Decaffeination pa tretës me Power-ultratinguj

 • Procesi konvencional i dekafeinimit të kafesë dhe çajit kërkon përdorimin e tretësve toksikë.
 • Dekafeinimi tejzanor është një metodë efikase e intensifikimit që lejon heqjen e kafeinës në një procedurë ekstraktimi me bazë uji pa përdorimin e tretësve të ashpër.
 • Decaffeination tejzanor është një metodë ekonomike, efektive dhe e gjelbër për të prodhuar kafe, kafe dhe produkte kakao me cilësi të lartë decaffeinated.

Decaffeination me Ultrasonication

Kafeina është një substancë e tretshme në ujë, kështu që uji mund të përdoret për largimin e kafeinës nga kafeja, çaji dhe kakaoja. Proceset konvencionale të dekafeinimit përdorin një kimikat si agjent dekafeinues (të tilla si klorur metilen, CO2 ose acetat etilik) për të përshpejtuar procesin. Duke përdorur ekstraktimin me bazë uji tejzanor në kombinim me qymyrin e aktivizuar si agjent dekafeinues, një produkt kafeje, çaji ose kakao pa kafeinë përgatitet në një proces organik dhe miqësor ndaj mjedisit.

Avantazhet e Decaffeination tejzanor

 • Me cilësi të lartë (kafe premium)
 • pa tretes
 • Butë, jo-termik
 • Kursim energjie
 • i shpejtë
 • I përshtatshëm për produkte organike të certifikuara
 • shpejt RoI
 • operacion i lehtë
 • mjedisit të favorshëm

Intensifikuar me ultratinguj Swiss Water Decaffeination

Dekafeinimi i asistuar me ultratinguj është një proces intensifikimi i të ashtuquajturit Swiss water decaffeination .
Procesi zviceran i dekafeinimit të ujit funksionon në bazë të tretjes dhe osmozës për të hequr kafeinën nga kokrrat e kafesë, gjethet e çajit dhe kokrrat e kakaos.
Integrimi i ultrasonikatorëve të tipit sonda në procesin e dekafeinimit të ujit zviceran përfshin përfshirjen e sonikimit gjatë fazave specifike të procesit për të përmirësuar nxjerrjen e kafeinës. Procesi zviceran i dekafeinimit të ujit përfshin katër hapa kryesorë të procesit. Ndërsa zbatimi i ultrazërit për një dekafeinim më efikas mund të ndryshojë në varësi të konfigurimit dhe pajisjeve specifike, këtu është një përmbledhje e përgjithshme se si ultrasonikët e tipit sondë janë integruar kryesisht për përmirësimin e procesit:

Kërkesë informacioni

Ekstraktues tejzanor i instaluar në një reaktor për dekafeinimin e çajit dhe kafesë
 
Caution: Video "duration" is missing

Nxjerrja tejzanor është metoda superiore për të prodhuar kafe që prodhon ftohtë nga toka e kafesë. Sonication lëshon përbërjet e aromës dhe kafeinën brenda sekondave.

Nxjerrja tejzanor e kafesë dhe kafes që krijon kafe

Miniatura e videos

 

 1. Faza e njomjes: Hapi fillestar në procesin e dekafeinimit të ujit të Zvicrës përfshin njomjen e kokrrave të kafesë jeshile në ujë të nxehtë për të krijuar një zgjidhje uji të ngarkuar me shije. Gjatë kësaj faze të njomjes, një ultrasonikator i tipit sondë mund të përdoret për të aplikuar sonikimin për të lehtësuar nxjerrjen e kafeinës nga fasulet. Ultratingulli është i njohur mirë për aftësinë e tij për të intensifikuar proceset e nxjerrjes nga komponimet bioaktive si kafeina nga materialet bimore. Forcat mekanike të kavitacionit tejzanor/akustik shpojnë dhe prishin qelizat dhe nxisin transferimin e masës. Në këtë mënyrë, kafeina hiqet nga fasulet dhe lirohet në mënyrë efikase në ujë. Për shkak të këtyre efekteve, sonikacioni përshpejton ndjeshëm procesin e dekafeinimit. Kafeina e ekstraktuar me ultratinguj është një shtesë e vlefshme për ushqime dhe pije, p.sh. pije energjike.
 2. Faza e heqjes së kafeinës: Pas njomjes fillestare, uji i mbushur me shije që përmban kafeinë ndahet nga kokrrat e kafesë. Ky ujë zakonisht kalohet përmes filtrave të qymyrit të aktivizuar për të hequr kafeinën. Poroziteti i këtij filtri ka përmasa për të kapur vetëm molekula më të mëdha të kafeinës, ndërsa lejon kalimin e molekulave më të vogla të vajit dhe shijes. Kjo do të thotë se filtri i qymyrit mban kafeinën, ndërsa uji i filtruar përmban të gjitha substancat më të vogla bioaktive, të cilat dihet se i japin kafesë, çajit dhe kakaos aromën e tyre të veçantë dhe vlerën ushqyese.
 3. Faza e riabsorbimit: Fasule decaffeinated, të cilat janë zhveshur nga kafeina dhe molekulat e shijeve, hidhen poshtë. Ujë i pasuruar me aromë pa kafeinë dhe me polifenol (e njohur edhe si "Ekstrakt i Gjelbër i Kafesë") është shumë i vlefshëm dhe përdoret për të hequr kafeinën nga një grumbull i freskët i fasule kafeine që përmbajnë kafeina.
  Meqenëse ky ujë është i ngopur me molekula aromatike dhe substanca të tjera bioaktive, këto përbërës nuk mund të treten në grumbullin e freskët të kokrrave të kafesë. Kështu, vetëm molekulat e kafeinës lirohen nga kokrrat e kafesë në ujë dhe dekafeinimi pa hequr aromën dhe fito-kimikatet e tjera të vlefshme. Pasi uji i mbushur me shije është i lirë nga kafeina, ai ripërdoret për nxjerrjen e kafeinës nga një grumbull i ri kokrra kafeje jeshile. Kjo fazë e riabsorbimit mund të përfitojë përsëri nga përdorimi i ultrazërit të tipit sondë. Fasulet e gjelbra ngjyhen në ujin e mbushur me shije dhe aplikohet ultratingulli për të lehtësuar nxjerrjen e kafeinës. Zërimi ndihmon në rritjen e depërtimit të ujit në fasule, duke përmirësuar efikasitetin e nxjerrjes dhe duke reduktuar kohën e nxjerrjes.
 4. Riabsorbimi dhe tharja e përsëritur: Hapat e riabsorbimit dhe sonikimit mund të përsëriten disa herë derisa të arrihet niveli i dëshiruar i dekafeinimit. Pas rithithjes përfundimtare, kokrrat e kafesë pa kafeinë zakonisht thahen dhe uji i mbushur me shije është gati për ripërdorim në grupin tjetër.
Decafeina me ndihmën ultrasonically të ujit është një teknikë e shkëlqyeshme për decafeinimin e kafesë dhe çajit të prodhuar në mënyrë të vetëdijshme.

 

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

Ultrasonikator UIP6000hdT për dekafeinimin industrial të kokrrave të kafesë, çajit dhe kakaos. Ultratingulli lehtëson dhe intensifikon procesin zviceran të dekafeinimit të ujit.

Dekafeinimi i ujit zviceran i intensifikuar me ultratinguj: Ultrasonikator industrial UIP6000hdT për dekafeinimin e vazhdueshëm

Kërkesë informacioni

Studim rasti i dekafeinimit tejzanor të kokrrave të kafesë

Sonda tejzanor UP400St për nxjerrjen efikase të kafeinës nga kokrrat e kafesë, çaji dhe kakaoja. Ultratingulli intensifikon dhe përmirëson procesin zviceran të dekafeinimit të ujit.Studimi nga Huamaní-Meléndez dhe Darros-Barbosa (2018) synonte të hetonte efektin e intensitetit, pulsit dhe temperaturës së ultrazërit në nxjerrjen e kafeinës nga kokrrat e kafesë Arabica duke përdorur një mjedis ujor. Studiuesit përdorën sondën me ultratinguj me intensitet të lartë Hielscher UP400S (400 vat; shih foton majtas) dhe kryen eksperimente në intensitete, kohëzgjatje pulsi dhe temperatura të ndryshme. Ata zbuluan se rritja e intensitetit të ultrazërit dhe kohëzgjatja e pulsit çoi në një shkallë më të lartë të nxjerrjes së kafeinës, por vetëm deri në një pikë të caktuar, pas së cilës rritja e mëtejshme nuk e përmirësoi ndjeshëm nxjerrjen. Kushtet optimale për nxjerrjen e kafeinës u gjetën të ishin një intensitet ultratingulli prej 75 W/cm2, një kohëzgjatje pulsi prej 5 sekondash dhe një temperaturë prej 25°C. Studimi ofron një protokoll specifik për përdorimin e ultrazërit për nxjerrjen e kafeinës nga kokrrat e kafesë dhe sugjeron se kjo metodë mund të jetë një alternativë efektive dhe miqësore me mjedisin ndaj proceseve tradicionale të dekafeinimit.

Ultrasonikë me performancë të lartë për dekafeinim pa tretës

Hielscher Ultrasonics ju ofron ultrasonikë me performancë të lartë për proceset e buta, por shumë efikase të nxjerrjes dhe dekafeinimit. Me fuqi ekografike nga 50 deri në 16,000 watts për ultrasonikator, portofoli i ultrasonikëve Hielscher ka ultrasonikatorin ideal për ju procesin e përgatitjes së kafesë dhe dekafeinimit!
Si prodhues dhe konsulent me përvojë për një kohë të gjatë për ultrasonikët me fuqi të lartë dhe aplikimin e tyre, Hielscher është partneri juaj për proceset e nxjerrjes me ndihmën e ultrazërit. Përpunuesit tejzanor Hielscher janë instaluar në mbarë botën për aplikime në ushqim & pije, pharma, dhe industritë kimike.
Ne nuk furnizojmë vetëm thithësa me ultratinguj me fuqi të lartë, por i ndihmojmë klientët tanë edhe me njohuritë tona të thella. Shërbimi ynë i klientëve varion nga konsultimi dhe studimet e fizibilitetit për të optimizuar procesin dhe pajisjet pilot për instalimin e sistemeve tejzanor në shkallë industriale.
Duke ofruar një gamë të gjerë përpunuesish dhe aksesorësh tejzanor (të tilla si sonotrode, qeliza rrjedhëse dhe reaktorë), ne mund t'ju rekomandojmë sistemin më të përshtatshëm që plotëson kërkesat nëse kapaciteti dhe kushtet e procesit tuaj. Instalimi dhe montimi retro në linjat ekzistuese të procesit mund të bëhet lehtësisht pasi ekstraktuesit tanë tejzanor mund të integrohen pa modifikime të mëdha.
Stafi ynë i trajnuar mirë i konsulentëve të procesit, kimistëve dhe inxhinierëve i udhëzon klientët tanë drejt një instalimi dhe operimi të suksesshëm. Pajisjet e Hielscher kanë një qëndrueshmëri të jashtëzakonshme dhe kërkojnë vetëm mirëmbajtje shumë të ulët. Për trajnimin operacional, shërbimin e parë dhe shërbimin e mirëmbajtjes, ne kemi një ekip të trajnuar mirë që ndihmon klientët tanë.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Caution: Video "title" is missing

Teaaji i krijimit të ftohjes bëhet me shpejtësi nga zërit. UP400St nxjerr aromë dhe komponime që nxisin shëndetin nga çaji lë brenda sekondave pa aplikuar nxehtësi.

Nxjerrja me ultratinguj e çajit - Hielscher Ultrasonics (Tea Cold Brewing)

Miniatura e videos

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • Cilësi e shkëlqyer
 • Prodhuar ne Gjermani
 • 24/7 operacion
 • Miratohet për detyra të rënda
 • Instalim i thjeshtë dhe retro-montim
 • Funksionim i sigurt dhe i lehtë
 • Lehtë për t'u pastruar
 • mirëmbajtje të ulët
 • Njohuri dhe këshillim
 • Shërbimi ndaj klientit


Fakte të vlefshme

Decaffeination

Gjatë një procesi dekafeinimi, kafeina hiqet nga kokrrat e kafesë, kakao, gjethet e çajit ose materiale të tjera që përmbajnë kafeinë. Pijet pa kafeinë si kafeja ose çaji pa kafeinë janë në kërkesë në rritje. Procesi i dekafeinimit me ndihmën e ultrazërit ndihmon në prodhimin e produkteve të dekafeinuara me cilësi të lartë, organike dhe të shëndetshme. Shmangia e kimikateve të ashpra është ekonomike pasi kostoja për tretësit dhe rikuperimi i tyre me energji intensive nëpërmjet avullimit nuk është më i nevojshëm. Produkti i përgatitur pa kafeinë (kafe, çaj, kakao) është më i shëndetshëm, pasi në produktet e pakafeinuara me tretës mund të gjenden gjurmë të tretësit pas heqjes së tretësit. Kjo e bën dekafeinimin e asistuar me ultratinguj të favorshëm ekologjikisht dhe mjedisor.

Letërsi / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.