Tejzanor Nxjerrja e kolagjenit nga kandil deti

 • Kolagjen kandil deti është një kolagjen i kualitetit të lartë, i cili është unik, por ekspozon prona të ngjashme me kolagjenin e tipit I, II, III dhe tip V.
 • Ekstraktimi tejzanor është një teknikë thjesht mekanike, që rrit rendimentin, përshpejton procesin dhe prodhon kolagjen e peshës molekulare të lartë.

Tharje tejzanor kandil deti

Kandil deti është e pasur me minerale dhe proteina, dhe kolagjenit është një proteinë e madhe në këto krijesa detare xhelatinoze. Kandilra është një burim pothuajse i bollshëm i gjetur në oqeane. Shpesh shihet si një murtajë, përdorimi i kandil deti për nxjerrjen e kolagjenit është e dobishme në të dyja anët, duke prodhuar kolagjen të shkëlqyer, duke përdorur një burim të qëndrueshëm natyror dhe duke hequr blooms kandil deti.
Ekstraktimi tejzanor është metoda e nxjerrjes mekanike, e cila mund të kontrollohet saktësisht dhe të përshtatet me lëndën e parë të trajtuar. Ekstraktimi tejzanor është aplikuar me sukses për të izoluar kolagjenin, glikoproteinat dhe proteinat e tjera nga kandil deti.
Në përgjithësi, proteinat e izoluara nga kandil deti shfaqin aktivitet të fortë antioksidues dhe për këtë arsye janë komponime aktive të vlefshme për industrinë ushqimore, shtesë dhe farmaceutike.
Për nxjerrjen, mund të përdoren të gjithë medikamentet, mesoglea (= pjesa më e madhe e ombrellës së kandil deti) ose orët me gojë.

Ekstraktimi tejzanor i kolagjenit nga kandil deti.

Ekstraktimi tejzanor është një teknik efikas dhe i shpejtë për të prodhuar kolagjen nga kandil deti në sasi të mëdha.

Avantazhet e nxjerrjes së kolagjenit tejzanor

 • ushqim / pharma grade kolagjenit
 • peshë molekulare të lartë
 • përbërja e aminoacideve
 • rritjen e rendimenteve
 • përpunim të shpejtë
 • easy-to-të vepruar

Tejzanor-Acid & Nxjerrja tejzanor-enzimatike

Ekstraktimi tejzanor mund të përdoret në kombinim me zgjidhje të ndryshme acide për lirimin e kolagjenit të tretshëm acid (ASC) nga kandil deti. Cavitation tejzanor promovon transferimin masiv midis substancës kandil deti dhe zgjidhjen e acidit duke thyer strukturat e qelizave dhe thithjen e acideve në substrate. Në këtë mënyrë, kolagjenit si dhe proteinat e tjera të synuara transferohen në lëng.
Në një hap të mëvonshëm, substrati i mbetur i kandil deti trajtohet me enzima (dmth. Pepsin) nën ultratinguj për të izoluar kolagjenin e tretshëm të pepsinës (PSC). Sonication është i njohur për aftësinë e tij për të rritur aktivitetin enzimë. Ky efekt bazohet në shpërndarjen tejzanor dhe deagglomerimin e agregatëve të pepsinës. Enzimat e shpërndara në mënyrë homogjene ofrojnë një sipërfaqe në rritje për transferimin në masë, i cili lidhet me aktivitetin e lartë të enzimeve. Për më tepër, valët e fuqishme me ultratinguj hapin fibrilet e kolagjenit në mënyrë që kolageni të lëshohet.
Hulumtimet kanë treguar se një nxjerrje enzimatike (pepsin) e ndihmuar ultrasonically rezulton në rendimentet më të larta dhe një proces të shkurtër ekstraktimi.

Ekstraktimi tejzanor i kolagjenit nga kandil deti

Kërkesë informacioni

Sistem ekstrakti tejzanor UIP4000hdT

UIP4000hdT (4kW) sistem nxjerrje tejzanor

Ultrasonicators me performancë të lartë për prodhimin e kolagjenit

UIP2000hdT - 2kW ultrasonicator për përpunimin e lëngjeve.Hielscher Ultrasonics furnizon sisteme të fuqishme tejzanore nga laboratori në shkallë të lartë dhe industriale. Për të siguruar prodhimin optimal të nxjerrjes, sonikimi i besueshëm në kushtet e kërkuar mund të kryhet vazhdimisht. Të gjithë procesorët industrial tejzanor mund të japin amplitudë shumë të lartë. Amplituda deri në 200μm lehtë mund të kryhet në mënyrë të vazhdueshme në operimin 24/7. Për amplitudë edhe më të larta, janë të disponueshme sonotrodat ultrasonikë të përshtatur. Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson funksionimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për aplikimet sonochemical.

Procesorë tejzanor me fuqi të lartë nga laborator për të pilotuar dhe industrial shkallë.

Letërsi / Referencat

 • Nicholas MH Khonga, Fatimah Md. Yusoff, B. Jamilah, Mahiran Basri, I. Maznah, Kim Wei Chan, Nurdin Armania, Jun Nishikawa (2018): Përmirësimi i nxjerrjes së kolagjenit nga kandil deti (Acromitus hardenbergi) me procese solubilizuese të nxitura fizikisht. Kimi i Ushqimit Vol. 251, 15 qershor 2018. 41-50.
 • Guoyan Ren, Bafang Li, Xue Zhao, Yongliang Zhuang, Mingyan Yan (2008): Teknologjia e nxjerrjes me ultratinguj për nxjerrjen e glikoprotein nga kandil deti (Rhopilema esculentum). Transaksionet e Shoqërisë Kineze të Inxhinierisë Bujqësore 2008-02.
 • Guoyan Ren, Bafang Li, Xue Zhao, Yongliang Zhuang, Mingyan Yan, Hu Hou, Xiukun Zhang, Li Chen (2009): Përcaktimi i metodave ekstraktuese për glikoproteinat nga kandil deti (Rhopilema esculentum). Gazeta e Universitetit të Oqeanit të Kinës 2009, Vëllimi 8, Botimi 1. 83-88.


Fakte të vlefshme

kolagjenit

Kolageni është proteina fibroze me strukturë trefishe spirale dhe proteina e madhe e pazgjidhshme fibroze në matricën ekstracelulare dhe në indet lidhëse. Ka të paktën 16 lloje të kolagjenëve, por shumica e tyre janë (rreth 90%) i përkasin llojit I, tipit II, dhe lloji III. Kolagjenit është proteina më e bollshme në trupin e njeriut që gjendet në kocka, muskuj, lëkurë dhe tendons. Në gjitarë, ajo kontribuon me 25-35% të gjithë proteinave të trupit. Lista e mëposhtme jep shembuj të indeve ku llojet e kolagjenit janë më të bollshme: Lloji I-kockave, dermis, tendon, ligamentet, kornea; Tipi II-kërc, trup i tejdukshëm, pulpusi i bërthamës; Tipi III-lëkurë, mur anësor, fibra retikulare të indeve më të mëdha (mushkëritë, mëlçinë, shpretkën, etj); Lloji i IV-bodrumet, Lloji V-shpesh bashkë-shpërndan me kolagjenin e Llojit I, sidomos në korne. Kjo natyrisht favorizoi shfrytëzimin komercial të kolagjenëve të bollshëm standard (collagens I-V), duke izoluar dhe pastruar ato, kryesisht nga indet e njeriut, të gjedhit dhe të derrit, nga proceset konvencionale të prodhimit me rendiment të lartë, duke çuar në grumbuj të kolagjenit me cilësi të lartë. (Silva et al., Mar. Drugs 2014, 12)
Kolagjenit endogjen është një kolagjen natyral i sintetizuar nga trupi, ndërsa kolagjeni ekzogjen është sintetik dhe mund të vijë nga një burim i jashtëm si shtesat. Kolagjenit ndodhin në trup, veçanërisht në lëkurë, kocka dhe indet lidhëse. Prodhimi i kolagjenit në një organizëm zvogëlohet me moshën dhe ekspozimin ndaj faktorëve të tillë si pirja e duhanit dhe drita UV. Në mjekësi, kolagjenit mund të përdoren në lidhjet e plagëve të kolagjenit për të tërhequr qelizat e reja të lëkurës në faqet e plagëve.
Kolagjenit përdoren gjerësisht në shtojcave dhe barnave pasi që mund të riorganizohet. Kjo do të thotë se ajo mund të ndahet, transformohet dhe kthehet në trup. Ajo gjithashtu mund të formohet në ngurtësinë e ngjeshur ose në xhel si grilë. Gama e gjerë e funksioneve dhe dukuria e saj natyrore e bën klinikisht të gjithanshëm dhe të përshtatshëm për një sërë qëllime mjekësore. Për përdorim mjekësor, kolagjenit mund të merren nga gjedhet, derrat, delet, organizmat detarë.
Ekzistojnë katër metoda kryesore për të izoluar kolagjenin nga kafshët: metodat e kripëzimit, alkalinë, acidet dhe enzimat.
Metodat acidike dhe enzimatike përdoren më së shpeshti në kombinim për prodhimin e kolagjenit me cilësi të lartë. Meqenëse pjesët e kolagjenit janë kolagjenit të tretshëm në acid (ASC) dhe pjesët e tjera janë kolagjen të tretshëm në pepsinë (PSC), trajtimi acid pasohet nga nxjerrja enzimatike e pepsinës. Ekstraktimi i kolagjenit acid kryhet duke përdorur acide organike të tilla si acid kloracetik, limoni ose laktik. Për të lëshuar kolagjenin e tretshëm në pepsinë (PSC) nga materiali i mbetur i procesit të nxjerrjes së kolagjenit acid, materia e pazgjidhur trajtohet me pepsinë enzimë, për të izoluar kolagjenin e tretshëm të pepsin (PSC). PSC aplikohet zakonisht në kombinim me 0.5M të acidit acetik. Pepsina është një enzimë e zakonshme pasi ajo është në gjendje të mbajë një strukturë kolagjeni duke u çarë në terminalin N të zinxhirit të proteinave dhe peptidës jo helix.
Kolagjenit përdoren në shtesat ushqimore (nutraceuticals), produktet kozmetike dhe ilaçet. Kolagjenit gjitar dhe detar (peshk) janë në dispozicion në treg dhe mund të blihen në çdo sasi. Kolagjen kandil deti është një formë e re e kolagjenit, i cili është biokompatibël i njeriut dhe jo-gjitar (pa sëmundje). Kolagjenit kandil deti nuk përputhen me ndonjë lloj të veçantë të kolagjenit (lloji IV), por ekspozon vetitë e ndryshme të llojeve të kolagjenit I, II dhe V.

glikoproteina

Glikoproteinat gjenden në shumë organizma nga bakteret tek njerëzit dhe kanë funksione të ndryshme. Këto proteina me zinxhirë të shkurtër të oligosakarideve përfshihen në njohjen e sipërfaqes së qelizës nga hormonet, viruset dhe substancat e tjera në shumë ngjarje qelizore. Përveç kësaj, antigjenet e sipërfaqes qelizore shërbejnë si sekrecione të mucinës së elementit të matricës ekstracelulare, traktit gastrointestinal dhe urogjenital. Pothuajse të gjitha proteinat globulare në plazmë, përveç albuminës, enzimeve dhe proteinave të sekretuara kanë strukturë të glikoproteinës. Membrana qelizore përbëhet nga molekulat e proteinave, lipideve dhe karbohidrateve. Roli i glikoproteineve në membranën qelizore, nga ana tjetër, ndikon në numrin dhe shpërndarjen e proteinave. Këto proteina janë të përfshira në kalimin nga membrana në substancë. Numri dhe shpërndarja e glikolipideve dhe glikoproteineve japin specifikë të qelizës.
Glikoproteinat janë përgjegjës për njohjen e qelizave, permeabilitetin selektiv të membranës qelizore dhe marrjen e hormoneve. Ekzistojnë 7 lloje kryesore të monosakarideve në pjesën e karbohidrateve të glikoproteineve. Këto monosakaride kombinohen me sekuenca të ndryshme dhe struktura të ndryshme lidhjesh, duke rezultuar në një numër të madh të strukturave të zinxhirit të karbohidrateve. Një glikoproteinë mund të përmbajë një strukturë të vetme të lidhur me N-të lidhur ose mund të përmbajë më shumë se një lloj oligosakaridi. Oligosakaridet e lidhura me N mund të jenë të strukturave të njëjta ose të ndryshme ose gjithashtu mund të jenë të pranishme në oligosakaridet e lidhura me O. Numri i zinxhirëve të oligosakarideve ndryshon varësisht nga proteina dhe funksioni.
Acidët sialikë në glikoproteinat, një element i glikokalizës, luajnë një rol të rëndësishëm në njohjen e qelizave. Nëse acidet sialike shkatërrohen për çfarëdo arsye, struktura e glikoalkalisë së membranës është ndërprerë dhe qeliza nuk mund të kryejë shumicën e detyrave të specifikuara. Gjithashtu, ka disa glycoproteins strukturore. Ata janë fibronectins, laminins, fibronectins fetale dhe ata të gjithë kanë misione të ndryshme në trup. Gjithashtu në glikoproteinat eukariotike, ka disa monosakaride kryesisht në llojin hexose dhe aminohexose. Ata mund të ndihmojnë në palosjen e proteinave, të përmirësojnë stabilitetin e proteinave dhe të përfshihen në sinjalizimin e qelizave.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.