Bioreaktorët tejzanor për fermentim

Ultrasonics është një mjet efektiv për të stimuluar mikroorganizmat nga dridhjet mekanike dhe kavitacioni. Në një fermentues Sonobioreactor / tejzanor, trajtimi tejzanor i qelizave dhe indeve bëhet shumë i kontrollueshëm pasi faktorët mjedisorë mund të përcaktohen saktësisht. Me bioreaktorët tejzanor, prodhimi i fermentimit mund të përmirësohet ndjeshëm.

fermentim

Efikasiteti i fermentimit varet nga kushtet e procesit: Ushqyesit, dendësia e mesme, temperatura, përmbajtja e oksigjenit / gazit dhe presioni janë faktorë të rëndësishëm që ndikojnë në aktivitetin mikrobik. Mikroorganizmat si dhe qelizat e gjitarëve lulëzojnë vetëm në kushte të caktuara. Kushtet e duhura të kombinuara me stimulimin tejzanor mund të maksimizojnë rendimentin e fermentimit.

Stimulimi tejzanor i mikroorganizmave

UP400ST është një homogjenizues tejzanor që përdoret për të intensifikuar fermentimin duke përmirësuar transferimin në masë dhe stimulimin e rritjes së qelizave mikrobiale.Fermentimi është një proces metabolik që konverton sheqerin në acide, gaz, ose alkool. Kjo ndodh në maja dhe baktere, dhe gjithashtu në qelizat e muskujve të ngrirë nga oksigjeni, si në rastin e fermentimit të acidit laktik. Fermentimi përdoret gjithashtu më gjerësisht për t'iu referuar rritjes së madhe të mikroorganizmave në një medium të rritjes, shpesh me qëllim të prodhimit të një produkti kimik specifik.
Procesi i fermentimit kryhet në shkallë industriale duke përdorur mikroorganizmat si bakteret dhe kërpudhat për fermentimin. Produktet e fermentuara përdoren në industrinë ushqimore dhe të përgjithshme. Kimikatet, të tilla si acid acetik, acid limoni, dhe etanoli janë prodhuar nga fermentimi. Shkalla e fermentimit ndikohet nga përqendrimi i mikroorganizmave, qelizave, përbërësve qelizorë dhe enzimave, si dhe temperaturës dhe pH. Për fermentimin aerobik, oksigjeni është gjithashtu një faktor kyç. Pothuajse të gjitha enzimat e prodhuara në mënyrë komerciale, të tilla si lipaza, inverteza dhe mishi i qumështit, bëhen me fermentim me mikrobe të modifikuara gjenetikisht.
Në përgjithësi, fermentimet mund të ndahen në katër lloje:

  • Prodhimi i biomasës (material i qëndrueshëm qelizor)
  • Prodhimi i metabolitëve ekstracelulare (komponimet kimike)
  • Prodhimi i komponentëve intracellulare (enzimat dhe proteinat e tjera)
  • Transformimi i substratit (në të cilin substrati i transformuar është vetë produkti)
Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

Homogenizues tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grumbull

Kërkesë informacioni

Sonication Para, Gjatë dhe Pas Fermentimit

Tejzanor Pre-trajtim – Përmirësimi i disponueshmërisë së biomasës

Sonication si para-trajtimi përdoret për të promovuar transferimin në masë dhe për ta bërë substratin më të disponueshëm për mikrobet. Përzierja tejzanor promovon transferimin masiv të substrateve në dhe qelizat mikrobike larg produkteve. Intensifikimi tejzanor i transferimit në masë mund të aplikohet si para-trajtimi, si dhe gjatë fermentimit.
Për shembull, parafabrikimi ultrasonik i bykës së orizit u përdor për të forcuar hidrolizën enzimatike për prodhimin e xylooligosaccharides (XOs) nga Aspergillus japonicus (var. Japonicus CY6-1). Me anë të zërit, prodhimi i enzimave celulolitike dhe ksilanolitike nga byk orizi u përmirësua ndjeshëm. Rendimenti i hemicelulozës u rrit në 1.4-fish nën sinjalizim dhe koha e prodhimit u shkurtua shumë nga 24h në 1.5 orë në 80ºC – me potencial të mëtejshëm të optimizimit të procesit. Biomasa e zërit është shumë më e lehtë e konvertueshme për kërpudhat në mënyrë që stabiliteti i aktivitetit të enzimeve të zgjatet dhe aktiviteti i CMCase, b-glukozidës dhe xylanase është rritur në krahasim me bykët e jo-sonicated oriz. Produktet përfundimtare fermentuese ishin xylotetraose, xylohexaose, dhe xylooligosaccharides peshë më të lartë molekulare. Rendimenti i xylotoksës nga byk i orizit të zërit ishte 80% më i lartë.

Fermentimi tejzanor – Stimulimi i Mikrobeve

Hielscher's ultrasonicators are used to intensify fermentation processes, e.g. the biosynthesis of proteinsSonication saktësisht i kontrollueshëm dhe repeatable ndihmon për të përmirësuar produktivitetin e proceseve të fermentimit të ndryshme pa dëmtuar qelizat. Intensiteti i sonifikimit mund të përshtatet saktësisht me speciet specifike qelizore dhe kërkesat e tij. Me sonication të kontrolluar, rritja e qelizave dhe metabolizmi ndikohen pozitivisht dhe konvertimet katalizuar nga qelizat e gjalla janë përmirësuar ndjeshëm, p.sh. stimulimin e bifidobaktereve në qumësht.
Për disa procese fermentimi të drejtuar nga kërpudhat, sonikimi përdoret me sukses për të modifikuar morfologjinë e rritjes dhe reologjinë e fidanëve pa ndikuar në normën e rritjes dhe prodhimin e kërpudhave filamentoze.

Post-trajtim tejzanor – ekstraktim

Për prodhimin e komponentëve intracellulare siç janë enzimat mikrobiale (p.sh. katalaza, amilaza, proteaza, pektinaza, isomeraza glukoze, celuloza, hemicelulaza, lipaza, laktaza, streptokinaza) dhe proteinat rekombinante (p.sh. insulina, vaksina e hepatitit B, interferoni, stimulimi i kolonisë së granulociteve faktor, streptokinaza), qelizat duhet të lizohen / ndërpriten pas procesit të fermentimit për të çliruar proteinat e dëshiruara. Nga sonication, ekstraktimi i kompleksit polysaccharide-proteina intracellulare dhe ekstracelulare nga supë fermentuese miceliale viskoze është lehtësuar. Përveç rendimentit të jashtëzakonshëm të nxjerrjes dhe efikasitetit, sonikimi është i vendosur dhe i besueshëm për lizën e qelizave dhe nxjerrjen e materies intracellulare.
Kliko këtu për të lexuar mor për lysis ultratinguj dhe nxjerrjen!

Bioreaktorët tejzanor

Hielscher Ultrasonics është përjetuar me kohë me procese të stimuluara ultrasonically. Ne ofrojmë reaktorë shumëfishtë tejzanor të madhësive të ndryshme dhe gjeometra. Përndryshe, ne ofrojmë zgjidhje të përshtatur për integrimin në bioreaktorin tuaj ekzistues. Meqë procesorët tanë tejzanorë janë shumë të zhdërvjellët dhe kërkojnë vetëm hapësirë të kufizuar, mund të realizohen pa probleme probleme në instalimin e bimëve ekzistuese bioteknologjike.
Tabela më poshtë tregon rekomandimet e përgjithshme të pajisjes, varësisht nga vëllimi i grumbullimit ose norma e rrjedhjes që duhet përpunuar. Klikoni në llojin e pajisjes për të marrë më shumë informacion për çdo pajisje.

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
05 deri në 1.5mL na VialTweeter
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400S
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP1000hdT, UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000
Xhirimi tejzanor promovon nxjerrjen e komponimeve aktive nga shafrani

ultrasonicator UIP1000hdT për nxjerrjen

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Letërsi / Referencat

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.