Primerimi tejzanor i farave: Si Sonication Përmirëson Germination

 • Mbushja tejzanor e farërave dhe kokrrave rezulton në një mbirje më të plotë dhe më të shpejtë dhe prodhim më të lartë të kulture.
 • Ultrasonication rrit pranimin e ujit dhe plehrave në kokrra farë.
 • Nxjerrja tejzanor e farave është një metodë e thjeshtë me kosto të ulët për të rritur normën e mbirjes dhe shpejtësinë e fidanëve.

Zmadhimi ultrasonically i farës

Priming është një metodë e para-trajtimit e përdorur për të shkurtuar kohën e mbirjes së fidanëve. Proceset e ndryshme të mbushjes së farës siç janë mbushja osmotike, hidrogjenizimi dhe mbushja tejzanor janë zhvilluar për të nxitur proceset e hershme të mbirjes. Mbushja tejzanor është një metodë shumë e dobishme për përgatitjen e farës pasi që trajtimi me sonication është i shpejtë, kursimit të energjisë dhe kursimit të ujit.
Fara fillestare që kanë përfunduar proceset e parë të mbirjes, tregojnë një përqindje më të lartë të mbirjes dhe një kohë më të shpejtë të shfaqjes (koha që duhet për të ngritur fara mbi sipërfaqen e tokës), një shkallë më e lartë e shfaqjes (numri i farërave që e bëjnë atë sipërfaqja), dhe rritja më e mirë, duke sugjeruar se fillimi i kokës i ndihmon ata të marrin një sistem të mirë rrënjor poshtë herët dhe të rriten më shpejt. Kjo metodë mund të jetë e dobishme për fermerët, sepse u kursen atyre paratë dhe kohën e kaluar për plehra, ripërshtatje dhe bimë të dobëta.
Procesi mund të lejojë gjithashtu një rritje më uniforme, madje edhe mbirjes së farave të trajtuara. Gjithashtu mund të rritet mbirjes në një gamë temperature më të gjerë dhe të zvogëlojë incidencën e sëmundjes në fara.

UIP1000hdT është procesori i fuqishëm 1kW Hielscher për ultratinguj me batch dhe sonication të vazhdueshëm (Kliko për ta zmadhuar!)

ultrasonicator UIP1000hdT

Përparësitë:

 • çmim i ulët
 • Ujë për të shpëtuar
 • Përpunim i shpejtë
 • energji të ulët
 • i lehtë & Operacion i sigurt

Nxjerrja tejzanor përmirëson përqindjen e mbirjes së farës, indeksin e energjisë së farës (SVI), gjatësinë e rrënjëve dhe xhirimin e fidanëve. Procesi i sonication dhe priming imponon marrjen e ujit dhe / ose substancave të tjera të dobishme në një kokërr farë. Për më tepër, valët tejzanor aktivizojnë reagimet enzimatike dhe të tjera biologjike në qelizën e bimëve duke rezultuar në një mbirje më të shpejtë dhe më uniforme. Edhe fara / drithërat e dobët mund të aktivizohen në mënyrë që rendimenti i përgjithshëm i mbjelljes të përmirësohet.

Mbushje tejzanor farë

Sonication më të gjatë rezulton në mbirjes më të mirë të hibrideve Calanthe. (Shin et al. 2011)

Kërkesë informacioni

Si funksionon pastrimi i farës së farës?

Nxjerrja tejzanor e farave dhe kokrrave rezulton në një mbirje më të plotë dhe më të shpejtë. Këto rezultate arrihen me efektet e mëposhtme tejzanore:

 • Ultrasonics rrit porozitetin e farës nga cavitation akustike përmirësimin e marrjes së ujit dhe disponueshmërinë e oksigjenit (hydropriming tejkaluar / steeping).
 • Ultrasonics rrit absorbimin e ushqyesve dhe plehrave në fara.
 • Shtresë tejzanore rrit transferimin në masë: uji ekstra absorbues reagon lirshëm dhe me gatishmëri me embrionin e qelizës. Në këtë mënyrë, acidi gibberellik lëshohet dhe shkakton një rritje në shkallën e proceseve metabolike në qelizat aleurone.
 • Sonication ndihmon mobilizimin e ushqyesve endosperm nga përçarja e membranës qelizore. (Miano et al 2015)
 • Ultrasonics aktivizon reagime enzimatike dhe të tjera biologjike.

Sonication promovon mbirjes farë / farë dhe rrit prodhimin e kulture. Përveç farërave dhe farimeve të frutave, priming tejzanor farë është testuar me sukses për fara lulesh (orchids, lotus, calanthe), too. Ultrasonication rrit permeabilitetin e mureve të qelizave në mënyrë që fara të tregojë një absorbim të ndjeshëm të ujit dhe lëndëve ushqyese (p.sh. plehrat).
Është treguar se koha e lëngjeve të qumështit, melisë dhe fasuleve të marinës u zvogëlua ndjeshëm nga përdorimi i sonikimit.

Sistemet e Mbjelljes së farës me farë

Furnizime Hielscher Ultrasonics sistemet industriale tejzanor për mbushjen e farës / grurit. Madhësia e sistemit tejzanor është përshtatur me xhirot e farave ose kokrra. Të gjitha sistemet mund të drejtohen 24/7. Për shkak të qëndrueshmërisë së tyre, të gjitha njësitë tejzanor mund të instalohen në mjedise të ashpër.

Përparësitë:

 • Kosto të ulëta
 • Ujë për të shpëtuar
 • Përpunim i shpejtë
 • Konsumi i ulët i energjisë
 • i lehtë & Operacion i sigurt

Na kontaktoni sot! Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë me ju kërkesat tuaja të procesit!

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Letërsi / Referencat

 • Miano, AC; Forti, VA :; Gomes-Junior, FG; Cicero, SM; Augusto, PED (2015): Efekti i teknologjisë së ultrazërit në mbirjen e farës së elbit dhe energji. Seed Sci. & Technol 43; 2015. 1-6.
 • Mirshekari, Bahram (2015): Teknikat e trajtimit të farës fizike mund të ndikojnë në ngritjen dhe prodhimin e grurit në prerjen e vonuar. Idesia (Arica) 33 (3), 2015. 49-54.
 • Ran, HY; Yang, LY; Cao, YL (2015): Ultratinguj në farë rritja e grurit nën efektet e stresit të thatësirës. Shkencat bujqësore, 6, 2015. 670-675.
 • Ratnikova, Tatsiana A .; Podila, Ramakrishna; Rao, Apparao M .; Taylor, Alan G. (2015): Përshtatshmëria e shtresës së farës së domates në përzgjedhjen e nanomaterialeve të karbonit dhe rritja e germinimit dhe rritjes së fidanëve. Revista shkencore botërore, vol. 2015.
 • Shin, Yun-Kyong; Baque, Md. Abdullahil; Elghamedi, Salem; Lee, Eun-Jung dhe Paek, Kee-Yoeup (2011): Efektet e aktivizimit të qymyr druri, rregullatorëve të rritjes së bimëve dhe tejzanor Pre-trajtimet në 'in vitro’ Germination dhe Protocorm Formimi i 'Calanthe’ Hibride. Australian Journal of Crop Science, Vol. 5, Nr. 5, maj 2011. 582-588.


Fakte të vlefshme

Priming është para-trajtimi i farave, e cila shkakton të ashtuquajturin metabolizmin para-germinativ të grurit.
Njohin metoda të ndryshme të mbushjes (p.sh. hidro-mbushje, mbushje osmotike, mbushje e ngurtë e matricës), të cilat mund të aplikohen për të përmirësuar shkallën e mbirjes së farës, germimin e përqindjes dhe uniformitetin e shfaqjes së fidanëve duke kontrolluar ujin e disponueshëm në farën. Paraburgimi fillon fazat e hershme të mbirjes, por nuk lejon lëvozhgën e rrënjëve, dhe pastaj farat thahen deri sa nevojiten.
Shtresë tejzanor është treguar të jetë shumë i suksesshëm duke rezultuar në rendimentet më të larta, shfaqjen më të shpejtë dhe mbirjes më uniforme.
Sidomos në kushte të vështira, si në klimat gjysmë-aride dhe aride, përdorimi i fidanëve primed ka avantazhe të konsiderueshme. Mbushja siguron që fara të mbijnë dhe të rriten edhe në klimë jo-mikpritëse.