Rendimentet më të larta të pektinës me nxjerrjen tejzanor

Nxjerrja tejzanor rezulton në rendimente të larta të pektinave me cilësi superiore. Duke përdorur zërit, pektina të vlefshme mund të prodhohen në mënyrë efikase nga mbeturinat e frutave (p.sh., nënproduktet nga përpunimi i lëngjeve) dhe lëndë e parë biologjike. Nxjerrja tejzanor e pektinës shkëlqen në teknikat e tjera të nxjerrjes duke prodhuar rendimente më të larta, duke dhënë cilësi superiore të pektinës dhe një procedurë të shpejtë të nxjerrjes.

Nxjerrja e intensifikuar e pektinës me anë të sonifikimit

Pektina përdoret si një agjent xhelatizues, emulsifikues dhe trashës në shumë produkte ushqimore, si dhe një përbërës në kozmetikë dhe farmaceutikë. Nxjerrja konvencionale industriale e pektinës bëhet nëpërmjet nxjerrjes me ujë të nxehtë, ku lënda e parë si lëvozhgat e agrumeve, pulpat e mollës dhe mbeturinat e tjera të frutave zhyten në ujë të nxehtë 60–100°C me pH të ulët (përafërsisht pH 1,5 – 3,5) për një kohë të gjatë. periudhë kohore. Kjo e kthen nxjerrjen konvencionale të ujit të nxehtë një proces që kërkon kohë dhe energji, që shpesh nuk është as aq efikas sa të çlirojë sasinë e plotë të pektinave të disponueshme në lëndën e parë.
Në mënyrë që të kapërcehet joefikasiteti i metodës konvencionale të prodhimit, ekstraktimi tejzanor zbatohet si një teknikë që intensifikon procesin që zvogëlon kohën e nxjerrjes dhe maksimizon rendimentin e pektinës në mënyrë të konsiderueshme kur krahasohet me nxjerrjen tradicionale të ujit të nxehtë.

Avantazhi i Nxjerrjes tejzanor të Pektinës

Nxjerrja tejzanor zbatohet në shumë fusha të prodhimit të ekstraktit, p.sh. ekstrakte botanike dhe bimore për ushqime, suplemente, farmaceutike dhe kozmetikë. Një shembull shumë i spikatur i ekstraktimit tejzanor është nxjerrja e kanabidiolit (CBD) dhe përbërjeve të tjera nga bima e kanabisit.
Nxjerrja tejzanor është një teknikë e nxjerrjes jo-termike, e cila parandalon në këtë mënyrë përbërjet bioaktive kundër degradimit termik. Të gjithë parametrat e procesit tejzanor, të tilla si amplituda, intensiteti, koha, temperatura dhe presioni, mund të kontrollohen saktësisht. Kjo lejon procesin e saktë dhe kontrollin e cilësisë dhe e bën të lehtë përsëritjen dhe riprodhimin sapo të merren rezultatet e nxjerrjes. Prodhuesit e ekstraktit vlerësojnë ultrasonikimin për përsëritshmërinë e besueshme të procesit, e cila ndihmon në standardizimin e proceseve dhe produkteve.

Parametrat e procesit për nxjerrjen tejzanor të pektinës

 • Intensiteti i sonifikimit
 • temperaturë
 • vlera e pH
 • kohë
 • Madhësia e grimcave të lëndës së parë

 

Kërkesë informacioni

Ultrasonikatori UIP4000hdT është një nxjerrës i fuqishëm për prodhimin industrial të pektinës.

Ekstraktues tejzanor UIP4000hdT është një nxjerrës i fuqishëm 4kW për prodhimin industrial të pektinës.

Ekstraktimi botanik me ultratinguj jep rendimente më të larta. Homogjenizuesi Hielscher UIP2000hdT, 2000 vat është mjaftueshëm i fuqishëm për të nxjerrë me lehtësi tufa nga 10 litra në 120 litra.

Nxjerrja me ultratinguj e lëndëve botanike - 30 litra / 8 gallon grumbull

Miniatura e videos

Përcaktimi i parametrave përkatës të procesit lejon që të zgjedh procesin e nxjerrjes tejzanor në efikasitetin më të lartë dhe cilësinë superiore të ekstraktit.
Për shembull, madhësia e grimcave të lëndës së parë (p.sh., lëvozhgat e agrumeve) është një faktor i rëndësishëm: Një madhësi më e vogël e grimcave do të thotë një sipërfaqe më e lartë ku mund të veprojnë valët ultrasonike. Një madhësi e vogël e grimcave rezulton në rendimente më të larta të pektinës, një shkallë më të ulët metilimi dhe një raport më të madh të rajoneve rhamnogalacturonan.
Vlera e pH e tretësit ekstraktues (dmth. ujë + acid) është një tjetër parametër thelbësor. Kur pektina nxirret në kushte acidike, shumë rajone të degëzuara me ramnogalakturan të polimerit dekompozohen, kështu që kryesisht mbeten zona "të drejta" homogalakturanike me disa molekula sheqeri neutrale të ngjitura në ose në zinxhirin kryesor linear.
Nxjerrja tejzanor e pektinës zvogëlon kohën e nxjerrjes dhe ul temperaturën e kërkuar të procesit, e cila zvogëlon mundësinë e modifikimit të padëshiruar të pektinës nga acidet. Kjo mundëson përdorimin e acideve në kushte të kufizuara në mënyrë që të modifikojë pektinat saktësisht në kërkesat e produktit.

Çfarë e bën Nxjerrjen tejzanor të Pektinës kaq Efiçente?

Ndikimi i ekstraksionit tejzanor ndikon drejtpërdrejt në ënjtjen, shpimin dhe thyerjen e mureve qelizore. Transferimi i masës i induktuar në mënyrë ultrasonike shkakton hidratimin e materialit pektinoz në lamellën e mesme duke çuar në shpërbërjen e indeve vegjetale. Kavitimi tejzanor dhe forcat e prerjes ndikojnë drejtpërdrejt në muret qelizore dhe i hapin ato. Këto mekanizma rezultojnë në rezultate shumë efikase të nxjerrjes tejzanor.

Pektina e ekstraktuar me ultratinguj (gjithashtu pektina e ekstraktuar me ndihmën e kavitacionit akustik, shkurt. ACAE) e cila kishte peshë molekulare dhe shkallë më të ulët të metoksilimit ishte më e pasur në rajonin rhamnogalacturonan-I me zinxhirë të gjatë anësor krahasuar me pektinën konvencionale të nxjerrë nga nxehtësia nga analizat kimike dhe FT-IR. Konsumi i energjisë për nxjerrjen e pektinës ultrasonike ishte dukshëm më i ulët se metoda e ngrohjes konvencionale, gjë që tregon aplikimin e saj premtues për shkallën e prodhimit industrial.
(krh. Wang et al., 2017)
Wang dhe kolegët e tij (2017) gjithashtu theksojnë se nxjerrja e asistuar me ultratinguj është provuar të jetë një proces më ekonomik dhe miqësor ndaj mjedisit me efikasitet më të lartë dhe më pak kosto krahasuar me nxjerrjen e ngrohjes konvencionale.
 

Ultratingulli promovon në mënyrë të konsiderueshme nxjerrjen enzimatike të pektinave nga pulpa e panxharit të sheqerit. Imazhet SEM tregojnë ndikimin e ultrazërit në përçarjen e qelizave dhe lirimin e pektinës.

SEM e pulpës së mbetur të panxharit të sheqerit në zmadhim 1000x: (a) para nxjerrjes dhe pas nxjerrjes së pektinës duke përdorur (b) Xylanasae (250 U/g), (c) Cellulazë (300 U/g), (d) Xylanasae+Cellulaza (1:1), dhe (e) Xylanasae+Cellulase (1:1.5) dhe (f) Xylanasae+Cellulase (1:2).
(studim dhe imazhe: Abou-Elseoud et al., 2021)

 

Si funksionon Nxjerrja tejzanor e Pektinës?

Nxjerrja tejzanor bazohet në efektet sonomekanike të ultrazërit me intensitet të lartë. Për të nxitur dhe intensifikuar nxjerrjen e pektinës përmes ultrasonikimit, valët me ultratinguj me fuqi të lartë bashkohen përmes një sonde tejzanor (i quajtur ndryshe briri ose sonotroda tejzanor) në mjedisin e lëngët, dmth. Slurri i përbërë nga lënda e parë që përmban pektin dhe tretësi. Valët me ultratinguj udhëtojnë nëpër lëng dhe krijojnë cikle alternative të presionit të ulët / presionit të lartë. Gjatë cikleve me presion të ulët, krijohen flluska minutë vakumi (të ashtuquajturat flluska kavitacioni), të cilat rriten gjatë disa cikleve të presionit. Gjatë atyre cikleve të rritjes së flluskave, gazrat e tretur në lëng hyjnë në flluskën e vakumit, në mënyrë që flluska e vakumit të shndërrohet në flluska gazi në rritje. Në një madhësi të caktuar, kur flluskat nuk mund të thithin më shumë energji, ato implodohen me forcë gjatë një cikli të presionit të lartë. Shpërthimi i flluskës karakterizohet nga forca të forta kavitacionale, përfshirë temperaturën dhe presionin shumë të lartë që arrijnë përkatësisht deri në 4000K dhe 1000atm; si dhe diferencën përkatëse të temperaturës së lartë dhe presionit. Këto turbulenca dhe forca qethje të gjeneruara në mënyrë ultrasonike thyejnë qelizat bimore dhe lëshojnë pektinat intraqelizore në tretësin me bazë uji. Meqenëse kavitacioni tejzanor krijon transferim shumë intensiv të masës, sonifikimi rezulton në rendimente jashtëzakonisht të larta brenda një kohe shumë të shkurtër përpunimi.

Përçuesve tejzanor përdoren për nxjerrjen nga burimet fito (p.sh. bimët, algat, kërpudhat)

Ekstraktimi tejzanor nga qelizat e bimëve: seksioni tërthor mikroskopik (TS) tregon mekanizmin e veprimeve gjatë ekstraktimit tejzanor nga qelizat (zmadhimi 2000x) [burimi: Vilkhu et al. 2011]

Ultrasonikatori UIP2000hdT është një nxjerrës 2kW për prodhimin industrial të pektinës.

Nxjerrësi tufë tejzanor UIP2000hdT me bri cascatrode

Pektina të nxjerra nga mbeturinat e frutave

Nxjerrja me ultratinguj është shumë efikase për të prodhuar pektina me cilësi të lartë nga mbetjet e agrumeve.Mbeturinat e frutave siç janë lëvoret, mbetjet e pulpave të frutave (pas shtypjes së lëngut të frutave) dhe nënproduktet e tjera të frutave shpesh janë burime të pasura të pektinës. Ndërsa produktet e mbetjeve të frutave përdoren shpesh si ushqim për kafshët, nxjerrja e pektinës është një përdorim më i vlefshëm i mbetjeve të frutave.
Ekstraktimi i pektinës me ultratinguj është kryer tashmë me sukses me lëvozhgat e agrumeve (si portokalli, mandarina, grejpfrut), lëvozhgat e pjeprit, pulpat e mollës, tulin e panxharit të sheqerit, lëvozhgat e mangos, mbeturinat e domates, si dhe frutat e pasionit, lëvozhgat e fikut, ndër të tjera.

Studimet e Rastit të Nxjerrjes tejzanor të Pektinës

Për shkak të pengesave të nxjerrjes konvencionale të pektinës nga nxehtësia, kërkimi dhe industria tashmë kanë hetuar alternativa inovative të tilla si nxjerrja tejzanor. Në këtë mënyrë, janë në dispozicion mjaft informacione për parametrat e procesit për materiale të ndryshme të para, si dhe të dhëna për optimizimin e procesit.

Nxjerrja tejzanor e pektinës nga molla e mollës

Dranca dhe Oroian (2019) hulumtuan procesin e ekstraktimit të asistuar në mënyrë ultrasonike të pektinës nga bollëku i mollës duke aplikuar kushte të ndryshme tejzanor dhe duke përdorur modelin e sipërfaqes së përgjigjes Box-Behnken. Ata zbuluan se amplituda me ultratinguj ndikon fuqishëm në rendimentin dhe shkallën e esterifikimit të pektinës së nxjerrë, ndërsa pH i ekstraktimit kishte një ndikim të madh në të tre përgjigjet, dmth rendimentin, përmbajtjen e GalA dhe shkallën e esterifikimit. Kushtet optimale për ekstraktim ishin amplituda 100%, pH prej 1.8, raporti i ngurtë-lëng prej 1:10 g / mL dhe sonifikimi 30 min. Në këto kushte, rendimenti i pektinës ishte 9.183% dhe kishte një përmbajtje GalA 98.127 g / 100 g dhe shkallë të esterifikimit 83.202%. Për të vendosur rezultatet e pektinës të ekstraktuar në mënyrë ultrasonike në lidhje me pektinën tregtare, mostra e pektinës e marrë nga ekstraktimi tejzanor në kushte optimale u krahasua me mostrat komerciale të agrumeve dhe pektinës së mollës nga FT-IR, DSC, analiza reologjike dhe SEM. Dy teknikat e para nxorën në pah disa veçori të mostrës së pektinës të nxjerra nga ekstraktimi tejzanor siç është diapazoni më i ngushtë i shpërndarjes së peshës molekulare, rregullimi molekular i rregullt dhe shkalla e lartë e esterifikimit që ishte e ngjashme me atë të pektinave të mollës në dispozicion komercialisht. Analiza e karakteristikave morfologjike të mostrës së marrë në mënyrë ultrasonike tregon një model përcaktimi midis shpërndarjes së madhësive të fragmenteve të kësaj mostre dhe përmbajtjes së tij GalA në njërën anë, dhe kapacitetit të marrjes së ujit në anën tjetër. Viskoziteti i tretësirës së pektinës të ekstraktuar në mënyrë ultrasonike ishte shumë më i lartë se ai i tretësirave të bëra duke përdorur pektinë komerciale, e cila ndoshta për shkak të përqendrimit të lartë të acidit galakturonik. Kur merret parasysh edhe shkalla e lartë e esterifikimit, kjo mund të shpjegojë pse viskoziteti ishte më i lartë për pektinën e nxjerrë në mënyrë ultrasonike. Studiuesit arrijnë në përfundimin se pastërtia, struktura dhe sjellja reologjike e pektinës e nxjerrë nga ekstraktimi tejzanor nga llulla e mollës Malus domestica 'Fălticeni' tregon zbatime premtuese të kësaj fije të tretshme. (krh. Dranca & Oroian 2019)

Metoda tejzanor e nxjerrjes së pektinës shkëlqen nga

 • Rendimentet më të larta
 • përpunimi më i shpejtë
 • kushte më të lehta të përpunimit
 • Përmirësimi i efikasitetit të përgjithshëm
 • Funksionim i thjeshtë dhe i sigurt
 • shpejt RoI

Nxjerrësi tejzanor me performancë të lartë për prodhimin e pektinës

Ekstraktues tejzanor UIP4000hdT me konfigurim të rrjedhës për nxjerrjen e pektinësNxjerrja tejzanor është një teknologji e besueshme përpunimi, e cila lehtëson dhe përshpejton prodhimin e pektinave me cilësi të lartë të lëndëve të para të ndryshme të tilla si nënproduktet e frutave agrume dhe lëvozhgat, bollëku i mollës dhe shumë të tjerë. Portofoli i Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt te sistemet e nxjerrjes industriale. Në këtë mënyrë, ne në Hielscher mund t'ju ofrojmë ultrasonicatorin më të përshtatshëm për kapacitetin tuaj të parashikuar të procesit. Stafi ynë me përvojë për një kohë të gjatë do t'ju ndihmojë nga testet e fizibilitetit dhe optimizimi i procesit deri te instalimi i sistemit tuaj tejzanor në nivelin përfundimtar të prodhimit.
Printimi i vogël i nxjerrësve tanë tejzanor, si dhe shkathtësia e tyre në opsionet e instalimit i bëjnë ato të përshtaten edhe në mjediset e vogla për përpunimin e pektinës. Përpunuesit tejzanor janë instaluar në të gjithë botën në ushqim, farmaci dhe objektet e prodhimit të shtojcave ushqyese.

Hielscher Ultrasonics – Pajisjet e sofistikuara të nxjerrjes

Portofoli i produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon gamën e plotë të nxjerrësve tejzanor me performancë të lartë nga shkalla e vogël në të madhe. Aksesorët shtesë lejojnë montimin e lehtë të konfigurimit më të përshtatshëm të pajisjes tejzanor për procesin tuaj të nxjerrjes së pektinës. Konfigurimi optimal tejzanor varet nga kapaciteti, vëllimi, lënda e parë e parashikuar, procesi i serisë ose linjës dhe afati kohor.

Seria dhe Inline

Ultrasonicators e Hielscher mund të përdoren për përpunim grumbull dhe të vazhdueshëm të rrjedhës. Përpunimi i grupeve tejzanor është ideal për testimin e procesit, optimizimin dhe nivelin e prodhimit në madhësi të vogël deri në mes. Për prodhimin e vëllimeve të mëdha të pektinës, përpunimi inline mund të jetë më i dobishëm. Një proces i përzierjes së vazhdueshme inline kërkon konfigurim të sofistikuar – që përbëhet nga një pompë, tuba ose tuba dhe rezervuarë -, por është shumë efikas, i shpejtë dhe kërkon shumë më pak punë. Hielscher Ultrasonics ka konfigurimin më të përshtatshëm të nxjerrjes për vëllimin tuaj të nxjerrjes dhe qëllimet e procesit.

Nxjerrësit tejzanor për çdo kapacitet të produktit

UIP4000hdT qelizë rrjedhjes për sonication inline në shkallë industrialeGama e produkteve Hielscher Ultrasonics mbulon spektrin e plotë të procesorëve tejzanor nga ultrasonicatorët e laboratorit kompakt mbi sistemet e nivelit të lartë dhe pilot te procesorët tejzanor plotësisht industrialë me kapacitetin për të përpunuar ngarkesat e kamionëve në orë. Gama e plotë e produkteve na lejon t'ju ofrojmë nxjerrësin tejzanor më të përshtatshëm për lëndën tuaj të parë që përmban pektin, kapacitetin e procesit dhe synimet e prodhimit.
Sistemet tejzanor të stolave janë ideale për provat e fizibilitetit dhe optimizimin e procesit. Shkalla lineare e bazuar në parametrat e vendosur të procesit e bën shumë të lehtë rritjen e kapaciteteve përpunuese nga pjesët më të vogla në prodhimin plotësisht komercial. Shkallëzimi lart mund të bëhet duke instaluar një njësi më të fuqishme nxjerrëse tejzanor ose duke mbledhur paralelisht disa ultrasonicatorë. Me UIP16000, Hielscher ofron nxjerrësin tejzanor më të fuqishëm në të gjithë botën.

Amplituda saktësisht të kontrollueshme për rezultate optimale

Të gjithë ultrasonicatorët e Hielscher janë saktësisht të kontrollueshëm dhe në këtë mënyrë kuaj pune të besueshëm në prodhim. Amplituda është një nga parametrat thelbësorë të procesit që ndikon në efikasitetin dhe efektivitetin e nxjerrjes tejzanor të pektinës nga frutat dhe bio-mbeturinat.
Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Të gjitha Ultrasonics Hielscher’ procesorët lejojnë vendosjen precize të amplitudës. Sonotrodes dhe brirët përforcues janë pajisje që lejojnë të modifikojnë amplituda në një gamë edhe më të gjerë. Procesorët tejzanor industrial të Hielscher mund të japin amplituda shumë të larta dhe të ofrojnë intensitetin e kërkuar tejzanor për aplikime kërkuese. Amplituda deri në 200 μm mund të drejtohet lehtësisht vazhdimisht në funksionimin 24/7.
Cilësimet precize të amplitudës dhe monitorimi i përhershëm i parametrave të procesit tejzanor përmes softuerit inteligjent ju japin mundësinë për të trajtuar lëndën tuaj të parë me kushtet më efektive tejzanor. Bërja e zërit optimale për rezultatet më të mira të nxjerrjes!
Fuqia e pajisjeve ultrasonike të Hielscher lejon funksionimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise kërkuese. Kjo i bën pajisjet tejzanor të Hielscher-it një mjet të besueshëm pune që plotëson kërkesat tuaja të nxjerrjes.

Testim i lehtë, pa rrezik

Proceset tejzanor mund të jenë të shkallëzuara plotësisht lineare. Kjo do të thotë që çdo rezultat që keni arritur duke përdorur një laborator ose ultrasonicator të nivelit të lartë, mund të shkallëzohet në saktësisht të njëjtën prodhim duke përdorur saktësisht të njëjtat parametra të procesit. Kjo e bën ultrasonikimin ideal për testimin e fizibilitetit pa rreziqe, optimizimin e procesit dhe zbatimin pasues në prodhimin komercial. Na kontaktoni për të mësuar se si sonifikimi mund të rrisë prodhimin e ekstraktit tuaj të pektinës.

Cilësia më e lartë – Projektuar dhe prodhuar në Gjermani

Si një biznes familjar dhe i drejtuar nga familja, Hielscher i jep përparësi standardeve më të larta të cilësisë për procesorët e saj tejzanor. Të gjithë ultrasonicators janë projektuar, prodhuar dhe testuar plotësisht në selinë tonë në Teltow afër Berlin, Gjermani. Fortësia dhe besueshmëria e pajisjeve tejzanor të Hielscher e bëjnë atë një kalë pune në prodhimin tuaj. Funksionimi 24/7 nën ngarkesë të plotë dhe në mjedise të kërkuara është një karakteristikë natyrore e miksera me performancë të lartë të Hielscher.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me ekstraktuesit tejzanor për prodhimin e pektinës, aplikimet dhe çmimet. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin e nxjerrjes së pektinës dhe t'ju ofrojmë një sistem ultrasonik që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Kërkesë informacioni

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.


Rreth Pektinave

Pektina është një heteropolisakarid i degëzuar i përbërë nga segmente galakturoni me zinxhir të gjatë dhe sheqerna të tjerë neutralë si ramnoza, arabinoza, galaktoza dhe ksiloza. Për të qenë më specifik, pektina është një bllok bashkëpolimeri i përbërë nga acid galakturonik 1,4-α-lidhur dhe ramnozë 1,2-lidhur me degë anësore të β-D-galaktozës, L-arabinozës dhe njësive të tjera sheqeri. Meqenëse në pektinë gjenden disa pjesë sheqeri dhe nivele të ndryshme të esterifikimit metil, pektina nuk ka një peshë molekulare të përcaktuar si polisaharidet e tjera. Pektina, e specifikuar për përdorim në ushqime, përkufizohet si një heteropolisakarid që përmban të paktën 65% njësi të acidit galakturonik. Duke aplikuar kushte specifike të nxjerrjes, pektinat mund të modifikohen dhe funksionalizohen me sukses në mënyrë që të përmbushin kërkesat specifike. Prodhimi i pektinave të funksionalizuara dhe të modifikuara janë me interes për aplikime të veçanta, p.sh. pektina me metoksilim të ulët për farmaceutikë.


Literatura / Referencat

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.