Nxjerrja tejzanor dhe rrjedhja

 • Mbjellja e farave me ultratinguj është një teknikë e dobishme para mbjelljes për të rimbushur farat me ujë dhe lëndë ushqyese dhe për të stimuluar mbirjen.
 • Sonication është një teknikë efikase për prishjen e farës së farës dhe përmirësimin e karakteristikave të mbirjes.
 • Pajisjet Hielscher tejzanor mund të kontrollohen saktësisht për rezultatin e besueshëm të mbirjes së fidanëve dhe mbushjes së parave.

Mbushja, mbirjes dhe mbirjes së farës me ultratinguj

Mbushja e farës tejzanor i referohet një procesi të trajtimit të farave me valë ultratinguj në përafërsisht. 20 kHz në ujë ose zgjidhje të tjera të përshtatshme ushqyese për të rritur mbirjen dhe rritjen e hershme të tyre. Një mbirje e shpejtë dhe dalja e fidanëve janë faktorë kritikë për një themelim të suksesshëm të bimëve dhe kulturave. Thyerja e gjumit dhe stimulimi i mbirjes janë të rëndësishme për përhapjen dhe prodhimin e hershëm të fidanëve të bimëve. Ultratingulli i farave në ujë, tretësirë ushqyese ose një osmoticum përmirëson shkallën dhe shpejtësinë e mbirjes dhe tregon një përqindje më të lartë mbirjeje sesa farat e patrajtuara.

Fillimi dhe mbirja e farës me ultratinguj: Thjerrëzat e mbirëra me ultratinguj (40Ws/gw/ UP200St) në krahasim me thjerrëzat jo të tingullit.

Thjerrëzat e zërit (40Ws / gw / UP200St) në krahasim me thjerrëzat jo-sonicated: thjerrëzat me sonicated tregojnë një normë më të lartë gemination dhe shoots më të gjatë.

 
 

Avantazhet e mbushjes së farave me ultratinguj

Ekografi intensive prej përafërsisht. 20 kHz tregojnë ndikim të rëndësishëm në shtresën e farës, si dhe në transferimin e masës dhe proceset ndërqelizore. Më poshtë, mund të gjeni detaje në lidhje me efektet kryesore të sonikimit në fara dhe përfitimet e tyre të lidhura.

 • Shkalla e rritur e mbirjes: Mbushja e farës me ultratinguj mund të përmirësojë shkallët e mbirjes së farës duke prishur gjumin e farës, duke rritur marrjen e ujit dhe duke aktivizuar enzimat që nxisin rritjen e farës. Meqenëse sonikimi mund të aktivizojë enzimat brenda farës që janë përgjegjëse për zbërthimin e lëndëve ushqyese të ruajtura dhe fillimin e mbirjes.
 • Rritja e marrjes së ujit: Zërimi mund të shpojë shtresën e farës dhe muret qelizore, në mënyrë që fara të rrisë më pas përshkueshmërinë e saj ndaj ujit dhe të përmirësojë marrjen e ujit dhe lëndëve ushqyese. Kjo u jep farave të përgatitura një avantazh veçanërisht në tokë të thatë ose të varfëruar nga lëndë ushqyese.
 • Shfaqja e përshpejtuar e fidanëve: Trajtimi me ultratinguj për mbushjen e farave mund të zvogëlojë kohën që i duhet fidanëve për të dalë nga toka, gjë që mund të jetë veçanërisht e dobishme në situatat kur dëshirohet vendosja e shpejtë e të korrave. Duke zbërthyer shtresën e farës dhe duke përmirësuar përshkueshmërinë e ujit, duke nxitur ënjtjen dhe mbirjen e farave, ultratingulli mund të ndërpresë gjumin e farës.
 • Rritja e përmirësuar e fidanëve: Mbushja e farave me ultratinguj mund të stimulojë rritjen e fidanëve duke nxitur zhvillimin e rrënjëve, kërcellit dhe gjetheve. Kjo mund të rezultojë në bimë më të forta, më të shëndetshme me rendimente më të mira.
 • Përmirësimi i tolerancës së fidanëve ndaj stresit: Mbushja e farës me ultratinguj rrit aftësinë e fidanëve për t'i bërë ballë faktorëve stresues mjedisorë si thatësira, kripësia dhe temperaturat e larta.
 • Ulja e vdekshmërisë së fidanëve: Mbushja e farës me ultratinguj mund të zvogëlojë shkallën e vdekshmërisë së fidanëve duke nxitur mbirjen uniforme dhe rritjen e hershme, gjë që mund të ndihmojë në parandalimin e humbjes së fidanëve për shkak të daljes së pabarabartë ose rritjes së dobët.

Për shkak të këtyre efekteve pozitive, mbushja dhe mbirja e farave të induktuara në mënyrë ultrasonike përmirëson cilësinë dhe sasinë e kulturave duke çuar në mbirje më të suksesshme, duke ulur kostot e prodhimit dhe duke rritur qëndrueshmërinë në bujqësi.

Homogjenizuesit tejzanor të tillë si UIP6000hdT industriale përdoren për mbushjen e farave me ultratinguj, duke përfshirë hidro-priming, osmo-priming dhe halo-priming.

Ultrasonikë të tillë si UIP6000hdT industriale përdoren për mbushjen e farës me ultratinguj në linjë, duke përfshirë hidro-priming, osmo-priming dhe halo-priming.

Efektet e mbirjes tejzanor

 • uniforme dhe rritje te shpejte
 • indeksi i fuqisë së farës më të lartë
 • rrënjët më të gjatë dhe fidaneve
 • rritjen e aktivitetit α-amilazë
 • rezistencë më të lartë
 • rritja e hidratimit
 • pasurimi i lëndëve ushqyese
 • koha e reduktuar midis mbjelljes dhe shfaqjes së fidanëve
SEM e fara mbin me ultratinguj.

Pamjet e skanimit të mikroskopisë së elektronit (SEM) të farave Arabidopsis.
a-c Seed nënshtruar sonication në 24 ° C për 30sek.
d, e farë e thatë, f, g farë e vendosur në ujë për 4 ditë në 4 ° C,
h, i, farat e mbirë.
Imazhet dhe studimi: ©Lopez-Ribera et al. 2017

Tejzanor

Mbushja tejzanor e farave në një tretësirë ushqyese për të përmirësuar mbirjen e farës dhe fuqinë e fidanëve.Pergatitja e farave ne osmotike si manitol, polietilen glikol (osmopriming), solucione te kripura (p.sh. CaCl2, NaCl ose CaSO4) (halopriming) dhe në ujë (hydropriming) mund të përmirësohet lehtësisht me aplikimin e valëve ultratinguj. Fragmentimi i guaskës, shpimi dhe zmadhimi i madhësisë së poreve të farave të shkaktuara në mënyrë tejzanor çojnë në një kapacitet më të lartë të mbajtjes së ujit dhe lëndëve ushqyese në fara dhe kokrra, duke rezultuar në hidratim të përmirësuar. Sonication përmirëson transferimin e masës midis farës dhe tretësirës përreth duke rezultuar në një rritje të marrjes së tretësirës (p.sh. ujë, lëndë ushqyese etj.) në farë. Aparati me asistencë tejzanor është një teknikë ekonomike, e thjeshtë dhe e sigurt për rritjen e kapacitetit të farërave ndaj rregullimit osmotik dhe përmirësimin e mbirjes së farës, vendosjes së fidanëve dhe prodhimit të bimëve në kushte stresi.
Për më tepër, ultratingulli shkakton modifikimin e endospermës, siç është degradimi i niseshtës nga sonikimi, i cili rrit shkallën e reaksioneve të hidrolizës të katalizuara nga enzimat brenda farave. Një aktivitet i rritur i enzimës dhe hidroliza përshpejton mbirjen dhe rritjen e embrionit si rezultat i trajtimit me ultratinguj.
Lexoni më shumë rreth mbushjes me ultratinguj këtu!

Ultrasonikë për mbushjen dhe mbirjen e farës

Ultrasonikët Hielscher mund të kontrollohen nga distanca nëpërmjet kontrollit të shfletuesit. Parametrat e tingullit mund të monitorohen dhe përshtaten saktësisht sipas kërkesave të procesit.Hielscher Ultrasonics furnizon pajisje tejzanor për mbushje të përmirësuar të farës duke përfshirë hidro-priming, osmo-priming dhe halo-priming. Ultrasonikët kompaktë për punën R+D dhe laboratorike lejojnë testimin dhe vendosjen e parametrave optimalë të procesit tejzanor, ndërsa pajisjet tejzanor të shkallës industriale zbatohen në trajtimin në shkallë të gjerë të farave të tregtuara në mënyrë komerciale në një trajtim të përshtatshëm dhe shumë efikas të rrjedhës së mbushjes me ultratinguj. .
Për të përmirësuar mbirjen e farës me sonikacion, nevojiten sisteme tejzanor saktësisht të kontrollueshëm dhe të rregullueshëm. Meqenëse valët e ultrazërit përdoren për të stimuluar aktivitetet fiziologjike të qelizave vegjetale, intensiteti i sonikimit duhet të përshtatet me llojin specifik të farës dhe kultivarit. Sistemet tejzanor Hielscher mund të vendosen në amplituda të lehta duke dhënë kavitacionin dhe/ose lëkundjen e nevojshme për të përgatitur farat për mbirje dhe energji optimale. Trajtimi i farës mund të aplikohet si në grup ashtu edhe në mënyrë të vazhdueshme. Spektri i gjerë i aksesorëve lejon integrimin e lehtë të ultrazërit në ambientet ekzistuese.
Sistemet tejzanor Hielscher rrisin potencialin për performancë të lartë të fidanëve pas mbjelljes.

UP400St është një homogjenizues tejzanor i fuqishëm 400 W për mbushjen, mbirjen dhe mbirjen e farave.

ultrasonicator UP400St për mbushjen e farave në tufa më të vogla në R&Faza D. Trajtimi me ultratinguj rezulton në mbirje më të shpejtë, profil më të lartë të lëndëve ushqyese dhe fuqi të përmirësuar të fidanëve.

Kërkesë informacioni

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i SerisëShkalla e rrjedhjesDevices rekomanduara
1 deri 500mL10 deri 200mL / minUP100H
10 deri në 2000 ml20 deri 400mL / minUP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L0.2 deri në 4L / minUIP2000hdT
10 deri në 100L2 deri në 10L / minUIP4000hdT
15 deri në 150 litra3 deri në 15 l/minUIP6000hdT
na10 deri në 100L / minUIP16000
namë e madhegrup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.
Letërsi / Referencat

 • Yaldagard M .; Reza Mortazavi SA; Tabatabaie F. (2008): Aplikimi i valëve tejzanor si një teknikë fillestare për përshpejtimin dhe përmirësimin e mbirjes së farës së elbit: Optimizimi i metodës nga qasja Taguchi. Gazeta e Institutit për Brewing Vol. 114, Issue1, 2008. 14-21.
 • Machikowa T .; Kulrattanarak T .; Wonprasaid S. (2013): Efektet e trajtimit të ultratingullit në germimin e farave të lulediellit sintetik. Akademia Botërore e Shkencave, Inxhinierisë dhe Teknologjisë Gazeta Ndërkombëtare e Bujqësisë dhe Biosistemeve Inxhinieri Vol: 7, Nr: 1, 2013.
 • Nazari M .; Eteghadipour M. (2017): Ndikimet e Valëve Tejzanike në Farërat: Një Mini-Rishikimi. Agri Res & Teknik Vëllimi 6 Numër 3 – Prill 2017.

Fakte të vlefshme

rritje

Mbirje e farës përshkruan zhvillimin dhe rritjen e një bime nga një farë. Procesi i mbirjes rezulton në formimin e një fidane, e cila përfshin proceset metabolike, si dhe shfaqjen e radikale dhe plumule. Një farë e zhvilluar plotësisht përmban një embrion dhe lëndë ushqyese të mbyllur në një shtresë farë. Nën kushtet e duhura, fara fillon të mbijë dhe indet embrionale vazhdojnë të rriten, duke u zhvilluar drejt një filiz. Faktorët më të rëndësishëm për mbirjes së farës janë uji, oksigjeni, temperatura dhe drita.

Trajtimi para mbjelljes

Zmadhimi i farës është termi teknik që përshkruan trajtimet e dobishme të aplikuara për farat pas korrjes, por para mbjelljes në mënyrë që të përmirësohet rritja e mbirjes dhe mbjelljes. Metoda të ndryshme janë përdorur për trajtimin e farës para mbjelljes me qëllim të rritjes së mbirjes dhe uniformitetit të rritjes së fidanëve. Aplikimet e para mbjelljes përfshijnë trajtime mekanike (p.sh., ultrasonication, pounding, fërkim, scarification), trajtim me ujë të nxehtë apo të vluar, trajtim të ngrohjes së thatë, trajtim kimik (p.sh., acid gibberellic / gibberellin, acid sulfurik) ose trajtim elektrik. Ato trajtime të farës aplikohen me qëllim të përmirësimit të fuqisë së farës. Energjia e farës është vlerësimi i cilësisë së mbirjes së farës së mundshme, shfaqjes së fushës dhe aftësisë së magazinimit të farës nën kushte të ndryshme nga mbirjes standarde. Forca e farës matet nëpërmjet testimit të fuqisë së farës.

Modifikimi i endospermës

Endosperm është një ind i prodhuar brenda farave të shumicës së bimëve të lulëzuara pas fekondimit. Ajo rrethon embrionin dhe siguron ushqimin në formë të niseshtjes, edhe pse mund të përmbajë edhe vajra dhe proteina. Endosperma mund të modifikohet enzimatikisht, e cila është një hap i rëndësishëm gjatë malting e elbit. Gjatë malting, glukanë beta enzimë dhe endoproteaza kryesisht përdoren për të modifikuar endospermën e niseshtesë të mezi.

Homogjenizuesit tejzanor me prerje të lartë përdoren në përpunim laboratorik, në tavolinë, pilot dhe në përpunim industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për përzierjen e aplikacioneve, shpërndarjen, emulsifikimin dhe nxjerrjen në shkallë laboratorike, pilot dhe industriale.


Ultrasonikë me performancë të lartë! Gama e produkteve të Hielscher mbulon spektrin e plotë nga ultrasonikatori kompakt laboratorik mbi njësitë e sipërme të stolit deri te sistemet tejzanor të plotë industrial.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë nga laboratormadhësia industriale.


Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.