Kafe me tejzanor të ftohtë

Kafeja e ftohtë e përgatitur duke përdorur një sonikator është një proces në të cilin valët ultratinguj përdoren si teknikë e pirjes së ftohtë. Në vend të nxehtësisë, valët e fuqishme ultratinguj nxjerrin komponime aromatike nga llumi i kafesë. Kafeja e ftohtë ofron një profil shije që tenton të jetë më e butë dhe më pak acid. Me ultratinguj, zhytja intensive në kohë për 24 orë ose më gjatë në ujë të ftohtë shkurtohet në disa sekonda.

 

Nxjerrja tejzanor është metoda superiore për të prodhuar kafe që prodhon ftohtë nga toka e kafesë. Sonication lëshon përbërjet e aromës dhe kafeinën brenda sekondave.

Nxjerrja tejzanor e kafesë dhe kafes që krijon kafe

Miniatura e videos

 

Kërkesë informacioni

Kafe e ftohtë duke përdorur sonikatorin UP200Ht - jep fuqi ultratinguj 200 watts në një frekuencë prej 24 kHz

Sonicator UP200Ht për pirjen e shpejtë të kafesë së ftohtë duke përdorur valë ultratinguj

 

Ekstraktues tejzanor i instaluar në një reaktor për nxjerrjen e përbërjeve bioaktive nga çaji dhe kafeja

Sonicator industrial UIP2000hdT për prodhimin e kafesë së ftohtë

Pse të përgatitni kafe të ftohtë me ultratinguj?

Kafeja tejzanor e birrës së ftohtë përgatitet duke aplikuar energji tejzanor gjatë procesit të pirjes së ftohtë. Krahasuar me metodat tradicionale të prodhimit të ftohtë që konsumojnë shumë kohë, nxjerrja e kafesë së ftohtë me ultratinguj ofron avantazhe të rëndësishme. Meqenëse përgatitja e kafesë së ftohtë me ultratinguj është një metodë më e shpejtë dhe më efikase e pirjes, kafeja e ftohtë me ultratinguj bind me një aromë më të guximshme dhe më të butë. Konsumatorët e përshkruajnë përvojën e shijes së pijeve të ftohta tejzanor si një profil aromash shumë të ekuilibruar me hidhërim dhe aciditet të reduktuar.

Por sonikimi jo vetëm që përmirëson pasurimin e shijes në pijet e kafesë së ftohtë. Ai lehtëson procesin e prodhimit me efikasitet në kohë, cilësi të lartë të vazhdueshme dhe modifikime të thjeshta të shijes për kafetë e personalizuara.
 

 • Nxjerrja më e shpejtë: Valët tejzanor ndihmojnë në përshpejtimin e nxjerrjes së shijeve, vajrave dhe kafeinës nga llumi i kafesë, duke reduktuar kohën e zhytjes që kërkohet për pirjen e ftohtë. Kjo mund të rezultojë në një proces më efikas të nxjerrjes, duke prodhuar një birrë të ftohtë të shijshëm në një pjesë të kohës në krahasim me metodat tradicionale.
 • Profili i aromës së përmirësuar: Përdorimi i energjisë tejzanor mund të përmirësojë nxjerrjen e përbërësve të shijes nga llumi i kafesë, duke rezultuar në një profil shije më kompleks dhe më të fortë. Agjitacioni i butë i ofruar nga valët ultrasonike ndihmon në lirimin e përbërjeve aromatike dhe vajrave, duke kontribuar në një pije të ftohtë më të pasur dhe më aromatike.
 • Efikasiteti i përmirësuar i nxjerrjes: Pirja e ftohtë me ultratinguj mund të arrijë efikasitet më të lartë të nxjerrjes në krahasim me metodat tradicionale, duke siguruar që më shumë nga përbërësit e dëshirueshëm të pranishëm në llumrat e kafesë të nxirren në pijen përfundimtare. Kjo mund të çojë në një pije të ftohtë më të koncentruar dhe me shije me më pak llum kafeje të humbur.
 • Parametrat e personalizueshëm të nxjerrjes: Sistemet e prodhimit të ftohtë tejzanor shpesh lejojnë kontroll të saktë mbi parametrat e nxjerrjes si temperatura, intensiteti dhe kohëzgjatja e trajtimit me ultratinguj. Ky fleksibilitet u mundëson entuziastëve të kafesë të rregullojnë mirë procesin e zierjes sipas preferencave të tyre, duke rezultuar në një pije të ftohtë të personalizuar me karakteristika optimale shije.
 • Reduktimi i hidhësisë dhe aciditetit: Metodat e prodhimit të ftohtë tejzanor mund të ndihmojnë në zbutjen e hidhësisë dhe aciditetit që shpesh shoqërohen me pijet tradicionale të ftohta. Duke optimizuar parametrat e nxjerrjes dhe duke promovuar nxjerrje më uniforme, përpunimi me ultratinguj mund të prodhojë një pije të ftohtë më të butë dhe më të ekuilibruar me nivele të reduktuara të hidhësisë dhe aciditetit.
 • Konsistenca dhe riprodhueshmëria: Sonikatorët Hielscher për kafenë e ftohtë ofrojnë qëndrueshmëri dhe riprodhueshmëri më të madhe në procesin e zierjes, duke siguruar që çdo grup i pijeve të ftohta të ruajë profilin e dëshiruar të shijes dhe standardet e cilësisë. Kjo besueshmëri e bën prodhimin me ultratinguj të ftohtë një opsion tërheqës për prodhimin komercial të kafesë dhe kafenetë e specializuara.
Sonda tejzanor UP400St për nxjerrjen efikase të kafeinës nga kokrrat e kafesë, çaji dhe kakaoja. Ultratingulli intensifikon dhe përmirëson procesin zviceran të dekafeinimit të ujit.

Sonicator UP400 St – përgatitja e një serie kafeje të ftohtë me ultratinguj brenda pak sekondave

Kërkesë informacioni

Shkenca pas kafesë së ftohtë të krijuar nga zëri

Parimi i pirjes së ftohtë të kafesë duke përdorur valë ultratinguj është i njohur si nxjerrja me ultratinguj. Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë që intensifikon procesin e bazuar në kavitacionin akustik.
Kavitacion tejzanor për kafe të ftohtë: Kur zhytni llumin e kafesë në ujë dhe aplikoni valë ultrasonike, këto valë krijojnë flluska mikroskopike në lëng. Ndërsa këto flluska shemben, ato gjenerojnë nxehtësi dhe presion intensiv të lokalizuar, duke çuar në një fenomen të njohur si kavitacion.
Gjatë kavitacionit akustik, flluskat që shemben çlirojnë energji, e cila shkakton formimin e mikro-jetëve të lëngut. Këto mikro-jeta depërtojnë në llumin e kafesë, duke lehtësuar nxjerrjen e përbërësve të shijes në mënyrë më efikase sesa metodat tradicionale. Për më tepër, kavitacioni ndihmon në prishjen e mureve qelizore në llumin e kafesë, duke rritur më tej procesin e nxjerrjes.
Kavitacioni përdoret exte në ekstraktimin botanik dhe është vërtetuar në studime të shumta se sonikacioni i tipit sonda thyen në mënyrë shumë efikase strukturat qelizore. Shkatërrimi i mureve qelizore lehtëson çlirimin e antioksidantëve, polifenoleve, aromave dhe përbërjeve aromatike.
Kjo do të thotë se shpërbërja e llumeve të kafesë duke përdorur një sonikator të tipit sondë jep një aromë të shkëlqyer kafeje, një aromë të guximshme dhe nivele më të larta antioksidante.

 

Në këtë videoklip ne ju tregojmë se si mund ta përgatisni shpejt kafenë tuaj të ftohtë duke përdorur një bllok kafeje dhe ultratingulluesin e tipit sondë UP200Ht.

Kafe e ftohtë me aparat sonikator (Hielscher UP200Ht Sonicator)

Miniatura e videos

 

Sonicators për kafe Brew Ftohtë

Rezultati është një kafe e ftohtë që mburret me një profil më të plotë shije dhe shije më të butë në krahasim me metodat konvencionale. Përdorimi i valëve tejzanor redukton ndjeshëm kohën e nxjerrjes, duke lejuar një proces më efikas të pirjes pa kompromentuar shijen ose cilësinë.
Hielscher Ultrasonics ofron sonikatorë të sofistikuar më të avancuar për baristë entuziastë në shkallë të lartë dhe sonikatorë industrialë për industrinë e pijeve të kafesë.

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • efikasitet te larte
 • Teknologjia më e fundit
 • seriozitet & Fuqia
 • kontroll i rregullueshëm, i saktë i procesit
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim
 • softver inteligjent
 • veçoritë inteligjente (p.sh., të programueshme, protokollimi i të dhënave, telekomanda)
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • mirëmbajtje të ulët
 • CIP (i pastër në vend)

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
15 deri në 150 litra3 deri në 15 l/minUIP6000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me aparatet sonike për kafe të ftohtë, detajet e aplikimit dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të kafesë dhe t'ju ofrojmë një sistem ultratinguj që përmbush kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.