Pastrimi i tërheqjes së telit tejzanor

Për pastrimin e tërheqjes së telave tejzanor, valët e ultrazërit me intensitet të lartë mbivendosen në tubat konvencionale të telit. Dridhjet intensive gjenerohen nga amplituda të larta të një procesori tejzanor dhe bashkohen drejtpërdrejt përmes telit vdesin në copën metalike (p.sh. tela, shufra, tuba). Pastrimi tejzanor i vizatimeve punon në mënyrë efikase duke përdorur ujin si mjet pastrimi. Vdekja e trazuar në mënyrë ultrasonike vepron në zvogëlimin e fërkimit, heq mbetjet e padëshiruara dhe rafinon sipërfaqen dhe morfologjinë e materialit të përpunuar të pafund. Në përgjithësi, pastrimi i tërheqjes së telit tejzanor është teknikë pastrimi me shumë energji dhe kosto, e cila rezulton në rezultat më të lartë të materialit.

Vizatimi i telit tejzanor dhe pastrimi i vizatimit

Hielscher Ultrasonics prodhon një mbajtëse teli me dridhje ultrasonike që punon me vida standarde tela me diametër të jashtëm deri në 42 mm. Nxitja tejzanor zvogëlon ndjeshëm tensionin e linjës që kërkohet për zvogëlimin e diametrit. Kjo mund të përdoret për të rritur shpejtësinë e linjës ose për të rritur zvogëlimin e madhësisë për hapin e vizatimit. Me këtë teknologji, shumë materiale të tilla si bakri, çeliku ose alumini mund të tërhiqen me ujë të pastër në vend të vajit ose sapunit të vizatimit.

Vizatimi dhe pastrimi i telave me tejzanor përmirëson morfologjinë dhe cilësinë e sipërfaqes së metalit në mënyrë të konsiderueshme.

Vizatimi i telit tejzanor dhe pastrimi i vizatimit: Foto e majtë. tregon sipërfaqen e telit të telit të tërhequr me ujë PA ultratinguj; fotografia e duhur. tregon tela të vizatuar me ujë ME ultratinguj.

Avantazhet e vizatimit të telave tejzanor dhe pastrimit të vizatimeve:

 • Reduktimi sipërfaqësor deri në 36,5% për vizatim (në kontrast me 6% konvencional)
 • Shpejtësi më të larta të vizatimit me tela (rritet me faktorin 3 kur krahasohet me vizatimin me tel pa ultratinguj)
 • Prodhimi i diametrave më të hollë të telit
 • Reduktimi i tërheqjes së vizatimit (50% e forcës tërheqëse tërheqëse në vs / vz = 2-3; 25% e forcës tërheqëse tërheqëse në vs / vz = 6)
 • Ekografia lejon zëvendësimin e vajosjes (p.sh. uji) plus efekte superiore pastrimi
 • Përmirësimi i morfologjisë dhe cilësisë së sipërfaqes së telit

Kërkesë informacioni

Mbajtëse teli me dridhje ultrasonike që punon me tela standarde me diametër të jashtëm deri në 42 mm

mbajtës ultrasonically vibruese teli vdesin

Dridhja tejzanor zvogëlon fërkimin ndërmjet vdesit të telit dhe copës metalike të punës (p.sh. tela, tuba, shufra). Reduktimi i fërkimit të vizatimit dhe në këtë mënyrë forcat e kërkuara të vizatimit kursen kostot e energjisë dhe minimizojnë konsumimin e mjeteve të vizatimit. Pastrimi i tërheqjes së telit tejzanor është aplikuar me sukses në materiale të ndryshme të pafund, p.sh. çeliku, alumini, titani dhe legurat e ndryshme.

Vizatimi me tela tejzanor redukton fërkimin, përshpejton shpejtësinë e tërheqjes dhe përmirëson cilësinë e sipërfaqes së telit.

Vizatimi i telit të aluminit me ndihmën ultrasonike (frekuenca = 19,4kHz, shpejtësia = 30m / min). Forca e procesit gjatë vizatimit të telit tejzanor në lidhje me shpejtësinë e zërit dhe shpejtësinë nominale të procesit; A = 26,45 μm (kulmi 52,9 μm), v = 30 m / min.
Vizatimi i telit të aluminit me ndihmën ultrasonike (frekuenca = 19,4kHz, shpejtësia = 30m / min). Forca e procesit gjatë vizatimit të telit tejzanor në lidhje me shpejtësinë e zërit dhe shpejtësinë nominale të procesit; A = 26,45 μm (kulmi 52,9 μm), v = 30 m / min.

Vizatimi dhe pastrimi i telit me ujë

Pastrimi i telit me ujë ndërsa përmirësimi i njëkohshëm të sipërfaqes së metalit ose aliazhit të pafund përmirësohet. Dridhjet tejzanor gjithashtu zvogëlojnë deformimet e pabarabarta të telit, gjë që rrit më tej cilësinë e sipërfaqes. Efektet e pastrimit të pastrimit me tërheqje tejzanor në telin jo të vajosur përdor ujin si mjet pastrimi dhe operohet në temperaturën e dhomës. Mbivendosja e valëve të ultrazërit me fuqi të lartë në cilindo tel konvencional përmirëson efikasitetin e përgjithshëm të procesit, mundëson pastrimin e telave në mënyrë efikase me ujë dhe rrit morfologjinë sipërfaqësore dhe cilësinë e materialeve metalike të pafundme.

Përparësitë kryesore të sistemeve të pastrimit të vizatimeve me tel Hielscher

 • vizatim / pastrim i pa vajosur në temperaturën e dhomës
 • punojnë me ndonjë standard vdesin
 • amplituda të larta, dridhje intensive
 • zbatimi gjatësor i forcave
Sistemi tejzanor i tërheqjes së telit me tel

Sistemet e vizatimit të telit tejzanor të Hielscher janë në përputhje me çdo vdes standarde telash.

Një mjedis tipik i pastrimit të tërheqjes së telit me UIP1000hdT

 • shpejtësia e vizatimit të telit: 120 m / min
 • amplituda 50µm (= maks. shpejtësia e zërit 188 m / min)
 • çdo tel konvencional vdes


Zbatimi i dridhjeve tejzanor në vizatimin dhe pastrimin e vizatimeve të çdo materiali metalik të pafund tregon përfitime të konsiderueshme për efikasitetin e procesit (shpejtësia e përshpejtuar, fërkimi i reduktuar, uji si agjent pastrimi, vizatimi pa vajosje duke përdorur ujë) dhe produkti i përfunduar (morfologjia e përmirësuar e sipërfaqes dhe cilësia).

Bojë teli me dridhje tejzanor për tërheqje të përmirësuar të telit

Vizatimi i përmirësuar i telit me vdesin e telit të trazuar në mënyrë ultrasonike

Pse duhet të konsideroni pastrimin e vizatimeve me tela tejzanor?

 • i zbatueshëm për të gjitha metalet dhe lidhjet
 • fërkimi i zvogëluar midis vdesit dhe telit
 • pastrim i njëkohshëm me ujë
 • rritur shpejtësinë e vizatimit
 • punon në temperaturën e dhomës
 • forcat minimizuese të formimit
 • stresi i zvogëluar i rrjedhës
 • morfologjia e përmirësuar e sipërfaqes
 • energji dhe me kosto efikase
 • mjedisit të favorshëm

Përpunuesit tejzanor me performancë të lartë për pastrimin e vizatimeve në tel

Procesori tejzanor UIP1000hdT për telat vibruese për tërheqje dhe pastrim të përmirësuar të telaveSistemet e pastrimit të vizatimeve me tel të Hielscher Ultrasonics kombinojnë procesorin ultrasonik industrial me fuqi të lartë UIP1000hdT me çdo tel standarde të telit në mënyrë që të bashkojnë dridhjet intensive mbi mjetin e vizatimit.
Përpunuesit tejzanor të shkallës industriale të Hielscher Ultrasonics janë të besueshëm dhe të fortë. Funksionimi i vazhdueshëm për 24/7/365 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise kërkuese është një tipar i pajisjeve ultrasonike me performancë të lartë të Hielscher.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Hielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga përmasat laboratorike në ato industriale.

Ultrasonikët me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicatori i laboratorit kompakt mbi njësitë e nivelit të lartë deri te sistemet tejzanor tërësisht industriale.

 

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.