Kavitacioni akustik vs hidrodinamik për aplikime të përzierjes

Kavitacion për përzierjen dhe përzierjen: A ka ndonjë ndryshim midis kavitacionit akustik dhe hidrodinamik? Dhe pse një teknologji e kavitacionit mund të jetë më e mirë për procesin tuaj?
cavitation akustike – i njohur edhe si kavitacion tejzanor – dhe kavitacioni hidrodinamik janë të dyja format e kavitacionit, që është procesi i rritjes dhe kolapsit të zgavrave të vakumit në një lëng. Kavitacioni akustik ndodh kur një lëng i nënshtrohet valëve ultratinguj me intensitet të lartë, ndërsa kavitacioni hidrodinamik ndodh kur një lëng rrjedh përmes një shtrëngimi ose rreth një pengese (p.sh. hundë Venturi), duke shkaktuar rënien e presionit dhe formimin e zgavrave të avullit.
Forcat prerëse kavitacionale përdoren për homogjenizimin, përzierjen, shpërndarjen, emulsifikimin, përçarjen e qelizave, si dhe për fillimin dhe intensifikimin e reaksioneve kimike.

Kërkesë informacioni

Acoustic cavitation as shown here at the Hielscher ultrasonicator UIP1500hdT is used to initiate and promote chemical reactions. Ultrasonic cavitation at Hielscher's UIP1500hdT (1500W) ultrasonicator for sonochemical reactions.

Kavitacion tejzanor në sondën kaskatrode të ultrazërit UIP1000hdT (1000 watts, 20 kHz) në një reaktor qelqi.

Megjithëse të dyja, teknikat e kavitacionit akustik dhe hidrodinamik përdorin të njëjtin fenomen dhe efekt të kolapsit të flluskës së kavitacionit, ekziston një ndryshim domethënës midis këtyre dy teknikave të krijuara ose me ultratinguj ose duke përdorur hundëzat Venturi.

Ultratingulli intensiv prodhon flluska të kavitacionit në ujë. Rënia e mëvonshme e flluskave të kavitacionit prodhon qethje ekstreme mekanike në lëng. Ky efekt prish qelizat p.sh. për nxjerrjen botanik ose thyen pikat e vajit në ujë në përmasa shumë të vogla (emulsifikimi). Efekti kavitacional i bën homogjenizuesit tejzanor Hielscher një mjet shumë efektiv për shpërndarjen, homogjenizimin, emulsifikimin dhe nxjerrjen. Hielscher Ultrasonics prodhon sonda tejzanor nga 50 Watts deri në 16000 Watts për të mbuluar proceset e ultrazërit në laborator dhe në prodhim në shkallë të plotë.

Kavitacion tejzanor në ujë (homogjenizues tejzanor 1000 vat)

Miniatura e videos

Mësoni këtu se çfarë ndryshimesh ekzistojnë midis kavitacionit akustik dhe hidrodinamik dhe pse mund të dëshironi të zgjidhni një ultrasonikë të tipit sondë për procesin tuaj të drejtuar nga kavitacioni:

Avantazhet e kavitacionit akustik mbi kavitacionin hidrodinamik

 1. Më efikas: Kavitacioni akustik është përgjithësisht më efikas në prodhimin e zgavrave të vakumit, pasi energjia e nevojshme për të prodhuar kavitacion është zakonisht më e ulët se në kavitacionin hidrodinamik. Prandaj, kavitatorët me bazë ultratinguj dhe reaktorët e kavitacionit janë më efikas në energji dhe më ekonomik. Ultratingulli është metoda më efikase për energjinë për të prodhuar kavitacion. Kavitacioni akustik/tejzanor i krijuar nga sonda-tejzanor parandalon krijimin e fërkimit të panevojshëm. Sonda tejzanor lëkundet pingul duke parandaluar gjenerimin e fërkimit të panevojshëm, që harxhon energji. Në kontrast me kavitacionin akustik, kavitacioni hidrodinamik përdor sisteme rotor-stator ose hundë për të gjeneruar kavitacion. Të dyja teknikat – rotor-statorë dhe grykë – shkaktojnë fërkime pasi motori duhet të drejtojë pjesë të mëdha mekanike. Nëse studimet pretendojnë efiçencën e energjisë të kavitacioneve hidrodinamike, ato marrin në konsideratë vetëm fuqinë nominale të teknologjisë përkatëse dhe neglizhojnë konsumin aktual të energjisë. Këto studime normalisht nuk marrin në konsideratë humbjen e energjisë së fërkimit që është një efekt i njohur dhe i padëshiruar i teknologjive të kavitacionit hidrodinamik.
 2. Kontroll më i madh: Kavitacioni akustik mund të kontrollohet dhe rregullohet më lehtë, pasi intensiteti i valëve të ultrazërit mund të rregullohet saktësisht për të prodhuar nivelin e dëshiruar të kavitacionit. Në të kundërt, kavitacioni hidrodinamik është më i vështirë për t'u kontrolluar, pasi varet nga karakteristikat e rrjedhës së lëngut dhe gjeometria e shtrëngimit ose pengesës. Për më tepër, hundët janë të prirur të bllokohen, gjë që rezulton në ndërprerje të procesit dhe pastrim intensiv të punës.
 3. Mund të trajtojë pothuajse të gjitha materialet: Ndërsa një hundë Venturi dhe reaktorë të tjerë të rrjedhës hidrodinamike kanë vështirësi për të trajtuar lëndët e ngurta dhe veçanërisht materialet gërryese, kavitatorët tejzanor mund të përpunojnë me besueshmëri pothuajse çdo lloj materiali. Reaktorët e kavitacionit tejzanor mund të homogjenizojnë edhe ngarkesa të larta të ngurta, grimca gërryese dhe materiale fibroze pa u bllokuar.
 4. Stabilitet më i madh: Kavitacioni akustik në përgjithësi është më i qëndrueshëm se kavitacioni hidrodinamik, pasi zgavrat e avullit të prodhuara nga kavitacioni akustik priren të shpërndahen në mënyrë më uniforme në të gjithë lëngun. Në të kundërt, kavitacioni hidrodinamik mund të prodhojë zgavra avulli që janë shumë të lokalizuara dhe mund të çojnë në modele të pabarabarta ose të paqëndrueshme të rrjedhës.
 5. Shkathtësi më e madhe: Kavitacioni akustik/tejzanor mund të përdoret në një gamë të gjerë aplikimesh, duke përfshirë homogjenizimin, përzierjen, shpërndarjen, emulsifikimin, nxjerrjen, lizën dhe shpërbërjen e qelizave, si dhe për sonokiminë. Në të kundërt, kavitacioni hidrodinamik është projektuar kryesisht për kontrollin e rrjedhës dhe aplikimet e mekanikës së lëngjeve.
  Në përgjithësi, kavitacioni akustik ofron kontroll, efikasitet, stabilitet dhe shkathtësi më të madhe në krahasim me kavitacionin hidrodinamik, duke e bërë atë një teknikë shumë të dobishme për aplikime të shumta industriale.

Kërkesë informacioni

Reaktorët e kavitacionit tejzanor

Hielscher Ultrasonics ju ofron një shumëllojshmëri të sondave tejzanor të shkallës industriale dhe reaktorëve të kavitacionit. Të gjithë ultrasonikët Hielscher dhe reaktorët e kavitacionit janë projektuar për aplikime me intensitet të lartë dhe funksionim 24/7 nën ngarkesë të plotë.
Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani
Kavitatorët tejzanor Hielscher janë të mirënjohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Qëndrueshmëria dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të kavitatorëve tanë ultrasonikë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga kavitatorët tejzanor Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • efikasitet te larte
 • Teknologjia më e fundit
 • seriozitet & Fuqia
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim - nga shishet e vogla deri te ngarkesat e kamionëve në orë
 • Provuar shkencërisht
 • softver inteligjent
 • tipare inteligjente (p.sh. protokollimi i të dhënave)
 • CIP (i pastër në vend)
 • Funksionim i thjeshtë dhe i sigurt
 • instalim i lehtë, mirëmbajtje e ulët
 • ekonomikisht e dobishme (më pak fuqi punëtore, kohë përpunimi, energji)

Nëse jeni të interesuar në teknikën e kavitacionit me ultratinguj, proceset dhe sistemet e kavitatorit tejzanor të gatshëm për operim, ju lutemi na kontaktoni. Stafi ynë me përvojë të gjatë do të jetë i lumtur të diskutojë aplikimin tuaj me ju!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
15 deri në 150 litra 3 deri në 15 l/min UIP6000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Kjo video tregon kavilje tejzanor / akustik në ujë - e krijuar nga Hielscher UIP1000. Kavitacioni tejzanor përdoret për shumë aplikime të lëngshme.

Kavilje tejzanor në lëngje duke përdorur UIP1000

Miniatura e videos

Literatura / Referencat


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.