Përpunimi tejzanor i kërp-it

 • Rrëshqitja tejzanor e materialeve fijore si fibra kërp dhe liri lejon një modifikim të shpejtë dhe efikas të fibrave.
 • Fibrat e përpunuara ultrasonically janë fibriluar dhe tregojnë një sipërfaqe specifike dukshëm më të lartë, forcë elastik të rritur dhe fleksibilitet.
 • Përpunimi i fibrave tejzanor është një teknologji e përpunimit të shpejtë dhe të lehtë për prodhimin industrial.

Rritje tejzanor

Thithja tejzanor është një alternativë e shpejtë, efiçente dhe e gjelbër për tharjen tradicionale me lagështi ose vesë. Cavitation akustike, e krijuar nga ultratinguj me intensitet të lartë dhe me frekuencë të ultë, thyen strukturat celulare të bio-materialeve si jo-drurit, fibrat vegjetale, të cilat përfshijnë fibra të tilla si liri, kërpi, hithra, kashtë gruri, (p.sh., sizal, kërp Manilla, abacá) dhe fibra me origjinë frutore si coir nga predha kokosit.
Shpërthimi tejzanor transformon mikrofibrat (afërsisht 3-5μm) në nanofibra (≥100nm). Për më tepër, përpunimi tejzanor shkaktoi degradimin e xyloglucan dhe xylan të pastër në zgjidhje, duke demonstruar aftësinë e ultrazërit për të degraduar hemicelulozën.
Edhe pse tejkalimi tejzanor përdoret kryesisht në një zgjidhje ujore, është e mundur – në varësi të lëndës së parë dhe rezultatit të synuar – për të kombinuar procesin tejzanor me një trajtim alkali. Zgjidhjet e NaOH, H2O2 dhe H2KËSHTU QË4 mund të përdoret për alkalizimin për të marrë nanofibrat e celulozës në një kohë të shkurtër përpunimi. Nga trajtimi tejzanor, mund të arrihet lehtë një fibrilim i mikrofibrave të celulozës. Fibrat e prodhuara ultrasonikisht tregojnë një morfologji specifike në të cilën nanofibrat (≥ 100nm) shpërndahen në të gjithë sipërfaqen e mikrofibrave (3-5μm).

Përpunimi tejzanor i kërp, liri dhe fibrave të coir.

Skanimi i analizës elektronike të mikroskopisë në lirin, kërp dhe fibra të coireve me ose pa përpunim tejzanor.
Burimi: Renouard et al. 2014

UIP4000hdT 4kW procesor i fuqishëm tejzanor për nxjerrjen

UIP4000hdT (4kW) procesor industrial tejzanor për përpunimin e fibrave

Kërkesë informacioni

Përpunimi tejzanor i kërp-it

Me rritjen e tregut për farërat e kërpit dhe fito-cannabinoids vjen një rritje e prodhimit të kashtës së kërpit. Si një nënprodukt, kashtë kërpi dhe fibrat e saj përdoren kryesisht për prodhimin e letrës ose gjeoteknikave, përforcimin e materialeve të përbërë si dhe materiale ndërtimi.
Thatë dhe të prera kashtë mund të përdoret si lëndë e parë për trajtimin tejzanor, megjithatë për prodhimin e procesit tejzanor superiore rekomandohet përdorimi i (pjesërisht) shives deorticated është e rekomanduar. Materiali i betonit është i lagur në ujë (solucioni ujor) në mënyrë që të merret një salcë e pompuar, e cila mund të kalojë qelizën tejkaluese të rrjedhës. Procesi i zërit zgjat vetëm një periudhë të shkurtër kohe (rreth 30-60 sek.). Hulumtimet shkencore kanë treguar se ultrasonication përmirëson nxjerrjen e hemicellulose dhe lignin nga materialet lignocellulosic. Përveç kësaj, sonication degrades celulozës dhe pektinës. Përpunimi tejzanor i kërpit dhe lirit përmirëson gjithashtu fleksibilitetin dhe forcën e elasticitetit të fibrave, të cilat janë karakteristika të vlefshme për prodhimin e tekstilit dhe përbërjes.

Avantazhet e Përpunimit të Fibrave me ultratinguj

 • reduktimin e përmbajtjes së ligninës
 • fibrave mikro dhe nano fibriluar
 • rritjen e fleksibilitetit të fibrave
 • forcë më e lartë elastike
 • proces të shpejtë
 • Lehtë për të vepruar
Trajtimi tejzanor-alkali i fibrës së kërpit

Trajtimi tejzanor-alkali i fibrave të kërpit (Ferreira et al. 2019)

Modeli i Modulit të Kërpudhave të Ndryshuar Ultrasonically

Fibra me ultratinguj të fibriluar (p.sh., kërpi, liri) është veçanërisht i përshtatshëm si një përforcim për rrëshirat polimerike, termoplastik dhe përbërjet termoetomatike.
Fibrat e kërpit bast janë një burim i vlefshëm nga të cilat mund të nxirren nanokristale celuloze (CNC). Nanocrystals celulozë janë karakterizuar nga sipërfaqja e tyre e lartë sipërfaqe dhe ngurtësi e tyre të jashtëzakonshme dhe forcë elastik. CNCs’ forca elastike shquhet forca e qelqit ose alumini. Nanocrystals celulozë janë mjaft të lirë dhe janë në këtë mënyrë një nano-aditiv konkurrues, kur është fjala për çmimin, disponueshmërinë, toksicitetin, si dhe qëndrueshmërinë.
Sonication është një teknikë e lehtë për t'u përdorur, e shpejtë dhe e gjelbër, e cila lejon prodhimin e nanokristaleve celuloze me cilësi të lartë.

Fibrat kenaf të përpunuara ultrasonically.

Sosiati et al. 2014 tregojnë efektet e dobishme të sonication në përpunimin e fibrave.

Ultrasonicators me performancë të lartë për përpunimin e fibrave

Hielscher Ultrasonics prodhon pajisje tejzanor me performancë të lartë për aplikime të rënda. Sistemet tona tejzanor mund të përdoren për grumbull ose përpunim të vazhdueshëm inline. Të gjithë procesorët industrial Hielscher tejzanor mund të japin amplitudë shumë të lartë. Amplituda deri në 200μm lehtë mund të kryhet në mënyrë të vazhdueshme në operimin 24/7. Për amplitudë edhe më të larta, janë të disponueshme sonotrodat ultrasonikë të përshtatur. Megjithatë, aftësia e amplitudeve shumë të larta nuk është e mjaftueshme për të drejtuar një proces të suksesshëm të fibrave tejzanor, të tilla si rrudhje ose fibrilim. Në varësi të lëndës së parë dhe në rezultatin e synuar, parametrat e procesit – pra, amplitudë, presion, temperaturë dhe kohë – duhet të jenë saktësisht të kontrollueshme dhe të rregullueshme.
Procesorët digjitalë Hielscher digjitin automatikisht të gjitha të dhënat e procesit në një kartë të integruar SD, në mënyrë që rezultatet e procesit të jenë të riprodhueshme. Amplituda dhe intensiteti i përpunimit mund të rregullohen dhe kontrollohen saktësisht nga kushte shumë të lehta deri te intensiteti i zërit. Kjo ju jep mundësinë për përpunimin e materialeve të ndryshme për prodhim optimal.
Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson operimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon ultrasonicators me performancë të lartë për aplikimet sonochemical.

Procesorë tejzanor me fuqi të lartë nga laboratori në pilot dhe shkallë industriale.

Letërsi / Referencat

 • Diana P.Ferreira, Juliana Cruz, Raul Fangueiro (2019): Kapitulli 1 – Modifikimi i sipërfaqes së fibrave natyrore në përbërësit e polimereve. Përbërësit e gjelbër për aplikacionet e automobilave. Botimi i Woodhead Publishing në Shkencën dhe Inxhinierinë e Kompozitit 2019, faqet 3-41.
 • Sullivan Renouard, Christophe Hano, Joël Doussot, Jean-Philippe Blondeau, Eric Lainé (2014): Karakterizimi i ndikimit tejzanor në fibra coir, liri dhe kërp. Materialet Letrat 129, 2014. 137-141.
 • H. Sosiati, M. Muhaimin, P. Abdilah, DA Wijayanti, Harsojo, K. Triyana (2014): Efekti i trajtimeve kimike në
  karakteristikat e celulozës natyrale. Proceset e Konferencës AIP 1617, 105 (2014).
 • M. Zimniewska, R. Kozłowski, J. Batog (2008): Nanolignin pëlhurë e modifikuar e lirit si një produkt multifunksional. Kristal molekulare dhe kristale të lëngëta Vol. 484, Issue 1, 2008.


Fakte të vlefshme

Kërpudha Fibra

Kërpni është një kulturë shumë qëllimore që përdoret për farat e kërpit dhe më pas vajra, terpenoide dhe kanabinoide (p.sh. CBD, CBG, etj.) Dhe kashtë kërpi, të cilat mund të përpunohen në material fibërsh të vlefshëm. Sa i përket cilësisë së fibrave të kërpit, dallohen mes të ashtuquajturave fibra tërheqëse, të cilat nuk janë të lidhur, fibra të shkurtra fibra dhe të ashtuquajturat fibra të linjës, të cilat janë fibra të gjata (gjatësore).
Bundelët e shkurtër të fibrave quhen gjithashtu fibra teknike dhe përdoren kryesisht në industrinë e automobilave, për prodhimin e letrës dhe për përbërësit me bazë bio. Fibrat e kërpit të gjata përdoren për përdorime të tekstilit dhe me vlerë të lartë, siç janë përbërjet me performancë të lartë dhe bio-përbërësit.
Prodhimi i kërpudhave:
Kërp fibrash (kërp i cili është rritur për prodhimin e fibrave) është korrur në mënyrë ideale para lulëzimit. Kjo prerje e hershme rezulton në cilësi më të lartë të fibrave sepse cilësia bie nëse lulëzimi lejohet. Në përgjithësi, kërpi fibër është korrur 70-90 ditë pas mbjelljes. Për të korrur kërp, bimët priten 2-3 cm mbi tokë dhe më pas thahen për disa ditë. Pas korrjes, kërpi mbahet. Tërheqja është një proces që përdor lagështinë dhe mikrobet për të prishur pektinat e bimës, i cili lidh kimikisht lidhjen e kërpit së bashku. Tradicionalisht, kërcellet e kërpit do të rrihen nga uji ose do të mbahen nga vesa para se të skaliten fibrat. Procesi i tërheqjes lehtëson ndarjen e mëvonshme të bastusit nga të ashtuquajturat kërp kërpi ose shiv (i cili është thelbi prej druri i rrjedh i kërpit). Pas tërheqjes, kërcellët e kërpit thahen (në një përmbajtje lagështie më të vogël se 15% dhe shlyhen me kusht).
Për të marrë fibra kërp, të cilat mund të përdoren për prodhimin dhe si aditivë, fibrat duhet të ndahen në një proces të njohur si “scutching”. Gjatë procesit të krehjes, kashtë kërp është përpunuar mekanikisht për të kruar fundin e kërpit, p.sh., duke përdorur një mulli çekan. Në këtë proces mekanik kërpi është rrahur kundër një ekran deri në hurd, fibrave të vogla bast, dhe pluhuri bie nëpër ekran. Makinat moderne të shpejtimit të kinematikës me shpejtësi të lartë janë të afta të ndajnë kërp në tri rryma; bast fibra, hurd, dhe mikrofiber gjelbër.
Përmbajtja e celulozës në kërp është përafërsisht. 70-77%. Fibrat kërp janë një zëvendësues i shkëlqyeshëm për fibrat celuloze të drurit

Avantazhet e fijeve të kërpudhave

 • Kosto-efektive
 • forcë të lartë elastike dhe ngurtësi
 • i përshtatshëm në mënyrë ideale për produktet jo të endura me gjilpërë
 • zëvendësim efektiv për fibër qelqi
 • zvogëlon kohën e derdhjes
 • reduktimin e peshës në pjesën e përfunduar
 • e lehtë për t'u përpunuar dhe ricikluar
 • mund të përshtaten për të përmbushur një sërë specifikash dhe sisteme të ndryshme të prodhimit
 • cilësia e qëndrueshme dhe disponueshmëria e furnizimit është e mundur

Bio-Materiale fibroze

Kur fibrat kashtë janë nxjerrë nga kashtë e lirit, pjesët jo të fibrave të rrjedhin, duke mos përfshirë farën, zakonisht quhen shiva ose hurda. Për shembull, në liri të naftës, shives përbëjnë përafërsisht. 70 – 85% e peshës totale të kashtës, e cila e bën shiven nënproduktin kryesor të përpunimit të kashtës së lirit.
Prodhuar ultrasonically, lignin nano-strukturuar është përdorur për të bërë pëlhura shumëfunksionale liri. Duke mbushur tekstilet prej liri me nano-lignin, mund të krijohen tekstile multifunksionale. Ato tekstile multifunksionale ofrojnë vetitë shtesë të pengesave UV, antibakteriale dhe pronave antistatike.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.