Ekstraktimi Ellagitannin nga shega

  • Ellagitaninat janë një pararendës për përbërjen urolithin A të moshës, që konvertohet nga ellagitanina nga mikrobiomi i zorrëve.
  • Ekstraktimi tejzanor nxit lirimin e ellagitarnins nga qelizat e frutave dhe të bimëve për të prodhuar shtesa dhe produkte farmaceutike me një përmbajtje ellagitannin të përqendruar.

Ellagitannins – Prekursori i Urolithin A

Urolithin Një kohët e fundit fitoi shumë vëmendje, pasi gjykimet njerëzore konfirmuan efektet pozitive mbi shëndetin dhe jetëgjatësinë. Urolithina A prodhohet nga mikroflora e zorrëve pasi konsumon komponimet e gjetura në shegë, të tilla si ellagitanina dhe stërvitje. Urolithina A nxit mitofagjen dhe ndihmon në riciklimin e mitokondriteve të dëmtuara. Meqenëse shëndeti mitokondriale dhe celulare bie me moshën, administrimi i ellagitanines mund të jetë një trajtim i mundshëm i ri terapeutik kundër çrregullimeve të lidhura me moshën. Efektet e dobishme u vunë re në C.elegans, qelizat e gjitarëve, brejtësve, dhe janë testuar me sukses në sprovat e njeriut. Përveç efekteve të saj që sfidojnë moshën, ellagitaninat janë një substancë shumë e çmuar për shëndetin për shkak të efekteve të tyre anti-inflamatore dhe kundër kancerit.

Nxjerrja tejzanor e Ellagitannins

Sistem ekstrakti tejzanor UIP4000hdTEkstrakti i asistuar me ultratinguj (Emiratet e Bashkuara Arabe) të produkteve ushqimore ka marrë interes të konsiderueshëm, pasi është relativisht me kosto të ulët. Ai tejkalon disavantazhet e nxjerrjes tradicionale të tretësve dhe në të njëjtën kohë siguron sasi më të mëdha ekstraktesh në të njëjtën njësi të kohës, duke përdorur sasi më të vogla të tretësve të ushqimit ose të ujit. Ultratinguj janë në gjendje të thyejnë mekanikisht muret qelizore që nxjerrin lëngjet intracellulare. Valët me ultratinguj të frekuencave të ulëta veprojnë në molekulat e një mjeti të lëngët, domethënë tretës, duke alternuar momentet e ngjeshjes dhe momentet e rrallë në molekulat tretëse. Këto sythe të cikleve të ngjeshjes dhe zgjerimit shkaktojnë formimin e boshllëqeve ose flluskave të ajrit që rriten gradualisht deri në shfaqjen e implosionit, duke krijuar fenomenin e cavitation. Emiratet e Bashkuara Arabe mund të përdoren edhe në një shkallë të vogël dhe të madhe në industrinë e nxjerrjes së ushqimit.

Ekstraktimi tejzanor për prodhimin e shtojcave të fuqishme ellagitannin

Shegë janë të pasura me ellagitanina.

Kërkesë informacioni

Ekstraktet e spektrit të plotë

Ekstraktimi tejzanor liron spektrin e plotë të ushqyesve nga qelizat vegjetale. Për nxjerrjen e shegë, sonication ndihmon për të izoluar ellagitannins, acidet ellagic, pomegranatate, acid punicanolic (një lloj i triterpenes gjetur në vajra esenciale) dhe shumë antioksidantë të tjera, vitamina dhe polyphenols. Ekstraktet e spektrit të plotë njihen për efektet e tyre të shkëlqyera për shkak të efektit të ashtuquajtur "hyrje". Efekti i hyrjes përcaktohet nga bashkëveprimi i sinergjisë së ushqyesve të ndryshëm në një fabrikë, e cila përmirëson biodisponibilitetin dhe rezulton në përfitimet më efektive shëndetësore.

Përpunuesit tejzanor për nxjerrjen

UIP4000hdT 4kW procesor i fuqishëm tejzanor për nxjerrjenHielscher Ultrasonics specializohet në prodhimin e pajisjeve të nxjerrjes tejzanor me performancë të lartë për proceset e grumbullimit dhe rrjedhjes së vazhdueshme. Procesorë tejzanor nga stol-krye dhe pilot deri në shkallë industriale janë të gatshme në dispozicion dhe mund të përshtaten lehtë për nevojat specifike të procesit tuaj.
ultratinguj me intensitet të lartë për nxjerrjen efikase dhe izolimin e komponentëve bioaktive (p.sh. quercetin, caffeine, curcumin, terpenes etj). Të gjitha pajisjet tejzanor nga 200W16,000W shfaqë një ekran me ngjyra për kontrollin dixhital, një kartë të integruar SD për regjistrimin automatik të të dhënave, kontrollin e largët të shfletuesit dhe shumë karakteristika shumë miqësore. Sonotrodes dhe qelizat rrjedhin (pjesët, të cilat janë në kontakt me të mesme) mund të autoklavohen dhe janë të lehtë për t'u pastruar. Të gjithë ultrasonicators tona janë ndërtuar për 24/7 operacion, kërkojnë mirëmbajtje të ulët dhe janë të lehtë dhe të sigurt për të vepruar.
Klientët tanë vlerësojnë fuqinë dhe besueshmërinë e sistemeve tona tejzanor. Regjistrimi automatik i të dhënave të kartës SD të integruar lejon kontrollin e saktë të procesit, përsëritshmërinë dhe sigurimin e një standardi vazhdimisht të lartë të produktit, në përputhje me praktikat e mira të prodhimit.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për aplikimet sonochemical.

Procesorë tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.

Letërsi / Referencat

  • Andreux, PA; Blanco-Bose, W; Ryu, D .; Burdet, F .; Ibberson, M .; Aebischer, P .; Auwerx, J .; Singh, A .; Rinsch, C. (2019): Aktivizuesi i mitophorisë urolithin A është i sigurt dhe nxit një nënshkrim molekular të shëndetit të përmirësuar mitokondri dhe qelizor tek njerëzit. Metabolizmi i Natyrës 1, 2019. 595-603.
  • Boggia, R .; Turrini, F .; Villa, C .; Lacapra, C .; Zunin, P .; Parodi, B. (2016): Nxjerrja e gjelbër nga marxhimi shegë për prodhimin e ushqimeve dhe kozmetikës funksionale. Farmaceutikë 9/63, 2016.
  • Wu S .; Tian L. (2017): Phytochemicals dhe Bioactivities të ndryshme në Fruta të lashtë dhe shegë funksional moderne funksionale (Punica granatum). Molekulat 22 (10), 2017. 1606.


Fakte të vlefshme

Ellagitannins

Ellagitaninat janë një klasë e larmishme e tanineve të hidrolizueshme, një lloj polifenoli i formuar kryesisht nga lidhja oksiduese e grupeve galloyl në 1,2,3,4,6-pentagalloyl glukozë. Ellagitanina dhe acidi ellagik janë polifenolë të pranishëm në disa fruta, arra dhe farëra, të tilla si melë, mjedra të zeza, manaferra, raspberries, luleshtrydhe, arra dhe bajame. Acidet Ellagic janë polyphenols e lidhur, të gjetura në arra, pecans, Kastrati, mjedra, luleshtrydhe, rrush, pjeshkë dhe pomegrante si dhe lloje lisi të tilla si lisi i bardhë i Amerikës së Veriut (Quercus alba), lisi evropian i kuq (Quercus robur) në kërpudha medicinale Phellinus linteus.
Urolitinat janë metabolitet e mikrobeve të zorrëve të prodhuara nga ellagitanina. Urolithin A ka tërhequr shumë vëmendje kohët e fundit, pasi hulumtuesit kanë treguar përfitimet e jashtëzakonshme të urolithin A në shëndetin mitokondrials.
Aktivitetet antiproliferative dhe induktive të apoptozës së acidit ellagik dhe urolitine janë demonstruar nga pengimi i rritjes së qelizave kanceroze.
Ellagitanins dhe burimi i tyre: Castalagin (lisi, gështenjë), Castalin (dru lisi, gjethe pemë punk), Casuarictin (specie Casuarina dhe Stachyurus), Crandinin (pemët e pemëve), Peduncalagin (mitra), Punicalagin (pemë) shegë), Roburin A (dru lisi), Tellimagrandin II (karafil, shtazë aziatike barishte), Terflavin B (bajamet të zinj kubulike, indiane), Vescalagin (lisi, dru gështenja).

Ellagitanina nga pomegrante dhe metabolitëve të tyre.

Metabolitë e shegut elabantitan. (A) Punikalina (një ellagitaninë shegë) hidrolizohet në acid hexahydroxydifhenic, i cili është laktonizuar për të dhënë acid ellagik; (B) Strukturat kimike të urolitins përfaqësuese, produktet e transformimit mikrofloral të acidit ellagik. [Wu; Tian: 2017]

Mitochondria

Mitokondri (mitochondria shumës) është një organizëm i lidhur me dy membrane që gjendet në shumicën e organizmave eukariotikë. Mitokondri janë të ashtuquajturat termocentrale në qeliza dhe përmbushin një numër funksionesh vitale duke gjeneruar pjesën kryesore të furnizimit të trifosfat adenozinë (ATP), e cila përdoret si energji kimike. Frymëmarrja mitokondriale është grupi i reaksioneve metabolike dhe proceseve që kërkojnë oksigjen që ndodh në mitokondri për të konvertuar energjinë e ruajtur në makronutrientët në adenosin triphosphate (ATP), dhuruesi i energjisë universale në qelizë. Makromolekulat e mitokondionit, duke përfshirë komplekset e zinxhirit respirator, janë të ndjeshëm ndaj dëmtimit oksidativ që shoqëron inflamacionin. Ellagitanina dhe urolitina nga pomegranti hav janë treguar të nxisin mitofagjen (apoptosis) në mënyrë që të hiqen mitokondrimet e dëmtuara në mënyrë që mitokondrimet e dëmtuara të zëvendësohen me organele të shëndetshme.