Tharje tejzanor e këna

  • Ekstraktet e këna përdoren gjerësisht në produktet kozmetike, ushqyese dhe mjekësore.
  • Metoda e ekstraktimit tejzanor rrit prodhimin e komponimeve aktive të tilla si antioksidantë, fenolikë, dhe ngjyrues.
  • Përpunimi tejzanor është një teknik i butë jo-termik për intensifikimin e prodhimit të ekstraktës së këna.

Prodhimi tejzanor i Ekstraktës së këna

Letrat e këna (Lawsonia inermis L.) janë të pasura me antioksidantë, fenolikë dhe agjentë ngjyrosës të cilët përdoren si përbërës të çmuar në ushqimin, farmacinë dhe prodhimin kozmetik.
Për të prodhuar ekstrakte këna me cilësi të lartë, kërkohet një teknikë e butë dhe e kontrolluar ekstraktimit saktësisht. Nxjerrja me ultratinguj është e njohur dhe përdoret gjerësisht për nxjerrjen e përbërësve bioaktivë nga materialet bimore. Procesi i nxjerrjes tejzanor intensifikon izolimin e molekulave bioaktive të synuara dhe rezulton në rendimente më të larta dhe ritme më të shpejta të nxjerrjes. Sonication mund të kombinohet lehtësisht me teknika të tjera të nxjerrjes si hidrodistilimi, Soxhlet (duke përdorur tretës polare dhe jopolare), ose nxjerrja e Clevenger. Retro-montimi i sistemeve ekzistuese të nxjerrjes mund të realizohet pa probleme pasi ultrasonikët e Hielscher janë kompakt dhe mund të integrohen në mënyrë fleksibël në konfigurimin e procesit.

Kërkesë informacioni

Ngjyrosësit dhe fitokimikatet e kënasë mund të nxirren në mënyrë efikase duke përdorur sonikatorë të tipit sondë Hielscher

Sonicator UP200Ht për nxjerrjen e kënasë

 

Në këtë prezantim ju njohim me prodhimin e ekstrakteve botanike. Ne shpjegojmë sfidat e prodhimit të ekstrakteve botanike me cilësi të lartë dhe se si një sonikator mund t'ju ndihmojë për të kapërcyer këto sfida. Ky prezantim do t'ju tregojë se si funksionon nxjerrja me ultratinguj. Do të mësoni se cilat përfitime mund të prisni nga përdorimi i një aparati sonikë për nxjerrjen dhe si mund të zbatoni një ekstraktues tejzanor në prodhimin tuaj të ekstraktit.

Nxjerrja botanike me ultratinguj - Si të përdorni sonikatorët për të nxjerrë komponimet botanike

Miniatura e videos

 

Me Ekstraktimin me ultratinguj ju mund të përdorni tretësin e zgjedhjes suaj

Për sa i përket prodhimit të kënës me ndihmën e ultrazërit, prodhuesi mund të zgjedhë nga tretës të ndryshëm si uji, vajrat bimore, glicerina, metanoli, etanoli, heksani, acetoni, kloroformi, propilen glikol etj. Në përputhje me përdorimin e tij përfundimtar, ekstrakti i gjetheve të kënës mund të izolohet si ekstrakt këna me bazë uji, tretës, alkoolik ose vajor (p.sh. ekstrakti i kënës për vetitë e tij antibakteriale është më efektiv si ekstrakt alkoolik, ndërsa ekstrakti kozmetik i kënës është më i miri si ekstrakt vajor).
Lexoni më shumë rreth tretësve për nxjerrjen me ultratinguj!

Ngjyruesit e këna

Pluhurat e këna nga gjethet e thata të kënaut të maceruara janë lënda e parë për nxjerrjen ultrasonike të lawson dhe komponimeve të tjera bioaktive.Komponimet aktive dhe ngjyruesit janë bllokuar në gjethet e bimës së kënasë. Gjethi i bimës së kënasë përmban një përbërës me ngjyrë të kuqe-portokalli, lawsone (2-hidroksi-1,4-naptokinon), i cili njihet edhe si acid hennotannik. Kënaja nuk njollos lëkurën ose materialin tjetër derisa molekulat e lawsonit të çlirohen nga qelizat e gjethes së kënasë. Ultratingulli i fuqisë është një teknikë shumë efektive për të thyer qelizat dhe për të shpërbërë/liruar komponimet e bllokuara. Kur pasta e kënasë me molekulat e lëshuara të lawsonit aplikohet në lëkurë, lëkurë ose leckë, agjentët ngjyrues depërtojnë në material (lëkurë, flokë, lëkurë, pëlhura) dhe lidhen me proteinat.

Sistemi tejzanor për nxjerrjen e grumbullit (Kliko për ta zmadhuar!)

Përgatitja e personalizuar tejzanor për nxjerrjen

Kërkesë informacioni

Këna antioksidantë dhe fenolikë

Antioksidantët dhe komponimet fenolike janë aditivë të çmuar për produktet mjekësore dhe ushqyese. Kena përmban agjentë aktivë të shumëfishtë të cilët vlerësohen për efektet e tyre antiinflamator, analgjezik, hipotenik, antibakterial, antifungal, astringent dhe antiviral. Përveç 2-hydroxynapthoquinone (ligament), mannite, acid tannic, mucilage dhe acid gallic janë të njohur si komponente të tjera kimike të bimëve të këna. Në mënyrë quantitavely, 2-hydroxynapthoquinone është gjetur si substancë kryesore bioactive. Për të përdorur substanca aktive të hennas, ekstrakt mund të përdoret në formën e ngjyrave, tinktures ose ointments.
Ekstraktimi tejzanor përmirëson prodhimin e fenolit dhe aktivitetin antioksidues të ekstraktit të këna. Parametrat e procesit saktësisht të kontrollueshëm mundësojnë lirimin e përbërësve aktiv pa i dëmtuar ato.

Përfitimet e nxjerrjes së këna me ultratinguj

  • rritjen e rendimentit
  • ekstrakte me cilësi të lartë
  • proces jo-termik
  • koha më e shkurtër e nxjerrjes
  • efikasitet te larte
  • operacion i lehtë
  • shpejt RoI

Sonicators për nxjerrjen e këna

Sonicers Hielscher janë nxjerrës më të fundit të përdorur në mbarë botën për prodhimin e ekstrakteve botanike me cilësi të lartë. Ekstraktuesit tejzanor Hielscher lejojnë kontroll të saktë mbi të gjithë parametrat e rëndësishëm të procesit si amplituda, presioni, temperatura dhe intensiteti. Kjo siguron që përbërësit aktivë nga barishtet, gjethet, frutat, farat, rrënjët dhe lëvorja (p.sh. këna, shafrani, ulliri, avokado etj.) të mos shkatërrohen për shkak të kushteve të vështira të përpunimit. Rregullimi i saktë i parametrave të procesit bën të mundur që të intensifikoni procesin tuaj të nxjerrjes në mënyrë që të arrini cilësi superiore dhe rezultat më të lartë.
Hielscher Ultrasonics furnizon gamën e plotë të ultrasonicators me fuqi të lartë – nga homogjenizuesit kompakt laboratorik deri tek miksera industriale tejzanor. Ndërprerësit tanë tejzanor mund të përdoren për ekstraktim në grup dhe të vazhdueshëm.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Na kontaktoni sot me kërkesat tuaja për nxjerrjen! Ne do të jemi të lumtur t'ju rekomandojmë sonikatorin më të përshtatshëm për qëllimet tuaja të nxjerrjes.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
15 deri në 150 litra3 deri në 15 l/minUIP6000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me nxjerrësit me ultratinguj, të dhënat teknike, aplikacionet dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të nxjerrjes dhe t'ju ofrojmë një sonikator që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


 

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

 

Hielscher furnizon pajisje të fuqishme tejzanore nga laboratori në shkallë industriale (Kliko për ta zmadhuar!)

Hielscher sonicators nga laboratorindustrial shkallë

Letërsi / Referencat


Fakte të vlefshme

Rreth këna

Henna (Lawsonia inermis Linn) është një bimë me gjelbërim të përhershëm, lulëzuar gjithashtu e njohur si Hina, Mehndi, pemë këna, pemë mignonette, apo privet egjiptian.
Komponimet e këna përdoren si barëra mjekësore dhe si ngjyrë natyrale. Lawsone është një pigment natyral që gjendet në gjethet e këna. Lawsone (2-hydroxy-1,4-naphthoquinone), i njohur edhe si acid hennotannic, përdoret si një ngjyrë e kuqe-portokalli për të ngjyrosur lëkurën, flokët dhe tekstilet. Kur këna përdoret për artin kozmetik dhe të trupit, aplikohet si ngjyrë e këna në lëkurë. Ligjet e tij për agjentë ngjyrues duhet të jenë lëshuar nga qelizat e bimëve, p.sh. me nxjerrjen tejzanor. Kur zbatohet kaseta e këna, ngjyruesja migron në shtresën më të jashtme të lëkurës dhe i jep ngjyrën tipike të kuqe-kafe.

Gjethet e këna, farat dhe lëvorja janë forma më e zakonshme për përgatitjen e ekstrakteve që përdoren për qëllime medicinale. Përqendrimi i lartë i përbërësve aktivë kimikë dhe ushqyes në fabrikën e këna përdoren për efektet anti-inflamator, analgjezik, hipotenik, antibakterial, antifunik, astringent dhe antiviral. Për shkak të këtyre pronave mjekësore dhe shëndetësore, komponimet e këna-s, siç janë antioksidantë dhe fenolikë, përdoren në përgatitjen e produkteve ushqimore dhe farmaceutike (p.sh. ilaçet tradicionale, praktika ayurvedike).
Për më tepër, antioksidantë natyrorë njihen si shtues efektiv që retardojnë degradimin oksidativ të ushqimeve si vajra dhe ushqime me përmbajtje të lartë lipidi.
Këna dihet si bojë dhe përbërje kozmetike e cila përdoret gjerësisht si ngjyrues natyral për flokët, lëkurën, thonjtë si dhe tekstilet.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.