Pastrimi i shiritave të metalit të shpuar pa fund me ultratinguj të fuqishëm

Shirita dhe rripa metalikë të stampuar, shirita metalikë me vrima, tela në formë, si dhe terminale të stampuara/punuara, kunja, ose aktivizues SMA prodhohen si materiale të pafundme. Pastrimi i këtyre metaleve, të cilët shpesh shërbejnë si komponentë elektronikë, është një detyrë veçanërisht sfiduese, pasi këto shirita dhe rripa metalikë të pafund janë shpesh të ndjeshëm ndaj aplikimeve të ashpra kimike ose fizike, si banjat me acid ose larja.
Valët tejzanor heqin grimcat e mbetura përmes forcave mekanike të lëkundjes dhe kavitacionit gjatë pastrimit pas stampimit.

Pastrim preciz në linjë i materialeve të pafundme me ultratinguj

Prodhuesit e metaleve dhe fibrave të pafundme, p.sh. funksionimin e linjave të furnizimit me shirita, linjat e punimit me shirita, presat me shirita, pajisjet e telit, pajisjet e pllakëzimit, shpesh kanë nevojë për një makinë pastrimi efikase për pastrimin pas procesit të produktit përfundimtar. Shkallët e specifikuara të pastrimit janë shpesh një kërkesë cilësore për komponentët elektronikë dhe për këtë arsye kërkohet nga klienti. Sistemet e pastrimit në linjë ultrasonike me performancë të lartë nga Hielscher Ultrasonics lejojnë heqjen intensive dhe jo shkatërruese të substancave të padëshiruara si pluhuri, papastërtia dhe yndyrat nga materialet e pafundme si rripat metalikë të stampuar, kabllot, telat dhe fijet e pafundme me struktura komplekse.

Kërkesë informacioni

Makinë për pastrimin e telave me performancë të lartë USCM700 për heqjen efikase të papastërtive, pluhurit, sapunit dhe mbetjeve nga materiale të pafundme si telat, shufrat, kabllot, fibrat dhe profilet.

Sistemi i pastrimit me ultratinguj USCM700 për pastrim intensiv të materialeve të pafundme si rripat metalikë të stampuar.

Pastrim tejzanor – Ideale për
 

 • duke hequr papastërtitë e vazhdueshme
 • shirita metalikë të pafund me gjerësi të ndryshme
 • shpejtësi individuale të linjës
 • materiale të ndjeshme dhe të holla
 • shirita metalikë me tehe të mprehta
 • rripa komplekse metalike të stampuara / grushta

Valët e ultrazërit janë provuar të jenë një metodë pastrimi shumë efektive dhe jo-shkatërruese për heqjen efikase dhe të besueshme të papastërtive, pluhurit, yndyrës dhe grimcave të mbetura nga brezat, shiritat, rripat dhe telat e pafundme metalike.

Parimi i punës: Valët me ultratinguj për pastrimin e materialeve të pafundme

Pastrimi me ultratinguj është një metodë efikase dhe e besueshme për të hequr pluhurin e padëshiruar, papastërtitë, yndyrat dhe grimcat e mbetura nga sipërfaqja e metaleve, plastikës, fibrave ose qelqit. Hielscher Ultrasonics ka zhvilluar sisteme pastrimi tejzanor me performancë të lartë për heqjen efikase dhe të plotë të substancave të padëshiruara, si papastërtitë, yndyrat dhe papastërtitë e tjera nga materiale të pafundme si kabllot, telat ose rripat metalikë.
Duke përdorur teknologjinë inovative tejzanor të pronarit, krijohen fusha intensive të kavitacionit, në mënyrë që të mund të arrihen rezultate shumë të mira pastrimi me shpejtësi të lartë të linjës. Duke qenë se efekti i pastrimit bazohet në efektet e pastrimit fizik të ultrazërit, ai mund të përdoret për çdo material me ngjyra dhe me ngjyra, p.sh. çelik inox, bakër, alumin, por edhe për plastikë ose xhami. Meqenëse fuqia tejzanor aplikohet shumë e fokusuar në një vëllim të ulët lëngu, arrihen efekte intensive pastrimi. Në të njëjtën kohë, ky përdorim i ultrazërit të fokusuar lejon të realizohet një dizajn shumë kompakt i njësisë së pastrimit me ultratinguj. Instalimet në linjat e reja të prodhimit, si dhe montimi retro në objektet ekzistuese të prodhimit realizohen lehtësisht, p.sh. direkt pas vulosjes ose fitimit të bobinave.

Si funksionon pastrimi inline me ultratinguj?

Hielscher Ultrasonics ka një përvojë të gjatë në sistemet e ultrazërit me fuqi të lartë. Gjeneratorët dhe transduktorët e fuqishëm të ultrazërit gjenerojnë lëkundje intensive në frekuenca prej përafërsisht. 20 kHz. Kur valë të tilla ultratinguj transmetohen në një lëng, p.sh. ujë, agjent pastrimi, ndodh kavitacioni akustik. Kavitacioni është një efekt që krijohet në lëngje si rezultat i cikleve të alternuara të presionit të lartë / presionit të ulët, të cilat ndodhin kur valët ultratinguj udhëtojnë nëpër një lëng. Valët e presionit që rezultojnë krijojnë flluska vakumi, të cilat shpërthejnë më pas. Si rezultat i këtyre shpërthimeve, presione dhe temperatura shumë të larta ndodhin në kombinim me avionë të lëngshëm deri në 1000 km/h. Në sipërfaqe, këto forca mekanike lirojnë papastërtitë, kështu që ato mund të shpërlahen me lëngun pastrues. Për një kavitacion intensiv – dhe me këtë për një pastrim intensiv – nevojiten amplituda të larta dhe frekuencë të ulët ultrasonike (rreth 20 kHz).
Hielscher Ultrasonics ofron sisteme të ndryshme pastrimi inline tejzanor me sonotrode që përputhen, të cilat mund të përshtaten saktësisht me materialin tuaj të pafund dhe kërkesat specifike të pastërtisë.

Në këtë video paraqitet sistemi i pastrimit inline me ultratinguj USCM2000. Ky pastrues tejzanor i linjës është ideal për heqjen e lubrifikantit tërheqës ose stearatit nga sipërfaqet e telit, pluhurin e shpuar nga shiritat dhe për pastrimin e profileve të ndryshme, boshteve me fileto, shufrave dhe produkteve të tjera të bllokuara.

Sistemi i pastrimit me tejzanor USCM2000 për tel, tub ose profile

Miniatura e videos

Sonotrode tejzanor për pastrim të vazhdueshëm të materialeve të pafundme.

Sonotrode tejzanor për pastrim të vazhdueshëm të materialeve të pafundme.

Kërkesë informacioni

Avantazhet e pastrimit me ultratinguj të shiritave metalikë të stampuar

Komponentët metalikë për aplikime elektronike si lidhësit, prizat dhe transistorët prodhohen dhe rafinohen si profile të pafundme përpara se të priten në madhësinë e tyre përfundimtare. Proceset e tilla si tërheqja dhe stampimi i metaleve prodhojnë sasi të konsiderueshme pluhuri dhe papastërtie, të cilat duhet të hiqen përpara hapave të procesit në rrjedhën e poshtme, si hapat e veshjes dhe përdorimi përfundimtar i pjesës metalike.
Pastrimi me ultratinguj i fijeve të pafundme metalike ofron avantazhe të shumta dhe mund të aplikohet me sukses edhe kur teknikat konvencionale si furça, pastrimi kimik etj. janë shumë të ashpra ose të dëmshme mekanikisht.
Papastërtia e hequr filtrohet vazhdimisht dhe hiqet nga sistemi i pastrimit inline me ultratinguj në mënyrë që të arrihet një cilësi e lartë e përhershme e pastrimit.


Pastrimi është veçanërisht i nevojshëm

 • pas transportit (pluhuri, papastërtia, korrozioni)
 • pas tërheqjes (me vaj ose sapun/stearat) ose formimit (rrokullisje, rrokullisje, shpuese, shtypje)
 • pas bluarjes ose shpimit
 • para maskimit (llak maskues)
 • për të hequr llakun maskues
 • para derdhjes së tepërt
 • para veshjes (ekstruder, lyerje, elektrik, …)
 • para bllokimit të litarëve
 • Para pjekjes
 • para saldimit (tuba, gardhe, rrjeta, …)
 • para dorëzimit te klientët

Pastrim me ultratinguj sinergjik

Përderisa shmangia ose përdorimi shumë i vogël i agjentëve të pastrimit është një nga avantazhet kryesore të pastrimit inline me ultratinguj të materialeve të pafundme, makineritë e pastrimit në linjë Hielscher Ultrasonics mund të përdoren gjithashtu në kombinim me agjentë degreasues ose pasivizues. Kështu, pastrimi i drejtuar me ultratinguj mund të përshtatet me kërkesat e veçanta të pastërtisë, p.sh. për telat mjekësorë ose komponentë të veçantë elektronikë.
Përdorimi i pastrimit me ultratinguj në kombinim me agjentë pastrimi me bazë uji acide ose alkaline për heqjen e yndyrës ose acid nitrik ose citrik për pasivizim lejon përfundimin me cilësi të lartë të metaleve të pafundme.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me sistemet e pastrimit me ultratinguj, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Sistem pastrimi inline tejzanor USCM700 me filtër rripi për pastrim me efikasitet të lartë të profileve të pafundme si tela, shufra, shirita, kabllo, fibra plastike etj.

Makina e pastrimit me ultratinguj modulare USCM700 e pajisur me filtër rripi për pastrimin me performancë të lartë të profileve të pafundme.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.