Nxjerrja e kërpudhave në shkallë të gjerë duke përdorur sondimin e grupit të sondave

Nxjerrja e komponimeve bioaktive nga kërpudhat për qëllime prodhimi përfshin një kombinim të prerjes, bluarjes ose shtypjes së kërpudhave, nxjerrjes me tretës me ndihmën e ultrazërit dhe izolimit pasues të përbërjeve bioaktive si beta-glukanet. Këtu është një udhëzim praktik i nxjerrjes së kërpudhave me ultratinguj në prodhimin e grupeve në shkallë të gjerë duke përdorur fuçi më të mëdha, p.sh. një enë nxjerrjeje 120L.

Udhëzime për nxjerrjen e kërpudhave në shkallë të gjerë duke përdorur sonikimin e tipit sonda

Ju mund të përdorni udhëzimet e mëposhtme hap pas hapi për nxjerrjen me ultratinguj të çdo lloji të kërpudhave, duke përfshirë kërpudhat medicinale, kulinare dhe psikodelike. Përdoreni këtë protokoll për të nxjerrë lehtësisht beta-glukanin dhe molekula të tjera bioaktive nga Chaga (Inonotus obliquus), Mana e Luanit (Hericium erinaceus), Reishi (Ganoderma lucidum), Cordyceps (Cordyceps sinensis), Maitake (Grifola frondosa), Bishti i gjelit (Trametes). ), Shiitake (Lentinula edodes), Agaricus blazei (Agaricus subrufescens) etj.

Materialet dhe Pajisjet

 • Kërpudha
 • Tretës: Ujë i distiluar ose etanol ujor (60% ose më i lartë). Zgjidhni tretësin tuaj në varësi të përbërjeve tuaja të synuara.
 • Blender ose mulli
 • Sonicator i tipit sondë UIP2000hdT
 • Përzierëse mekanike
 • Enë ose grumbull ushqimor (p.sh. çelik inox, plastikë)
 • Pëlhurë filtri dhe/ose një konfigurim filtrimi me vakum
 • avullues rrotullues
 • Kontejnerët e magazinimit

 

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

 

Sonicator industrial i tipit sonda për nxjerrjen e kërpudhave medicinale në shkallë të gjerë

Sonicator UIP2000hdT për nxjerrjen efikase të kërpudhave në përpunimin e grupeve

Protokolli i nxjerrjes së kërpudhave me ndihmën e sonication-Asisted

Përgatitja:

 1. Sigurohuni që të gjitha pajisjet të jenë të pastra dhe të sterilizuara.
 2. Matni dhe përgatitni sasinë e dëshiruar të materialit të kërpudhave për ekstraktim.
 3. Montoni përzierësin dhe sonikatorin në enën e nxjerrjes.

 
Procedura e nxjerrjes:

 1. Pritini ose bluani kërpudhat tuaja të thata ose të freskëta në grimca të trashë prej përafërsisht. 1 deri në 5 milimetra. Për shembullin tonë, ne përdorim 10 kg grimca kërpudhash.
 2. Më pas shtoni grimcat e kërpudhave në enën e nxjerrjes.
 3. Më pas, shtoni 100L tretës sipas dëshirës tuaj në gotën që përmban materialin e kërpudhave që do të nxirret. Ne përdorim këtu një raport 1:10 të kërpudhave me tretësin. Raporti kërpudha ndaj tretësit mund të ndryshojë në varësi të specieve specifike të kërpudhave, përbërjeve tuaja të synuara dhe madhësisë së grimcave.
 4. Ndezni përzierësin në mënyrë që të përzihet llumi. Pas përafërsisht. 2 minuta, lëngu i tretësit të kërpudhave përzihet paraprakisht.
 5. Mbajeni trazuesin në punë. Vendoseni sonikatorin UIP2000hdT në amplitudë 100% dhe ndizni sonikatorin. Sonic slurry kërpudha për përafërsisht. 45 deri në 120 minuta duke përdorur UIP2000hdT. Për të parandaluar degradimin termik të përbërjeve bioaktive të ndjeshme ndaj nxehtësisë, ne rekomandojmë ruajtjen e temperaturës së nxjerrjes nën 60ºC.
 6. Kontrolli i temperaturës: Përdorni sensorin e temperaturës së sonikatorit tuaj për të vëzhguar temperaturën e procesit. Përdorni funksionin e kontrollit të temperaturës së sonikatorit tuaj duke vendosur një kufi maksimal të temperaturës. Kur arrihet kufiri i sipërm i temperaturës, sonikatori ndalon automatikisht dhe vazhdon kur temperatura është brenda zonës së caktuar të temperaturës. Për më tepër, mund të përdorni tretës të ftohur paraprakisht ose të ftohni llumin ekstraktues gjatë sonikimit.
 7. Pas procesit të sonikimit, filtroni përzierjen e sonikuar përmes një lecke filtri ose përdorni filtrimin me vakum për të ndarë etanolin ujor që përmban përbërësit bioaktive të ekstraktuara (të tilla si beta-glukanet) dhe përbërës të tjerë bioaktive nga mbetjet e ngurta të kërpudhave.
 8. Më pas përdorni distilimin, avullimin ose avullimin rrotullues për të izoluar përbërjet e kërpudhave nga tretësi.
 9. Pas kësaj, ju mund ta pastroni ekstraktin më tej për të marrë komponime specifike ose të mbushni ekstraktin tuaj në kontejnerë magazinimi.

Kërkesë informacioni

Rritja e shkallës: Nga grupi tejzanor në nxjerrjen në linjë

Nëse planifikoni të rrisni prodhimin tuaj të ekstraktit të kërpudhave nga grumbullimi në nxjerrjen e vazhdueshme në linjë, ne do t'ju rekomandojmë një qelizë të përshtatshme rrjedhëse tejzanor për sonikatorin tuaj industrial të llojit të sondës. Shpesh, mund të mbani konstante raportet e ngurtë ndaj lëngut dhe të gjithë parametrat e tjerë duke lejuar një shkallë lineare deri në prodhimin më të lartë të ekstraktit. Nxjerrja e sasive më të mëdha të përbërjeve të kërpudhave duke përdorur një sistem tejzanor të rrjedhës është një metodë e sofistikuar për të prodhuar vëllime të mëdha ekstraktesh. Hielscher Ultrasonics ofron reaktorë të qelizave rrjedhëse të krijuar për nxjerrjen e molekulave bioaktive nga kërpudhat dhe bimët.
Nëse jeni të interesuar të përpunoni rrjedha të mëdha kërpudhash, ju inkurajojmë të na kontaktoni për informacion më të thelluar. Ekipi ynë teknik dhe ekspertët e sonikacionit do të jenë të lumtur të ndihmojnë në përcaktimin e konfigurimit më të përshtatshëm për nevojat tuaja specifike. Ne ofrojmë struktura të ndryshme të nxjerrjes industriale për nxjerrjen e përbërjeve të kërpudhave në kategorinë ushqimore dhe farmaceutike. Imazhi më poshtë tregon një reaktor me qeliza të madhe rrjedhëse me një homogjenizues tejzanor UIP4000hdT për nxjerrjen e kërpudhave me afërsisht 50 deri në 200 litra llum tretës kërpudhash në orë.

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • efikasitet te larte
 • Teknologjia më e fundit
 • seriozitet & Fuqia
 • kontroll i rregullueshëm, i saktë i procesit
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim
 • softver inteligjent
 • veçoritë inteligjente (p.sh., të programueshme, protokollimi i të dhënave, telekomanda)
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • mirëmbajtje të ulët
 • CIP (i pastër në vend)

Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me sonikatorët tanë të tipit sonda për nxjerrjen e kërpudhave, të dhënat teknike, detajet e aplikimit dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të nxjerrjes dhe t'ju ofrojmë një sonikator të tipit sondë që përmbush kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Konfigurimi i grupit për nxjerrjen e kërpudhave me ultratinguj duke përdorur sonda-sonicator UIP2000hdT

Konfigurimi i nxjerrjes së grupit tejzanor: UIP2000hdT për nxjerrjen e grupeve 120L

Filtrimi me vakum i ekstraktit të beta-glukanit pas sonikimit duke përdorur një sonikator UP200Ht

Filtrimi me vakum i ekstraktit beta-glukan pas sonikimit

Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.