Prodhimi i favorshëm i Hydrogel përmes Ultrasonication

Sonifikimi është një teknikë mjaft efikase, e besueshme dhe e thjeshtë për përgatitjen e hidrogeleve me performancë të lartë. Këto hidrogela ofrojnë veti të shkëlqyera materiale siç janë kapacitetet thithëse, viskoelastikësia, forca mekanike, moduli i shtypjes dhe funksionalitetet e vetëshërimit.

Polimerizimi tejzanor dhe shpërndarja për prodhimin e hidrogelit

Ultratingulli përdoret për të filluar ndërlidhjen dhe polimerizimin gjatë prodhimit të hidrogelit. Dispersioni tejzanor përdoret për të shpërndarë nanogrimcat në hidrogel.Hidrogelet janë rrjete polimerike hidrofile, tre-dimensionale, të cilat janë në gjendje të thithin sasi të mëdha uji ose lëngje. Hidrogelet shfaqin një kapacitet të jashtëzakonshëm ënjtjeje. Blloqet e zakonshme të ndërtimit të hidrgeleve përfshijnë alkool polivinil, glikol polietileni, poliakrilat natriumi, polimere akrilate, karbomere, polisaharide ose polipeptide me një numër të lartë të grupeve hidrofile dhe proteina natyrore si kolagjen, xhelatinë dhe fibrinë.
Të ashtuquajturat hidrogele hibride përbëhen nga materiale të ndryshme kimikisht, funksionalisht dhe morfologjikisht të dallueshme, të tilla si proteina, peptide ose mikro-struktura nano /.
Shpërndarja tejzanor përdoret gjerësisht si një teknikë shumë efikase dhe e besueshme për të homogjenizuar nano-materiale të tilla si nanotubat e karbonit (CNT, MWCNTs, SWCNTs), nano-kristalet e celulozës, nanofibrat e chitin, dioksidit të titanit, nanopjesëzat e argjendit, proteinat dhe mikronet ose nanostrukturat e tjera në matricën polimerike të hidrogeleve. Kjo e bën sonifikimin një mjet kryesor për të prodhuar hidrogela me performancë të lartë me cilësi të jashtëzakonshme.

Kërkesë informacioni

Kavitacioni tejzanor promovon ndërlidhjen dhe polimerizimin gjatë sintezës së hidrogelit. Dispersioni tejzanor lehtëson shpërndarjen uniforme të nanomaterialeve për fabrikimin e hidrogelit hibrid.

ultrasonicator UIP1000hdT me reaktor qelqi për sintezën e hidrogelit

Çfarë tregon Hulumtimi – Përgatitja tejzanor e hidrogelit

Kapsula hidrogel të sintetizuara në mënyrë tejzanorSë pari, ultrasonikimi promovon polimerizimin dhe reaksionet e ndërlidhjes gjatë formimit të hidrogelit.
Së dyti, ultrasonikimi është provuar si teknikë e besueshme dhe efektive e shpërndarjes për prodhimin e hidrogeleve dhe hidrogeleve nanokompozitë.

Kryqëzimi tejzanor dhe polimerizimi i hidrogeleve

Ultrasonikimi ndihmon formimin e rrjeteve polimerike gjatë sintezës së hidrogelit përmes gjenerimit të radikalëve të lirë. Valët me ultratinguj intensivë gjenerojnë kavitim akustik, i cili shkakton forca me prerje të lartë, prerje molekulare dhe formim të radikalëve të lirë.

Cass etj. (2010) përgatitën disa “hidrogela akrilike u përgatitën përmes polimerizimit tejzanor të monomereve dhe makromonomereve të tretshëm në ujë. Ultratingulli u përdor për të krijuar radikale iniciuese në tretje solucione ujore të monomerit duke përdorur aditivët glicerinë, sorbitol ose glukozë në një sistem të hapur në 37 ° C. Aditivët e tretshëm në ujë ishin thelbësore për prodhimin e hidrogjelit, glicerina ishte më efektive. Hidrogelet u përgatitën nga monomeret 2-hidroksietil metakrilat, polik (etilen glikol) dimetakrilat, metakrilat dekstran, acid akrilik / dimehakrilat akrilik glikol dhe akrilamid / bis-akrilamid. " [Cass etj. 2010] Zbatimi i ultrazërit duke përdorur një ultrasonicator të sondës u gjet të ishte një metodë efektive për polimerizimin e monomeve të tretshme në ujë të vinilit dhe përgatitjen pasuese të hidrogeleve. Polimerizimi i inicuar në mënyrë ultrasonike ndodh shpejt në mungesë të një iniciuesi kimik.

Shpërndarja tejzanor e silikonit Fumed: Homogjenizatori ultrasonik i Hielscher UP400S shpërndan pluhur silicë shpejt dhe me efikasitet në grimca të vetme nano.

Shpërndarja e silicës së tymosur në ujë duke përdorur UP400S

Miniatura e videos

Përhapja tejzanor e

 • nano grimcat, p.sh. TiO2
 • nanotubë karboni (CNT)
 • nanokristale celuloze (CNC)
 • nanofibrilet e celulozës
 • mishrat e dhëmbëve, p.sh. xantani, çamçakëzi i farës së sherebelës
 • proteinat

Lexoni më shumë rreth sintezës tejzanor të hidrogeleve dhe nanogeleve nanokompozite!

Shpërndarja tejzanor e Nano-Silikës: Homogjenizuesi tejzanor Hielscher UP400St shpërndan nanogrimcat e silicës shpejt dhe me efikasitet në një nano-dispersion uniform.

Dispersioni tejzanor i Nano-Silikës duke përdorur ultrasonikatorin UP400St

Miniatura e videos

Formimi i hidrogelit me anë të xhelimit të asistuar me ultratinguj duke përdorur ultrasonikatorin UP100H

Formimi i hidrogelit përmes xhelacionit të asistuar ultrasonikisht duke përdorur ultrasonicator UP100H
(Studimi dhe filmi: Rutgeerts et al., 2019)

Kërkesë informacioni

Ultrasonikimi është i pajtueshëm me të gjitha llojet e polimerëve dhe biopolimerëve dhe lejon përforcimin e hidrogeleve hibride me materiale të strukturuara nano si nanopjesëza, nanokristale ose nanofibra. Përforcimi i hidrogeleve me nanomateriale të ndryshme lejon modifikimin dhe kontrollimin e vetive fiziko-kimike dhe reo-mekanike të hidrogeleve nanokompozitë, meqenëse mikrostrukturat janë faktori kryesor për vetitë e materialit të marrë.

Ultratingulli aplikohet për të prodhuar hidrogel me performancë të lartë që përmbajnë nano-materiale

SEM i hidrogelit të acidit poli (akrilamid-bashkë-itakonik që përmban MWCNTs. MWCNTs u shpërndanë ultrasonikisht duke përdorur ultrasonicatorin UP200S.
studimi dhe fotografia: Mohammadinezhada et al., 2018

Fabrikimi i poli (acidit akrilamid-bashkë-itakonik) – MWCNT Hydrogel duke përdorur Sonication

Mohammadinezhada etj. (2018) prodhoi me sukses një përbërje hidrogeli superabsorbues që përmban nanotubë karboni poli (akrilamid-bashkë-itakonik) dhe me shumë mure (MWCNT). Ultrasonication u krye me pajisjen tejzanor Hielscher UP200S. Stabiliteti i hidrogelit u rrit me rritjen e raporteve të MWCNT, të cilat mund t'i atribuohen natyrës hidrofobike të MWCNTs, si dhe rritjes së densitetit të ndërlidhësit. Kapaciteti i mbajtjes së ujit (WRC) i hidrogelit P (AAm-bashkë-IA) u rrit gjithashtu në prani të MWCNT (10% wt%). Në këtë studim, efektet e ultrasonikacionit u vlerësuan superiorë në lidhje me shpërndarjen uniforme të nanotubave të karbonit në sipërfaqen e polimerit. MWCNTs ishin të paprekura pa ndonjë ndërprerje në strukturën polimerike. Për më tepër, forca e nanokompozitës së fituar dhe aftësia e tij për mbajtjen e ujit dhe thithja e materialeve të tjerë të tretshëm si Pb (II) u rritën. Sonifikimi theu iniciatorin dhe shpërndau MWCNT si një mbushës të shkëlqyeshëm në zinxhirët e polimerit nën rritjen e temperaturës.
Studiuesit arrijnë në përfundimin se këto “kushte reagimi nuk mund të arrihen përmes metodave konvencionale dhe homogjeniteti dhe shpërndarja e mirë e grimcave në host nuk mund të arrihet. Për më tepër, procesi i sonikimit ndan nanopjesëzat në grimca të vetme, ndërsa nxitja nuk mund ta bëjë këtë. Një mekanizëm tjetër për zvogëlimin e madhësisë është efekti i valëve të fuqishme akustike në lidhjet dytësore si lidhja e hidrogjenit e cila kjo rrezatim thyen lidhjen H të grimcave, dhe më pas, veçon grimcat e grumbulluara dhe rrit numrin e grupeve të lira adsorptive si -OH dhe aksesueshmëria Kështu, kjo ngjarje e rëndësishme e bën procesin e sonifikimit si një metodë superiore mbi të tjerët si nxitje magnetike e aplikuar në letërsi. " [Mohammadinezhada et al., 2018]

Ultrasonicators me performancë të lartë për sintezën e hidrogelit

Hielscher Ultrasonics prodhon pajisje tejzanor me performancë të lartë për sintezën e hidrogeleve. Nga madhësia e vogël dhe e mesme R&Ultrasonicatorët D dhe pilotë në sistemet industriale për prodhimin komercial të hidrogjelit në mënyrë të vazhdueshme, Hielscher Ultrasonics i ka të mbuluara kërkesat tuaja të procesit.
Ultrasonicatorët e shkallës industriale mund të japin amplituda shumë të larta, të cilat lejojnë reagime të besueshme të ndërlidhjes dhe polimerizimit dhe shpërndarjen uniforme të grimcave nano. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7/365. Për amplituda edhe më të larta, janë në dispozicion sonotroda të personalizuara tejzanor.

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • efikasitet te larte
 • Teknologjia më e fundit
 • seriozitet & Fuqia
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim
 • softver inteligjent
 • tipare inteligjente (p.sh. protokollimi i të dhënave)
 • CIP (i pastër në vend)

Na pyesni sot për informacione shtesë teknike, çmime dhe një vlerësim jokomisional. Stafi ynë me përvojë me kohë të gjatë është i gatshëm t'ju këshillojë!
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher SonoStation e bën të lehtë sonikimin e grupeve të madhësisë së mesme duke përdorur një reaktor me qeliza rrjedhëse.
SonoStation kompakt kombinon një rezervuar të trazuar 38 litra me një pompë zgavër progresive të rregullueshme që mund të ushqejë 3 litra në minutë në një ose dy reaktorë qelizash me rrjedhje tejzanor.

Stacioni i përzierjes me ultratinguj - SonoStation me homogjenizues 2 x 2000 vat

Miniatura e videos

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Fakte të vlefshme

Për çfarë përdoren Hydrogels?

Hidrogelet përdoren në shumë industri, të tilla si në farmaci për shpërndarjen e ilaçeve (p.sh. shpërndarja me kohë, oral, intravenoz, shpërndarje lokale ose rektale e ilaçeve), ilaçe (p.sh. si skela në inxhinierinë e indeve, implantet e gjirit, material biomekanik, veshje plagësh), kozmetikë produkte, produkte kujdesi (p.sh. lentet e kontaktit, pelenat, pecetat sanitare), bujqesia (p.sh. per formulimet e pesticideve, granulat per mbajtjen e lageshtires se tokes ne zonat e thata), hulumtimi i materialit si polimere funksionalë (p.sh. eksplozivët me xhel uji, kapsulimi i pikave kuantike, elektriciteti termodinamik gjenerimi), tharja e qymyrit, bora artificiale, aditivët e ushqimit dhe produkte të tjera (p.sh., ngjitësi).

Klasifikimi i Hidrogeleve

Kur klasifikimi i hidrogeleve bëhet në varësi të strukturës së tyre fizike mund të klasifikohet si më poshtë:

 • amorf (jo kristalor)
 • gjysëm kristalor: Një përzierje komplekse e fazave amorfe dhe kristalore
 • kristalor

Kur përqendrohen në përbërjen polimerike, hidrogelet mund të klasifikohen gjithashtu në tre kategoritë e mëposhtme:

 • hidrogelet homopolimerike
 • hidrogelet kopolimerike
 • hidrogela multipolimerike / hidrogela IPN

Bazuar në llojin e ndërlidhjes, hidrogelet klasifikohen në:

 • rrjete të kryqëzuara kimikisht: kryqëzime të përhershme
 • rrjete të lidhura fizikisht: kryqëzime kalimtare

Pamja fizike çon në klasifikimin në:

 • matricë
 • film
 • mikrosfera

Klasifikimi bazuar në ngarkesën elektrike të rrjetit:

 • jononik (neutral)
 • jonik (përfshirë anionik ose kationik)
 • elektrolit amfoterik (amfolitik)
 • zwitterionic (polibetainen)

Literatura / Referencat


Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga përmasat laboratorike në ato industriale.

Ultrasonikët me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicatori i laboratorit kompakt mbi njësitë e nivelit të lartë deri te sistemet tejzanor tërësisht industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.