshëm i energjisë i pajisjeve tejzanor industrial është përafërsisht. 80-90% nga priza elektrike në lëng

(klikoni në imazhin e mësipërm për të zgjeruar tabelën).

Më e rëndësishmja, forcat cavitational vënë një shumë të stresit mbi grimcat. Kjo është arsyeja pse zakonisht kërkohet më pak energji për të siguruar një shpërndarje të mirë, një emulsion ose një madhësi më të ulët të grimcave. Hielscher Ultrasonication krijon ngrohje fërkimi, ndonëse në një raport shumë më të ulët se përzierja standarde me mekanike. Ky raport më i ulët përkthehet në efikasitete shtesë duke kërkuar më pak energji për të siguruar të njëjtin nivel të shpërndarjes ose homogjenizimit dhe nga ana tjetër redukton energjinë e nevojshme për ftohjen e lëngut të përpunuar.

Shembull: Përpunimi i Bionaftës

Në veçanti në përpunimin e lëndëve djegëse alternative dhe të qëndrueshme, si bionaftë, konsumi i energjisë dhe ruajtja e tyre është jashtëzakonisht e rëndësishme. Energjia elektrike e përdorur për prodhimin e “e gjelbër” karburantit ka një ndikim të drejtpërdrejtë në energjinë e përgjithshme të karburanteve dhe CO2 bilanci.

Cavitation magnetike hidrodinamike me frekuencë të lartë magnetike kërkon përafërsisht. 23 herë më shumë energji se pajisjet Hielscher tejzanor për të siguruar të njëjtën pseput. Grafiku në të djathtë (klikoni për pamje më të madhe) tregon një krahasim midis cavitation tejzanor, përzierjen e lartë qethje dhe cavitation hidrodinamike. Përdorimi i pajisjeve Hielscher tejzanor për përpunimi i bionaftës kërkon rreth. 1.4kWh / m³. Për të arritur një rezultat të ngjashëm duke përdorur cavitation hidrodinamike impuls impuls, kërkon përafërsisht. 32.0kWh / m³. Përzierja e lartë e qethjes kërkon përafërsisht. 4.4kWh / m³. Kjo do të thotë, se cavitation hidrodinamike impuls kërkon përafërsisht. 23 herë më shumë energji dhe qethje të lartë përzierjen përafërsisht. 3 herë më shumë energji se pajisjet Hielscher tejzanor për të siguruar të njëjtën xhiros.

Kjo çon në shpenzime të konsiderueshme vjetore të energjisë elektrike. Ky është një kosto e madhe e faktorit të pronësisë që duhet të vlerësohet kur investoni në një teknologji të përpunimit.

Ndrysho Made Easy

Pajisjet Hielscher tejzanor mund të testohen lehtë për efikasitetin e tyre të procesit në shkallë më të vogël. Në mënyrë tipike, UIP1000hd (1kW) është përdorur për zhvillimin e procesit për normat e rrjedhjes nga 0.5L në 1000L në orë. Në këtë shkallë, efikasiteti i përpunimit mund të optimizohet duke ndryshuar amplitudën, presionin dhe normën e rrjedhjes. Si rezultat, ju do të merrni kërkesat specifike të energjisë për procesin tuaj. Pajisjet Hielscher tejzanor lejojnë një shkallë lineare deri në mënyrë që kërkesa specifike e energjisë të mbetet konstante në çdo shkallë. Me këtë, ju e dini fuqinë e pajisjeve të nevojshme për çdo kapacitet përpunimi si dhe konsumin vjetor të energjisë elektrike.

Kërkoni më shumë informacion!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë lidhur me përpunimin tejzanor.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.