Sonication of Bottles and Cans për zbulimin e rrjedhjes

Hielscher ultratinguj është duke u përdorur në mbushjen dhe mbushjen e makinave për testimin e rrjedhjes së enëve në shishe dhe kanaçe. Lirimi i menjëhershëm i dioksidit të karbonit është efekti vendimtar i testeve tejzanor të rrjedhjes së kontejnerëve të mbushur me pije të gazuara.

Pijet e gazuara, të tilla si soda dhe birra kanë një përqendrim të lartë të dioksidit të karbonit të tretur. Ekografia do të rrisë ndjeshëm shpejtësinë e degazimit dhe deaerimit. Në rastin e pijeve të gazuara, CO2 do të formojë pothuajse menjëherë flluska dhe do të ngrihet në sipërfaqe.

Përparësitë e testimit të rrjedhjes së shisheve me ultratinguj

  • kompakt
  • Kursim energjie
  • lehtë-to-retrofit
  • i besueshëm
  • i vazhdueshëm operacion
  • deri në 36,000 shishe në orë duke përdorur vetëm Ultratinguj 1 kW (p.sh. UIP1000hdT)
  • thatë
  • on-line
  • sonication ndërsa enë është duke lëvizur

Ky efekt rezulton në një rritje të shpejtë të presionit brenda kanaçes ose shishes së mbyllur. Rritja e presionit çon në një dalje të menjëhershme të lëngut, nëse kontejneri nuk është i papërshkueshëm nga rrjedhja. Me sistemet e kontrollit të nivelit ose presionit, kanaçet ose shishet që rrjedhin mund të hiqen më pas. Për një test rrjedhjeje, një procesor tejzanor me një sonotrode unike bar është i integruar në makinën mbushëse, në atë mënyrë që kanaçet ose shishet të zhvendosen përgjatë sonotrode. Një pajisje presioni e montuar përballë sonotrode gjeneron presionin në kanaçe ose shishe në sonotrode, që është e nevojshme për ngacmimin tejzanor.

Testimi i rrjedhjes së shisheve është përmirësuar ndjeshëm duke përdorur sondat tejzanor Hielscher. Ekografia trazon shishet ose kanaçet e pijeve për të zbuluar çdo lëng që rrjedh nga pijet e gazuara.

Kërkesë informacioni

 

Sistem i trazuar me ultratinguj për testimin e rrjedhjes së shisheve

Sistem i trazuar me ultratinguj për testimin e rrjedhjes së shisheve

 

Kjo pajisje nën presion mund të përbëhet nga furça, shkumë plastike, susta gjethesh etj. Pija ngacmohet në mënyrë indirekte nëpërmjet murit të kanaçes ose shishes. Çdo makinë mbushëse mund të riparohet lehtësisht për shkak të këtij ndërtimi të thjeshtë dhe që kursen hapësirë të sistemeve tejzanor. Me dizajne të personalizuara të sonotrode, sistemi tejzanor mund të përshtatet në kushte të ndryshme hapësinore. Meqenëse kjo nuk është një banjë me ultratinguj, ena nuk do të zhytet në një banjë uji, që do të thotë se nuk laget. Prandaj, problemi i mëpasshëm i tharjes së kontejnerit të pijeve shmanget plotësisht. Sonotrode tejzanor mund të jetë ose i drejtë ose i lakuar për t'u përshtatur në makinën tuaj. Imazhet në të majtë demonstrojnë parimin e zbulimit të rrjedhjeve tejzanor dhe opsionet e disponueshme të instalimit.

Testimi i rrjedhjeve me ndihmën tejzanor të shisheve dhe kanaçeve të pijeve
Testimi i rrjedhjes së brendshme të kontejnerit të pijeve duke përdorur agjitacion me ultratinguj
Testimi i shisheve dhe kanaçeve të pijeve për rrjedhje kryhet në mënyrë efikase duke përdorur agjitacion tejzanor. Valët e ultrazërit transmetohen nga një sondë tejzanor (sonotrode)

Sonotrode tejzanor vs tank tejzanor

Rezervuarët tejzanor përdoren zakonisht për testimin e integritetit të kontejnerëve. Në një sistem të tillë, shishet ose kanaçet po zhyten në një rezervuar tejzanor të mbushur me ujë. Dridhjet tejzanor transmetohen në murin e kontejnerit me anë të ujit përreth. Një problem i madh rezulton nga rrjedhjet dhe derdhjet e pijeve. Pija do të përzihet në ujë dhe do të kontaminojë sipërfaqet e jashtme të të gjitha kontejnerëve të zhytur. Përveç ndikimit në pamjen optike të kontejnerëve, ka një ndikim serioz në sigurinë e konsumatorit. Mbetjet e pijeve në enë do të çojnë në rritje mikrobike dhe myk gjatë ruajtjes dhe transportit. Megjithëse shpëlarja me ujë të pastër e zvogëlon këtë problem, ndotja në fund të enës zakonisht nuk shpëlahet. Prandaj problemi vazhdon.

Përdorimi i shiritit sonotrode eliminon zhytjen e kontejnerëve në një rezervuar. Prandaj, shmang ndotjen e kontejnerit. Kjo çon në përmirësimin e sigurisë së produktit.

Integrimi OEM i Sonotrodes tejzanor

Hielscher ju ofron pajisjet tejzanor me sonotrode për integrimin në pajisjet e testimit të rrjedhjeve të kontejnerëve në linjë. Do t'ju duhen mjete shtesë për zbulimin e rrjedhjeve, p.sh. zbulimin e nivelit ose zbulimin e spërkatjes së lëngshme. Hielscher nuk ofron sisteme të plota të zbulimit të rrjedhjeve. Nëse jeni prodhues makinerie, mund të merrni njësi OEM për integrimin e sistemit.
 

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me testimin e rrjedhjes së shisheve tejzanor, vizatimet teknike, detajet për integrimin dhe montimin retro, si dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju kërkesat e testit të shisheve dhe mund të rrjedhjeve dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson nevojat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.