Sinteza Sonochemical e Latex

Ultratinguj nxit dhe nxit reagimin kimik për polimerizimin e latex. Nga forcat sonochemical, sinteza latex ndodh më shpejt dhe më efikas. Edhe trajtimi i reagimit kimik bëhet më i lehtë.

Grimcat e latex përdoren gjerësisht si shtesë për materiale të ndryshme. Fushat e përbashkëta të aplikimit përfshijnë përdorimin si aditivë në ngjyra dhe veshje, ngjitëse dhe çimento.
Për polimerizimin e latexit, emulsifikimi dhe shpërndarja e zgjidhjes bazë të reagimit është një faktor i rëndësishëm që ndikon dukshëm në cilësinë e polimerit. Ultratinguj është i njohur si metodë efikase dhe e besueshme për shpërndarje dhe emulsifikim. Potenciali i lartë i ultrasonikës është aftësia e krijimit dispersions dhe emulsione jo vetëm në micron, por edhe në rangun e madhësisë nano. Për sintezën e latex, një emulsion ose shpërndarje e monomers, p.sh. polistiren, në ujë (o / w = naftë në ujë emulsion) është baza e reagimit. Në varësi të llojit të emulsionit, mund të kërkohet një sasi e vogël e surfaktantëve, por shpesh energjia tejzanore siguron një shpërndarje të tillë të mirë të pikave në mënyrë që surfaktanti të jetë i tepërt. Nëse ultrazërit me amplitudë të lartë futen në lëngje, ndodh fenomeni i të ashtuquajturës cavitation. Breshrat e lëngëta dhe flluska vakum krijohen gjatë ciklit të alternuar të presionit të lartë dhe presionit të ulët. Kur këto flluska të vogla nuk mund të thithin më shumë energji, ato shpërthejnë gjatë një cikli të presionit të lartë, kështu që presionet deri në 1000 bar dhe valë tronditëse si dhe avionët e lëngshëm deri në 400 km / h arrihen në nivel lokal. [Suslick, 1998] Këto forca shumë intensive, të shkaktuara nga cavitation tejzanor, të hyjë në fuqi për të mbyllur pikat dhe grimcat. Radikalet e lira formohen nën ultratinguj cavitation iniciojë polimerizimin e zinxhirit të reaksionit të monomereve në ujë. Zinxhirët e polimereve rriten dhe formojnë grimca primare me një madhësi të përafërt prej 10-20 nm. Grimcat primare mbushen me monomere dhe inicimi i zinxhirëve të polimereve vazhdon në fazën ujore, radikalët e polimerit në rritje janë bllokuar nga grimcat ekzistuese dhe polimerizimi vazhdon brenda grimcave. Pas formimit të grimcave primare, të gjitha polimerizimet e mëtejshme rritin madhësinë, por jo numrin e grimcave. Rritja vazhdon derisa të gjithë monomeri të konsumohet. Diametrat e grimcave përfundimtare zakonisht janë 50-500 nm.

Sono-sinteza mund të kryhet si një grumbull ose si një proces i vazhdueshëm.

Reaktorët e qelizave tejzanor lejojnë përpunimin e vazhdueshëm.

Nëse latex plastik sintetizohet nëpërmjet rrugës sonokhemike, grimcat e latexit me një madhësi të vogël 50 nm dhe një peshë molekulare të lartë prej më shumë se 106 g / mol mund të arrihen. Për shkak të emulsifikimit tejzanor efikas, vetëm një sasi e vogël e surfaktant do të jetë e nevojshme. Ultrasonication vazhdueshme aplikuar në zgjidhjen monomer krijon radikalet e mjaftueshme rreth pikat e monomer, e cila çon në grimcat shumë të vogla latex gjatë polimerizim. Përveç efekteve të polimerizimit tejzanor, përfitimet e mëtejshme të kësaj metode janë temperatura e ulët e reagimit, sekuenca më e shpejtë e reagimit dhe cilësia e grimcave të latexit për shkak të peshës molekulare të lartë të grimcave. Përparësitë e polimerizimit tejzanor aplikohen edhe për kopolimerizimin ultrasonically-assisted. [Zhang et al. 2009]
Një efekt potencial i latex është arritur nga sinteza e nanolatex ZnO encapsulated: Nanolatex ZnO encapsulated tregon performancë të lartë antikororive. Në studimin e Sonawane et al. (2010), ZnO / poly (butyl methacrylate) dhe ZnO-PBMA / polyaniline nanolatex grimcave të përbërë prej 50 nm janë sintetizuar nga polimerizim emulsioni sonochemical.
Hielscher Ultrasonics pajisje me ultratinguj me fuqi të lartë janë mjete të besueshme dhe efikase për të sonochemical reagim. Një gamë e gjerë e procesorëve tejzanor me kapacitete dhe konfigurime të ndryshme energjie siguron që të sigurojnë konfigurimin optimal për procesin dhe vëllimin specifik. Të gjitha aplikacionet mund të vlerësohen në laborator dhe më pas të shkallëzohen deri në madhësinë e prodhimit, në mënyrë lineare. Makinat tejzanor për përpunim të vazhdueshëm në regjimin e rrjedhjes mund të rimodhen lehtësisht në linjat ekzistuese të prodhimit.
UP200S - Ultrasonicator i fuqishëm 200W i Hielscher për proceset sonochemike

pajisje tejzanor UP200S

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Letërsi / Referencat

  • Ooi, SK; Biggs, S. (2000): Nisja tejzanor e sintezës së latexit të plastikës. Ultrasonics Sonochemistry 7, 2000. 125-133.
  • Sonawane, SH; Teo, BM; Brotchie, A .; Grieser, F .; Ashokkumar, M. (2010): Sinteza Sonochemical e Nanolatex funksionale encapsulated ZnO dhe performancën e saj antikororoze. industrial & Inxhinieri Kimi Inxhinieri 19, 2010. 2200-2205.
  • Suslick, KS (1998): Kirk-Othmer Enciklopedia e Teknologjisë Kimike; Ed. J. Wiley & Sons: New York, Vol. 26, 1998. 517-541.
  • Teo, BM .; Ashokkumar, M .; Grieser, F. (2011): Polimerizim sonochemical of miniemulsions në lëngje organike / përzierjet e ujit. Fizikë Kimike Kimike Fizike 13, 2011. 4095-4102.
  • Teo, BM .; Chen, F .; Hatton, TA; Grieser, F .; Ashokkumar, M .; (2009): Sinteza novelë e një nanove e nanotekartëve të latex magnetit nga rrezatimi tejzanor.
  • Zhang, K .; Park, BJ; Fang, FF; Choi, HJ (2009): Përgatitja Sonochemical e Nanocomposites polimer. Molekulat 14, 2009. 2095-2110.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.