Ultrasonics për Gourmet Restorante

Pajisjet tejzanor të prodhuara nga Hielscher përdoren nga kuzhinierët e restoranteve të klasit të lartë për gatim inovativ dhe me cilësi të lartë. Kjo përfshin nxjerrjen e shijes, emusifikimin ose modifikimin e teksturës. Pajisjet tejzanor Hielscher përdoren për aplikime të shumëfishta dhe të provuara për performancën, besueshmërinë dhe efektivitetin e tyre. Për shkak të avantazheve të tyre të jashtëzakonshme, përpunuesit tejzanor aplikohen për një kohë të gjatë në industrinë e përpunimit të ushqimit, p.sh. për emulsifikimin e lëngjeve të papërziershme ose për nxjerrjen e molekulave brendaqelizore dhe substancave botanike nga bimët (p.sh. komponimet aromatike, lipidet dhe substancat e tjera).

Aplikacioni për sonikatorët në kuzhinën gustator përdoret për nxjerrjen, infuzionet e shijes, emulsifikimin si dhe zbutjen dhe marinimin e mishit. Sidomos në kuzhinën e teknologjisë së lartë dhe kuzhinën molekulare, ka aplikime të shumëfishta për të përgatitur ushqime të jashtëzakonshme, të cilat habisin darkën me shije të reja, intensive.
Në mars 2010, Sang-Hoon Degeimbre – kuzhinier dhe pronar i restorantit të famshëm L'air du temps në Noville sur Mehaigne (afër Namurit, Belgjikë) – paraqiti ultratinguj si një teknik inovativ për përgatitjen e ushqimeve të jashtëzakonshme Starchefs.com.

Përgatitja e një ekstrakti perimesh duke përdorur ultrasonicator UIP1000hd
Shefi i kuzhinës yll Sang-Hoon Degeimbre përgatit një ekstrakt perimesh duke përdorur ultrasonicator UIP1000hd

Kuzhinieri i dhënë me yje Degembre përdor makinën e tij tejzanor UIP1000hd për nxjerrjen e aromave.

Sang Hoon Degeimbre: kuzhinier yll me ultrasonicator UIP1000hd

Kërkesë informacioni

Degeimbre thotë se përdor makinën ultrasonike për nxjerrjen e komponentëve të preferuar të perimeve, luleve dhe bimëve. Ai nuk dëshiron të gatuajë, por dëshiron të ketë pjesën më të parfumuar të materialit bimor. Ai përdor procesorin e tij Hielscher tejzanor UIP1000hd (1000W, 20kHz) për aplikime të ndryshme: Nga sonication, është e mundur për të ekstrakt elementet më aromatike dhe flavourful të secilit përbërës. Kjo lejon që Degeimbre të arrijë freskinë e shijes që normalisht do të humbiste gjatë procesit të gatimit. Për më tepër, kuzhinieri yll bën eksperimente të suksesshme me nxjerrjen e karkalecave dhe pulave për stoqe. Me pulë, ai arriti rezultate të mira duke sonicating vetëm mish pule pa eshtra për të marrë një shije shumë të pastër pulë provë. Në StarChefs.com, kuzhinierja e yllit të Michelin Sang-Hoon Degeimbre tregon shembull në një recetë të kuzhinës së tij bashkëkohore, si të përdorë UIP1000hd të Hielscher në kuzhinë. Për përgatitjen e krijimit të tij Stock tejzanor karkaleca, shefi belg-korean zërit të gjitha përbërësit (karkaleca, ujë, pure domate, karrota, kripë) me amplitudë 50% për 10 minuta.

Ultratinguj është gjithashtu i aftë për të emulsifikuar lëngje që normalisht do të ndaheshin pa emulsifikues. Prandaj, ultrasonication lejon përgatitjen e vinaigrette qetë, marinades shijshme dhe majonezë i butë, pa përdorimin e agjentëve emulsifying. Performanca e shquar e ultrasonics për aromatizimin e lëngjeve është përdorur edhe në prodhimin e uthullit. Ultratinguj bën të mundur prodhimin e uthullit me shije të shumëllojshme të ndryshme, të tilla si butë, gëlqere, djegës, trumzë.
Për të arritur rezultate maksimale në nxjerrjen e aromatizimit, Hielscher rekomandon që të macerate ose të bluaj materiale para sonication. Në këtë mënyrë, materiali ofron një sipërfaqe më të madhe në mënyrë që të nxirret më shumë material brenda qelizor. Kjo rrit rezultatet e ekstraktimit të aromës tejzanor dhe çon në një shije më intensive.

Ekstraktimi tejzanor mund të kryhet në funksion grumbullimi dhe në regjimin e rrjedhës së vazhdueshme. (Kliko per te zmadhuar!)

Instalimi i zërit me UIP1000hd për nxjerrjen e komponimeve bioaktive nga botanikët në një grumbull. [Petigny et al. 2013]

UP200Ht është mikseri tejzanor i preferuar i banakierëve dhe miksologëve molekularë.Zbatimi i ultrasonikës në kuzhinën e kuzhinierit është shumë i thjeshtë. Në shkallë të vogël të grupeve – për deri në 2-4 litra – ju mund të përdorni Pajisje laboratorike tejzanor, të tilla si UP200Ht (shih fotografi majtas) ose UP400St. Për vëllime më të mëdha, Hielscher ofron pajisje, të tilla si UIP1000hdT me sonotroda speciale të optimizuara për aplikime të kuzhinës.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
100 deri në 2000mL10 deri 200mL / minUP200Ht
200 deri në 4000mL20 deri 400mL / minUP400St
250mL në 5L50 ml deri në 1L / minUIP500hdT
0.05 deri në 10L0.1 deri në 2L / minUIP1000hdT

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me ultrasonicators për aplikimet e kuzhinës dhe çmimin e tyre. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju aplikimin tuaj dhe t'ju ofrojmë një pajisje tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Videoja tregon homogjenizimin tejzanor të salcës së pure të domates. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me salca dhe pure me madhësi mesatare në aplikimet e kuzhinës. Për vëllime të mëdha, Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme industriale ultrasonike për përpunim të vazhdueshëm në linjë.

Salcë domatesh Pure - Homogjenizues tejzanor

Miniatura e videos

Zbutja me ultratinguj e bën mishin më të shijshëm.

The UP200Ht është një procesor tejzanor për aplikime të kuzhinës të tilla si emulsifikimi, nxjerrja dhe tenderizimi i mishit.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.