Kuzhina Molekulare dhe Aplikime të tjera Kuzhina

Një Udhëzues i shkurtër për Parimeve

nga Mark Gaston

  • Pjesa më e madhe e përmbajtjes së këtij udhëzuesi është informacioni që është në dispozicion, megjithatë ajo është shkruar ndonjëherë një mënyrë që nuk ka gjithmonë të bëjë leximin e lehtë nëse ju ndodh që të jenë të njohur me termat e përdorur.
  • Më poshtë, kushtet të rëndësishme të tilla si sonication sonotrode, etj amplitudë dhe efektet e tyre në aplikimet e kuzhinës janë shpjeguar.
  • Ky udhëzues poshtë tenton të shpjegojë përdorimin e homogeniser tejzanor në një mënyrë më shkencore dhe më të kuzhinës lidhur.

Ultratinguj Valët dhe aplikimi i tyre për ushqim

Homogeniser tejzanor si një teknikë ka qenë rreth e rrotull për shumë vite në forma të ndryshme, por është vetëm vetëm duke gjetur rrugën e saj në shkallë më të vogël aplikimet kuzhinës. Homogeniser përmban disa elektronike të sofistikuara të cilat mund të konvertohet dhe fuqisë elektrike në vibracionet frekuencë të lartë e maja metalike ose sonotrode.
Sonotrode lëviz kryesisht lart e poshtë në frekuencë shumë të lartë mbi varg audible (p.sh. 26000 herë një të dytë ose 26Khz me UP200Ht). Shuma që sonotrode lëviz lart e poshtë quhet amplitudë dhe zakonisht mund të rregullohen në mes 9 dhe 240 Pm (flokët mesatare e njeriut është rreth 100 mM trasha për referencë). Në terma të thjeshtë sonotrode sillet si një piston lëviz lart e poshtë në të lëngshme.
Si sonotrode lëviz lart e poshtë, ndërsa zhytur në një lëng, ajo krijon zonat e presionit të lartë dhe të ulët brenda lëngshme rreth sonotrode kjo nga ana tjetër krijon një fenomen i njohur si cavitation. Ne e shohim në kuzhinë që uljen e presionit (si në një gjuetar fokash dhomë) shkakton lëngje në vlim në temperatura të ulëta dhe rritjen e presionit (të tilla si një tenxhere me presion) shkakton lëngje të valoj në një temperaturë më të lartë.
luhatëse të shpejtë pulsimesh presion në maja e sonotrode shkaktojë formimin dhe kolaps atëherë shpejtë të flluska brenda të lëngshme. E gjithë kjo ndodh në një shkallë minuta, por krijon forca të mëdha në kuadër të lëngshme për shkak të shpejtësive, temperaturat dhe presionet e gjeneruar nga cavitation. Ajo është e këto forca të mëdha që mund të shndërrohet në avantazhin tonë në kuzhinë për nxjerrja e shije nga rupturing qelizat ose ndarja e grimcave.

UP200Ht - Homogjenizues tejzanor për përgatitjen e koktejeve dhe pijeve alkoolike

UP200Ht – Homogjenizues tejzanor për miksologjinë dhe maturimin e plakjes së shpirtrave

Kërkesë informacioni

Videoja tregon homogjenizimin tejzanor të salcës së pure të domates. Procesori tejzanor i përdorur është një ultrasonikator Hielscher UP400St, i cili është ideal për të përgatitur tufa me salca dhe pure me madhësi mesatare në aplikimet e kuzhinës. Për vëllime të mëdha, Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme industriale ultrasonike për përpunim të vazhdueshëm në linjë.

Salcë domatesh Pure - Homogjenizues tejzanor

Megjithatë, një nga sfidat në përdorimin e kësaj pajisjeje është shfrytëzimi dhe kontrolli i kësaj fuqie në një mënyrë që përmirëson ushqimet.
Modeli i blerë homogeniser tejzanor UP200Ht dikton fuqia maksimale në dispozicion për përdoruesit dhe homogeniser në vetvete ka një numër të variablave që mund të përdoren për të rregulluar punën e saj që i përshtaten kërkesën. Për qëllim të këtij udhëzuesi, modeli i përdorur ishte një 200 vat njësi.

sonotrode Size

Madhësia e sonotrode pajisur ka një efekt të madh në mënyrën se si njësia jep fuqinë e saj.
Në terma shumë të thjeshtë, sa më e madhe sipërfaqja e sonotrode më shumë pushtet se do të kërkojë për të përzënë atë në çdo amplitudë të caktuar. Viskozitetit të lëngjeve do të ketë një ndikim të madh në fuqinë e nevojshme për të përzënë sonotrode në një amplitudë të caktuar.
Imagjinoni sonotrode si pistoni apo kumarxhi, nëse pistoni është lëvizur poshtë e lart shumë shpejt në një tenxhere të lëngshme hollë të tilla si uji është relativisht e lehtë për ta bërë këtë edhe në shpejtësi të arsyeshme, por të mbushur tenxhere me një salcë e trashë dhe njëjta gjë nuk do të jetë e vërtetë, ajo do të kërkojë më shumë pushtet për të lëvizur piston me shpejtësi lart e poshtë në të lëngshme për shkak të rritjes së viskozitetit. Rritja e madhësisë së pistoni ose kumarxhi dhe ajo gjithashtu do të kërkojë më shumë përpjekje për të lëvizur atë lart dhe poshtë në të lëngshme.
E njëjta gjë është e vërtetë për sonotrode. Me një sonotrode madhe pajisur, njësia do të duhet të punojnë shumë më shumë për të prodhuar një amplitudë të caktuar të lëkundje në qoftë se lëngu ka një viskozitet të lartë se sa me një lëng të ulët viskozitet.

madhësive të ndryshme dhe forma sonotrode për aplikacione të ndryshme.

Sonotrodes me madhësi të ndryshme dhe forma për UP200Ht

Në çdo pushtet dhënë vendosjen e një sonotrode vogla për shkak të zona e saj sipërfaqe do të gjenerojë luhatjet e mëdha të presionit dhe më i lartë cavitation Intensiteti në majë sesa një sonotrode më të madhe (si fuqia është përqendruan në sipërfaqe të një sonotrode vogla-së).
Ajo nuk mund të jetë e mundur për të përzënë një sonotrode më të madhe në të njëjtën amplitudë aq më shumë pushtet do të jetë e nevojshme për ta bërë këtë, ndoshta duke rezultuar në mbylljen e njësisë për shkak të mbingarkesës. Në këtë rast, madhësia e sonotrode duhet të reduktohet ose një njësi më të lartë të energjisë të merret.
të dhëna intensiteti ultratinguj (Në çdo mjedis të caktuar të energjisë) zvogëlohet me rritjen sipërfaqe (sonotrodes më të mëdha), ku si tejzanor rritet intensitetit të energjisë me rënie sipërfaqe, ose për të vënë atë në një mënyrë tjetër, një sonotrode vogël vë një shumë të pushtetit tejzanor në një zonë të vogël, ku si sonotrode më të madhe përhapet në pushtet mbi një zonë më të madhe.

Ultrasonikë në kuzhinë

  • ekstraktim
  • aromatizues
  • homogjenizimit
  • emulsion
  • plakje
Kur homogeniser përdoret puna e përgjithshme e bërë në mostër është një kombinim i fuqia në hyrje i homogeniser, The vëllim e kampionit dhe kohë ajo është e ekspozuar. Në mënyrë që të merrni rezultate reproducible, ne duhet të marrë parasysh të gjitha tre parametra. A mos presin për të vënë pajisjen në një filxhan të vogël të mbushur me lëng për dy minuta dhe pastaj të merrni të njëjtin rezultat në një litër lëng gjatë të njëjtës periudhë kohore! Po aq e mbani mend se me madhësi të vogël të mostrës dhe inputeve të lartë pushtet, temperaturë e kampionit do të rritet shpejt. Për temperaturë mostrat e ndjeshme është më mirë të përdorni parametrat më të ulëta të pushtetit mbi periudha të gjata, duke lejuar energjinë e futur nga homogeniser si ngrohjes për t'u shpërndarë.
Mbinxehje e mostrës mund të shkaktojë disa nga aromas shumë që ju janë duke u përpjekur për të kapur për të shpëtuar sistemin.
Inputet Lartë Power mund të shkaktojnë degradimin e mostrës, siç mund të shihet kur duke përdorur vajra të caktuara. Vajra kur të ekspozuar ndaj inputeve të lartë të energjisë në majë të homogeniser mund të prishen duke rezultuar në një shije shumë të pakëndshme që mund të përshkruhet vetëm si shijen e djegies elektrike!
Për temperaturë të materialeve të ndjeshme ftohje e mostrës do të përmirësojë rezultatet të tilla si duke përdorur një dush akull ose përfshirjen e disa akull të thatë në mostër. Përdorimi i inputeve të ulët të energjisë për një periudhë më të gjatë ndihmon të shpërndarë energjinë e lëshuar në sistem si i përdorur njësinë në mënyrë impuls i cili lejon një ftohje midis çdo hov të ultrazërit.
Brenda elektronike të homogeniser, përdoruesit mund të zgjedhin për të vepruar njësinë në dy mënyra kryesore të kontrollit.

kontrollit amplitudë

Në këtë mënyrë përdoruesi zgjedh% të amplitudës maksimale nevojshme për sonotrode. Elektronike do të përpiqet për të përzënë sonotrode në atë amplitudë dhe do të rregullojë fuqinë input e pajisjes për të ruajtur amplitude kërkuar në sonotrode. Nëse sipërfaqja sonotrode është shumë e madhe që të jetë i drejtuar në këtë amplitudë me fuqinë në dispozicion të njësisë, amplituda nuk do të arrijë vlerën e caktuar dhe mund të mbyllen nëse një mbingarkesë është arritur.

The UP200Ht is the bartender's favourite ultrasonic mixer.

Valët e ultrazërit përdoren në kuzhinën molekulare dhe miksologjinë për të krijuar shije unike. Ultrasonikatori i Hielscher UP200Ht përdoret për nxjerrjen e aromës, mbushjen e pijeve alkoolike, për të përgatitur bitters dhe për të vjetëruar pijet dhe verën.

Kërkesë informacioni

Dëshironi të prodhoni ekstraktet ose salcat tuaja të erëzave? Qoftë për kuzhinën e restorantit, për kuzhinierin ambicioz ose për prodhuesit komercialë, me pajisjet tejzanor Hielscher mund të prodhoni ekstrakte dhe salca me cilësi të lartë në një kohë të shkurtër. Bëni vetë ekstrakte organike! Eliminoni konservantët! Përdorni vetëm përbërësit që zgjidhni!

Nxjerrja e specit djegës - Hielscher ultrasonicator UP200HT

Fuqia në hyrje Kontrollit

Në këtë mënyrë përdoruesi përcakton kontributin e nevojshme të energjisë në watts dhe elektronike do të rregulluar amplitudë e oshilacione me qëllim të rregullimit fuqi të dhëna për vendosjen e përdoruesit. Kjo mënyrë lejon fuqia transferuar në të lëngshme të rregullohet dhe për këtë arsye nxehtësia e gjeneruar në të lëngshme kufizuar duke shmangur dëmtimin mostrat më të ndjeshme.

Mode Pulse

Përveç këtyre dy mënyrave të operimit, ka një regjim impuls, ku elektronike kaloni në dhe jashtë në ciklet, Koha e cila është vendosur nga përdoruesi nga të qenit në 10% të kohës dhe off 90% në mbi 90% të kohës dhe off 10%. Kjo jep një efekt pulsating dhe është e dobishme si për kufizimin e input e përgjithshëm të energjisë për të mostrës dhe krijimin e agjitacion të mirë në kuadër të kampionit të dhëna fillestare të qenit i lartë sa elektronike stabilizohet gjatë çdo cikli detyrë.

Lë të kuptohet e përgjithshme dhe Tricks

Kur duke përdorur homogeniser për infuzion të flavors rezultate më të mira janë të marra kur solids janë reduktuar në madhësi para se të homogjenizuar, kjo do të rrisë sipërfaqe ekspozuar të sonotrode. I njëjti parim vlen edhe kur duke përdorur homogeniser për grimcë reduktim madhësi. Mendoni për homogjenizuesin si një mjet gjobë përfundimi jo një mulli të kursit! Në zvogëlimin e madhësisë së grimcave, pjesa më e madhe e punës është bërë nga goditjet me shpejtësi të lartë të grimcave përshpejtuan forcat e gjeneruara në sonotrode. Rezultate shumë më të mira do të merren nëse disa nga reduktimet e grimcave bëhen para sonication. Duke filluar me zvogëlimin e pjesës më të madhe të grimcave që tashmë bëhet kjo do të thotë se një sipërfaqe më e madhe e sipërfaqes është e ekspozuar ndaj sonication dhe se grimcat më të vogla do të përshpejtohen në lëng më shpejt, duke rezultuar në goditjet më të larta me një forcë për të thyer më tej grimcat. Më pak punë do të duhet gjithashtu të bëhet nga homogjenizuesi, duke lejuar që temperatura të kontrollohet më mirë.
Si homogeniser punon në një nivel mjaft të lokalizuar ajo është e dobishme kur në përdorim me mostra më të mëdha të të them disa qindra ml ose më shumë për të siguruar agjitacion shtesë për të siguruar që vëllimi rreth sonotrode është rifreskohen, duke siguruar sonication plotë të mostrës. Kjo është veçanërisht e vërtetë për më shumë i trashë mostra. Një fajtor i mirë magnetike është një mënyrë e dobishme për të arritur këtë. Agjitacion gjithashtu ndihmon me sigurimin e vëllimit të lëngut rreth sonotrode nuk është overheated. Duke përdorur një dush akull, ose copa të akullit të thatë në mostër do të ndihmojë për të hequr energjinë imparted nga sonification. Siç është diskutuar tashmë, nëse materiali është temperatura e ndjeshme, përdorni parametrat më të ulëta të energjisë për një periudhë më të madh të kohës dhe ose të përdorni mode impuls për të kufizuar temperaturat e krijuara në mostër lejuar mostra të ftohtë në mes të pulses zërit.

Christian Mittermeier përgatitjen e një emulsioni kastravec duke përdorur pajisje tejzanor Hielscher së UP200Ht

Christian Mittermeier nga Michelin yll i dhënë restorant Villa Mittermeier me UP200Ht gjatë emulsification tejzanor

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me përpunuesit e ushqimit me ultratinguj, aplikimet e kuzhinës dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të kuzhinës dhe t'ju ofrojmë një homogjenizues tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
letërsi

Fakte të vlefshme

Homogenizers tejzanor indeve janë shpesh të referuara si hetim sonikator / sonificator, lyser zërit, disruptor ultratinguj, mulli tejzanor, sono-ruptor, sonifier, dismembrator zërit, çorientues qelizave, disperser tejzanor, emulsifier ose Dissolver. Termat e ndryshme rezultojnë nga aplikacione të ndryshme që mund të përmbushen nga sonication.

TDegasrimi dhe shkumëzimi i lëngjeve është një aplikim interesant i pajisjeve tejzanor. Në këtë rast ekografia largon CO2 të tretur nga birra. Duke përdorur pajisje tejzanor Hielscher, ju mund të degazoni ose të hiqni shkumëzimin e lëngjeve në gota, rezervuarë ose inline (reaktorë me qeliza rrjedhëse).

Shkumë e shpejtë duke përdorur ultratinguj