Nxjerrja tejzanore e mikoproteinës

Mikoproteina është proteina e marrë nga kërpudhat e prodhuar për konsum njerëzor, të cilat përdoren kryesisht për të përgatitur zëvendësues të mishit ose "mish të rremë". Nxjerrja tejzanor dhe homogjenizimi është një metodë shumë efikase për të lëshuar mikoproteinën nga kërpudhat që arrijnë rendimente shumë të larta të proteinave në një kohë të shkurtër përpunimi.

mycoprotein

Mikoproteina është një proteinë e vetme qelizore e pranishme në kërpudhat. Duke ofruar një sasi të lartë të proteinave dhe fibrave, mikoproteina konsiderohet si një burim i shëndetshëm dhe i qëndrueshëm i aminoacideve me vlera ushqyese. Mikoproteina përmban zakonisht rreth 45% proteinë dhe 25% fibra nga pesha e thatë. Mikoproteina është e pasur me aminoacide thelbësore dhe me një përbërje prej përafërsisht. 41% proteina totale ajo ofron një përmbajtje të ngjashme proteinike me spirulinën. Kjo e bën mikoproteinën një burim proteina interesante për vegjetarianët dhe vegjetarianët. Mikoproteina është e pasur me fibra. Përmbajtja e saj e fibrave përfshin përafërsisht. chitin një e treta (N-acetilglukozaminë) dhe β-glukanet dy të tretat (1,3-glukan dhe 1,6-glukan). Duke ofruar një proteinë dhe përmbajtje të lartë të fibrave, mikoproteina është një burim ushqimor i shëndetshëm dhe i qëndrueshëm.
(krh. Finnigan et al. 2019)

Nxjerrja e Mikotroteinës tejzanor

Për të prodhuar mikoproteinë, speciet e kërpudhave ushqimore rriten dhe kultivohen në bioreaktorë. Kjo do të thotë që proteina ngërthen në speciet e kërpudhave, p.sh. Fusarium venenatum. Për të lëshuar mikoproteinën, kërkohet një teknikë e fuqishme e prishjes dhe ekstraktimit të qelizave, e cila heq lëpushat. Gjatë lizës, muret qelizore të mikroorganizmit janë prishur dhe copëtuar në mënyrë që të lëshohet materiali ndërqelizor si proteina, lipide dhe lëndë ushqyese të tjera. Ultrasonication është një teknikë e krijuar mirë e përdorur në prodhimin e ushqimit dhe bioteknologjinë për të prishur qelizat dhe indet dhe për të nxjerrë komponime të vlefshme. Për më tepër, homogjenizimi i njëtrajtshëm i arritur me ultrasonifikimin e bën të lehtë shndërrimin e mikoproteinës në produkte ushqimore inovative me tekstura, shije dhe përdorime të ndryshme, përfshirë analoge mishi, ushqime të pasura me proteina, zëvendësues të qumështit pa qumësht dhe ëmbëlsira.

Ekstraktimi i asistuar me ultratinguj përdoret për të izoluar mykoproteinën nga speciet e kërpudhave

Kinetika e lëshimit të proteinave nga Fusarium Venenatum me anë të zërit me bluarje
burimi: Prakash et al. 2014

Rast studimi – Lëshimi i Mikotroteinës tejzanor

Prakash et al. (2014) hulumtoi efektet e ultrasonication në lëshimin e mikoproteinës nga Fusarium Venenatum. Ata arritën një normë maksimale të lëshimit të proteinave K prej 0.680 min me 580 μg të mikoproteinës të nxjerrë.

Ekstraktimi i asistuar me ultratinguj përdoret për të izoluar mykoproteinën nga speciet e kërpudhave

Efekti i zërit me metodën bluarëse në lëshimin e proteinave të Fusarium venenatum
burimi: Prakash et al. 2014

Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

Homogenizues tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të trazuar vazhdimisht

Kërkesë informacioni

Avantazhet e ekstraksionit ultrasonik të mikoproteinës

  • Rendiment i lartë / nxjerrje e plotë
  • Cilesi e larte
  • i shpejtë
  • Butë, jo-termik
  • Pikërisht kontrollohet
  • kosto-efektive
  • e thjeshtë dhe e sigurt për tu operuar

Ekstraktimi tejzanor – Parimi i punës dhe përfitimet

Nxjerrja tejzanor bazohet në fenomenin e kavilacionit akustik (tejzanor). Kur valët e fuqishme me ultratinguj bashkohen në një lëng ose hollë, ciklet e alternuara të presionit të lartë dhe të presionit të ulët kompresojnë dhe zgjerojnë lëngun duke krijuar flluska vakuumi minutë në medium. Këto flluska vakumi rriten gjatë disa cikleve të presionit të lartë / të presionit të ulët derisa të arrijnë një pikë kur flluska e gazit nuk mund të thithë energji të mëtejshme. Në pikën e rritjes maksimale, flluska ngërthen në mënyrë të dhunshme gjatë një cikli të presionit të lartë. Gjatë shpërthimit të flluskave, ndodhin kushte ekstreme në vend, siç janë temperatura shumë e lartë, presionet dhe diferencat përkatëse të presionit dhe temperaturës, si dhe avionëve të lëngshëm me deri në 280m / sek. Këto forca të shpuar shpuar dhe thyejnë muret e qelizave dhe promovojnë transferimin në masë ndërmjet brendshme të qelizës dhe lëngut përreth. Materiali ndërqelizor si proteinat, lipidet dhe komponimet e tjera bioaktive transferohet në lëngun nga ku mund të ndahet lehtësisht për proceset në rrjedhën e poshtme.

Përfitimet e nxjerrjes tejzanor

Nxjerrja e asistuar ultrasonikisht (UAE) është një teknikë shumë efikase për të lëshuar dhe izoluar materialin ndërqelizor siç janë proteinat, lipidet dhe substancat bioaktive (p.sh., vitaminat dhe polifenolet). Sonifikimi është një intensifikim i procesit, i cili rrit transferimin në masë midis brendshme të qelizës dhe lëngut. Nxjerrja tejzanor rezulton në rendimente më të larta, ulje të kohës së përpunimit, cilësi superiore të ekstraktit, dhe ulje të kostove të përpunimit dhe konsum të ulët të energjisë.

Homogjenizuesit tejzanor për përpunimin e mikoproteinës

Prishësit dhe nxjerrësit tejzanor të qelizave janë mjete të përcaktuara mirë në objektet e përpunimit të ushqimit. Duke siguruar forca kavitacionale me rreptësi të lartë, ultrasonicatorët përdoren për të izoluar komponimet bioaktive nga materiali bimor dhe për të homogjenizuar dy ose më shumë faza në një përzierje uniforme.
Hielscher Ultrasonics ofron një portofol të gjerë të ultrasonicators me performancë të lartë nga laboratori në madhësinë industriale.
Hielscher Ultrasonics’ procesorë industrial tejzanor mund të japin amplitudë shumë të lartë. Amplituda deri në 200μm lehtë mund të kryhet në mënyrë të vazhdueshme në operimin 24/7. Për amplitudë edhe më të larta, janë të disponueshme sonotrodat ultrasonikë të përshtatur. Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson funksionimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.

Standardizimi i procesit me tejzanor Hielscher

Ekstraktet, të cilat përdoren në ushqim ose farmaceutikë, duhet të prodhohen në përputhje me Praktikat e Prodhimit të Mirë (PMP) dhe nën specifikimet e standardizuara të përpunimit. Sistemet e nxjerrjes dixhitale të Hielscher Ultrasonics vijnë me një softuer inteligjent, i cili e bën të lehtë përcaktimin dhe kontrollin e saktë të procesit të sonication. Regjistrimi automatik i të dhënave shkruan të gjithë parametrat e procesit tejzanor, siç janë energjia e ultrazërit (energjia totale dhe neto), amplituda, temperatura, presioni (kur montohen sensorët e temperaturës dhe presionit) me pullën e datës dhe kohës në kartën e integruar. Kjo ju lejon të rishikoni secilën pjesë të përpunuar ultrasonikisht. Në të njëjtën kohë, sigurohet riprodhueshmëria dhe cilësia e vazhdueshme e lartë e produktit.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Literatura / ReferencatFakte të vlefshme

Whatfarë është mikoproteina?

Mikoproteina është një e ashtuquajtur proteinë njëqelizore, që do të thotë që rrjedh nga një organizëm i vetëm qelizor. Për mikoproteinën, organizmi i vetëm i qelizave është një kërpudhat. Prandaj, mikoproteina njihet gjithashtu si proteina kërpudhore. Sikurse rrokjet “myko” rrjedh nga fjala greke "mykes", që do të thotë kërpudhat.
Për prodhimin e mikoproteinës, Fusarium venenatum është kërpudhat që përdoret zakonisht. Shtë një mikrofungë e gjinisë Fusarium dhe ofron një përmbajtje të lartë proteine.
Në mënyrë që të prodhohet mikoproteina në mënyrë komerciale, sporet e kërpudhave kultivohen dhe fermentohen në një supë me glukozë dhe lëndë ushqyese të tjera. Hapat pasues të përpunimit përfshijnë avullimin, ftohjen dhe ngrirjen e biomasës kërpudhore të reduktuar me ARN. Më në fund, merret një masë me proteinë dhe fibra të lartë, e cila mund të shndërrohet në produkte të ndryshme ushqimore, si zëvendësuesit e mishit ose aditivët e ushqimit. Mikoproteina përdoret kryesisht për të prodhuar të ashtuquajturin "mish të rremë", të cilët janë zëvendësues të mishit ose analoge të mishit.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.