Ultrasonics për tjerrje të Fibrave të Polimerit

Rrotullimi i fibrave të polimereve për përdorim në tekstile dhe pëlhura është një formë e specializuar e nxjerrjes, që përdor një filaturë për të formuar filamente të shumta të vazhdueshme sintetike. Ultrasonics mund të përdoret për lloje të ndryshme të tjerrje: të thatë, jet-lagur, shkrihet dhe xhiruar tjerrje. Aplikacionet tejzanor përfshijnë Pastrimi i furrës, përzierje, shpërndarjen, polimerizim dhe rrëshqitje.

Shpërndarja e polimerit dhe trajtimi kimik

Për polimën që duhet të pe, ajo duhet të konvertohet në një gjendje fluide. Prandaj, përveç nëse polimeri është i shkrirë, ajo është tretur ose trajtuar kimikisht për të formuar derivate të tretshme ose termoplastike.

Në këtë fazë pajisjet Hielscher tejzanor ndihmojnë dhe përshpejtojnë procesin e shpërbërjes, si dhe ndërveprimi kimik me reagentë. Për këtë, grimcat e ngurta polimer janë pezulluar në tretës ose acid. Kjo përzierje ose derdhet nëpërmjet një reaktori tejzanor ose përpunohet në një rezervuar të nxehtë me sonda tejzanor, ku grimcat shpërndahen shpejt për shkak të qethjes së lartë cavitational. Kjo krijon një zgjidhje polimeri homogjene dhe uniforme. Ju lutem shikoni videon më poshtë për një demonstrim të tretjes tejzanor duke përdorur një lloj ultrasonicator sondë (UP200St).

Në këtë video, demonstrohet procesi i shpejtë i tretjes me ultratinguj të një bebeje pelte. Homogjenizimi dhe shpërbërja tejzanor është një mjet i shpejtë dhe i besueshëm për të përgatitur mostra të të gjitha madhësive.

Shpërndarja me ultratinguj - Shembull: Shpërndarja e një ariu Gummi

me shumë fole

Zgjidhja e Polimerit Degasues

Solucionet e polimerit të trashë, të tilla si poli (p-fenilenit tereftalamid) (PPTA), në acid sulfurik të koncentruar janë viskozë dhe shpesh jo-Njutoni. Zgjidhjet kërkojnë degassing për të siguruar që fibrat e vazhdueshme të dalin nga spinneret. Kur ultrasonics është aplikuar për përzierjen, homogjenizimin ose shpërndarjen, ajo ndihmon degassing. Video më poshtë tregon degassing / de-aeration të naftës (në kohë reale).

Deagssing e lëngjeve është një aplikim i fuqishëm i pajisjeve tejzanor Hielscher. Videoja tregon Hielscher UP200S gjatë dekasifikimit të naftës.

Shkatërrimi i naftës duke përdorur UP200S me sonotrode S40

Pastrimi tejzanor me spërkatje

Një spinneret është një pllakë me shumë shtresa të pllakës përmes së cilës është nxjerrur një lëng polimerik për të formuar fibra sintetike të vazhdueshëm. Kur dalin nga hapat e vegjël të nxjerrjes vdesin, lëngu polimer i trashë fillon të ngurtësohet dhe zinxhirët individual të polimereve priren të lidhen në fibër për shkak të rrjedhjes së trashë. Në këtë pikë polimer i ngurtë mund të fillojë ndërtimin në dhe në daljen e grykës së imët, duke rezultuar në rrjedhje të ngadalshme dhe përfundimisht në një kanal të bllokuar të pllakës së vorbullës.

polifonik
Pastrimi i pllakave të nxjerrjes së fibrave nga polimeri i ngurtë është një detyrë e vështirë, pasi kanalet individuale zakonisht janë shumë të vogla në diametër. Sondat Hielscher ultratinguj përdoren për të ekspozuar pllakat e vdesit të nxjerrjes së fibrave të polimerit drejt avionëve të lëngshëm inteligjentë cavitational, të cilat janë mjaft të forta për të hequr polimer të ngurtë dhe papastërtitë – por mjaft e butë që të mos dëmtojë gjeometrinë delikate të kapilarëve të fijeve. Ky i fundit është një avantazh i madh, kur krahasohet me hala pastrimi, tela ose stërvitje. Edhe pse hala pastrimi janë mjete të shkëlqyera, të krijuara për të pastruar kapilarët e përmasave të vogla, pastrimi i përsëritur dëmton madhësinë, formën dhe zbutjen e kapilarëve. Së fundi, koha e nevojshme për pastrimin e shtyllave me shumë kanale është gjithashtu një faktor i rëndësishëm i kostos.

Për acetat, triacetat, akrilik, modakrilik, polibenzimidazol, spandex ose vinyon, tretësi i përdorur për shpërndarjen e polimerit mund të përdoret edhe për qëllime pastrimi. Në këtë rast, qethja cavitational do të shtyjë tretës në hapesirat dhe nxit shpërndarjen.

Për polimeret e shkrirjes, të tilla si najlon, olefin, poliester, saran ose sulfar, trajtimi i ngrohjes para sonication mund të ndihmojë për të bërë polimer më të brishtë. Ky proces i quajtur furrë burnout redukton polimer ngurtë në hirit. Për pastrimin, uji (me deri në 25wt% acid fosforik) ose vaj mund të përdoret si një lëng i thjeshtë lidhës midis sondës tejzanor dhe spinneret.
UP100H me sondë MS2 për pastrimin e shtyllave tejzanorSonication tip sondë është shumë më intensiv se tanke pastrimi dhe valët e zërit janë drejtuar drejtpërdrejt drejt shitore prizë spinneret. Kjo rezulton në pastrim më të thellë dhe më të shpejtë. Për kanalet e vetme dhe poret, ne rekomandojmë përdorimin e UP100H me tipin MS2 me vete. Ky është një pajisje tejzanore me kosto efektive për punë të mbajtur në dorë ose të montuar në këmbë. Për spinnerets me shumë pore ose pllaka vdesin nxjerrje, UIP1000hdT me një diametër të veçantë 100mm diametër.

gjilpëra për pastrimin e furrës

Polimerizim me ultratinguj

Për proceset e drejtpërdrejta tjerrëse, provat Hielscher ultratinguj ndihmojnë ndërveprimin ndërmjet reagentëve dhe / ose katalizatorëve gjatë formulimit dhe polimerizimit të polimerit, p.sh. poliestër.

Përpunimi tejzanor me xhel

Kur tjerrja me xhel (p.sh. polietileni, aramid), reaktorët tejzanorë mund të përdoren për formulimin e xhelit, si dhe për tharjen e xhelit para nxjerrjes. Qethja cavitational rezulton në ndërveprim të përkohshëm të ulët midis zinxhirëve polimer. Kjo shkakton që viskoziteti të bjerë – duke kërkuar presion më të vogël, duke lejuar që të bëhen filamente të hollë ose të rriten xhirot e nxjerrjes.

Shpërndarja e nanomaterialeve

Reaktorët Hielscher tejzanor janë një mjet efektiv për shpërndarjen e materialeve nano, të tilla si nanotubes karboni, oksidet metalike ose pigmente. Cavitation tejzanor thyen agglomerates në disperses grimcat homogjene.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikimin e tjerrjes së polimerit dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.