Fokusuar Sondat tejzanor për pastrim intensive

Hielscher Ultrasonics sondazhet ultravjollcë të mbajtura me dorë ose të qëndruar në këmbë drejtpërdrejtë valë tejzanor shumë intensive në hapjet e vdesin tela, udhëzon tela, extruder vdes, pllaka extruder ose spinnerets. Kjo pastron kanalet dhe sipërfaqet gjobë në sekonda nga:

  • vajra dhe yndyrna
  • papastërti dhe pluhuri
  • soaps dhe stearates
  • filamente, gjoba dhe mbeturina të tjera
  • mbetjet polimer dhe hirit

Gjilpëra, stërvitje dhe pastrim i telave

Pastrimi konvencional i mjeteve të nxjerrjes dhe vdesit të telave përdor gjilpërat, stërvitjet ose telat për të hequr mbetjet materiale dhe papastërtitë nga kanalet e vogla. Shumë nga udhëzuesit dhe vdesin janë të pajisur me diamant polikristalik (PCD), diamant natyral ose karabit tungsten (TC), dhe procedurat mekanike dëmtojnë sipërfaqet e brendshme dhe mund të ndikojnë në madhësinë, formën dhe ashpërsinë sipërfaqësore të kanaleve të vogla.
Një sondë tejzanor e fokusuar nuk prek sipërfaqen e materialit, por drejton vibracione intensive dhe valë tronditëse cavitational në hapjen e kanalit të vogël. Kjo është shumë më e shpejtë dhe më e sigurt se sa gjetja manuale e gjilpërës.

 

Sonicatori Hielscher UP200Ht me një sonotrode 14 mm, shquhet si një zgjidhje e sofistikuar për pastrimin e përpiktë të telave të tërheqjes. Këto makineri janë të ndotura me vaj, yndyrë, sapun dhe forma të tjera papastërtie, ku shpesh luftojnë për t'i hequr plotësisht këto ndotës pa shkaktuar dëme në makineritë delikate. Futja e teknologjisë së pastrimit me ultratinguj, veçanërisht nëpërmjet përdorimit të një sonikatori Hielscher, ofron një alternativë bindëse. Pastrimi i telave me një sondë tejzanor është shumë efektiv, që kursen kohë dhe miqësor ndaj mjedisit.

Pastrimi i barit për tërheqje me tel - Hielscher Sonicator UP200Ht

Miniatura e videos

 

Bojra ose Tanke Pastrimi Tejzanor

Ndërsa banjot tejzanor dhe tanke pastrimi janë të mira për pastrimin e pjesëve të përgjithshme, intensiteti i tyre i ulët bie në pastrimin e kanaleve të vogla dhe sipërfaqeve të fshehura. Kjo quhet hije. Gjithashtu, shumica e tankeve po emetojnë ultratinguj vetëm nga fundi. Prandaj procesi i pastrimit mund të zgjasë disa minuta në orë për një seri vdesin me tela, extruder vdes ose udhëzon dhe ende rezulton në pastrim jo të plotë. Sa më i vogël të jetë dimensioni i kanaleve, aq më e favorshme është një sondë e pastrimit tejzanor të fokusuar.

tejzanor teli vdes pastrim
polifonik

Sondat me ultratinguj të fokusuar me intensitet të lartë

UP100H me sondë MS2 për pastrimin e telave tejzanorPër kanalet e vogla dhe poret, ne rekomandojmë përdorimin e UP100H me tipin MS2 me vete. Ky është një pajisje tejzanore me kosto efektive për punë të mbajtur në dorë ose të montuar në këmbë. Për spinneretet me shumë pore, pllaka vdesin nxjerrje ose vdesin tela të shumëfishta, UIP1000hdT me një diametër të veçantë 100mm diametër.

Shumica e klientëve tanë nuk kërkojnë sisteme gjysmë të automatizuar ose plotësisht të automatizuar të pastrimit, sepse pastrimi zgjat vetëm disa sekonda.
Për polimere, të tilla si najloni, olefini ose poliesteri, një trajtim përgatitor i ngrohjes e bën polimerin më të brishtë. Ky i ashtuquajturi djegie e furrës ul polimerin e ngurtë në hirin. Për pastrimin, uji (me deri në 25wt% acid fosforik) ose vaj mund të përdoret si një lëng i thjeshtë lidhës midis sondës tejzanor dhe spinneret.

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit! Ne do të rekomandojmë pajisjen më të përshtatshme për formulimet tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


UP100H me hetim të fokusuar tejzanor


Lexo më shumë rreth ultrasonics për:


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.