Konfigurimi i Sonoelektrokimisë – Ekografia 2000 Watts

Sonoelektrokimia kombinon përfitimet e elektrokimisë me sonokiminë. Përparësia më e madhe në këto teknika është thjeshtësia, kostoja e ulët, riprodhueshmëria dhe shkallëzimi i tyre. Hielscher Ultrasonics ofron konfigurim të plotë sonoelektrokimik për përdorim në grupe dhe inline. Përbëhet nga:

  • një gjenerator i përparuar tejzanor (2000 vat) me akordim automatik, kontroll të amplitudës dhe regjistrim të sofistikuar të të dhënave,
  • një këmbyes i fuqishëm me brirë tejzanor (klasa industriale, 2000 vat, 20 kHz),
  • një izolator elektrik që nuk zvogëlon dridhjet tejzanor
  • brirët përforcues tejzanor për rritjen ose zvogëlimin e amplitudës
  • dizajne të ndryshme sonotrode (Sonotrode është elektroda. Katoda ose anoda.)
  • reaktori i qelizave të rrjedhës me mure qelizash të këmbyeshme (alumini, çelik inox, çelik, bakër, …)

Ju nuk keni nevojë të humbni kohën tuaj duke zhvilluar konfigurimin tuaj vetëm kështu që të mund të kombinoni ultrazërit me elektrokiminë. Ju nuk keni nevojë të bëni modifikime elektrike në pajisjet standarde të ultrazërit. Merrni këtë përbërje industriale të birrës elektronike dhe përqendroni përpjekjet dhe kohën tuaj në kërkimin tuaj kimik dhe optimizimin e procesit!

Tregon një konfigurim të plotë sonoelektrokimik me ultrasonikator 2000 watts dhe reaktor elektrokimik në linjë.

Konfigurimi i plotë Sonoelektrokimik me reaktorin e qelizave të rrjedhës

Gati për të përdorur Setup për Sonoelectrochemistry

Hielscher Ultrasonics ofron një konfigurim të lehtë për t’u përdorur sonoelektrokimik me një konfigurim të adaptueshëm, fleksibël. Ky konfigurim është i përshtatshëm për kërkimin dhe zhvillimin e përgjithshëm dhe optimizimin e procesit, si dhe për prodhimin në shkallë të mesme. Sonotroda në UIP2000hdT (2000 vat, 20 kHz) mund të përdoret si një elektrodë në një grup grumbullimi ose në linjë me një qelizë rrjedhjeje. Ka një dizajn unik të izolimit elektrik. Përmirësimi i përçuesit sonoelektrokimik nuk zvogëlon fuqinë tejzanor.
Sonotroda / elektroda standarde është titan i shkallës 5 dhe është krijuar për të optimizuar uniformitetin e intensitetit tejzanor përgjatë anës së tij. Dizenjime të tjera dhe materiale të tjera të tilla si alumini, çeliku ose çeliku inox janë në dispozicion. Reaktori i veçantë i qelizave të rrjedhës së këtij projekti ka një trup alumini i cili është i izoluar elektrikisht nga lidhjet plastike në të dy skajet. Profili i aluminit mund të përdoret si një elektrodë flijuese me kosto të ulët dhe mund të zëvendësohet lehtësisht me materiale të tjera si çeliku, çeliku i pandryshkshëm ose bakri. Diametrat ose modelet e tjera të qelizave janë në dispozicion. Qeliza në vizatim ka një hendek prej rreth 2-4 mm midis elektrodës tejzanor dhe trupit të qelizës. Prandaj valët tejzanor shkaktojnë rrjedhje akustike dhe kavitacion edhe në trupin e qelizës. Të gjithë artikujt standardë të këtij modeli janë në dispozicion në depot tona në Gjermani dhe SHBA. Sigurisht që ju mund të përdorni të njëjtën konfigurim për të gjitha proceset e tjera jo-elektrike tejzanor dhe sonokimike. Ky konfigurim funksionon gjithashtu për proceset e mbështetura me ultratinguj me impulse të larta elektrike (HEP).

Kërkesë informacioni

Komponentët e avancuar të notave industriale

UIP2000hdT përdoret nga shumë klientë për të kapërcyer hendekun midis testimit të nivelit të lartë dhe prodhimit. Të gjithë instrumentet Hielscher janë ndërtuar për funksionim të vazhdueshëm – 24h / 7d / 365d. UIP2000hdT është e pajisur me ekran me prekje, ndërfaqe ethernet, protokoll CSV të pajtueshëm me 24/7 Excel në kartën SD dhe një termoelement për monitorimin e temperaturës. Ju mund të kontrolloni UIP2000hdT përmes shfletuesit tuaj. Sensorshtë në dispozicion një sensor dixhital i presionit që lidhet me UIP2000hdT. UIP2000hdT mund t'ju tregojë prodhimin aktual të energjisë në elektrodë. Kjo është fuqia ultrasonike mekanike neto në lëng. Kjo ju lejon të monitoroni dhe verifikoni çdo sekondë të sonifikimit, p.sh. për kontrollin ose optimizimin e procesit. Pajisjet tejzanor nga Hielscher ofrojnë rezultate shumë të riprodhueshme dhe të përsëritshme. Ju mund t'i shkallëzoni rezultatet tuaja linearisht në nivelin e prodhimit. Sigurisht që ekipi teknik i Hielscher do t'ju mbështesë në vendosjen e eksperimenteve të duhura dhe Hielscher do të punojë me ju për ta bërë procesin tuaj të funksionojë.

Ky konfigurim i sonoelektrokimisë nuk lë shumë për të dëshiruar. E vetmja gjë që mbetet mund të jetë një UIP2000hdT i dytë si një elektrodë e dytë.

Kërkoni më shumë informacion!

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë, nëse dëshironi të kërkoni informacion shtesë në lidhje me përdorimin e elektrodave tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Elektroda tejzanor për aplikime sonoelektrokimike të tilla si sinteza e nanogrimcave (elektrosinteza), sinteza e hidrogjenit, elektrokoagulimi, trajtimi i ujërave të zeza, emulsionet e thyerjes, plëzimi/elektrosinteza

Sondat e procesorëve tejzanor UIP2000hdT (2000 vat, 20 kHz) veprojne si katode dhe anode ne nje qelize elektrolitike

Nëse jeni një i porsaardhur në këtë degë të kimisë, do të gjeni më shumë informacion rreth sonokimisë, elektrokimisë dhe sonoelektrokimisë më poshtë.

Sonokimi + Elektrokimi = Sonoelektrokimi

Sonoelektrokimia është ndërthurja e elektrokimisë dhe sonokimisë.

Elektrokimi

Elektrokimi shton energji elektrike në kiminë fizike. Shtë një mjet i avancuar i aktivizimit të reagentëve ose reaguesve duke transferuar elektronet. Mundëson transformime kimike të synuara, selektive. Elektrokimia është një fenomen sipërfaqësor.

sonochemistry

Sonokimia shton rrjedhën akustike dhe kavitacionale dhe energjinë e aktivizimit në reaksionet kimike. Mekanizmi më i rëndësishëm në sonokimi është kavitacioni. Rënia e flluskave të kavitacionit në një fushë tejzanor krijon pika të nxehta të lokalizuara me kushte ekstreme, të tilla si temperatura prej më shumë se 5000 Kelvin, presione deri në 1000 atmosfera dhe avionë të lëngshëm deri në 1000 kilometra në orë. Kjo përmirëson reaksionet elektrokimike në sipërfaqen e elektrodave.

Sonoelektrokimi

Sonoelektrokimia kombinon dy teknikat e përmendura më lart duke aplikuar ultrasonikimin në një instalim elektrokimik. Ultratingulli ndikon në parametrat e rëndësishëm elektrokimikë dhe në efikasitetin e proceseve kimike. Zgjidhja elektrokimike ose hidrodinamika e elektroanalitit në një qelizë elektrokimike përmirësohet shumë nga prania e ultrazërit. Bashkimi i një elektrode me një bri tejzanor ka efekte pozitive në aktivitetin e sipërfaqes së elektrodës dhe profilin e përqendrimit të specieve elektroanalit në të gjithë qelizën. Efektet sonomekanike përmirësojnë transportin në masë të specieve elektrokimike nga tretësira e madhe në sipërfaqen elektroaktive. Një elektrodë tejzanor zvogëlon trashësinë e shtresës së difuzionit në sipërfaqen e elektrodës, rrit trashësinë e depozitimit të elektrodës / plating, rrit normat elektrokimike, rendimentet dhe efikasitetin, rrit porozitetin dhe fortësinë e depozitimit të elektrodës, përmirëson heqjen e gazit nga solucionet elektrokimike; pastron dhe riaktivizon sipërfaqen e elektrodës, zvogëlon super potencialet e elektrodave, me depasivimin e metalit dhe heqjen e flluskës së gazit në sipërfaqen e elektrodës (e shkaktuar nga kavitacioni dhe rrjedha akustike) dhe shtyp ndotjen e elektrodës. Zbatimet e sonoelektrokimisë përfshijnë elektropolimerizim, elektrokoagulim, elektrosintezë organike, elektrokimi materiale, elektrokimi mjedisore, kimi elektroanalitike, prodhim hidrogjeni dhe depozitim i elektrodës.

Pajisje Sono-Elektrokimike me pajisje ultratinguj 2 kW dhe qelizë elektrolitike

Gati për të përdorur pajisje tejzanor për proceset sonoelektrokimike

Sonoelektrokimia në Zbatimet e Kimisë së Rrjedhës

Nëse kryeni procese sonoelektrokimike në një rregullim të rrjedhës, mund të rregulloni kohën e qëndrimit të reaksioneve sonoelektrokimike duke ndryshuar shpejtësinë e rrjedhës. Ju mund të ricikloheni për ekspozim të përsëritur ose të pomponi nëpër qelizë një herë. Recirkulimi mund të jetë i dobishëm për kontrollin e temperaturës, p.sh. duke rrjedhur përmes një shkëmbyesi nxehtësie për ftohje ose ngrohje.
Nëse përdorni një valvul presioni mbrapa në daljen e reaktorit të qelizës sono-elektrokimike, mund të rritni presionin brenda qelizës. Presioni brenda qelizës është një parametër shumë i rëndësishëm për të intensifikuar sonifikimin dhe për të ndikuar në prodhimin e fazave të gazit. Shtë gjithashtu e rëndësishme kur punoni me reaktantë ose produkte me një pikë të ulët vlimi.
Operacioni në modalitetin e rrjedhës lejon funksionimin e vazhdueshëm dhe kështu prodhimin e vëllimeve më të mëdha.
Nëse materiali rrjedh midis dy elektrodave, p.sh. sonotroda dhe murit qelizor, mund të zvogëloni distancën midis elektrodave. Kjo lejon kontroll më të mirë të numrit të elektroneve të transferuara dhe selektivitet më të mirë të reaksionit. Kjo mund të përmirësojë saktësinë, shpërndarjen dhe rendimentin e produktit.
Në përgjithësi, reaksionet sonoelektrokimike në një rregullim të reaktorit të qelizave rrjedhëse mund të jenë shumë më të shpejta se reagimi analog në një proces grumbullimi. Reagimet që mund të zgjasin deri në disa orë mund të përfundojnë brenda disa minutash, duke prodhuar një produkt më të mirë.


Literatura / Referencat

Kërkesë informacioni


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.