Ultrasonication Competes Metodat e tjera Nxjerrja me shpejtësi

Procedura e shpejtë e nxjerrjes tejzanor dhe kursimi i kohës që rezulton në prodhimin e ekstraktit janë një nga avantazhet e shumta të nxjerrjes tejzanor të përbërjeve bioaktive nga bimët. Nxjerrja me ultratinguj është krahasuar shkencërisht me teknikat alternative të nxjerrjes si nxjerrja superkritike e CO2, macerimi, refluksi i nxehtësisë, Soxhlet ose nxjerrja me mikrovalë dhe rezultatet e hulumtimit provojnë avantazhin e rëndësishëm të ultrazërit në lidhje me shpejtësinë dhe rendimentin e nxjerrjes.

Ultratingulli si procedurë e shpejtë e nxjerrjes

Nxjerrja me ultratinguj e përbërjeve bioaktive është e njohur për rendimentet e larta, ekstraktet me cilësi të lartë, kohën e shkurtër të nxjerrjes, konsumin e ulët të energjisë dhe aftësinë për të punuar me tretës shumë të butë. Të gjithë këta faktorë kontribuojnë në efikasitetin e përgjithshëm të jashtëzakonshëm të nxjerrjes tejzanor të përbërësve bioaktive nga materialet bimore.
Më poshtë mund të gjeni një përzgjedhje të raporteve kërkimore shkencore, në të cilat nxjerrja me ultratinguj (gjithashtu nxjerrja me ndihmën e ultrazërit / UAE) u krahasuan me teknika të tjera të nxjerrjes si macerimi, Soxhlet, refluksi i nxehtësisë, CO superkritike.2, dhe nxjerrja me mikrovalë.

Kërkesë informacioni

Nxjerrja me ultratinguj i kalon teknikat e tjera të nxjerrjes në shpejtësi të lartë (kohëzgjatje të shkurtuar), rendimente më të larta dhe cilësi më të lartë të ekstraktit.

ultrasonicator UP400St për nxjerrjen me shpejtësi të lartë të lëndëve botanike në modalitetin batch

Aplikimi për nxjerrjen Koha e nxjerrjes me ultratinguj Koha e metodës alternative të nxjerrjes Informacion shtese Burimi
Nxjerrja e antocianinës nga manaferrat e mirtës 5 min 15 min
mikrovalë
Ultrasonikator UP200S Gonzalez et al., 2019
Nxjerrja e gjetheve Boldo 5-30 min 15-90 min
tretje
tejzanor UIP1000hdT
“Ne mund të shohim se nga 5 deri në 30 minuta sonikacion, rendimenti është i barabartë me rendimentin e macerimit konvencional në 15 deri në 90 minuta: UAE kërkon një të tretën e kohës për të nxjerrë materialin e tretshëm të gjetheve në maceracionin konvencional.
Petigny et al., 2013
Nxjerrja e fenoleve dhe flavonoideve totale nga sherebela 11 min 30 min
Nxjerrja konvencionale me shaker me banjë uji në 60ºC
Extractors tejzanor
UP100H, UP400S
Dent et al., 2015
Nxjerrja e polifenoleve të gjetheve të ullirit 21 min 60 min
Nxjerrja konvencionale me refluks të nxehtësisë
ultrasonikator UP400S Dobrinçiq et al., 2020
Nxjerrja e fenolikëve bioaktive nga gjethet e Malva sylvestris 49 min
48°C në 110 W
5 h
Nxjerrja e shtratit të trazuar në 150 rpm
Ultrasonikator UP200S
Analiza HPLC zbuloi se përqendrimi i fenolikëve bioaktive u rrit ndjeshëm (p≺0.05) nën nivelin optimal UAE kushtet.
Bimakr et al., 2017
Nxjerrja e lipideve nga fara e pjeprit të dimrit (Benincasa hispida). ~ 36 min Nxjerrja superkritike e dioksidit të karbonit e kombinuar me teknikën e lëkundjes së presionit (SCE-PST) (~ 50 min), CO superkritike2 (~ 97 min), dhe nxjerrja konvencionale Soxhlet (~ 360 min) Krahasimi i dioksidit të karbonit superkritik (sCO2), nxjerrja me ndihmën e ultrazërit (UAE), nxjerrja superkritike e dioksidit të karbonit e kombinuar me teknikën e lëkundjes së presionit (SCE-PST) dhe nxjerrja e Soxhletit tregon se Emiratet e Bashkuara Arabe janë teknika e nxjerrjes më efikase dhe e shpejtë. Bimakr etj. (2015)
Nxjerrja me ultratinguj është dukshëm më efikase dhe më e shpejtë se teknikat alternative të nxjerrjes si nxjerrja e dioksidit të karbonit superkritik (SCO2) dhe nxjerrja e Soxhletit.

Krahasimi i dioksidit të karbonit superkritik (sCO2), nxjerrja me ndihmën e ultrazërit (UAE), nxjerrja superkritike e dioksidit të karbonit e kombinuar me teknikën e lëkundjes së presionit (SCE-PST) dhe nxjerrja e Soxhletit tregon se UAE është teknika më efikase dhe e shpejtë e nxjerrjes.

Avantazhet e Ekstraktimit Botanik tejzanor

 • Efikasitet i lartë i nxjerrjes
 • Rendimentet më të larta të nxjerrjes
 • proces të shpejtë
 • Temperatura të ulëta
 • I përshtatshëm për nxjerrjen e komponimeve termolabile
 • E përputhshme me çdo tretës
 • Konsumi i ulët i energjisë
 • Teknika e nxjerrjes së gjelbër
 • Funksionim i lehtë dhe i sigurt
 • Shpenzime të ulëta investuese dhe operative
 • 24/7 operacion nën detyrë të rëndë

Ekstraktorë tejzanor me performancë të lartë për izolim ekspres të komponimeve

Pajisjet më të avancuara tejzanor të Hielscher mundësojnë një nxjerrje të shpejtë të bio-molekulave me cilësi të lartë nga bimët. Kontrolli i plotë mbi parametrat e procesit si amplituda, temperatura, presioni dhe energjia e futur mundëson kushtet më efikase dhe më të buta të nxjerrjes duke prodhuar ekstrakte të padëmtuara, shumë bioaktive. Optimizimi i parametrave të nxjerrjes tejzanor si madhësia e grimcave të lëndës së parë, lloji i tretësit, raporti solid ndaj tretësit dhe koha e nxjerrjes mund të optimizohen për efikasitetin më të lartë dhe rezultatet më të mira të përgjithshme. Meqenëse ekstraktimi me ultratinguj është një metodë ekstraktimi jo termik, degradimi termik i përbërësve bioaktivë mund të shmanget duke rezultuar në cilësi superiore të ekstraktit.
Në përgjithësi, avantazhe të tilla si rendimenti i lartë, koha e shkurtër e nxjerrjes, temperatura e ulët e nxjerrjes dhe kërkesat e reduktuara për tretës e bëjnë sonikimin metodën e preferuar të nxjerrjes.

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

Krahasimi i ekstraktimit me ultratinguj dhe mikrovalë tregon se nxjerrja e anthocyaninës nga manaferrat e myrtles është më efikase duke përdorur ultratinguj.

Ultratingulli konkurron mikrovalën në nxjerrjen e anthocyaninës nga manaferrat e mirtës. Sonicizimi është tre herë më i shpejtë se nxjerrja me mikrovalë.


Nxjerrja me ultratinguj e fenoleve dhe flavonoideve totale nga sherebela është dukshëm më e shpejtë se ekstraktimi konvencional në një shaker për banjë uji

Krahasimi i ultrazërit kundrejt atij konvencional me një shaker për banjë uji tregon një kohë të reduktuar ndjeshëm të nxjerrjes së fenoleve dhe flavonoideve totale nga sherebela kur përdoret ekstraktimi me ultratinguj. Nxjerrja me ultratinguj kërkon vetëm një të tretën e kohës së nxjerrjes me një shaker me banjë uji.

Kërkesë informacioni

Nxjerrja tejzanor: Themeluar në Lab dhe Industri

Ekstraktimi me ultratinguj përdoret gjerësisht për nxjerrjen e çdo lloj komponimi bioaktiv nga botanikët, kërpudhat, algat, bakteret dhe qelizat e gjitarëve. Nxjerrja me ultratinguj është krijuar si një mjet i thjeshtë, me kosto efektive dhe shumë efikas që i kalon teknikat e tjera tradicionale të nxjerrjes nga rendimentet më të larta të nxjerrjes dhe kohëzgjatja më e shkurtër e përpunimit.
Me sistemet tejzanor laboratorike, të vendosura në tavolinë dhe plotësisht industriale të disponueshme lehtësisht, nxjerrja me ultratinguj është sot një teknologji e mirë-vendosur dhe e besuar. Ekstraktuesit tejzanor Hielscher janë instaluar në mbarë botën në objektet e përpunimit industrial për prodhimin e përbërjeve bioaktive të kategorisë ushqimore dhe farmaceutike.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

Fakte të vlefshme

Parimi i punës së nxjerrjes me ultratinguj

Nxjerrja me ultratinguj është një metodë e përdorur gjerësisht për të izoluar dhe ndarë përbërësit bioaktivë nga materialet bimore. Meqenëse sonikimi është i pajtueshëm me çdo lloj tretësi, procedura e nxjerrjes me ultratinguj mund të projektohet në mënyrë optimale në lidhje me përbërjet bioaktive (dmth. komponimet e synuara), polaritetin e tyre, tretshmërinë, ndjeshmërinë ndaj nxehtësisë dhe faktorë të tjerë. Duke përshtatur procesin e sonikimit në mënyrë specifike për një përbërje të caktuar ose përbërje të ndryshme, mund të zgjidhet konfigurimi më ideal për të marrë një ekstrakt me cilësi jashtëzakonisht të lartë.
Valët e ultrazërit të shoqëruara në një lëng ose llucë krijojnë dridhje të forta dhe kavitacion akustik. Kavitacioni akustik i njohur ndryshe si tejzanor përcaktohet nga diferencat lokale të presionit jashtëzakonisht të lartë, forcat prerëse dhe avionët e lëngshëm. Këto forca thyejnë muret e qelizave, prishin qelizat bimore dhe intensifikojnë transferimin e masës midis brendësisë së qelizës dhe tretësit. Kështu, përbërësit bioaktivë lëshohen në mënyrë efikase në tretësin përreth, nga ku molekulat e synuara mund të izolohen dhe pastrohen lehtësisht (p.sh., me avullim me rotor, distilim me avull ose HPLC).

Përçuesve tejzanor përdoren për nxjerrjen nga burimet fito (p.sh. bimët, algat, kërpudhat)

Nxjerrja me ultratinguj nga qelizat bimore: seksioni tërthor mikroskopik (TS) tregon mekanizmin e veprimeve gjatë nxjerrjes tejzanor nga qelizat (zmadhimi 2000x)
[burimi: Vilkhu et al. 2011]


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.