Pyetjet e bëra më shpesh mbi Ultrasonics

Më poshtë do të gjeni përgjigje për pyetjet më të zakonshme në lidhje me ultrasonication. Nëse nuk gjeni një përgjigje për pyetjen tuaj, mos hezitoni të na kërkoni. Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë.

Pyetje: A mund të pastroj tretësit?

Solucionistët teorikisht të ndezshëm mund të ndezen nga sonication, sepse volatiles ndezshme ose shpërthyese mund të gjenerohet nga cavitation. Për këtë arsye ju duhet të përdorni pajisje tejzanor dhe pajisje që janë të përshtatshme për këtë lloj aplikimi tejzanor. Nëse keni nevojë për tretës që të jenë sonicated, ju lutem Na kontaktoni, kështu që ne mund të rekomandojmë masa të përshtatshme.

Kthehu në fillim

Pyetje: Sa energji tejzanor më duhet?

Fuqia e nevojshme tejzanore e kërkuar varet nga disa faktorë, si:

  • vëllimi i ekspozuar ndaj sonication
  • vëllimi i përgjithshëm që do të përpunohet
  • koha për përpunimin e vëllimit të përgjithshëm
  • materiale që do të sonicated
  • rezultat i synuar i procesit pas trajtimit tejzanor

Në përgjithësi, një volum më i madh kërkon fuqi më të lartë (wattage) ose më shumë kohë sonication. Për shumicën e llojeve të sonotrode, fuqia shpërndahet kryesisht në të gjithë sipërfaqen e tipit. Prandaj, sondat me diametër më të vogël gjenerojnë një fushë më të fokusuar të kavitacionit. Një intensitet më i lartë tejzanor (i shprehur në fuqi për vëllim) zakonisht do të rezultojë në një efikasitet më të lartë përpunimi.

Kthehu në fillim

Pyetje: A e prek ultrasound njerëzit? Çfarë masash duhet të bëj duke përdorur ultrasonication?

Frekuencat tejzanor vetë janë mbi varg audible e njerëzve. Vibrimet tejzanor janë shumë mirë në solide dhe lëngje ku mund të gjenerojnë ultratinguj cavitation. Për këtë arsye ju nuk duhet të prekni pjesë ultrasonically vibrating ose të arrijnë në lëngje sonicated. Transmetimi ajror i valëve tejzanor nuk ka ndikim negativ të dokumentuar në trupin e njeriut, pasi nivelet e transmetimit janë shumë të ulëta.

Kur lëngje sonication kolapsi i flluska cavitation gjeneron një zhurmë screeching. Niveli i zhurmës varet nga disa faktorë, siç janë fuqia, presioni dhe amplitudë. Përveç kësaj, frekuenca e nënharmonisë (frekuenca më e ulët) mund të gjenerohet nga zhurma. Ky zhurmë audible dhe efektet e saj janë të krahasueshme me makinat e tjera, të tilla si motorët, pompat ose blowers. Për këtë arsye ne rekomandojmë përdorimin e prizave të përshtatshme për veshë kur jeni afër një sistemi operativ për një kohë më të gjatë. Përndryshe, ne ofrojmë kuti të përshtatshme mbrojtjeje të shëndoshë për tonë Pajisje tejzanor.

Kthehu në fillim

Pyetje: Cili është dallimi në mes transaktorëve magnetostrikiv dhe piezoelektrik?

Në transducerët magnetostrikivë, energjia elektrike përdoret për të gjeneruar një fushë elektro-magnetike që shkakton një material magnetostrikiv për të lëkundur. Në transducers piezoelectric, fuqia elektrike është konvertuar direkt në vibrations gjatësore. Për këtë arsye, transducers piezoelectric kanë një më të lartë efikasitetit të konvertimit. Kjo nga ana tjetër redukton kërkesat e ftohjes. Sot, transducers piezoelectric janë të përhapura në industri.

Kthehu në fillim

P: Pse nxehet mostra gjatë sonication?

Ultrasonication transmeton pushtetin në një lëng. Oshilimet mekanike, çojnë në turbulence dhe fërkime brenda lëngut. Për këtë arsye ultrasonication gjeneron ngrohje të konsiderueshme gjatë përpunimit. Nevojitet një ftohje efektive për të zvogëluar ngrohjen. Për mostrat më të vogla, shishet ose gota e qelqit duhet të mbahen në një banjë akulli për shpërndarjen e nxehtësisë.

Përveç ndikimit negativ potencial të temperaturave të larta në mostrat tuaja, p.sh. indet, efektiviteti i kavitacionit zvogëlohet në temperatura më të larta.

Pyetje: A ka rekomandime të përgjithshme për mostrat sonicating?

Anijet e vogla duhet të përdoren për trajtimin tejzanor, për shkak se shpërndarja e intensitetit është më homogjene se në mostrat më të mëdhenj. Sonotrode duhet të zhyten mjaft të thellë në lëng për të shmangur shkumëzimin. Indet e ashpra duhet të jenë të maceruara, të tokëzuara ose të pulverizuara (p.sh. në azot të lëngshme) para sonication. Gjatë ultrasonication mund të krijohen radikalet e lira që mund të reagojnë me materialin. Flushing zgjidhje të lëngshme materiale me azot të lëngshme ose duke përfshirë scavengers p.sh. dithiothreitol, cysteine ose të tjera -SH komponimet në media, mund të zvogëlojë dëmet e shkaktuara nga radikalet e lira oksidativ.
Kliko këtu për të parë protokollet sonication për Homogjenizimi i indit & lizë, trajtimin e grimcave dhe aplikimet sonochemical.

Pyetje: A ofron Hielscher këshilla të zëvendësueshme sonotrode?

Hielscher nuk ofron këshilla të zëvendësueshme për sonotrodes. Lëngjet e tensionit sipërfaqësor të ulët, të tilla si tretës zakonisht depërtojnë në ndërfaqen midis sonotrode dhe tip zëvendësueshme. Ky problem rritet me amplitudën e lëkundjes. Lëngu mund të mbajë grimca në seksionin e filetuar. Kjo shkakton veshin në fije që çon në një izolim të tipit nga sonotrode. Nëse maja është e izoluar, nuk do të rezonoje në frekuencën e funksionimit dhe pajisja do të dështojë. Prandaj Hielscher furnizon hetime solide, vetëm.

Kthehu në fillim

Merr pyetjet tuaja në përgjigje!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


fjalor

gjenerator tejzanor

Gjeneratori tejzanor (furnizimi me energji elektrike) gjeneron luhatje elektrike të frekuencës ultratinguj (mbi frekuencën e dëgjimit, p.sh. 19kHz). Kjo energji transmetohet tek sonotrode.

Sonotrode / Probe

Sonotrode (gjithashtu referuar si probe ose bri) është një komponent mekanik, që transmeton vibracionet tejzanor nga dhënësi në material që do të sonifikohen. Ajo duhet të jetë e montuar me të vërtetë fort për të shmangur fërkimet dhe humbjet. Varësisht nga gjeometria sonotrode, dridhjet mekanike amplifikohen ose zvogëlohen. Në sipërfaqen e sonotrode, vibrimet mekanike janë çifte në lëng. Kjo rezulton në formimin e flluskave mikroskopike (zgavrën) që zgjerohet gjatë cikleve të presionit të ulët dhe implode me dhunë gjatë cikleve të presionit të lartë. Ky fenomen quhet cavitation. cavitation gjeneron forca të mëdha qethjeje në majë sonotrode dhe shkakton që materiali i ekspozuar të agjërohet intensivisht.

Transmetues Piezo-elektrik

Transducer tejzanor (converter) është një komponent elektro-mekanik, që konverton oscillations elektrike në vibrations mekanike. Oshilimet elektrike gjenerohen nga gjeneratori. Dridhjet mekanike transmetohen tek sonotrode.

Amplituda e dridhjeve

Amplituda e dridhjeve përshkruan madhësinë e lëkundjes në majë të sonotrode. Zakonisht matet kulmin e pikut. Kjo është distanca midis pozicionit të tipit sonotrode në maks. zgjerimi dhe max. tkurrja e sonotrode. Amplitudat tipike sonotrode variojnë nga 20 në 250μm.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.