Reaktori centrifugal tejzanor për ndarjen

Hielscher Ultrasonics harton reaktorë me porosi tejzanor për procese të veçanta. Reaktori centrifugal përdoret për proceset e ndarjes ultrasonically assisted. Kjo përfshin ndarjen e gazit ose të ngurta nga lëngjet.

Mediat e lëngëta hyjnë në reaktorin tangentisht me shpejtësi të lartë në një fund. Kjo krijon një lëvizje rrethore me shpejtësi të lartë me forcë centrifugale. Si rezultat, presioni ngrihet nga qendra drejt murit të jashtëm.

Degradimi dhe shpërbërja ultrasonically assisted

Një aplikim i shquar i këtij reaktori centrifugal është degazimi ultracionalisht dhe deaerimi i mediave të lëngëta. Në këtë rast, dridhjet tejzanor zakonisht bashkohen në murin e jashtëm të reaktorit. Prandaj, sonication ndikon në zonat e presionit të lartë më së shumti. Fugat e gazit të krijuara nga ultrasonication lëvizin në qendër të reaktorit. Përqendrimi më i lartë i flluskave të gazit në afërsi të qendrës së presionit të ulët të reaktorit nxit formimin dhe bashkimin e flluskave më të mëdha të gazit.

Larja e grimcave dhe ndarja

Ultrasonikimi mund të ndajë aglomeratet e grimcave, sipërfaqet e pastra të grimcave dhe të zvogëlojë viskozitetin e lëngjeve thinning ose tiksotropike. Këto efekte përdoren për larjen dhe ndarjen e grimcave të ndihmuar ultrasonically. Për këtë proces, vibrimet tejzanor mund të shoqërohen me sonotrode në qendër të reaktorit dhe / ose në muret e jashtme të reaktorit.
Forca centrifugale grumbullon grimca më të rënda në rajonin e jashtëm të reaktorit. Ndërsa presioni është më i lartë në këtë zonë, po ashtu është intensiteti i sonication. Vibrimi tejzanor dhe cavitation shkakton qethje që mund të zvogëlojë viskozitetin e rrëshqitjes së qethjes ose slurries thixotropic. Ky efekt lehtëson ndarjen e grimcave.

Reaktori centrifugal tejzanor për ndarjen

Reaktori centrifugal tejzanor për degazim

Reaktori centrifugal tejzanor për degazim

Reaktori centrifugal tejzanor

Nga testimi i laboratorit në shkallën pilot dhe prodhimin

Reaktori centrifugal është i disponueshëm për të gjitha pajisjet seri të Hielscher UIP. Për testimin e aplikacionit, ne rekomandojmë përdorimin e UIP2000hdT. Kjo njësi mund të lidhet me sonotrode qendër ose me muret e reaktorit të jashtëm, respektivisht. Normat e rrjedhjes tipike për këtë reaktor janë midis 1 dhe 80m3 në orë. Pajisjet Hielscher tejzanor është projektuar për shkallë lineare deri në vëllime më të mëdha të përpunimit në pilot ose shkallë prodhimi. Instalimet Hielscher janë provuar të punojnë me besueshmëri për normat e larta të rrjedhjes. Tabela e mëposhtme rendit vëllimet e përpunimit dhe madhësitë e rekomanduara të pajisjeve.

Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
0.5 deri në 10m3/ hr UIP2000hd
1 deri në 20m3/ hr UIP4000
4 deri 80m3/ hr UIP16000

Na kontaktoni / kërkoni më shumë informacion

Bisedoni me ne në lidhje me kërkesat tuaja të përpunimit. Ne do të rekomandojë më të përshtatshme instalimit dhe përpunimit parametrat për projektin tuaj.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Vorbull në reaktorin ultrasonik centrifugal

Vorbull në reaktorin ultrasonik centrifugal


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.