Disembratuesit më të efektshëm tejzanor

Shpërndarësit tejzanor përdoren zakonisht në laborator, në tavolinë dhe në industri për të përgatitur suspensione koloidale homogjene si emulsione dhe dispersione me madhësi pikash ose grimcash në diapazonin nën mikron dhe nano. Për më tepër, dismembatorët tejzanor përdoren për përçarjen, lizën, fragmentimin dhe nxjerrjen e ADN-së. Dimembrat tejzanor vlerësohen si homogjenizuesit laboratorikë më efikasë, shumë të besueshëm dhe të lehtë për t'u përdorur.

Isfarë është një Dismembrator?

Një dismembrator është një pajisje për të hequr membranën nga një lëng. Zbatime tipike të dismembratorëve janë përgatitja e emulsioneve, shpërndarjeve, lizat e qelizave dhe shpërndarja. Dismembratuesit tejzanor janë të njohur si shumë të besueshëm dhe efikas në përgatitjen e emulsioneve, përfshirë submikron-emulsione dhe nano-emulsione, pezullime si dhe shpërndarje me grimca nën mikron dhe nano-sized. Në biologji, biokimi dhe bio-shkencë, disememeruesit përdoren për të hapur strukturat e qelizave duke prishur membranat qelizore ose muret e qelizave. Lizë tejzanor lëshon materialin ndërqelizor siç janë proteinat, organelet dhe komponimet bioaktive në tretës.

Aplikimet e Dismembrators tejzanor

 • Përgatitja e mostrës
 • homogjenizimit
 • Emulsifikimi (nano-emulsione)
 • Shpërndarja (nano-shpërndarjet)
 • Teknologji nano-grimcash
 • çrregullimeve qelizore
 • lizë
 • Homogjenizimi i shtesave të qelizave / kulturave të qelizave
 • Ekstraktimi i proteinave
 • Qethja e ADN / ARN
 • Shkarkimi i pluhurave dhe tabletave
 • Degas dhe De-aeration
Shpërndarësit tejzanor përdoren si mjete të besueshme dhe efikase për të përgatitur emulsione, dispersione dhe ekstrakte qelizore (lizate).

Dismembratori tejzanor UP200St

Si të funksiononi një disembratues ultrasonik

Dismembrator tejzanor UP100H (100 watts) me mikromajë për mostra të voglaHielscher Ultrasonics siguron një gamë të gjerë të dismembruesve – nga pajisja laboratorike kompakte e mbajtur me dorë mbi ultrasonicators në lartësinë e panelit deri tek dismembratuesit industriale. Nga 200 watts lart, të gjithë dismembratuesit tejzanor janë të pajisur me një ekran dixhital me ekran me prekje, softuer inteligjent që lejon paraprakisht vendosjen e mënyrave të funksionimit (p.sh. cikli i detyrës, kohëzgjatja e zërit, kohëzgjatjet, pauzat etj.) Programimi i mënyrave të funksionimit, protokollimi automatik i të dhënave në kartelë SD e integruar (p.sh. amplituda, koha e mbivendosjes, energjia neto, energjia totale, temperatura (nëse përdoret sensori i ngutshëm i prizës), presioni (nëse përdoret sensori i presionit të prirur), pulla e datës dhe e kohës), telekomandimi i telekomandës dhe shumë më shumë karakteristika, të cilat i bëjnë shpërndarësit Hielscher homogjenizuesin më miqësor për përdoruesit.

 • Për vëllimet e mostrave më pak se 20 ml, rekomandohet një mikro hetim. Për mostrat më të mëdha, sondat tejzanor me një diametër më të madh janë më të përshtatshme.
 • Lidhni dismembratuesin tejzanor në furnizimin me energji elektrike dhe ndizni pajisjen. Ekrani dixhital me ngjyra do të ndizet. Përdorni cilësimet në menunë për të rregulluar amplituda. Shpesh, rekomandohet një amplituda prej 100%. Opsionale, ju mund të paracaktoni kohëzgjatjen e zërit, ciklet e detyrave dhe / ose futjen totale të energjisë.
 • Kontrolli i temperaturës:
  Sonication është një trajtim jo termik. Sidoqoftë, nëse energjia shoqërohet në një medium, ajo më në fund shndërrohet në nxehtësi (1 ligji i termodinamikës / ligji i ruajtjes së energjisë). Në varësi të ndjeshmërisë ndaj nxehtësisë së materialit të mostrës, mund të rekomandohet përdorimi i një banjë akulli. Duke përdorur mënyrën e ciklit, lejon që mostra të qetësohet gjatë pauzave të sonication.
  Gjithashtu, kufijtë e temperaturës mund të paracaktohen. Nëse sensori i temperaturës në prizë mat temperaturat mbi kufirin e caktuar, dismembratori tejzanor ndalet derisa të arrihet një delta e caktuar e temperaturës dhe fillon pastaj zërit përsëri.
 • Përdorni prizat e veshit ose një kuti mbyllëse të zërit.
 • Ulni sondën tejzanor (Sonotrode) në enë me mostrën. Maja e sonotrodës nuk duhet të jetë më e vogël se 1 deri 1.5 herë e diametrit të majës në lëngun e mostrës.
  Shtypni butonin ON për të filluar procesin e zërit. Në varësi të vëllimit të mostrës dhe gjeometrisë së anijes, ju mund të lëvizni sondën tejzanor butësisht nëpër medium për të marrë një trajtim sa më të drejtë. Përdorimi i një nxitësi magnetik është gjithashtu një mundësi e dobishme për të përmirësuar lëvizjen makro në lëng.
 • Pas zërit, fikni pajisjen dhe hiqeni sondën nga lëngu. Mostra është e gatshme për proceset vijuese. Pastroni sonotrodën duke e fshirë atë thatëpërkat me alkool.

Aplikime të përgatitjes së mostrës siç janë homogjenizimi, shpërndarja, emulsifikimi, shpërndarja, prishja e qelizave, lizat, nxjerrja e proteinave, nxjerrja e ADN / ARN-së, copëtimi / copëzimi i ADN-së dhe kromatinës, copëzimi i CHIP-it, Western Blotting, depassing / de-aeration ndër të tjera janë detyra të zakonshme për dismembratuesit tejzanor.
 

Ky tutorial shpjegon se çfarë lloji i sonikatorit është më i miri për detyrat tuaja të përgatitjes së mostrës si liza, ndërprerja e qelizave, izolimi i proteinave, fragmentimi i ADN-së dhe ARN-së në laboratorë, analiza dhe kërkime. Zgjidhni llojin ideal të sonikatorit për aplikimin tuaj, vëllimin e mostrës, numrin e mostrës dhe xhiros. Hielscher Ultrasonics ka homogjenizuesin ideal tejzanor për ju!

Si të gjeni sonikatorin e përsosur për ndërprerjen e qelizave dhe nxjerrjen e proteinave në shkencë dhe analizë

Miniatura e videos

 

Kërkesë informacioni

Parimi i Punës i Dismembrators Ultrasonic

Dismembratuesit tejzanor punojnë në bazë të kavitacionit akustik. Përmes sondës tejzanor (i njohur edhe si Sonotrode), valët ultratinguj me intensitet të lartë transmetohen në mediumin e procesit (d.m.th., i lëngshëm, slurry, pezullimi i qelizave, etj.). Valët e ultrazërit udhëtojnë nëpër lëng, ku atje krijojnë cikle alternative të presionit të lartë dhe të presionit të ulët. Gjatë cikleve të presionit të ulët ndodhin flluska minutë të vakumit, të ashtuquajturat flluska kavilje. Këto flluska kaviljes rriten gjatë disa cikleve të presionit derisa të arrijnë një madhësi, ku nuk mund të thithin më shumë energji. Në këtë pikë, flluskat e kavitacionit ngërthen në mënyrë të dhunshme dhe krijojnë kushte ekstreme në vend, siç janë temperaturat shumë të larta, presionet, diferencat e temperaturës ekstreme dhe presionit (për shkak të niveleve të larta të ngrohjes / ftohjes dhe luhatjeve të presionit), mikrotullimet dhe rrjedhjet e lëngshme me shpejtësi deri në 180m / s. Këto kushte shfaqin efekte të rëndësishme mekanike mbi grimcat në medium, pasi rrjedhat e lëngshme me shpejtësi të lartë përshpejtojnë grimcat në medium në mënyrë që grimcat të përplasen. Me përplasjen ndër-grimcash, lënda e ngurtë (p.sh., grimcat, fibrat, qelizat) gërryhen, copëtohen dhe copëzohen në copa mikron dhe nano-madhësi. Në kulturat e qelizave dhe pezullimet e qelizave, muret e qelizave, membranat qelizore dhe indet janë ndërprerë dhe materiali ndërqelizor lëshohet për shkak të ndikimit kavital të sonication.
Turbullirat e larta të krijuara nga ultrasonication rritin gjithashtu transferimin në masë midis fazave dhe promovojnë në këtë mënyrë shpërndarjen e pluhurave ose reaksioneve kimike heterogjene. Kjo e bën dismembratuesit tejzanor mjetin e preferuar në laborator, pilot dhe lehtësirat industriale për të realizuar procese të tilla si mulliri i nano-materialeve, shpërndarja, emulsifikimi, lisa, nxjerrja e qelizave dhe shpërndarja.

Përparësitë e Hielscher Dismembrators tejzanor

 • shumë efikas
 • i besueshëm
 • të sigurt për të vepruar
 • Easy-to-Përdorimi
 • i fuqishëm
 • i programueshëm
 • Menu / Cilësimet intuitive
 • Aksesorë të ndryshëm të disponueshëm
Dimembrator tejzanor UP200Ht me sonotroda (sonda) të ndryshme dhe reaktorë të qelizave rrjedhëse.

Aksesorë të disponueshëm për dismembratues tejzanor UP200Ht

Dismembruesit me performancë të lartë në çdo madhësi

Portofoli i Heelscher i dismembratuesve tejzanor mbulon gamën e plotë nga pajisjet kompakte të mbajtura me dorë deri tek sistemet e dismembratorëve me punë të plotë për të trajtuar vëllime të mëdha. Mostrat me madhësi të vogla dhe të mesme zakonisht trajtohen në shishka, shishka Cryo, tuba (p.sh. tubat Eppendorf tuba Falcon), dhe birrë qelqi ose enë plastike. Sonicizimi i vëllimeve më të mëdha shpesh bëhet në mënyrë të preferueshme në mënyrë të vazhdueshme të rrjedhës përmes përdorimit të një reaktori tejzanor në linjë.
Hielscher ofron një larmi të aksesorëve tejzanor për të modifikuar aparatin tuaj ultrasonik në mënyrë ideale me kërkesat tuaja të përpunimit. Sondat janë në dispozicion në madhësi dhe forma të ndryshme, ju mund të zgjidhni nga qelizat e rrjedhës dhe reaktorët në vëllime dhe gjeometri të ndryshme. Sensorët e temperaturës dhe presionit, dollapët e mbylljes së tingullit, ndërprerësi i largët i këmbëve dhe shumë pajisje shtesë janë shtesa shtesë për raftet.

Dismembratorë laboratorike tejzanor UP100H dhe UP400St

Dismembratuesit tejzanor UP100H (100 watts) dhe UP400St (400 watts)


Homogjenizues tejzanor UIP1000hdT për sonikim në grup dhe sonikim të vazhdueshëm me rrjedhje

UIP1000hdT – një dismembrator ultrasonik i fuqishëm 1000 vat për grupe dhe zërim inline

Kontroll i saktë i procesit dhe miqësi superiore

Hielscher's industrial processors of the hdT series can be comfortable and user-friendly operated via browser remote control.Hielscher Ultrasonics përqendrohet në disemetorët e qelizave me performancë të lartë me mirëdashësi të përdoruesit më të lartë dhe përparime teknike të nivelit më të lartë. Kjo do të thotë që standardet e disembratuesve të laboratorit Hielscher përshtaten gjithnjë e më shumë me inteligjencën e makinerive industriale. Përdoruesi mund të kontrollojë pajisjet ultrasonike dixhitale të Hielscher përmes telekomandës të shfletuesit. Softueri automatik i regjistrimit të të dhënave shkruan të gjithë parametrat e rëndësishëm ultrasonikë si fuqia neto, fuqia totale, amplituda, temperatura, presioni, koha dhe data si skedar CSV në një kartë SD të integruar. Për më tepër, disembratuesit tejzanor mund të programohen në mbyllje automatike pas një kohe të caktuar ose një input specifik energjie ose programi mënyrat pulsuese të zërit. Sensorët e rregullueshëm të temperaturës dhe presionit mundësojnë ndjekjen me kujdes të kushteve të mostrës. Meqenëse kontrolli i temperaturës së materialeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë është një faktor vendimtar për cilësinë e rezultateve të procesit, Hielscher ofron zgjidhje të ndryshme për të mbajtur temperaturën e procesit në intervalin e synuar të temperaturës.
Funksionet e sofistikuara të homogjenizuesve tejzanor të Hielscher sigurojnë kontrollin më të lartë të procesit, rezultate të besueshmërisë dhe riprodhimit të sinicencës, miqësinë ndaj përdoruesit dhe komoditetin e punës.

Standardet më të larta të cilësisë – Prodhuar ne Gjermani

Si një biznes familjar dhe i drejtuar nga familja, Hielscher krenohet me cilësinë e lartë të përpunuesve të saj tejzanor. Të gjithë dismembratuesit tejzanor janë projektuar, prodhuar dhe testuar në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.

Bleni Dismembratorin tuaj Ultrasonik

Ju mund të blini disbesues tejzanor Hielscher në të gjitha madhësive të ndryshme dhe diapazoni i çmimeve ofron një ultrasonicator të përballueshëm që përputhet me buxhetin tuaj. Nga përgatitja e mostrës në shishkat e vogla të laboratorit deri në shpërndarjen e vazhdueshme të rrjedhës dhe emulsifikimin e slurries në prodhimin industrial, Hielscher Ultrasonics ka dismembratorin krejtësisht të përshtatshëm për ju! Ju lutem na kontaktoni – ne jemi të kënaqur që ju rekomandojmë ultrasonicatorin ideal për aplikimin dhe kërkesat tuaja!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.Kjo video e homogjenizuesit tejzanor UP100H tregon dizajnin kompakt dhe aplikimet e tij të gjithanshme, si shpërndarja, homogjenizimi, përzierja, degazimi ose emulsifikimi.

Ultrasonicator UP100H (100 Watts) - Homogjenizues kompakt tejzanor

Miniatura e videos

Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Dismembratuesit tejzanor janë pajisje fleksibël, të cilat mund të përdoren për të realizuar aplikime të ndryshme të ndryshme siç janë homogjenizimi, shpërndarja, emulsifikimi, mulliri, shpërbërja, përçarja e qelizave, lisa, nxjerrja e proteinave, copëtimi i ADN-së, depasimi & de-aeration, shpërndarje dhe reaksione sono-kimike. Prandaj, dismembratuesit tejzanor njihen si homogjenizues të indeve, prishës qelizash, dezintegrues ultrasonik, ekstraktues tejzanor, miksera tejzanor, mullinj tejzanor ose shpërndarës tejzanor.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.