Dezinfektimi i ujit tejzanor Ballast

Sistemi i trajtimit tejzanor ka treguar të jetë efektiv në vrasjen e baktereve, planktonit dhe organizmave më të mëdhenj.
Dezinfektimi tejzanor i ujit të çakëllit është një trajtim mekanik / fizik, i cili shmang dozimin e çdo kimike aktive dhe të shtrenjtë në ujin e çakëllit. Kjo siguron një pranueshmëri ideale mjedisore të kombinuar me efikasitet të lartë biologjik në lidhje me shkatërrimin dhe inaktivimin e organizmave bimore dhe kafshëve dhe mikroorganizmave në ujin e balastit.

sfond

“Nëse një anije lundron pa ngarkesë ose pjesërisht të ngarkuar poshtë, do të ketë nevojë për çakëll për të mbajtur stabilitetin dhe sigurinë e tij. Uji përdoret shpesh si çakëll, por, kur mblidhet në origjinë, një sërë organizmash mund të udhëtojnë në ujë, zakonisht anëtarë të komunitetit plankton që mund të jenë të huaj në destinacion (alhton) dhe mund të shkaktojnë ndotje të padëshiruar biogologjike . Për të shmangur këtë ndotje të mundshme, ne duhet të përdorim një sistem efektiv për të sterilizuar ujin e balastit.” [Mingorance Rodríguez: 2012, 163]
Speciet ujore invazive janë një nga katër kërcënimet më të mëdha për oqeanet e botës dhe mund të shkaktojnë ndikime tejet të rënda mjedisore, ekonomike dhe të shëndetit publik. Për të shmangur futjen e molusqeve dëmtuese (midhjet e zebërve, mollët aziatike dhe të tjerë), mund të aplikohen trajtime të ndryshme të sterilizimit me ujë të balasteve (gjithashtu të referuara si dezinfektimi ose neutralizimi). Një trajtim i zakonshëm është pastrimi kimik i ujit të çakëllit. Kimikatet e përdorura janë ekologjikisht të dëmshme dhe të shtrenjta. Me rritjen e rregulloreve ligjore për menaxhimin e ujërave të balasteve, trajtime alternative të ujit të çakëllit – p.sh. me dezinfektim tejzanor – janë të integruara në bordin e anijeve detare.

Sterilizimi tejzanor i ujit të balastit

Trajtimi me ujë i ultë është një metodë mekanike / fizike, e cila shmang përdorimin e kimikateve të dëmshme dhe të shtrenjta. Forcat cavitational vrasin organizmave të vogla ujore dhe mikroorganizmave. Disa studime kanë provuar tashmë se ultrazërit arrijnë një nivel të lartë të efektshmërisë biologjike në veligerin e zebrave, nematodat, bakteret dhe viruset.

Ultratinguj me energji është një mjet jo-kimik për neutralizimin e ujit të çakëllit. (Kliko per te zmadhuar!)

Klaster tejzanor me fuqi procesi 120kW

Dezinfektimi tejzanor nga kavitacioni

Valët me ultratinguj me fuqi të lartë gjenerojnë cavitation flluska në lëngje, të cilat rezultojnë në forca forcuese të qethjes dhe stres të lartë. Kur valët e ultrazërit intensiv janë bashkuar në lëngje, valët e zërit që përhapen në median e lëngshme rezultojnë në cikle alternative të presionit të lartë dhe të presionit të ulët, me norma në varësi të frekuencës. Gjatë ciklit të presionit të ulët (faza e rrallimit), valët tejzanor me intensitet të lartë krijojnë flluska ose zbrazësi të vogla vakumi në lëng. Kur flluskat arrijnë një vëllim në të cilin nuk mund të thithin më energji, ato shemben dhunshëm gjatë një cikli me presion të lartë (faza e ngjeshjes). Ky fenomen është quajtur cavitation. Gjatë implosionit arrihen temperatura shumë të larta (afërsisht 5.000K) dhe presione (afërsisht 2.000atm) në nivel lokal. Implosioni i flluskës së cavitation gjithashtu rezulton në avionë të lëngshëm deri në shpejtësinë 280m / s.
Ky brez dhe kolapsi mjaft energjik i flluskave rezulton ne forca hydrodynamic shear dhe oscillations tejzanor, i cili thyen dhe shkaterron muret e qelizave te organizmave – në mënyrë efektive vrasjen e tyre.
Në lidhje me pranueshmërinë e saj mjedisore, nuk ka shqetësime të njohura ose të pritura mjedisore të lidhura me teknologjinë e asistuar me ultratinguj.

Efektiviteti biologjik i Ultrazërit

Disa studime kanë provuar se ultratingulli mund të ndikojë në mënyrë efektive në viruset dhe bakteret. Studimet e dezinfektimit me pajisje tejzanor për të sterilizuar rrjedhjet e volumit prej 100 gpm (gallon në minutë), ekuivalente me 23 m3 / h, kanë treguar rreth një reduktim me 7 log për polio virus (< 5 μm) dhe një ulje 6-7 log për bakteret Cryptosporidium parvum. Me Nematode Vezë Heliminth, Ascaris (8-10μm) dhe molusqe zebra midhje veligers (70μm), është arritur vdekshmëria 100%. Shkalla e njëjtë e vdekshmërisë me midhje zebra është demonstruar në 600 gpm sistemet e rrjedhjes (Buchholz et al., 1998).
Normat e inactivation prej 100% janë arritur në organizmat më të mëdhenj dhe një zvogëlim 6-7 log në baktere dhe viruse. Me ekspozimin prej 20 sekondash në një sistem të rrjedhjes eksperimentale të vazhdueshme, 93-98.6% inaktivimi i Cryptosporidium ocyst dhe një reduktim 4 log në 10 sek. ekspozimi në një reaktor grumbull laboratori është arritur. Gjithashtu janë raportuar edhe shkallët e inaktivizimit Cryptosporidium parvum (7 log), i zbatueshëm helminth vezë (4.2 log), polio virus (8 log), Salmonella sp. (9 log) dhe Echerichia coli (9 log) (Oemcke, 1999; Buchholz et al., 1998).
Numri i regjistrit përfaqëson numrin e 9-të në reduktimin e përqindjes. Për shembull, reduktimi i 2 logave do të thotë se 99% e organizmave të pranishëm fillimisht në ujë janë inaktivuar. Reduktimi i 3 logave nënkupton se 99.9% janë inaktivuar, etj.
Kapaciteti i sistemeve tejzanor varet gjithashtu nga fuqia e derdhur. Pajisjet me fuqi të lartë / me ultratinguj me intensitet të lartë kërkojnë kohë më të vogël të ekspozimit për vdekshmërinë, duke lejuar kështu trajtimin e normave më të larta të rrjedhjes. Sisteme të tilla tejzanor mund të përdoren për ballasting dhe deballasting.
(Sassi et al 2005, fq 49)

Përfitimet e neutralizimit të ujit tejzanor me balast

 • non-kimike
 • mjedisit të favorshëm
 • efektive dhe efikase
 • efekte sinergjike
 • mirëmbajtje të ulët
 • Funksionim i sigurt dhe i lehtë
 • të fuqishme dhe të besueshme
 • shkallëzueshme në çdo madhësi

Pajisje tejzanor

Hielscher është e specializuar në projektimin dhe prodhimin e pajisjeve me ultratinguj me fuqi të lartë të klasës industriale për instalimin në ambjente të kërkuar. pluhur & papastërti, lagështi të lartë dhe mjedise të përafërta nuk dëmtojnë ultrasonicators industriale (seri UIP). Ato pajisje të rënda janë ndërtuar për operim të përhershëm (24h / 7d). Kabinetet vijnë paraprakisht dhe janë të lehtë për t'u instaluar dhe për t'u nisur. Sistemi tejzanor duhet të lidhet vetëm me tubacionin e ushqimit nga rezervuari i ujit të balastit (furnizimi i mediave) dhe furnizimi me energji elektrike.
Madhësitë e ndryshme të pajisjeve tejzanor me fuqi ultratinguj të 500W, 1kW, 1.5KW, 2KW, 4KW, 10KW dhe 16kW, të cilat mund të instalohen si njësi e vetme ose si grumbull, lejojnë konfigurimin dhe kapacitetin e përpunimit ideal.
Bisedoni me ne për vëllimin tuaj të përpunimit! Ne do të jemi të lumtur t'ju rekomandojmë një sistem të përshtatshëm tejzanor për kërkesat tuaja të procesit.

Sinergji me Trajtime të tjera Ballast Ujit

Studimet e teknologjive të kombinuara të trajtimit kanë treguar se ultratingulli funksionon shumë sinergjik në kombinim me metoda të tjera të dezinfektimit të ujërave të balasteve, si ozoni, klorinimi, drita UV, temperatura ose presione të larta. Për shkak të instalimit të lehtë dhe kërkesave të hapësirës së ulët, pajisjet tejzanor janë ideale për përmirësimin dhe përmirësimin e sistemeve ekzistuese të neutralizimit të ujit të çakëllit.
Bisedoni me ne rreth ambientit tuaj të përpunimit! Ne do të jemi të lumtur t'ju rekomandojmë një sistem të përshtatshëm ultrasonik për retrofit sistemin tuaj në bord.

Ultrasound is a non-chemical method for ballast water sterilization. (pic.: "Ballast water en" nga Thorsten Hartmann - Ndotja e ujit nga uji ballastik de)

Uji i çakëllit duhet të dezinfektohet për të shmangur futjen e specieve pushtuese.

Kërkesë informacioni

Forcat e fuqishme tejzanore janë një teknikë e mirënjohur dhe e besueshme për nxjerrjen (Kliko për ta zmadhuar!)

tejzanor cavitation në lëng

Kjo video tregon kavilje tejzanor / akustik në ujë - e krijuar nga Hielscher UIP1000. Kavitacioni tejzanor përdoret për shumë aplikime të lëngshme.

Kavilje tejzanor në lëngje duke përdorur UIP1000

Përfitimet e ultrazërit

 • non-kimike
 • mjedisit të favorshëm
 • efektive dhe efikase
 • efekte sinergjike
 • mirëmbajtje të ulët
 • Funksionim i sigurt dhe i lehtë
 • të fuqishme dhe të besueshme
 • shkallëzueshme në çdo madhësi
Ultratinguj me fuqi të lartë është një teknologji e provuar për dezinfektimin dhe sterilizimin e ujit (Kliko për ta zmadhuar!)

3 x 4kW me ultratinguj për aplikime të rënda

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me përpunuesit tejzanor, trajtimin e ujit të çakëllit dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Literatura / ReferencatFakte të vlefshme

Homogenizuesit e indeve te tejzanor shpesh referohen si sonicator / sonificator i sondave, lizeri i zërit, ndarja e ultrazërit, mulli tejzanor, amortizator, sonifier, shpërbërja e zërit, çrregulluesi i qelizave, shpërndarësi tejzanor ose shpërndarës. Termat e ndryshëm rezultojnë nga aplikimet e ndryshme që mund të plotësohen nga sonication.