Qelizat e rrjedhës dhe Reaktorët Inline për Ultrasonicators Lab

Homogjenizuesit laboratorikë tejzanor mund të përdoren për përpunimin në grupe dhe inline të lëngjeve dhe slurrave. Zbatimet tipike përfshijnë homogjenizimin, shpërndarjen, emulsifikimin, tretjen si dhe reaksionet sonokimike. Për sonifikimin e vazhdueshëm inline, qelizat e rrjedhës dhe reaktorët në linjë në madhësi dhe gjeometri të ndryshme janë në dispozicion.

Përpunimi Inline tejzanor në Shkallën e Laboratorit

Reaktor i qelizave me rrjedhje tejzanorReaktorët e qelizave të rrjedhës për homogjenizuesit tejzanor janë të njohur dhe të përdorur gjerësisht për përpunimin e vëllimeve të mëdha në prodhimin industrial. Sidoqoftë, për përpunimin e vëllimeve më të vogla në shkallë laboratorike dhe të nivelit të lartë, përdorimi i qelizave të rrjedhës tejzanor ofron gjithashtu përparësi të ndryshme. Qelizat e rrjedhës tejzanor lejojnë arritjen e rezultateve të përpunimit uniform, meqenëse materiali kalon hapësirën e kufizuar të dhomës së qelizave të rrjedhës në një mënyrë të përcaktuar. Faktorët e zërit si koha e mbajtjes, temperatura e procesit dhe numri i kalimeve mund të kontrollohen saktësisht në mënyrë që objektivat të arrihen me besueshmëri.
Qelizat e rrjedhës së Hielscher dhe reaktorët inline vijnë me xhaketa ftohëse për ruajtjen e temperaturës optimale të procesit. Reaktorët e qelizave rrjedhëse janë në dispozicion në madhësi dhe gjeometri të ndryshme në mënyrë që të përmbushin kërkesat specifike të procesit.
Duke përdorur një ultrasonicator laboratorik në kombinim me një reaktor qelizor rrjedhës, ju mund të përpunoni vëllime më të mëdha të mostrës pa shumë punë personale. Duke përdorur një konfigurim të qelizave të rrjedhës tejzanor, lëngu pompohet në reaktorin tejzanor të bërë prej çeliku inox ose qelqi. Në qelizën rrjedhëse, lëngu ose slurra i ekspozohet një sonifikimi saktësisht të rregullueshëm. I gjithë materiali kalon zonën e nxehtë kavitacionale nën sonotrode dhe i nënshtrohet një trajtimi edhe ultrasonik. Pas kalimit nëpër zonën e kavitacionit, lëngu arrin në daljen e qelizës së rrjedhës. Në varësi të procesit, trajtimi tejzanor i rrjedhës mund të drejtohet si trajtim i vetëm ose i shumëfishtë. Në mënyrë që të ruhet një temperaturë e caktuar e dobishme e procesit, p.sh. për të parandaluar degradimin e materialit të ndjeshëm ndaj nxehtësisë gjatë zërit, reaktorët e qelizave të rrjedhës janë veshur për të përmirësuar shpërndarjen e nxehtësisë.
Nga vëllime të vogla në të mëdha: Rezultatet e procesit mund të shkallëzohen në mënyrë lineare nga vëllimet më të vogla të përpunuara në nivelin laboratorik dhe të nivelit të lartë deri në xhiros shumë të mëdha në shkallën e prodhimit industrial. Ultrasonicators Hielscher janë në dispozicion për çdo vëllim nga mikrolitra në gallons.
Qelizat e rrjedhës së Hielscher janë plotësisht të autoklavueshme dhe të përshtatshme për përdorim me shumicën e kimikateve.

Mësoni më shumë rreth tonë laborator dhe homogjenizues tejzanor industrialë!

Kërkesë informacioni

Qelizë me rrjedhje laboratorike tejzanor FC7K për aparatin ultrasonik UP200Ht dhe UP200St

Reaktori i qelizave të rrjedhës tejzanor për sonifikimin e vazhdueshëm në vijë të vëllimeve më të vogla


Laborator ultrasonikator UP200Ht me reaktor me qeliza rrjedhëse për sonikim në linjë

Homogjenizuesi laboratorik tejzanor UP200Ht me qelize rrjedhe per sonifikim ne linje

Pajisjet laboratorike tejzanor dhe qelizat rrjedhëse

Më poshtë, ju mund të gjeni pajisjet tona laboratorike tejzanor me qelizat e rrjedhës që përputhen dhe sonotrodes
UP400ST (24kHz, 400W):
Sonotrodes S24d14D, S24d22D dhe S24d22L2D vijnë me një vulosje me unazë O. Llojet sonotrode S24d14D dhe S24d22D janë të pajtueshme me qelizën rrjedhëse FC22K (çelik inox, me xhaketë ftohëse).

UP200St (26kHz, 200W) / UP200HT (26kHz, 200W):
Sonotrodes S24d2D dhe S24d7D janë të pajisura me një mbyllje të unazës O dhe janë në përputhje me qelizën e rrjedhës FC7K (çelik inox, me xhaketë ftohëse) dhe FC7GK (qelizë rrjedhje qelqi, me xhaketë ftohëse).

UP50H (30kHz, 50W) / UP100H (30kHz, 100W):
Për të dy UP50H dhe UP100H, mund të përdoren të njëjtat modele sonotrode dhe qelizash rrjedhëse. Sonotrodes MS7 dhe MS7L2 përmbajnë një vulë që i bën ata të përshtatshëm për përdorim me qelizat e rrjedhës D7K (çelik inox) dhe GD7K (qelizë rrjedhje qelqi, me xhaketë ftohëse).

Si të optimizoni kushtet e funksionimit në qelizat e rrjedhës tejzanor

Hielscher Ultrasonics ju ofron shumëllojshmëri të qelizave të rrjedhës tejzanor dhe reaktorëve sonokimikë. Projektimi i qelizës rrjedhëse (dmth., Gjeometria dhe madhësia e qelizës rrjedhëse) dhe sonotroda duhet të zgjidhen në përputhje me lëngun ose slurrën dhe rezultatet e procesit të synuar.
Tabela më poshtë tregon parametrat më të rëndësishëm, të cilët ndikojnë në kushtet e ultrazërit në qelizën e rrjedhës.

  • Temperatura: Qelizat rrjedhëse me xhaketa ftohëse ndihmojnë në ruajtjen e temperaturës së dëshiruar të përpunimit. Temperaturat e larta afër pikës specifike të vlimit të lëngut rezultojnë në uljen e intensitetit të kavitacionit pasi dendësia e lëngut është duke u zvogëluar.
  • presioni: Presioni është një parametër intensifikues i kavitacionit. Presioni i qelizës së rrjedhës ultrasonike rezulton në një dendësi të shtuar të lëngut dhe në këtë mënyrë rritet kavitacion akustik. Qelizat e rrjedhës së laboratorit Hielscher mund të shtypen deri në 1 barrë, ndërsa në qelizat industriale të rrjedhës industriale dhe reaktorët Hielscher mund të aplikohen.
  • Viskoziteti i lëngut: Viskoziteti i një lëngu është një faktor i rëndësishëm, kur bëhet fjalë për një rregullim tejzanor në linjë. Qelizat e vogla të rrjedhës laboratorike preferohen të përdoren me media të ulta viskoze, ndërsa qelizat e rrjedhës industriale Hielscher janë të përshtatshme për materiale viskoze të ulëta deri te ato të larta, përfshirë pasta.
  • Përbërja e lëngut: Efektet e viskozitetit të lëngut janë përshkruar më sipër. Nëse lëngu i përpunuar nuk përmban lëndë të ngurta, pompimi dhe ushqimi është i thjeshtë dhe vetitë e rrjedhës janë të parashikueshme. Kur bëhet fjalë për slurret që përmbajnë lëndë të ngurta si grimcat dhe fibrat, forma e qelizës rrjedhëse duhet të zgjidhet duke marrë parasysh madhësinë e grimcave ose gjatësinë e fibrave. Gjeometria e duhur e qelizave të rrjedhës lehtëson rrjedhën e lëngjeve me ngarkesë të ngurtë dhe siguron sonifikim homogjen.
  • Gazrat e tretur: Lëngjet e futura në një qelizë rrjedhje tejzanor nuk duhet të përmbajnë sasi të larta të gazrave të tretur pasi që flluskat e gazit ndërhyjnë në gjenerimin e kavitacionit akustik dhe flluskave të tij karakteristike të vakumit.
Ultrasonikator UP400St me reaktor inline për vëllime të vogla dhe të mesme

Reaktori i qelizave të rrjedhës FC22K për ultrasonicatorin e laboratorit UP400St

Kërkesë informacioni

Reaktorët e rrjedhjes së qelqit tejzanor përdoren në mjedise laboratorike dhe industriale për emulsifikimin, shpërndarjen, homogjenizimin, përzierjen, nxjerrjen, shpërbërjen dhe reaksionet sonokimike (p.sh. sono-sinteza, sono-kataliza)Reaktorët tejzanor të rrjedhës në shkallë të vogël dhe të gjerë janë shumë të popullarizuar në kërkime, R&D dhe industria pasi lejojnë të studiojnë dhe kontrollojnë mekanizmat dhe efektet e përpunimit tejzanor me fuqi të lartë. Prandaj, qelizat e rrjedhës tejzanor dhe reaktorët inline janë zbatuar për aplikime të ndryshme në proceset biologjike, farmaceutike dhe kimike – në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.
Homogjenizuesit, sonotrodes dhe qelizat e rrjedhës Hielscher Ultrasonics janë në dispozicion në dizajne të ndryshme në mënyrë që të mbledhin konfigurimin ideal të përpunimit tejzanor. Stafi ynë me përvojë të mirë do të këshillohet në lidhje me konfigurimin optimal të pajisjeve për qëllimet tuaja të procesit!

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.

Literatura / ReferencatUltrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.

 

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.