Sinteza Sono-Elektrokimike e Nanopjeshtrave

Sinteza elektrokimike e nanogrimcave e promovuar në mënyrë ultrasonike është një rrugë shumë efikase dhe me kosto efektive për të prodhuar nanogrimca me cilësi të lartë në shkallë të gjerë. Sinteza sono-elektrokimike, e njohur gjithashtu si sonoelectrodeposition, lejon përgatitjen e nanostrukturave të materialeve dhe formave të ndryshme.

Sinteza Sonoelektrokimike dhe Sonoelektrodepozicionimi i Nanopjeshtrave

Sinteza sonoelektrokimike ose sonoelektrodepozicionimi është një teknikë e përdorur për të prodhuar nanopjesëza metalike duke përdorur ultratinguj me fuqi të lartë gjatë procesit të elektrodepozicionimit në mënyrë që të promovojë transferimin në masë të nanopjesëzave në rritje në sipërfaqen e katodës dhe tretësirës përreth.
Për sintezën e sonoelektrokimike ose sonoelektrodepozicionimin e nanopjesëzave, efektet e sonokimisë kombinohen me procesin e elektrodepozicionit. Efektet sonoelektrokimike të valëve të fuqishme të ultrazërit dhe kavitimi akustik që rezulton në reaksionet kimike shkaktohen nga temperatura, presione dhe diferenciale të tyre përkatëse, të cilat zhvillohen brenda dhe rreth flluskave të kavitacionit që shemben. Duke kombinuar sonokiminë me elektrokiminë, sonoelektrokimia ofron efekte të bashkuara të tilla përmirëson transferimin e masës, pastrimin e sipërfaqeve të sipërfaqeve të elektrodës, gazimin e solucionit, si dhe rritjen e shpejtësisë së reagimit. Të gjithë së bashku, sinteza e nanoe grimcave sonoelektrokimike (sonoelektrodepozicionimi) shkëlqen nga rendimentet e larta të nanopjesëzave me cilësi të lartë, të cilat mund të prodhohen në kushte të buta në një proces të shpejtë dhe me kosto të efektshme. Parametrat e procesit të sonoelektrokimisë dhe sonoelektrodepozicionit lejojnë të ndikojnë në madhësinë e grimcave dhe morfologjinë.
Lexoni më shumë rreth depozitimit sonoelektrokimik të nanogrimcave dhe materialeve me nanostrukturë!

Sistem sonoelektrokimik me sondë ultrasonike të izoluar elektrikisht si elektrodë për sintezën e nanogrimcave

Elektroda sonoelektrokimike për sintezën e nanopëzëzave (sonoelektrodepozicionimi)

Përparësitë e sintezës së PK të Sonoelektokimike

 • Shumë efikas
 • I zbatueshëm për shumë materiale dhe struktura
 • proces të shpejtë
 • Procesi "Një tenxhere"
 • kushtet e butë
 • i lirë
 • të sigurt dhe të lehtë për t'u përdorur

Kërkesë informacioni

Si funksionon Sinteza Sonoelektrokimike / Sonoelektrodepozicionimi?

Vendosja themelore e një sistemi sonoelektrodepozicion për sintezën e nano-grimcave sonoelektrokimike është mjaft e thjeshtë. Dallimi i vetëm midis një instalimi sonoelektrodepozicion dhe një instalimi elektrodepozicion është fakti që për elektrodën (et) e sistemit sonoelektrodepozicion janë përdorur sonda tejzanor (a). Sonda tejzanor funksionon si elektrodë punuese për të sintetizuar nano-grimcat metalike. Një nga efektet kryesore lëvizëse të ultrazërit në sonoelektrodepozicionin është transferimi i shtuar i masës midis elektrodës (katodës dhe / ose anodës) dhe solucionit përreth.
Meqenëse parametrat e procesit të sintezës sonoelektrokimike dhe sonoelektrodepozicionit mund të kontrollohen dhe rregullohen saktësisht, nanopjesëzat me madhësi dhe formë të kontrolluar mund të sintetizohen. Sinteti sonoelektrokimik dhe sonoelektrodepozicionimi janë të zbatueshëm për një gamë të gjerë të nanopjesëzave metalike dhe komplekseve nanostrukturore.

Avantazhet e sintezës së nano-grimcave Sonoelektrokimike

Grupi kërkimor NTNU i Prof. Islam dhe Prof. Pollet rifillojnë në artikullin e tyre kërkimor (2019) avantazhet kryesore të prodhimit sonoelektrokimik të nanogrimcave si më poshtë: "(i) një përmirësim i madh në transportin masiv pranë elektrodës, duke ndryshuar kështu shkallën , dhe nganjëherë mekanizmi i reaksioneve elektrokimike, (ii) një modifikim i morfologjisë së sipërfaqes nëpërmjet avionëve të kavitacionit në ndërfaqen elektrodë-elektrolit, zakonisht duke shkaktuar një rritje të sipërfaqes dhe (iii) një hollim të trashësisë së shtresës së difuzionit të elektrodës dhe për këtë arsye shterimi i joneve.” (Islam et al. 2019)

Shembuj të Nanopjeshtave të Sintetizuara me sukses përmes Rrugës Sonoelektrokimike

 1. nano grimcat metalike
 2. nano-pluhur aliazh dhe gjysmëpërçues
 3. nano grimcat polimerike
 4. nanocomposites

të tilla si

 • nano grimca bakri (Cu) (NP)
 • magnetit (Fe3O4) PK
 • NP aliazh tungsten-kobalt (W-Co)
 • nano-komplekset e zinkut (Zn)
 • nanorodat prej ari (Au)
 • Fe ferromagnetike45Pt55 PK
 • pikat kuantike të telururit të kadmiumit (CdTe) (QD)
 • nanorodat e plumbit telurid (PbTe)
 • disulfid molibden i ngjashëm me fulerinë (MSH)2)
 • nano-grimca polianiline (PA)
 • polimer përçues poli (N-metilanilina) (PNMA)
 • nanotubë polipirrole / karboni me shumë mure (MWCNT) / nanokompozite të chitosan
Sinteza sonoelektrokimike e nanogrimcave (elektrodpozicion)

Sondat e procesorëve tejzanor UIP2000hdT (2000 vat, 20 kHz) veprojnë si elektroda për sonoelektrodepozicionimin e nanopjesëzave

Sonda dhe reaktorë elektrokimikë me performancë të lartë

Hielscher Ultrasonics është partneri juaj me përvojë për një kohë të gjatë për sisteme tejzanor me performancë të lartë në sonokimi dhe sonoelektrokimi. Ne prodhojmë dhe shpërndajmë sonda dhe reaktorë tejzanor të nivelit më të lartë, të cilët përdoren në të gjithë botën për aplikime të rënda në mjedise kërkuese. Për sonoelektrokiminë dhe sonoelektrodepozicionin, Hielscher ka zhvilluar sonda speciale tejzanor, reaktorë dhe izolatorë. Sondat tejzanor veprojnë si katodë dhe / ose anodë, ndërsa qelizat e reaktorit tejzanor sigurojnë kushtet optimale për reaksionet elektrokimike. Elektrodat dhe qelizat tejzanor janë në dispozicion për sistemet galvanike / voltaike, si dhe sistemet elektrolitike.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Hielscher's industrial processors of the hdT series can be comfortable and user-friendly operated via browser remote control.Të gjithë procesorët tejzanor të Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë kuaj pune të besueshëm në R&D dhe prodhimi. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e reaksioneve të shkaktuara sonokimikisht dhe sonomekanikisht. Të gjitha Ultrasonics Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Procesorët tejzanor industrial të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të japin intensitetin e kërkuar ultrasonik për kërkime të zbatimeve sono-elektrokamike. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë për të ndikuar saktësisht në reaksionin sonoelektrokimik. Gjatë çdo ekzekutimi të sonifikimit, të gjithë parametrat tejzanor regjistrohen automatikisht në një kartë SD të integruar, në mënyrë që secila ekzekutim të vlerësohet dhe kontrollohet. Bërja e zërit optimale për reaksionet më efikase të sonoelektrokimisë!
Të gjitha pajisjet janë ndërtuar për përdorim 24/7/365 nën ngarkesë të plotë dhe qëndrueshmëria dhe besueshmëria e saj e bëjnë atë kalin e punës në procesin tuaj elektrokimik. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher-it një mjet të besueshëm pune që plotëson kërkesat tuaja të procesit sonoelektrokimik.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si biznes familjar dhe familjar, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për përpunuesit e tij tejzanor. Të gjithë ultrasonicatorët janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlinit, Gjermani. Fuqia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Operacioni 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise kërkuese është një karakteristikë natyrore e sondave dhe reaktorëve tejzanor të Hielscher me performancë të lartë.

Na kontaktoni tani dhe na tregoni në lidhje me kërkesat tuaja të procesit elektrokimik! Ne do t'ju rekomandojmë elektrodat tejzanor dhe përshtatjen e reaktorëve më të përshtatshëm!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Reaktor inline sonoelektrokimik me sondë ultrasonike UIP2000hdT për elektrodepozitimin e nanogrimcave

Sonda e ultrasonicator UIP2000hdT vepron si elektrodë në një instalim sonoelektrokimik për sintezën e nanopjesëzave.

Literatura / ReferencatHielscher Ultrasonics furnizon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga përmasat laboratorike në ato industriale.

Ultrasonikët me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonicatori i laboratorit kompakt mbi njësitë e nivelit të lartë deri te sistemet tejzanor tërësisht industriale.

 

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.