Nxjerrja e pektinës nga lëvozhga e grejpfrutit duke përdorur një Sonicator

Pektinat nga nënproduktet e frutave si lëvozhga ose tuli nxirren me efikasitet të lartë duke përdorur ekstraktues tejzanor. Si një metodë e besueshme e thjeshtë dhe e sigurt për nxjerrjen e pektinës, sonikimi rrit rendimentin dhe cilësinë e pektinës me shpejtësi të përshpejtuar të prodhimit. Më poshtë, ne demonstrojmë teknikën efikase të nxjerrjes tejzanor të pektinës nga lëvozhga e grejpfrutit.

Nxjerrja me ultratinguj e pektinës hap pas hapi

Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë shumë efektive për lirimin e pektinave nga lëvozhga e grejpfrutit. Kjo foto tregon sonikatorin UP200Ht duke nxjerrë pektina nga lëvozhga e grejpfrutit duke përdorur ujë si tretës.Nxjerrja me ultratinguj e pektinës përshkruan aplikimin e ultrazërit të fuqishëm për të nxitur çlirimin e pektinave nga një lëndë e parë (p.sh. lëvozhgat e frutave, nënproduktet e frutave agrume). Sonication është një teknikë e mirë-krijuar për të prishur muret qelizore dhe për të çliruar pektinën nga materiali bimor.
Protokolli i mëposhtëm për nxjerrjen tejzanor të pektinës nga lëvozhgat e grejpfrutit duke përdorur një sonikator të tipit sonda dhe precipitimin e mëpasshëm të etanolit:


Materialet e përdorura:

 • 50 gr lëvozhgë grejpfruti
 • 200 ml ujë të pastruar
 • 400 ml etanol
 • Sonicator UP200St + sonotrode S26d14
 • Gota prej qelqi

Kërkesë informacioni

Ultrasonikatori UIP4000hdT është një nxjerrës i fuqishëm për prodhimin industrial të pektinës.

Ultrasonikatori UIP4000hdT është një nxjerrës i fuqishëm 4 kW përdoret për prodhimin industrial të pektinës.

 

Në këtë video, ne ju prezantojmë me nxjerrjen me ultratinguj shumë efikas të pektinës nga lëvozhga e grejpfrutit duke përdorur sonikatorin e tipit sonda UP200Ht. Sonication është një metodë shumë efikase për të prodhuar rendimente të pektinës me cilësi të lartë nga nënproduktet e frutave dhe perimeve. Nxjerrja me ultratinguj jep sasi më të larta të pektinës dhe cilësi superiore brenda një kohe më të shkurtër përpunimi.

Nxjerrja e pektinës nga lëvozhga e grejpfrutit duke përdorur Sonicator UP200Ht

Miniatura e videos

 

Përgatitja e lëndës së parë:

 • Merrni lëvozhgën e agrumeve si lëndë të parë. Në këtë protokoll përdorim lëkurat e grejpfrutit.
 • Lani tërësisht lëvozhgën e agrumeve për të hequr çdo papastërti ose mbeturina.
 • Pritini lëvozhgën e agrumeve në copa të vogla për të rritur sipërfaqen për ekstraktim.

 

Zgjedhja e tretësit:
Uji është tretësi i preferuar për nxjerrje, i cili është i lirë dhe jo toksik. Uji përdoret zakonisht për nxjerrjen e pektinës për shkak të aftësisë së tij për të tretur pektinën pa shkaktuar degradim. Shtimi i një sasie të vogël acidesh (p.sh. acid citrik, acid acetik, acid nitrik ose klorhidrik) në ujë si tretës ndihmon në tretjen e pektinës nga materialet bimore dhe përmirëson procesin e nxjerrjes. Rregullimi i tretësit në një vlerë pH prej përafërsisht. 2-3 pH është një vlerë e mirë udhëzuese.
 
Procedura e nxjerrjes me ultratinguj:

 • Vendi përafërsisht. 50 gr lëvozhgë agrume të grira hollë në një gotë ose balonë.
 • Shtoni afërsisht 200 ml tretës të përzgjedhur në lëkurën e agrumeve.
 • Përdorni një sonikator të tipit sondë për të trajtuar përzierjen me valë tejzanor. Ne përdorim ekstraktuesin tejzanor të fuqishëm UP200Ht, 200 watts të pajisur me sonotrode S26d14. Vendosni amplituda në 100%.
 • Përzierja derdhet në sonik për rreth 10 minuta derisa të arrihet ekstraktimi optimal.

 

Filtration:
Pas sonikimit, filtroni përzierjen duke përdorur një rrjetë të imët të lagur paraprakisht ose një leckë filtri për të ndarë tretësirën e pektinës së nxjerrë nga mbetjet e ngurta, grimcat e lëvozhgës së grejpfrutit. Përsëritja e këtyre hapave të filtrimit disa herë siguron që të gjitha mbetjet e ngurta të hiqen.
 

Reshjet me etanol:

 • Për të precipituar pektinën nga tretësira e nxjerrë, etanoli përdoret zakonisht si një agjent precipitues ose shuarës.
 • Transferoni tretësirën e filtruar të pektinës në një enë të pastër.
 • Gradualisht shtoni etanol në tretësirën e pektinës duke e përzier vazhdimisht. Raporti i etanolit me tretësirën e pektinës ndryshon, por zakonisht është rreth 2:1 (etanol: tretësirë) për nga vëllimi.
 • Vazhdoni të shtoni etanol derisa të arrihet një përqendrim përfundimtar prej afërsisht 70-80% etanol në tretësirë. Ky përqendrim nxit precipitimin e pektinës.
 • Lëreni përzierjen të qëndrojë për një periudhë të mjaftueshme, zakonisht disa orë ose gjatë natës, për të lehtësuar reshjet.
 • Pas precipitimit, mblidhni pektinën e precipituar me centrifugim ose filtrim.
 • Lani pektinën e precipituar me etanol për të hequr papastërtitë dhe tretësin e mbetur.
 • Në fund, thajeni pektinën e pastruar nën vakum ose në temperaturë të ulët për të hequr çdo lagështi të mbetur.

 

Meqenëse përmbajtja e pektinës dhe lënda e parë me bazë frutash janë subjekt i ndryshimeve natyrore, procedura e nxjerrjes mund të kërkojë të përshtatet në përputhje me rrethanat. Kjo do të thotë se kushtet specifike të nxjerrjes dhe reshjeve mund të kenë nevojë të optimizohen në varësi të llojit të lëvozhgës së agrumeve, pjekurisë, rendimentit të pektinës dhe vetive të dëshiruara të pektinës. Teknikat analitike si analiza gravimetrike ose metoda spektrofotometrike mund të përdoren për të përcaktuar sasinë e përmbajtjes së pektinës dhe për të vlerësuar efikasitetin e nxjerrjes.

Sonicator i tipit sondë UP400St për nxjerrjen e përbërjeve bioaktive si pektina nga frutat dhe perimet

Sonicator UP400 St për nxjerrjen

Ultratingulli promovon në mënyrë të konsiderueshme nxjerrjen enzimatike të pektinave nga pulpa e panxharit të sheqerit. Imazhet SEM tregojnë ndikimin e ultrazërit në përçarjen e qelizave dhe lirimin e pektinës.

SEM e pulpës së mbetur të panxharit të sheqerit në zmadhim 1000x: (a) para nxjerrjes dhe pas nxjerrjes së pektinës duke përdorur (b) Xylanasae (250 U/g), (c) Cellulazë (300 U/g), (d) Xylanasae+Cellulaza (1:1), dhe (e) Xylanasae+Cellulase (1:1.5) dhe (f) Xylanasae+Cellulase (1:2).
(studim dhe imazhe: Abou-Elseoud et al., 2021)

Nxjerrja Industriale e Pektinës me Sonicators Hielscher

E njëjta procedurë e nxjerrjes së pektinës me ultratinguj e demonstruar më sipër mund të shkallëzohet në mënyrë lineare në prodhimin industrial në linjë. Përdorimi i një reaktori me qeliza me rrjedhje tejzanor lejon përpunimin e vëllimeve të mëdha të nënprodukteve të frutave në një trajtim të vazhdueshëm inline.
Hielscher Ultrasonics ofron një linjë të sofistikuar të sonikatorëve industrialë për përpunimin e materialit të frutave dhe perimeve për prodhimin e pektinës.

Pse Hielscher Ultrasonics?

 • efikasitet te larte
 • Teknologjia më e fundit
 • seriozitet & Fuqia
 • kontroll i rregullueshëm, i saktë i procesit
 • grumbull & në rradhë
 • për çdo vëllim
 • softver inteligjent
 • veçoritë inteligjente (p.sh., të programueshme, protokollimi i të dhënave, telekomanda)
 • Lehtë dhe e sigurt për të vepruar
 • mirëmbajtje të ulët
 • CIP (i pastër në vend)

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
05 deri në 1.5mLnaVialTweeter
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
15 deri në 150 litra3 deri në 15 l/minUIP6000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm për të kërkuar informacion shtesë në lidhje me ekstraktuesit tejzanor, protokollet e nxjerrjes së pektinës dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju procesin tuaj të prodhimit të pektinës dhe t'ju ofrojmë një sonikator që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Dizajn, Prodhim dhe Konsulencë – Cilësi e prodhuar në Gjermani

Ultrasonikët Hielscher janë të njohur për cilësinë e tyre më të lartë dhe standardet e dizajnit. Fortësia dhe funksionimi i lehtë lejojnë integrimin e qetë të ultrasonikëve tanë në objektet industriale. Kushtet e vështira dhe mjediset kërkuese trajtohen lehtësisht nga ultrasonikët Hielscher.

Hielscher Ultrasonics është një kompani e certifikuar ISO dhe i kushton theks të veçantë ultratingujve me performancë të lartë që paraqesin teknologjinë më të fundit dhe lehtësinë ndaj përdorimit. Sigurisht, ultrasonikët Hielscher janë në përputhje me CE dhe plotësojnë kërkesat e UL, CSA dhe RoHs.

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.Literatura / Referencat

Fakte që ia vlen të dihen: Pektina

Pektina është një polisaharid kompleks që gjendet në muret qelizore të bimëve, veçanërisht në fruta, dhe kryesisht përbëhet nga mbetje të acidit galakturonik të lidhura nga lidhje α-1,4-glikozidike. Ky rregullim strukturor i jep veti unike pektinës, duke e bërë atë një biomolekulë të gjithanshme me aplikime të ndryshme industriale.

Në gjendjen e saj natyrore, pektina ekziston si një përzierje heterogjene polimerësh me shkallë të ndryshme metilimi, duke çuar në karakteristika të ndryshme funksionale. Shkalla e metilimit ndikon në aftësinë e pektinës për të formuar xhel, me pektina me metoksi të ulët që formojnë xhel më të fortë në krahasim me homologët me metoksi të lartë.

Funksionalitetet e pektinës rrjedhin nga aftësia e saj për të bashkëvepruar me ujin, jonet metalike, sheqernat dhe makromolekulat e tjera. Veçantitë e tij xhelatizuese, në veçanti, e bëjnë atë një përbërës të vlefshëm në industrinë ushqimore dhe farmaceutike. Pektina përdoret zakonisht si një agjent xhelatizues, stabilizues dhe trashës në produktet ushqimore si reçelrat, pelte, konservat e frutave, ëmbëlsirat dhe ëmbëlsirat e qumështit. Në farmaceutikë, ai shërben si një matricë për çlirimin e kontrolluar të barit dhe si një lidhës në formulimet e tabletave.

Përtej aplikimeve të saj në sektorët ushqimorë dhe farmaceutikë, pektina gjen dobi në industri të tjera të ndryshme. Në industrinë kozmetike, përdoret si stabilizues në emulsione dhe si agjent formues filmi në produktet e kujdesit të lëkurës. Për më tepër, pektina shfaq aplikime të mundshme në biomjekësi, duke përfshirë shërimin e plagëve, inxhinierinë e indeve dhe sistemet e shpërndarjes së ilaçeve, për shkak të biokompatibilitetit dhe biodegradueshmërisë së saj.

Këto funksione të ndryshme dhe natyra biokompatibile e pektinës e bëjnë atë një biomaterial të vlefshëm me një gamë të gjerë aplikimesh në industri të shumta.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve Hielscher mbulon spektrin e plotë nga aparati ultratingullor kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.