Hidroliza tejzanore-enzimatike e naftës

 • Vajrat e pasura të Diacylglycerol (DAG) janë një përbërës i vlefshëm për ushqimin, produktet farmaceutike dhe kozmetike.
 • Diacylglycerol mund të prodhohet nga hidroliza e vajit të palme duke përdorur një lipaze komerciale si një katalizator nën ultratinguj.
 • Nga hidroliza tejzanor-enzimatik, DAG mund të prodhohen në volum të lartë me kosto të ulët dhe në kohë të shkurtër.

Prodhimi tejzanor-enzimatik i diacilglicerolit

Diacylglycerol (DAG) vajra të pasura janë përdorur për ushqim, pharma dhe aplikimet kozmetike. Ata kanë shumë interes për shkak të vlerës së tyre të lartë ushqyese pasi që ato treten dhe metabolizohen në një mënyrë, gjë që redukton ndjeshëm peshën e trupit.
Nga një hydrolysis bio-catalyzed ultrasonically assisted, vajra vegjetale standarde mund të shndërrohen në vajra ushqimore të pasura me DAG. Hidroliza enzimatike tejzanore rezulton në një rendiment të lartë të një vaji të pasur me diacylglycerol në një kohë të shkurtër reagimi dhe në kushte të butë.
Një kombinim i ultrazërit dhe katalizator enzimatik mund të përdoret për të përmirësuar vajrat e përbashkëta, p.sh. vaj palme, në vaj me përmbajtje të lartë diacylglycerol. Një përmbajtje e lartë diacylglycerol i jep naftës një vlerë të lartë ushqyese.

Përfitimet e ultrazërit:

 • emulsification gjobë
 • rritjen e transferimit masiv
 • konvertim i lartë
 • kushtet e butë
 • koha e procesit të shkurtër
 • temperatura e kontrolluar
 • inline prodhimit
Struktura kimike e diacilglicerolit (DAG) ku R1, R2 dhe R3 janë një alkil ose një alkenil, zinxhir hidrokarbon i një acidi yndyror (formula e përgjithshme R-COOH).

Struktura kimike e diacilglicerolit (DAG)

Ultrasonication është i njohur mirë për të rritur transferimin në masë

Reaktor xhami tejzanor, p.sh. për emulsifikim

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Bitte beachten Sie unsere Datenschutzerklärung.


hulumtim & rezultatet

Awadallak et al. (2013) kanë hetuar hidrolizën ultrasonically të ndihmuar të vajit të palme duke përdorur Lipozyme RM IM si biokatalizator. Në reagimin në dy hapa, ultratingulli përdoret për të promovuar emulsifikimin e vajit dhe ujit. Në hapin e dytë, enzimat janë shtuar për konvertimin katalitik.
Fotografia në të djathtë tregon instalimin tejzanor siç përdoret në hulumtimin e Awadallak: pajisja e hetimit tejzanor UP200S (200W, 24kHz) me qelizë rrjedhëse qelqi për një sonikim të vazhdueshëm nën kushte të kontrolluara.

protokoll

Grupi i hulumtimit konstatoi se në vijim të procesit me dy hapa rezulton në rezultatet më të mira: Reaksioni u krye në një qelizë të rrjedhës së qelqit tejzanor me volum 60ml (shih figurën në të djathtë) në 55 ° C për 24 orë. Vaj i palmës (15 g) dhe uji (1,5 g) janë shtuar në reaktorin. Sonda ultratinguj e ultrasonicator UP200S u fut në një thellësi prej rreth 10mm në sistemin e ujit / vajit, fuqia u rregullua në 80W dhe u aktivizua për 3 minuta për të emulsifikuar sistemin para se të hiqet dhe pastaj enzimi (1,36% ujë dhe masë nafte) ishte shtuar ndërsa zgjidhja u përzier me nxitje magnetike (300 rpm).
Kështu bio-catalysis ndihmuar ultrasonically dha vaj DAG me 34,17% përqendrim% pas 12h kohë reagimi. Hapi i sonication ishte shumë i shkurtër me një kohëzgjatje prej vetëm 1.2 min.

rezultatet

Në provat e prezantuara, vaji DAG me përqendrim 34.17% të peshës ishte marrë pas 12 h të reagimit. Hapi i zërit zgjati vetëm 1.2 minuta.
Katalizmi tejzanor-enzimatik bind nga avantazhet e tij të mëdha për prodhimin në shkallë të gjerë, pasi kostot e saj të energjisë janë shumë të ulëta dhe koha e shkurtër e emulsifikimit lejon përdorimin e pajisjeve të vazhdueshme tejzanor të reduktuar për të furnizuar reaktorë të mëdhenj hidrolizë. [Awadallak et al. 2013]

UP200S me reaktorin e xhamit për hidrolizën enzimatike të naftës me ultrasonically

Pajisja me sondë tejzanor UP200S me reaktorin e xhamit

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Letërsi / Referencat

 • Adewale, Peter; Dumont, Marie-Josée; Ngadi, Michael (2015): Sinteza e katalizatorëve enzimë dhe kinetika e prodhimit të bionaftëve me ultratingull nga mbetjet e mbeturinave. Ultrasonics Sonochemistry 27; 2015. 1-9.
 • Awadallak, Jamal A .; Voll, Fernando; Ribas, Marielen C .; da Silva, Camila da; Filho, Lucio Cardozo; da Silva, Edson A. (2013): Hidroliza e vajit të palme të katalizuara enzimatik nën rrezatim me ultratinguj: Sinteza e diacilglicerolit. Ultrasonics Sonochemistry 20; 2013. 1002-1007.
 • Dhara R .; Dhar P .; Ghosh M. (2013): Efektet dietetike të naftës së pasur të sinterit diacylglycerol në profilin e lipideve të ratsave normokolesterolemike dhe hiperkolesterolemike. Gazeta e Teknologjisë së Shkencës Ushqimore 50 (4); 2013. 678-86.
 • Dhara R .; Dhar P .; Ghosh M. (2012): Efektet dietetike të naftës së krunde të pastër dhe diacylglycerol të pasur me krunde në modelin e rritjes dhe profilin e lipideve të minjve. Gazeta e Oleo Shkencës 61 (7); 2012. 369-75.
 • Goncalves, Karen M .; Sutili, Felipe K .; Leite, Selma GF; de Souza, Rodrigo OMA; Ramos Leal, Ivana Correa (2012): Hidroliza e vajit të palmës katalizuar nga lipases nën rrezatim me ultratinguj - Përdorimi i dizajnit eksperimental si një mjet për vlerësimin e variablave. Ultrasonics Sonochemistry 19; 2012: 232-236.
 • Souza, Rodrigo OMA; Babicz, Ivelize; Leite, Selma GF; Antunes, Octavio AC: Prodhimi i diacililglicerolit me lipaze të katalizuar Sipas rrezatimit sonokhemik.
 • Nagao T .; Watanabe H .; Goto N .; Onizawa K .; Taguchi H .; Matsuo N .; Yasukawa T .; Tsushima R .; Shimasaki H .; Itakura H. (2000): Diacylglycerol dietik suppresses akumulimin e yndyrë trupit në krahasim me triacylglycerol në meshkujt në një gjyq të dyfishtë të verbër të kontrolluar. Journal of Nutrition 130, 2000. 792-797.


Fakte të vlefshme

Rreth Diacylglycerols
Diacylglycerols (DAG) janë përdorur zakonisht në shkallë të ndryshme të pastërtisë si aditivë për rritjen e plasticitetit të yndyrave ose si bazë për industrinë ushqimore, mjekësore dhe kozmetike. DAG përdoren gjithashtu si vajra të ndryshëm për të ndarë materialet nga moldat dhe si një përshtatës i kristaleve yndyrore, pararendësit për sintezën organike të produkteve të tilla si fosfolipidet, glikolipidet, lipoproteinat, pro-drogat si klorambucil i lidhur me DAG për trajtimin e limfomës (S ) - (3,4-dihidroksifenil) alanine (LDOPA) për trajtimin e sëmundjes së Parkinsonit dhe shumë të tjerë. Kohët e fundit, vaji i pasur me DAG është përdorur si një vaj gatimi funksional, me një përmbajtje prej më së paku 80% të 1,3-DAG. [Nagao et al., 2000]
Diacylglycerol (DAGs) mund të prodhohet nga hidroliza e pjesshme, esterifikimi ose gliceroliza përmes katalizatorit kimik ose enzimatik. Kataliza enzimatike është metoda e preferuar pasi ajo mund të kryhet në kushtet më të butë (temperatura dhe presioni më i ulët).