Nxjerrja tejzanor e piperit nga piper

  • Piperina është një substancë bioaktive që gjendet në kokrrat e specit dhe vlerësohet për vetitë e saj farmakologjike.
  • Tejzanor është teknikë efikase, e thjeshtë dhe e shpejtë për nxjerrjen e piperinës me cilësi të lartë.
  • Ekstraktimi tejzanor është një metodë e besueshme dhe provuar, tashmë e përdorur gjerësisht në industrinë farmaceutike dhe ushqimore.

Nxjerrja e piperineve me ultratinguj me performancë të lartë

Piperina është një përbërje e vlefshme bioaktive e njohur për potencialin e saj për të rritur absorbimin e kurkuminit, selen, vitaminë B12, beta-karoten dhe komponimet e tjera. Prandaj, industria farmaceutike dhe ushqimore është shumë e interesuar për nxjerrjen e shpejtë dhe të thjeshtë të piperinës me cilësi të lartë.
Ekstraktimi konvencional i piperinës dhe piperidinës kryhet me ekstraktim me tretës që kërkon kohë duke përdorur DMC toksike (diklormetani). Nxjerrja me ultratinguj shquhet për nxjerrjen konvencionale me tretës me rendiment më të lartë, përdorimin e tretësve jotoksikë (p.sh. etanol) dhe një proces të shpejtë nxjerrjeje. Ekografia me performancë të lartë krijon kavitacion në lëngje. Kavitacioni akustik ose tejzanor gjeneron kushte ekstreme në nivel lokal, siç janë diferencat e temperaturës dhe presionit super të lartë, avionët e lëngshëm dhe forcat e prerjes. Këto forca ultrasonike thyejnë muret e qelizave dhe rrisin transferimin e masës midis brendësisë së qelizës dhe tretësit përreth, në mënyrë që substancat bioaktive të çlirohen. Nxjerrja me ultratinguj është një teknikë e provuar për të izoluar komponimet e synuara si piperina nga speci i bluar (piper nigrum, piper longum).

Kërkesë informacioni

Extractors tejzanor të tilla si UIP1000hdT janë përdorur për nxjerrjen e piperine.

UIP1000hdT me reaktorin e rrjedhës tejzanor

Kushtet optimale të nxjerrjes duke përdorur Sonication

Një nga avantazhet më të rëndësishme të izolimit tejzanor është kontrolli i saktë i të gjithë parametrave të procesit. Intensiteti tejzanor (amplituda, fuqia, cikli i punës), koha e nxjerrjes, tretësira, raporti i ngurtë ndaj tretësit dhe temperatura mund të përshtaten me kushtet optimale në mënyrë që të arrihet prodhimi më i lartë i piperinës me cilësi të lartë.

Protokolli shembullor për nxjerrjen tejzanor të piperineve

Në një vendosje me shkallë të ulët të gotë, rendimenti maksimal i piperinës (5.8 mg / g) nga terreni piper longum është marrë në kushtet optimale të ekstraktimit tejzanor, të cilat janë gjetur si më poshtë:
sonikator UP200St ose UP200Ht (200W, 26kHz)
parametrat tejzanor: amplitudë 100%, ciklin e detyrës 80%
koha sonication: përafërsisht. 18 min.
tretës: etanol
i ngurtë në raport me tretës: 1:10
temperatura: 50 ° C

Rezultate të shkëlqyera

UP200Ht - një pajisje e fuqishme handheld tejzanor.Ekstraktimi tejzanor ka avantazhe të rëndësishme mbi grumbullimin tradicional dhe nxjerrjen e tretësit. Rathod (2014) tregon se koha e nxjerrjes zvogëlohet nga nxjerrja me tretës me 8 orë dhe ekstraktimi 4 orë Soxhlet është reduktuar në 18 min. ekstraktimi tejzanor. Për më tepër, ekstraktimi tejzanor jep një rendiment më të lartë ekstraktimi të piperinës. Rendimentet e ekstraktimit të piperinit të nxjerra nga ekstraktimi Soxhlet dhe metodat e ekstraktimit të grumbullit u gjetën të jenë respektivisht 1.67 mg / g dhe 0.98 mg / g, të cilat ishin shumë më të ulëta se yield-i i marrë ultrasonically prej 5.8mg / g. Rathod (2014) arrin në përfundimin se nxjerrja me ndihmën e ultrazërit të përbërësve fito-natyralë të tillë si piperina zvogëlon problemin e ekstraktibilitetit të ulët dhe kohëzgjatjen e gjatë të metodave tradicionale.

Ultratinguj përdoret me sukses për nxjerrjen e vajrave thelbësore nga piper i zi, gjithashtu. Kliko këtu për të mësuar më shumë për hydrodistillation tejzanor e vajra esenciale!

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Gjeni sonikatorin më të mirë për nxjerrjen e piperinës

Hielscher Ultrasonics është prodhues me përvojë të gjatë të sistemeve të ekstraktimit tejzanor me performancë të lartë. Portofoli i produkteve tona shkon nga të vogla, të fuqishme ultrasonicators laborator të fuqishme stol-lartë dhe sistemet industriale, të cilat ofrojnë ultratinguj me intensitet të lartë për nxjerrjen efikase dhe izolimin e substancave bioaktive (p.sh. piperinë, curcumin etj).
Të gjitha pajisjet tejzanor nga 200W në 16,000W shfaqin një ekran me ngjyrë për kontrollin dixhital, një kartë të integruar SD për regjistrimin automatik të të dhënave, telekomandën e shfletuesit dhe shumë më tepër veçori të përdorimit. Sonotrodes dhe qelizat rrjedhin (pjesët, të cilat janë në kontakt me të mesme) mund të autoklavohen dhe janë të lehtë për t'u pastruar.
Të gjithë ultrasonicators tona janë ndërtuar për 24/7 operacion, kërkojnë mirëmbajtje të ulët dhe janë të lehta dhe të sigurt për të vepruar.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Letërsi / Referencat

Fakte të vlefshme

Ekstraktimi tejzanor

Ekstraktimi tejzanor i substancave bioaktive nga botanikët bazohet në parimin e cavitation akustike. Kavitacioni akustik ndodh kur valët me ultratinguj shumë intensive (p.sh. amplitudat e larta prej 100μm, të krijuara nga ultrasound 20-26kHz) janë bashkuar në një lëng. Forcat e qethjes cavitational vrimë dhe thyejnë muret qelizore të materialit bimor, dhe shtytje dhe tërhequr tretës përreth në dhe jashtë brendshme qelizë. Pas procesit të nxjerrjes, tretësi mbart molekulat e synuara, të cilat pastaj mund të ndahen (p.sh. me centrifugim). Ekstraktimi tejzanor është i njohur për të dhënë rendiment të lartë të ekstrakteve të paprekur të fito.

Disruptors tejzanor janë përdorur për nxjerrjen nga materialet bimore

Ekstraktimi tejzanor nga qelizat: seksionet transversale mikroskopike (TS) të rrjedhin apikal të nenexhikut (Mentha piperita) tregojnë mekanizmin e veprimeve gjatë ekstraktimit tejzanor nga qelizat (zmadhimi 2000x) [burimi: Vilkhu et al. 2011]

piperine

Piperin (1-piperyol-piperidin) është përbërja kryesore e butë e piper (piper nigrum / piper longum, Piperaceae). Shije piper, shijen e saj, dhe keshtu cilesia e saj, lidhen me sasine e piperines. Ky atribut cilësor mund të ndryshohet duke hydrolysing piperine, kështu që unaza piperidine është cleavaged.
Piperina është i njohur për efektet e ndryshme farmakologjike, p.sh. aktivitetet frenuese antifungale, antidiarrhoare, anti-inflamatore dhe 5-lipoxygenase dhe cyclooxygenase-1. Për më tepër, piperina rrit bioavailability e curcumin nga 2000%. Prandaj, piperina është një substancë popullore e përdorur në formulimet shtesë (p.sh. BioPerine®).
Piperina mund të nxirret nga piper nigrum dhe piper longum.
Piperidine është një amine ciklike sekondare, e cila është një strukturë molekulare e gjetur në shumë alkaloide të bimëve. Piperidine rezulton nga hidroliza e piperinit. Piperidine dhe derivatet e saj janë blloqe ndërtimi kudo në sintezën e farmaceutikëve dhe kimikateve të bukura.

piper

piper nigrum, piper i zi, është një hardhi lulëzuar në familje Piperaceae. Është kultivuar për frutat e tij të bishtajave që zakonisht thahen dhe përdoren si erëz dhe erëza. Mollë e zezë, e gjelbër dhe e bardhë janë marrë të gjitha nga bimë e piper i zi. Ngjyrat e ndryshme janë rezultat i trajtimit dhe përgatitjes së peppercorns. Piperët e zinj janë marrë duke zier drupat e pangopura në ujë të nxehtë dhe pastaj tharë ato. Piper i bardhë është korrur si manaferrat e pjekur plotësisht të bimëve piper; pastaj lëkura e errët e frutave të pjekur hiqet (retting). Piperët e gjelbër janë bërë nga drupat e palme duke i trajtuar ato me dioksid squfuri, konservim ose ngrirje-tharje në mënyrë që të mbajnë ngjyruesit e tyre të gjelbërt.

Piper longum Linn, i njohur edhe si piper i gjatë indian (pipli), është një i afërt me të piper nigrum dhe ka një shije të ngjashme, por shije më të ngrohtë se piper nigrum.
Frytet e piper longum përmban përafërsisht 1% vajrat e paqëndrueshme, rrëshirë, alkaloide piperine dhe piperlonguminine, një alkaloid i lëmuar Nisobutyldeca-trans-2-trans-4-dienamide dhe një substancë terpenoide. Piperini i alkaloidit piperidin është përgjegjës për shijen me aromë, të mprehtë të manave të piperit. Piperlongumine është një substancë aktive farmakologjike e cila tregon aktivitet kundër shumë llojeve të kancerit përfshirë prostatës, gjirit, mushkërive, zorrës së trashë, limfomës, leukemisë, tumorit primar të trurit dhe kancerit të stomakut.
Për më tepër, sasitë e mëposhtme të mineraleve mund të gjenden në manaferrat e piperit: 1230mg / 100g kalcium, 190mg / 100g fosfor dhe 62.1mg / 100g hekur. Rrënjët përmbajnë piperin, piperlongumine ose piplartin dhe dihydrostigmasterol.

Sonicator UP200Ht për nxjerrjen botanike si izolimi i piperinës nga speci

Sonicator UP200Ht për nxjerrjen e piperinës nga speci

Kërkesë informacioni

Përparësitë:

  • rendimenti më i lartë
  • ekstrakte me cilësi të lartë
  • non-termike
  • Nxjerrja e shpejtë
  • procesi i sigurt
  • mjedisit të favorshëm

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.