Nxjerrja e hithrës – Tinktura të fuqishme me ultratinguj

Hithra (Urtica dioica) është një bimë e pasur me komponime bioaktive si polifenole, antioksidantë, karotene dhe terpenoidë, të cilat përdoren si substanca farmaceutike, terapeutike dhe ushqyese. Ekstraktori tejzanor është një mjet me efikasitet të lartë i krijuar në industri për prodhimin e ekstrakteve të hithrës me cilësi superiore.

Përfitimet e Ekstrakteve tejzanor të Hithrës

Gjethet, lulet dhe kërcelli i hithrës përmbajnë një shumëllojshmëri të gjerë të përbërjeve bioaktive, të cilat përdoren për efektet e tyre medicinale dhe terapeutike. Meqenëse shpesh do të kërkonte konsumimin e sasive të mëdha të bimës së hithrës për të marrë efektet e dëshiruara, ekstraktet e hithrës janë një metodë administrimi më e zbatueshme dhe më miqësore ndaj konsumatorit. Ekstraktet e hithrës, p.sh. në formën e koncentrateve ose tinkturave, janë një mundësi efikase për të gëlltitur spektrin e plotë të fitokimikateve në një formë shumë të fuqishme.
Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë e butë, por shumë efikase për të prodhuar ekstrakte hithre, p.sh. në formën e një ekstrakti alkoolik ose me bazë uji. Këto ekstrakte të prodhuara në mënyrë ultrasonike ofrojnë një efekt dukshëm më të fortë dhe më të koncentruar kur krahasohen me përzierjet tradicionale të tilla si komponimet e nxjerra të vetme, ekstraktet e maceruara ose çajrat.

Kërkesë informacioni

Sonicator UIP2000hdT (2000 watts, 20kHz) për nxjerrjen efikase të ujit të ftohtë të polifenoleve dhe fitokimikateve nga hithra e freskët.

Sonda tejzanor 2000hdT: Sonication është një metodë shumë efikase, por e butë për të nxjerrë fitokimikatet nga hithra e freskët në ujë të ftohtë.

Tretës për Ekstraktimin e Hithrës me ultratinguj

Sonda tejzanor në një grumbull 30L me hithër thumbuese dhe ujë për një nxjerrje të shpejtë me ultratinguj të ftohtë të polifenoleve nga gjethet e hithrës. Për një nxjerrje efikase të përbërjeve bioaktive nga gjethet e hithrës së freskët ose të tharë, më së shpeshti përdoren tretës të butë jo toksikë si uji, etanoli ujor ose etanoli. Në varësi të përpunimit në rrjedhën e poshtme (p.sh. përqendrimi i ekstraktit me avullim me rotor ose distilim), etanoli ose etanoli ujor me raport më të lartë etanol mund të jenë të favorshëm për shkak të entalpisë më të ulët të avullimit të alkoolit.

Studime të rasteve: Ekstraktimi me ultratinguj i hithrës i vërtetuar shkencërisht

Šic Žlabur etj. (2022) hetoi efektet e nxjerrjes tejzanor si një teknologji e nxjerrjes së gjelbër. Meqenëse ekstraktimi me ndihmën e ultrazërit karakterizohet nga efikasiteti i lartë i nxjerrjes fitokimike, koha më e shkurtër e trajtimit dhe një gjurmë mjedisore shumë më e ulët, është një zgjidhje e përshtatshme dhe e qëndrueshme. Për të përcaktuar ndikimin e metodës së nxjerrjes, konvencionale dhe ultratinguj (duke ndryshuar dy sisteme pajisjesh me ultratinguj), koha dhe përqendrimi i etanolit u krahasuan në lidhje me nxjerrjen e metabolitëve të specializuar nga pluhuri i gjetheve të hithrës. Nxjerrja me ultratinguj duke përdorur një sistem sondë, i ashtuquajturi sonikator i tipit sondë ose homogjenizues zhytjeje me ultratinguj, kontribuoi ndjeshëm në rritjen e rendimentit të acidit askorbik, përbërjeve polifenolike dhe kapacitetit antioksidues të ekstrakteve të hithrës në krahasim me nxjerrjen konvencionale. Përveç kësaj, me sistemin e sondës tejzanor kërkon shumë më pak kohë për izolimin e metabolitëve individualë të specializuar në krahasim me nxjerrjen me ultratinguj në banjën me ultratinguj. Prandaj, studimi kërkimor arrin në përfundimin se nxjerrja me sondë tejzanor është shumë më efikas në marrjen e rendimenteve më të larta të metabolitëve të specializuar nga pluhuri i hithrës në një kohë më të shkurtër (kohëzgjatja mesatare e procesit 5-10 min) si në një banjë tejzanor ashtu edhe me një banjë të ngurtë tradicionale. -ekstraktimi me tretës të lëngshëm.
 
Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth avantazheve të sonikatorëve të tipit sonda mbi banjot tejzanor (rezervuarët e pastrimit)!
 

Ky grafik zbritës i një matjeje UV-Vis tregon epërsinë e nxjerrjes së hithrës me ultratinguj ndaj trazimit konvencional. Ekstrakti i prodhuar në mënyrë ultrasonike përmban më shumë polifenole.

Duke krahasuar kthesat zbritëse të ekstraktimeve të hithrës tejzanor dhe të përzier, kjo matje tregon efektivitetin e nxjerrjes me ultratinguj nga gjethet e hithrës së freskët.

 

Në këtë videoklip të shkurtër, ne ju demonstrojmë nxjerrjen e shpejtë me ultratinguj të polifenoleve nga gjethet e freskëta të hithrës duke përdorur sonikatorin UP400St. Ekstraktimi me ultratinguj krijon tinktura të fuqishme hithre të pasura me fitokimikate.

Eksploroni Nxjerrjen e Hithrës të Intensifikuar nga Sonication me Sondën Ultrasonike UP400St

Miniatura e videos

Sonicator UP200Ht për nxjerrjen e ujit të ftohtë, p.sh. nxjerrja e polifenoleve nga luleradhiqe e gjetheve të hithrësFlorez etj. (2022) hetoi ndikimin e ultrazërit në nxjerrjen e hithrës dhe krahasoi rezultatet me teknikat alternative të nxjerrjes. Në rastin e vlerave të pastrimit të radikaleve të lira të përmbajtjes totale të fenolit (TPC) dhe ABTS•+ (2,2-azino-bis(3-etilbenzotiazolin)-6-sulfonik), ekstraktimi me ultratinguj ishte metoda më efikase. Rendimentet më të mira të ekstraktimit u morën duke përdorur trajtimin me ultratinguj me ujë si tretës, duke marrë vlerat prej 21,9 mg eq acid galik/g hithër të thatë për TPC, 71,8% për �TS•+ dhe 86,6% për %DPPH• DPPH• (1,1-difenil -2-pikrilhidrazil). Kjo punë vërteton se ekstrakti ujor i gjetheve të hithrës nëpërmjet teknikës së ultrazërit është një burim i rëndësishëm i antioksidantëve natyralë dhe mund të konsiderohet një alternativë e mundshme ndaj antioksidantëve sintetikë.
Florez etj. (2022) përshkruajnë avantazhet e nxjerrjes tejzanor mbi metodat alternative të nxjerrjes si më poshtë: “Procedurat tradicionale, të tilla si nxjerrja e Soxhletit, refluksi dhe nxjerrja me maceracion kërkojnë një kohë të gjatë, konsumojnë shumë tretës dhe mund të shkaktojnë degradim të kimikateve termolabile për shkak të temperaturave më të larta të përdorura. Vitet e fundit kanë filluar të përdoren edhe teknika të tjera, si ekstraktimi me ndihmën e ultrazërit. Ky proces lejon depërtimin më të madh të tretësit në materialet që do të nxirren, duke përmirësuar transferimin e masës falë efekteve të mikro-transmetimit. Prandaj, kjo teknikë konsiderohet një proces efikas nxjerrjeje që ka përfitime, si koha e reduktuar, rritja e rendimentit ose temperatura e ulët. Shpesh përmirëson cilësinë e ekstraktit.”

Gjeni Sonicatorin më të mirë për procesin tuaj të nxjerrjes

Si e zgjidhni sonikatorin ideal për procesin tuaj të nxjerrjes botanik, p.sh., duke prodhuar ekstrakte të fuqishme nga gjethet e hithrës? Nxjerrja e fitokimikave nga botanikët si hithra kërkon saktësi dhe efikasitet. Zgjedhja e sonikatorit të duhur të llojit të sondës është thelbësore për arritjen e rendimenteve optimale të nxjerrjes, qoftë në një shkallë të vogël laboratorike ose në procese industriale në shkallë të gjerë.
Stafi ynë i trajnuar mirë dhe me përvojë të gjatë, aparati sonikë i përshtatshëm i tipit sondë do t'ju ndihmojë të zgjidhni sonikatorin më të përshtatshëm që ju mundëson nxjerrjen efikase dhe të riprodhueshme të fitokimikateve nga botanikët si hithra thumbuese. Veçori të tilla si kontrolli i amplitudës, monitorimi i procesit, funksionimi i lehtë dhe siguria i bëjnë sonikatorët Hielscher pajisjet e preferuara të nxjerrjes së studiuesve dhe profesionistëve të industrisë. Hielscher sonciators ju mundëson të merrni rezultate të optimizuara të nxjerrjes me efikasitet dhe cilësi të jashtëzakonshme. Zhbllokoni potencialin e plotë të burimeve botanike duke siguruar besueshmërinë operacionale dhe cilësinë e produktit duke përdorur fuqinë e ultrazërit!

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • efikasitet te larte
 • Teknologjia më e fundit
 • seriozitet & Fuqia
 • kontroll i rregullueshëm, i saktë i procesit
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim
 • softver inteligjent
 • veçoritë inteligjente (p.sh., të programueshme, protokollimi i të dhënave, telekomanda)
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • mirëmbajtje të ulët
 • CIP (i pastër në vend)
Nxjerrja e hithrës duke përdorur ujë të ftohtë dhe sonikator UP400ST. Nxjerrja me ujë të ftohtë me ultratinguj është një teknikë shumë e butë, por efikase për të prodhuar ekstrakte botanike me cilësi të lartë.

Sonicator UP400 St nxjerrja e polifenoleve nga hithra thumbuese në një proces nxjerrjeje me ujë të ftohtë.

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që përmbush kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Fitokimikatet në Hithër

Polifenolet nga gjethet e hithrës mund të nxirren në mënyrë efektive duke përdorur ekstraktimin me ultratinguj.Nga pikëpamja medicinale, farmakologjike dhe ushqyese, gjethet e hithra thumbuese janë të pasura me përbërës bioaktive që promovojnë shëndetin dhe metabolitë. Për më tepër, ekstraktet e përftuara nga hithra gjejnë aplikim në formulimet kozmetike që i atribuohen vetive të tyre antioksiduese, qetësuese dhe antimikrobike.
Gjethet e hithrës përmbajnë molekula të shumta bioaktive, të kategorizuara në klasa të ndryshme. Këto përfshijnë terpenoidet e pranishme në vaj esencial, terpene diolet, glukozidet terpene diol, α-tokoferol (kryesisht karvakrol), si dhe komponimet e pigmentit si klorofilet, karotenoidet (duke përfshirë β-karotenin, violaksantinën, zeantoksantinet, dhe ksantoksantinet. epoksid), komponimet polifenolike që përmbajnë kryesisht flavonoidë si kaempferoli dhe kuercetina, aminoacide thelbësore, vitamina që përfshijnë vitaminën C, K, kompleksin B, taninet dhe mineralet që kryesisht përbëhen nga kalciumi, hekuri, seleniumi, zinku, magnezi, dhe potafo, natriumi. Veçanërisht, Urtica dioica është specia e vetme bimore e njohur që strehon kolinë acetil transferazën, një enzimë thelbësore për sintezën e acetilkolinës.
 

Ekstraktet e hithrës dhe metodat e nxjerrjes

Pavarësisht përfitimeve ushqyese që ofrojnë gjethet thumbuese të hithrës, konsumimi i tyre pengohet nga prania e qimeve thumbuese që shkaktojnë një ndjesi djegieje. Rrjedhimisht, trajtimi termik është shpesh i nevojshëm përpara konsumimit, megjithëse kjo rezulton në humbjen e vetive të shumta ushqyese. Prandaj, ekziston një kërkesë për përgatitje alternative të hithrës që ruajnë të gjitha atributet ushqyese. Këtu shkëlqen teknika e ekstraktimit me ultratinguj duke lejuar një çlirim të butë të spektrit të plotë të substancave bioaktive të pranishme në gjethet e hithrës. Nxjerrja me ujë të ftohtë me ultratinguj ofron efikasitet të jashtëzakonshëm gjatë aplikimit të kushteve të trajtimit të butë. Kjo i bën sonikatorët e tipit sondë mjetin ideal për të përgatitur tinkturat e hithrës si dhe ekstraktet alkoolike. Ekstraktimi me ultratinguj është vërtetuar për efikasitetin dhe efektivitetin e tij të jashtëzakonshëm për të krijuar ekstrakte nga bimë mjekësore specifike me fuqi dhe përqendrim të lartë.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.