Homogjenizimi tejzanor i qumështit të sojeve

 • Sfidat e prodhimit të qumështit të sojeve qëndrojnë në prodhimin e një pije të shijshme ushqyese me cilësi të lartë në bazë të soje nën kushtet e procesit të efikasitetit të lartë.
 • Homogjenizimi tejzanor dhe pasterizimi ofron avantazhet e një qumësht soje të shëndetshme me vlera të larta ushqyese & vetitë e qëndrueshme të shelfit, si dhe stabiliteti i lartë mekanik dhe mikrobiologjik.

Prodhimi i qumështit të sojës me ndihmën tejzanor

Trajtimi tejzanor i qumështit të soje dhe të sojeve modifikon vetitë fiziko-kimike (ndryshimet makromolekulare, çaktivizimi i enzimës), jep homogjenizim të uniformuar dhe të përmirësuar karakteristikat reologjike. Emulsifikimi tejzanor rezulton në një qumësht vetë stabil të bimëve, ndërsa ruajtjen tejzanor dhe inaktivizimi i mikroorganizmave siguron stabilitet mikrobial. Përveç përmirësimeve të vlerave ushqyese, qëndrueshmërisë dhe aromës, sonication bind me energjinë dhe kohën e saj efikase. Në krahasim me metodat konvencionale, trajtimi tejzanor është më pak energji dhe më efikas në kohë.
Homogjenizuesit tejzanor mbulojnë kapacitetin e plotë të prodhimit të qumështit të sojës, rezultojnë në ruajtjen e optimizuar dhe lejojnë një shkathtësi funksionale të linjës së prodhimit. Homogjenizuesit tejzanor inline mund të përshtaten lehtë me objektivat e prodhimit duke lejuar prodhimin e profileve të ndryshme të shijes (p.sh. beany, non-beany) dhe funcionalitetit të produktit thjesht duke ndryshuar parametrat e procesit.

Kërkesë informacioni

Homogenizues tejzanor për proteinat soje dhe qumështin e sojeve

Sonicizimi është shumë efikas për homogjenizimin dhe ruajtjen e qumështit të sojës

Shijet e sojës dhe efekti i ultrazërit

Përpunimi tejzanor lejon që të ndikojë në shijen e soybase: Prodhimet e qumështit të sojeve mund të prodhohen me një aromë të fortë të beany, e cila është tërheqëse për objektin e klientëve aziatikë, ndërsa konsumatorët perëndimorë preferojnë një shije jo-beany, të qetë. Me përshtatjen e parametrave të procesit tejzanor (amplitudë, kohë sonication, temperatura, presion), ose një profili i fortë ose i butë aromë mund të merret. Kjo do të thotë se i njëjti sistem tejzanor mund të përdoret për të prodhuar në mënyrë selektive profile të ndryshme soje soje për të prodhuar lloje të ndryshme të produktit për të kënaqur tregjet e ndryshme të synuara.

Inaktivimi tejzanor i enzimës

Shija intensive e soje është e lidhur kryesisht me aktivitetin e enzimës lipoxygenase (LOX). Inaktivimi i këtij enzimi LOX është një nga objektivat kryesore të sistemeve moderne të përpunimit.
Manotermosionimi (MTS) – sonication nën presion të lartë dhe kushtet e temperaturës – është një metodë e provuar për të çaktivizuar enzimin lipoxygenase (LOX). Aktiviteti lipoxygenase shkakton oksidimin e acideve yndyrore dhe pigmenteve. Valët intensive me ultratinguj shkaktojnë inaktivimin ose denaturimin e enzimeve të tilla si lipoxygenase, peroxidase dhe polyphenol oxidase.
MTS është provuar të jetë një mjet efikas për të çaktivizuar disa enzime të tjera, të tilla si lipoxygenase, peroxidase, dhe proteases dhe lipases nga bakteret psychrophilic. (Kuldiloke 2002: 2)

Avantazhet e prodhimit tejzanor të qumështit të sojës

 • rendimenti i larte i nxjerrjes
 • aromë e këndshme
 • stabiliteti mekanike
 • stabiliteti mikrobiologjik / ruajtja
 • inaktivizimi enzimë
 • efikasitetit të energjisë

Stabiliteti mikrobiologjik nga ruajtja tejzanor

Ultratinguj vetëm ose në kombinim me nxehtësinë (thermosionation) ose presion (manosonication) ose të dyja ngrohjes dhe presion (manothermosonication) është i njohur si një metodë efektive për të inaktivuar enzime të ndryshme ushqimore si lipoxygenase, peroxidase dhe polyphenol oxidase, si dhe rezistente ndaj nxehtësisë lipazë dhe proteazë. Valët e fuqishme ultratinguj shkatërrojnë mikroorganizmat që rezultojnë në inaktivimin mikrobial dhe në këtë mënyrë stabilitetin e produktit mikrobik. Inaktivimi i mikroorganizmave patogjene dhe mikroorganizmave ose enzimave të dëmtimit nga sonikimi kryesisht shkaktohet nga fizike (forcat mekanike, kavoizuese) dhe / ose efektet kimike.

Nxjerrja dhe izolimi i proteinave të sojës duke përdorur ultratinguj

Qelizat e rrjedhjes tejzanor të bëra nga çelik inox dhe pajisje sanitare janë të përshtatshme për përpunimin e ushqimit.Aplikimi i ultratingullit të energjisë për izolimin e proteinave soje (SPI) dhe përqendrimi i proteinave soje (SPC) mundëson një modifikim në shënjestër të proteinës soje për të marrë një shtesë ushqimore shumë funksionale. Konceptet e produkteve të reja të shumëfishta përfshijnë përdorimin e proteinave soje si një bazë dhe përpunimi i asistuar ultrasonically lejon prodhimin industrial të produkteve me cilësi të lartë si p.sh. mungesa e qumështit, vegjetat vegan, alternativat e djathit, supave me bazë kremra soje, përhapjet dhe veshjet e butë.
Sonication me një ultrasonicator fuqishme (p.sh. UIP2000hdT) shkakton ndryshime të rëndësishme në përçueshmëri, rrit solubilitetin e koncentrateve të proteinave soje, rrit sipërfaqen specifike të sipërfaqes, e cila është e rëndësishme për textures ushqimore dhe rrit vlerat e indeksit të aktivitetit emulsioni (EAI). Dihet diametri i peshës D dhe diametri mesatar i sipërfaqes së vëllimit D zvogëlohet ndjeshëm për izolantët e proteinave soje (SPI) dhe përqendrimet e proteinave soje (SPC).
Në krahasim me trajtimet konvencionale të proteinave soje, sonication është më pak energji konsumuese dhe në mënyrë të konsiderueshme më shumë kohë-efikas.

Qelizat e rrjedhës tejzanor përdoren për zvogëlimin e madhësisë së grimcave, si dhe nxjerrjen e përbërjeve ushqyese dhe aromës. Kjo i bën sonikatorët idealë për përpunimin e qumështit të sojës.

Reaktorët me rrjedhje tejzanor janë shumë efikas për nxjerrjen dhe homogjenizimin, p.sh. në përpunimin e qumështit të sojës,

Homogjenizues tejzanor për qumështin e sojës dhe zëvendësuesit e qumështit me bazë bimore

Përpunuesit e ushqimit Hielscher Ultrasonics janë të gjithanshëm dhe mund të instalohen ose montohen lehtësisht në linjat ekzistuese të prodhimit. Fuqia e lartë, besueshmëria dhe qëndrueshmëria i bëjnë sonikatorët Hielscher “kali pune” në prodhimin e sojës. Sonotrodes janë bërë nga titani, reaktorët tejzanor dhe pjesët e tjera të lagështa janë prej çeliku inox të klasës ushqimore dhe mund të pajisen me pajisje sanitare. Kjo lejon përpunimin e sigurt dhe të besueshëm të produkteve ushqimore dhe pijeve.

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • efikasitet te larte
 • Teknologjia më e fundit
 • seriozitet & Fuqia
 • kontroll i rregullueshëm, i saktë i procesit
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim
 • softver inteligjent
 • veçoritë inteligjente (p.sh., të programueshme, protokollimi i të dhënave, telekomanda)
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • mirëmbajtje të ulët
 • CIP (i pastër në vend)

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
15 deri në 150 litra3 deri në 15 l/minUIP6000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Përpunues ushqimor me ultratinguj industrial për prodhimin e akullores në modalitetin e rrjedhjes së vazhdueshme.

Përpunues ushqimi me ultratinguj UIP16000 për zëvendësuesit e qumështit me bazë bimore të prodhimit industrial.Fakte të vlefshme

Qumësht soje

Qumështi i sojës është një zëvendësues i qumështit me bazë bimore, i cili prodhohet nga nxjerrja nga kokrrat e plota të sojës në ujë. Qumështi i sojës është një emulsion uji dhe lipidesh me prejardhje nga soja, i cili përmban proteina dhe karbohidrate të tretshme në ujë. Për mënyrën e vjetër dhe tradicionale të përgatitjes së qumështit të sojës, kokrrat e sojës njomeshin, bluheshin, filtroheshin dhe gatuheshin. Qumështi i sojës i përgatitur kështu ofron vetëm një jetë të shkurtër vetjake. Megjithatë, konsumatorët e sotëm dhe stili modern i jetesës, kërkojnë produkte me jetëgjatësi më të gjatë, të cilat mbeten të sigurta dhe të qëndrueshme gjatë gjithë periudhës së ruajtjes. Për prodhimin e qumështit dhe pijeve të tilla soje përdorimi i teknologjisë UHT është i dukshëm. Në këtë mënyrë mund të arrihet jetëgjatësia nga disa muaj deri në një vit, në varësi të përbërjes së produktit. Më tej, zgjedhja e duhur e emulsifikuesve dhe stabilizuesve është e nevojshme për të siguruar një produkt homogjen pa krem dhe sedimentim gjatë gjithë afatit të ruajtjes.

Prodhimi i qumështit të sojeve dhe pijeve me bazë soje

Qumështi i sojeve është bërë nga soje të tëra ose me miell soje të plotë. Fasule e thatë janë ngjyhet në ujë brenda natës ose për një minimum prej 3 orësh ose më gjatë. Koha e njomjes është shumë e lidhur me temperaturën e ujit. Më pas, fasulet e ngjyhet në tokë me një proces lagështimi. Uji shtohet për të rritur përmbajtjen e ujit siç kërkohet për produktin e qumështit të soje përfundimtar. Pijet finale të sojës në përgjithësi përmbajnë një përmbajtje proteine prej 1-4% dhe raportin e peshës së ujit me soje 20: 1 për një pije soje tipike që i bën thirrje konsumatorëve perëndimorë. (Tradicionale qumësht soje aziatike ka një ujë: raporti peshë sojë deri në 5: 1). Slurry soy beans mulliri është zier në mënyrë që të përmirësojë pronat shije, tretje, dhe stabilitetin mikrobike. Trajtimi i nxehtësisë inaktivizon frenuesit e trypsinave të sojës, inaktivon lipoksigenasin për një aromë të butë dhe pasterizon qumështin e sojeve. Trajtimi i ngrohjes zbatohet përafërsisht. 15-20 minuta, e ndjekur nga filtrimi për të hequr mbetjet pazgjidhshëm si fijet e pulës së soje / okara. Së fundmi, pija e sojeve mund të përzihet artificialisht duke shtuar sheqer, vanilje, çokollatë, fruta ose shije të tjera.

Pije soje dhe kos

Fasule soje përdoren për të prodhuar produkte të ndryshme si zëvendësues qumështi dhe pije soje, lëngje, pije soje përzierje (sidomos në Latinamerica), si dhe kos të soje. Pijet me bazë soje dhe yogurts janë konsumuar gjerësisht si alternativë qumështi nga intolerants lactose dhe vegans, por konsumatorët zgjedhin produkte soje për përfitimet e saj shëndetësore dhe shije.
Soymilk tipik tregon përbërjen e mëposhtme prej përafërsisht. 3.6% proteina, 2% yndyrë, 2.9% karbohidrate dhe 0.5% hirit. Fasule soje kanë një përmbajtje të ulët të yndyrave të ngopura, janë pa kolesterol dhe pa laktozë. Përveç kësaj, ata kanë një sasi të lartë të vitaminave dhe mineraleve e bëjnë konsumin e saj shumë të dobishme për shëndetin.

Manothermosonication

Manothermosionation (MTS) është kombinimi sinergjik i ultrazërit me nxehtësi dhe presion.

Letërsi / Referencat

 • Mauricio A. Rostagno, Miguel Palma, Carmelo G. Barroso (2003): Ultrasound-assisted extraction of soy isoflavones. Journal of Chromatography A, Volume 1012, Issue 2, 2003. 119-128.
 • M. Morales-de la Peña, O. Martín-Belloso, J. Welti-Chanes (2018): High-power ultrasound as pre-treatment in different stages of soymilk manufacturing process to increase the isoflavone content. Ultrasonics Sonochemistry, Volume 49, 2018. 154-160.
 • Berk, Z. (1992): Soymilk and related products. Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome, Italy; Corporate Document Repository: Technology of Production of Edible Flours and Protein Products from Soybeans. Services Bulletin No. 97, Chapter 8. Retrieved 16 January 2017.
 • Bourke, P.; Tiwari, B.; O’Donnell, C.; Cullen, P. J. (2010): Effect of ultrasonic processing on food enzymes of industrial importance. Trends in Food Science and Technology, Vol. 21, Issue 7, 2010.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.