Ekstrakte Superiore Catechin me ultratinguj

Catechin si epigallocatechin gallate (EGCG), epigallocatechin (EGC), gallate epicatechin (ECG), dhe epicatechin (EC) janë polifenole, të cilat tregojnë përfitime të konsiderueshme shëndetësore. Ndërsa katekina gjendet në sasi më të vogla në çajin jeshil, kakaon, frutat dhe disa ushqime të tjera, për marrje me dozë të lartë preferohen ekstrakte katekine. Nxjerrja tejzanor është një teknikë e lehtë dhe e gjelbër e shpejtë për të izoluar katekinët nga bimët, p.sh. gjethet e çajit jeshil, duke përdorur ujin si tretës. Ekstraktet katekine të prodhuara ultrasonikisht janë komponime me cilësi të lartë, pa tretës për përdorim në shtesa ushqimore dhe farmaceutike.

Nxjerrja tejzanor e Catechins

Gjethet e çajit jeshil janë të pasura me katekina të tilla si epigallocatechin gallate (EGCG), epigallocatechin (EGC), gallate epicatechin (ECG), dhe epicatechin (EC), të cilat mund të nxirren nga ultrasonication.Nxjerrja tejzanor është një teknikë jo termike, e cila bazohet në aplikimin e forcave të pastra mekanike. Valët ultratinguj me frekuencë të ulët, me intensitet të lartë, shoqërohen përmes një sondë tejzanor (Sonotrode) në një medium të lëngshëm. Forcat e qethjes intensive të kavitacionit akustik perforojnë dhe prishin membranat e qelizave, rrisin transferimin në masë midis brendshme të qelizës dhe tretësit, dhe lëshojnë komponimet ndërqelizore në tretës.
 

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

 

Në rishikimin e tyre të gjerë të metodave të nxjerrjes nga çaji jeshil (Camellia sinensis), Banerjee dhe Chatterjee (2015) zbuluan se ultrasonikët e tipit sondë janë dukshëm më efikas se banjot tejzanor. Për më tepër, autorët deklarojnë se ekstraktimi me ultratinguj është mënyra e preferuar e nxjerrjes së katekinës së çajit për shkak të rritjes së efikasitetit të procesit të nxjerrjes në temperaturë më të ulët, gjë që parandalon degradimin termik të përbërjeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë dhe ruan vlerën e tyre medicinale. Nxjerrja në temperaturë të lartë shpesh çon në degradimin e polifenoleve dhe rrit lirimin e proteinave dhe pektinës, të cilat ndërhyjnë në cilësinë organoleptike të çajit duke formuar krem. Avantazhi i sonication qëndron në mekanizmin e tij jo-termik. Në studimin e tyre, studiuesit demonstruan se nxjerrja me ultratinguj mund të rrisë rendimentin e polifenolit të çajit në 65°C ndërsa krahasuar me nxjerrjen tradicionale në 85°C. Megjithatë, nxjerrja me ultratinguj funksionon edhe në temperaturën e dhomës. Si një teknikë e nxjerrjes jo-termike, sonikatorët aplikojnë forca mekanike për të thyer qelizën e hapur dhe për të çliruar komponime bioaktive si polifenolet dhe katekinat me efikasitet të lartë në tretës.
Nxjerrja tejzanor jep një rendiment të lartë të lëndëve ushqyese me cilësi të lartë. Si një proces jo termik, nxjerrja tejzanor shmang humbjen e lëndëve ushqyese të ndjeshme ndaj nxehtësisë.
Nxjerrja tejzanor mund të kryhet edhe në temperaturë dhome ose në lëngje të ftohur. Klikoni këtu, për të lexuar më shumë rreth çajit ultrasonikisht të ftohtë!

Avantazhet e ekstraksionit tejzanor EGCG

 • Pa tretësirë / të bazuar në ujë
 • rendimenti i larte i nxjerrjes
 • Ekstrakte me cilësi të lartë
 • Ekstraktet e spektrit të plotë
 • proces të shpejtë
 • E gjelbër, miqësore me mjedisin
 • Funksionim i thjeshtë dhe i sigurt
 • mirëmbajtje të ulët
 • shpejt RoI
Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

Ekstraktues tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të trazuar vazhdimisht

Kërkesë informacioni

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Studimi i Rastit të Nxjerrjes Katekine tejzanor

Nxjerrja me ultratinguj mund të kryhet duke përdorur tretës të ndryshëm, duke përfshirë ujin, etanolin, ujin: përzierje etanoli, izopropanol, vaj vegjetal, glicerinë, etj.
Në një studim të vitit 2018, Ayyildiz et al. krahasoi nxjerrjen me ultratinguj duke përdorur ujë dhe etanol si tretës me metodën konvencionale të nxjerrjes me ujë të nxehtë. Për këtë studim në shkallë pilot, u përdor një ultrasonikator Hielscher UIP2000hd (2kW, 20kHz) në grup dhe në konfigurim të rrjedhës së vazhdueshme.
Rezultatet treguan se ekstraktimi tejzanor me etanol ishte dukshëm (f < 0.05) më efikase për të nxjerrë rendimente më të larta të EGCG, EGC, ECG dhe EC sesa nxjerrja konvencionale e ujit të nxehtë dhe nxjerrja tejzanor me bazë uji. Nën kushtet e procesit të optimizuar, u mor pothuajse 100% dhe 50% më shumë përmbajtje EGCG nxjerrja e etanolit tejzanor sesa nxjerrja konvencionale e ujit të nxehtë dhe nxjerrja tejzanor me ujë, respektivisht. Kushtet optimale për nxjerrjen tejzanor të EGCG me etanol ishin 66.53ºC, 43.75 min dhe, 67.81% etanol. Nxjerrja tejzanor është mënyra e preferuar e katekinave të çajit për shkak të rritjes së efikasitetit të procesit të nxjerrjes në temperaturë më të ulët duke mbajtur aktivitetin e tyre antioksidant.

Extractors tejzanor me performancë të lartë

Sistemet e ekstraktimit të Hielscher Ultrasonics përdoren në mbarë botën në ushqim dhe farmaceutikë për prodhimin komercial të ekstrakteve bimore me cilësi të lartë të përdorura si suplemente dietike dhe farmaceutike. Nëse dëshironi të prodhoni tufa më të vogla çaji të ftohtë ose të përpunoni sasi të mëdha ekstraktesh polifenoli/katekinash me cilësi të lartë, Hielscher Ultrasonics ka ekstraktuesin tejzanor të përshtatshëm për ju. Ultrasonikët janë të lehtë dhe të sigurt për t'u përdorur. Softueri intuitiv dhe kontrolli dixhital nëpërmjet ekranit me prekje lejojnë një kontroll të saktë të procesit. Fortësia e pajisjeve tejzanor Hielscher lejon funksionimin 24/7 në punë të rënda dhe në mjedise kërkuese.

Ultrasonikator UP100H për nxjerrjen e katekinës nga gjethet e çajit jeshil

Sonicator i tipit sondë UP100H për nxjerrjen e katekinës nga gjethet e çajit

Standardizimi i procesit me tejzanor Hielscher

Ekstraktet e shkallës ushqimore dhe farmaceutike duhet të prodhohen në përputhje me Praktikat e Mira Prodhuese (PMP) dhe nën specifikimet e standardizuara të përpunimit. Sistemet e nxjerrjes dixhitale të Hielscher Ultrasonics vijnë me një softuer inteligjent, i cili e bën të lehtë përcaktimin dhe kontrollin e saktë të procesit të sonication. Regjistrimi automatik i të dhënave shkruan të gjithë parametrat e procesit tejzanor, siç janë energjia e ultrazërit (energjia totale dhe neto), amplituda, temperatura, presioni (kur montohen sensorët e temperaturës dhe presionit) me pullën e datës dhe kohës në kartën SD të integruar. Kjo ju lejon të rishikoni secilën pjesë të përpunuar ultrasonikisht. Në të njëjtën kohë, sigurohet riprodhueshmëria dhe cilësia e vazhdueshme e lartë e produktit.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.Letërsi / Referencat

Fakte të vlefshme

Ekstraktimi tejzanor – Parimi i punës

Nxjerrja tejzanor është një metodë mekanike për të lëshuar dhe izoluar përbërjen ndërqelizor nga matricat qelizore siç janë qelizat bimore. Kur valët ultratinguj me fuqi të lartë shoqërohen në një hollim (p.sh. që përbëhet nga grimca bimore të makeruara në ujë ose tretës), valët ultratinguj me shumë energji prodhojnë kavitacion. Fenomeni i kavitacionit çon lokalisht në temperatura ekstreme, presione, shkalla e ngrohjes / ftohjes, diferencat e presionit dhe forcat e larta të qethjes në medium. Kur flluskat e kavitacionit futen në sipërfaqen e lëndëve të ngurta (siç janë grimcat, qelizat bimore, indet etj.), Mikro-avionët dhe përplasja ndërpartikulare krijojnë efekte të tilla si lëvozimi sipërfaqësor, erozioni dhe prishja e grimcave. Për më tepër, shpërthimi i flluskave të kavitetit në media të lëngshme krijojnë makro-turbullira dhe mikro-përzierje.
Rrezatimi ultrasonik paraqet një mënyrë efikase për të përmirësuar proceset e transferimit në masë, pasi sonication rezulton në kavitacion dhe mekanizmat e tij të lidhura siç janë lëvizja mikroshe nga avionët e lëngshëm, kompresimi dhe dekompresioni në material me prishjen pasuese të mureve të qelizave, si dhe ngrohjen e lartë dhe normat e ftohjes

Përçuesve tejzanor përdoren për nxjerrjen nga burimet fito (p.sh. bimët, algat, kërpudhat)

Ekstraktimi tejzanor nga qelizat e bimëve: seksioni tërthor mikroskopik (TS) tregon mekanizmin e veprimeve gjatë ekstraktimit tejzanor nga qelizat (zmadhimi 2000x) [burimi: Vilkhu et al. 2011]

Ultrasonifikimi i materialit bimor fragmenton matricën e qelizave bimore dhe rrit hidratimin e të njëjtës. Chemat et al. (2015) konkludojmë që ekstraktimi tejzanor i komponimeve bioaktive nga botaniket është rezultat i mekanizmave të ndryshëm të pavarur ose të kombinuar, përfshirë copëzimin, erozionin, kapilaritetin, detekturimin dhe sonoporizimin. Këto efekte prishin murin qelizor, përmirësojnë transferimin në masë duke shtyrë tretësin në qelizë dhe duke thithur tretësin e ngarkuar fito-kompleks, dhe sigurojnë lëvizjen e lëngshme duke miksuar.

Cilat janë avantazhet kryesore të ekstraksionit tejzanor?

 • Procesi i shpejtë dhe prodhimi i lartë
 • Konsumi i ulët i energjisë
 • Ulur koston e përpunimit
 • Teknologji jo termike
 • Pastërti më e lartë
 • Teknologji e gjelbër

Kavilacioni akustik dhe efektet e tij

Në lëng, valët e ultrazërit krijojnë cikle të tensionit të lartë alternative / të presionit të ulët, të cilat rezultojnë në formimin e flluskave të kavitacionit. Gjatë disa cikleve të presionit, flluskat e kaviljes rriten derisa të arrijnë një kufi, ku flluska nuk mund të thithë më shumë energji. Në këtë pikë flluskë ngërthen në mënyrë të dhunshme. Gjatë shpërthimit të flluskave ndodhin kushte ekstreme si temperaturat e larta deri në 5000K, presione deri në 2000atm, ritme shumë të larta të ngrohjes / ftohjes dhe diferencime të presionit. Meqenëse dinamika e rënies së flluskave është më e shpejtë sesa transferimi në masë dhe nxehtësia, energjia në zgavrën e kolapsit kufizohet në një zonë shumë të vogël, të quajtur edhe "vend i nxehtë". Shpërthimi i flluskës së kavitacionit rezulton gjithashtu në mikroturbulenca, avionë të lëngshëm me shpejtësi deri në 280m / s dhe forca qethëse që rezultojnë. Ky fenomen njihet si kavilacion ultrasonik ose akustik.

Cavitation tejzanor / akustike krijon forca shumë intensive që hap muret qelizore të njohura si lizë (Kliko për ta zmadhuar!)

Ekstraktimi tejzanor bazohet në cavitation akustike dhe forcat e saj të qethjes hidrodinamike

catechins

Teaaji jeshil dihet se është i pasur me polifenole si acidi kafeik, acidi galik, katekina, epikatechina, gallocatechin, katekina gallate, gallocatechin gallate, epicatechin gallate, epigallocatechin, dhe epigallocatechin gallate (EGCG), e cila e bën çajin jeshil një ushqim të popullarizuar si pije dhe si ekstrakt. EGCG është një katekinë e njohur, e cila është e pranishme në sasi të larta në gjethet e thara të çajit jeshil (7380 mg për 100 g), çaj të bardhë (4245 mg për 100 g), dhe në sasi më të vogla në çajin e zi (936 mg për 100 g). Gjatë prodhimit të çajit të zi, katekinat kryesisht konvertohen në theaflavins dhe thearubigins përmes oksidazave polifenol.

Përfitimet shëndetësore të Epigallocatechin Gallate (EGCG)

Nga grupi i katekineve, epigallocatechin gallate (EGCG) është një nga më të hulumtuarit dhe më premtimet. Nga anti-kancer, antioksidues, anti-inflamator, anti-fibrozë, anti-kolagjenazë e deri tek forcimi i sistemit imunitar dhe efektet kundër plakjes, EGCG tregon shumë përfitime dhe për këtë arsye konsumohet në formën e pijeve të çajit jeshil, si dhe në formën e shtesave dietike siç janë kapsulat, pluhurat, tabletat etj.
Studimet kërkimore sugjerojnë që katekina si epigallocatechin gallate (EGCG) mund të zvogëlojë inflamacionin dhe mund të parandalojë disa gjendje kronike, siç janë sëmundja e zemrës, diabeti dhe disa forma të kancerit.

EGCG dhe efektet e tij antikancerogjene

Meqenëse kanceri është një sëmundje shpesh kërcënuese për jetën, vetitë antikancerogjene të EGCG janë nën një studim të rëndë. Studimet sugjerojnë që EGCG mund të frenojë tumorigenesis duke zvogëluar ose eliminuar efektet kancerogjene. Ekzistojnë gjetje që sugjerojnë që EGCG parandalon diorilititaminën e induktuar nga tumorigeneza e mëlçisë në lidhje me mbipeshën duke frenuar boshtin IGF / IGF-1R, duke përmirësuar hiperinsulineminë dhe duke zvogëluar inflamacionin kronik. Një mekanizëm tjetër i efektit antikancerogjen të EGCG është frenimi i angiogenezës dhe në këtë mënyrë kufizimi i përhapjes së tumorit.

EGCG dhe efektet e tij antioksiduese

Proceset e panumërta antioksiduese ndodhin në trupin e njeriut dhe kontribuojnë në shëndet, forcë dhe mirëqenie. EGCG është një antioksidant. Antioksidantët mund të mbrojnë kundër dëmtimit qelizor duke pastruar radikalet e lira dhe duke i neutralizuar ato. Unazat e fenolit në strukturën EGCG veprojnë si kurthe elektrone dhe pastrues të radikaleve të lira, pengojnë formimin e specieve reaktive të oksigjenit dhe zvogëlojnë në këtë mënyrë dëmet e shkaktuara nga stresi oksidues.

EGCG dhe efektet e tij anti-inflamatore

Inflamacioni mund të shkaktohet nga sëmundjet, stresi kronik dhe ndotja e mjedisit. Trupi reagon ndaj faktorëve të tillë të stresit me inflamacion, i cili karakterizohet nga grumbullimi i një numri të madh të qelizave imune në vendet inflamatore, lirimi i citokineve proinflamatore dhe specieve reaktive të oksigjenit/azoti (ROS/RNS). ROS/RNS lidhen me aktivizimin e faktorit të transkriptimit NF-B dhe proteinës aktivizuese-(AP-)1. Pas aktivizimit, NF-jB dhe AP-1 transferohen nga citoplazma në bërthamë dhe rregullojnë një sërë shprehjesh të gjeneve inflamatore, të cilat më pas shkaktojnë një përgjigje inflamatore të përkeqësuar dhe dëmtim të indeve.
EGCG pengon transmetimin e NF-B dhe AP-1 që shprehja e iNOS dhe COX-2 është rregulluar kryesisht nga pastrimi i oksidit nitrik, peroksinitriti, dhe ROS / RNS të tjera dhe prodhimi i faktorëve inflamator është zvogëluar.

EGCG dhe efektet e tij në promovimin e osteogjenezës

Osteoporoza është një sëmundje e rëndë që karakterizohet nga degjenerimi i matricës kockore dhe humbja e densitetit të kockave. EGCG tregon efekte rregullatore në metabolizmin e kockave. EGCG mund të shkaktojë apoptozën e osteoklasteve dhe të pengojë formimin e osteoklasteve duke bllokuar gjenerimin e NF-B dhe IL-1b. Për më tepër, mund të nxisë formimin e nyjeve të kockave të mineralizuara.
[Shih Chenyu Chu; Jia Deng; Yi Man; Yili Qu (2017): Ekstrakte të çajit jeshil Epigallocatechin-3-gallate për trajtime të ndryshme. BioMed Research International Vol. 2017]

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.