Malting tejzanor dhe mbirjes së maltit

 • Malting është një proces që konsumon kohë: thithja dhe hidratimi i farës së grurit merr shumë kohë dhe arrin kryesisht rezultate të pabarabarta.
 • Nga ultrasonication, shpejtësia mbirjes, norma dhe rendimenti i elbit mund të përmirësohet ndjeshëm.

Malt Prodhimi

Malt / misër malted është përdorur gjerësisht për të bërë birrë, uiski, dridhje malted, uthull malt, si dhe ushqim shtues. Gjatë procesit të maltingut drithi i tharë (p.sh. elbi) është ngjyhet në ujë për të filluar germimin. Gjatë germimit ekzistojnë enzimat ekzistuese, prodhohen enzime të reja dhe muret e qelizave endospermës prishen për të liruar përmbajtjen e tyre qelizore, si dhe për të prishur disa nga proteinat e ruajtura në aminoacidet. Kur një shkallë e caktuar e mbirjes është arritur, procesi i mbirjes ndalet nga një proces tharjeje. Nga malting kokrra, enzimat – domethënë α-amylase dhe β-amylase – e nevojshme për modifikimin e niseshteve të grurit në sheqerna janë zhvilluar. Llojet e ndryshme të sheqerit përfshijnë glukozën e monosakaridës, maltozën disaccharide, maltotriose trisakaride dhe sheqernat më të larta të quajtur maltodextrines. Mbirjes dhe mbirjes së drithit është mjaft kohë, duke pasur parasysh se rrjedhja zgjat 1-2 ditë dhe mbirjes zgjat 4-6 ditë. Kjo e bën prodhimin e maltit të gjatë dhe të shtrenjtë.

Sonication përmirëson kapacitetin e mbirjes

Prishja e elbit

Përmirësim Ultrasonically Malting

Zgjidhja: Sonication

 • Sonication përmirëson kapacitetin e mbirjes dhe shpejtësinë e kokrrave të elbit.

Efektet e ultrazërit:

 • Qetësim më i shpejtë dhe më i mirë
 • Shperthimi me i shpejte
 • Mbirje më e plotë
 • Aktivizimi i Enzymes
 • Shkalla e lartë e nxjerrjes
 • Malt me Cilësi të Lartë

Këto efekte të iniciuara ultrasonically janë shkaktuar nga një aktivitet i përmirësuar enzimatik dhe mikro fissures të nxitura nga cavitation tejzanor në farën. Kokrra e elbit mund të përthithë më shumë ujë në një periudhë më të shkurtër kohore, duke çuar në një masë të konsiderueshme hydration përmirësuar e fara. Një hydration shpejtë dhe madje mbirjes janë të rëndësishme për një cilësi të mirë malting nga fara ungerminated janë të prirur për të dëme bakteriale dhe kërpudhave.
Malting është një proces kompleks që përfshin shumë enzima; ato të rëndësishme janë α-amylase, β-amylase, α-glucosidase, dhe kufizojnë dextrin. Gjatë malting, elbi i nënshtrohet një procesi jo të plotë të mbirjes natyrore që përfshin një seri degradimi enzimë të endospermës së krimbit të elbit. Si rezultat i kësaj degradimi enzimë, muret endosperm qelizore janë degraduar, dhe granula niseshte janë lëshuar nga matrica e endosperm në të cilën ata janë të ngulitur. Ultrasonics aktivizon enzimat dhe përmirëson shkallën e nxjerrjes së materialit intracellular, p.sh. niseshtesë, proteinat. Molekulat arabinoxilane priren të formojnë agregate makromolekulare në zgjidhjet e polisaharideve të holluara. Ultrasonication ndihmon për të reduktuar agregatet e polysaccharides në mënyrë efektive. Nga degradimi i niseshtes polisaharid, prodhohen karbohidratet fermentuese. Karbohidratet e tilla shndërrohen në alkool në hapin e fermentimit të prodhimit të birrës.

Të gjitha këto efekte tejzanore në proceset bio-kimike gjatë malting rezultojnë në një koha më e shkurtër e mbirjes dhe a shkalla më e lartë e kultivimit / rendimenti. Shkurtimi i periudhës së mbirjes rezulton i rëndësishëm përfitime komerciale për industrinë e maltingut dhe pirja.

Yaldagard et al. (2008) ka treguar se ultrasonics “ka potencial që të përdoret në proceset e maltingut si një metodë e trajtimit të farave për të reduktuar periudhën e mbirjes dhe për të përmirësuar përqindjen e mbirjes totale.”

Yaldagard et al. 2008 hetuar mbirjes ultrasonically përmirësimin e farave elbi.

Mbirje me shpejtesi nga sonication

Tejzanor Seed Priming Protokolli i Barley

materiali:
Farërat e elbit Hordeum vulgare (9% përmbajtje lagështie, magazinuar në temperaturën e dhomës për 3 muaj pas korrjes)
Pajisja tejzanor UP200H (200W, 24kHz) e pajisur me sonotrode S3 (forma radiale, diametri 3mm, thellësia maksimale e zhytjes 90mm)

Protokolli:
Vrima e bri ishte zhytur përafërsisht. 9 mm në procesin e zgjidhjes së përbërë nga fara e ujit dhe elbit. Të gjitha eksperimentet u kryen në mostra (10 g farë elbi) të shpërndara në 80 ml ujë të kripës me sonication direkte (sistemi i sondës) me një input të fuqisë prej 20, 60 dhe 100%, me agjitacion shtesë ose dridhje. Kjo u përdor për të shmangur valët e këmbëve ose formimin e zonave të lira të ngurta për një shpërndarje uniforme të valëve tejzanor. Pajisja tejzanor u vendos në mënyrën e pulsimit, duke përdorur një kontroll të ciklit të detyrës, në mënyrë që të reduktonte formimin e radikalëve të lirë. Cikli u vendos në 50% për të gjitha eksperimentet. Zgjidhja u përpunua në një temperaturë konstante prej 30 ° C për 5, 10 dhe 15 min. [Yaldagard et al. 2008]

Results:
Trajtimet tejzanor rezultojnë në hydration më të lartë dhe rritje të shpejtë në kohë më të shkurtër.
Hedhja më e lartë e farës (rreth 100%) është regjistruar në vendosjen e fuqisë 100%. Për farat e sonicuara për 5, 10 dhe 15 min me fuqi të plotë (vendosja e fuqisë 100% të pajisjes), norma e mbirjes u rrit nga ~ 93.3% (farat jo-sonicated) në 97.2%, 98% dhe 99.4% respektivisht. Këto rezultate mund t'u atribuohen efekteve mekanike për shkak të kalitimit të shkaktuar nga ultratinguj duke rritur sasinë e ujit nga muret e qelizave. Sonication rrit transferimin në masë dhe lehtëson depërtimin e ujit përmes murit të qelizave në brendësi të qelizës. Rënia e flluskave të kavitacionit pranë mureve qelizore pengon strukturën e qelizës dhe mundëson një transferim të mirë të masës për shkak të avionëve të lëngshëm tejzanor.
Metoda e reduktoi ndjeshëm kohën e nevojshme për të filluar germimin e farave. Rrënjët e flokëve u shfaqën më shpejt në mostrat e trajtuara dhe u rritën me bollëk në krahasim me fara jo-sonicated. Kur përdoret elbi i trajtuar si më sipër, periudha e mbirjes u shkurtua në 4 deri 5 ditë (varësisht nga fuqia tejzanor dhe koha e ekspozimit) nga 7 ditët e zakonshme. Për më tepër, koha mesatare e mbirjes u zvogëlua nga 6.66 ditë për vendosjen e fuqisë prej 20% në 4.04 ditë për vendosjen e fuqisë tejzanor prej 100% pas një kohe të përpunimit prej 15 minutash. Analiza e të dhënave rezultuese tregon se shtrirja e mbirjes dhe koha mesatare e mbirjes u ndikuan dukshëm nga cilësimet e ndryshme të energjisë tejzanore gjatë testit të mbirjes. Të gjitha eksperimentet rezultuan në rritje të mbirjes së farave të elbit në krahasim me kontrollin jo-sonicated (Fig. 1). Koha maksimale mesatare e mbirjes u regjistrua për vendosjen e fuqisë 20% dhe koha minimale e mbirjes u regjistrua për vendosjen e fuqisë 100% (Fig. 2).

Prodhimi më i lartë nga malting tejzanor.

Shkalla e lartë e mbirjes dhe rendimenti me ultrasonikë

Sonication është provuar gjithashtu për të rritur germination farë e chickpeas, gruri, domate, piper, karrota, rrepkë, misri, oriz, shalqi, luledielli dhe shumë të tjerë.

Pajisje tejzanor

Hielscher Ultrasonics furnizon ultrasonicators të fuqishëm me fuqi të lartë për përdorim laboratorik, tavolinë dhe industrial. Për priming farë dhe malting në një shkallë tregtare, ne ju rekomandojmë sistemet tona industriale tejzanor të tilla si UIP2000hdT (2KW) UIP4000hdT (4KW) UIP10000 (10kW) ose UIP16000 (16kW). Reaktorët e qelizave të rrjedhjes dhe pajisje plotësojnë gamën tonë të produktit. Të gjitha sistemet Hielscher janë jashtëzakonisht të fuqishme dhe të ndërtuara për 24 orë në ditë.
Për të testuar dhe për të optimizuar mbjelljen e farës dhe mbirjes së farës, ne ju ofrojmë mundësinë për të vizituar laboratorin tonë të plotë të pajisur tejzanor dhe qendrën teknike!
Na kontaktoni sot! Ne jemi të kënaqur për të diskutuar ju procesin me ju!

Kërkesë informacioni

UIP

UIP1000hdT

Përmirësimi i mbirjes nga
Ultrasonics

 • Mbirje e përshpejtuar
 • rendimenti më i lartë

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin e mëposhtëm, nëse dëshironi të kërkoni informacione shtesë rreth homogjenizimit tejzanor. Ne do të jemi të lumtur t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja.

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Letërsi / ReferencatFakte për elbin & malt

Procesi i Malting

Në malting drithëra germinates dhe përfshin tre hapa: steeping, germination dhe kilning. Gjatë kalimit, uji i shtohet kokrrave që aktivizojnë enzimat. Rrëshqitja konvencionale zgjat 1-2 ditë. Pas 1-2 ditësh drithërat e elbit kanë arritur një përmbajtje të ujit prej 40-45%. Në këtë pikë, elbi hiqet nga uji i rrjedhshëm dhe fillon mbirjes.
Gjatë mbirjes, formohen ose aktivizohen disa enzima, të cilat më vonë në procesin e copëzimit janë thelbësore. β-glucans janë thyer nga endo-β-1,4-glucanase dhe endo-β-1,3-glucanase. Endo-β-1,4-glucanase është tashmë i pranishëm në elb, por endo-β-1,3-glucanase është vetëm i pranishëm në maltit. Për shkak se β-glucans janë xhel formimin dhe në këtë mënyrë mund të rrjedhin probleme në filtrim, një përmbajtje e lartë e β-glucanase dhe një përmbajtje të ulët të β-glucan janë të dëshirueshme në maltit. Përmbajtja e kollës zvogëlohet dhe përmbajtja e sheqerit rritet gjatë mbirjes dhe niseshteja degradohet nga α-amylase dhe β-amylase. Nuk ka α-amilazë të pranishme në elb; ajo prodhohet gjatë mbirjes, ndërsa β-amilaza është tashmë e pranishme në elb. Proteinat gjithashtu degradohen gjatë mbirjes. Peptidazat degradojnë 35 - 40% të proteinave në material të tretshëm. Pas 5 deri 6 ditësh mbarimi i mbirjes dhe proceset e tij të jetës çaktivizohen nga rryma. Në rrymë uji hiqet duke kaluar ajrin e nxehtë përmes maltit. Kjo ndalon mbirjes dhe modifikimet, dhe në vend të kësaj, përbërjet e ngjyrave dhe shijeve formohen nga reagimet e Maillard.

Enzimat në Malting & Procesi i Brewing

Enzimat më të rëndësishme për hidrolizën e niseshtesë në elb janë enzimat α-amylase dhe β-amylase që katalizojnë hidrolizën e niseshtës në sheqer. Amilaza degradon polisaharidet, dmth. Niseshte, në maltozë. β-amylase është i pranishëm në një formë joaktive para germination, ndërsa α-amylase dhe proteazave duket sapo ka filluar germination. Meqenëse α-amilaza mund të veprojë kudo në substrate, ajo tenton të jetë më e shpejtë se sa β-amilazë. β-amylase katalizon hidrolizën e lidhjes së dytë α-1,4 glikozidike, duke hequr dy njësi glukoze / maltoze në të njëjtën kohë.
Enzimat e tjera, të tilla si proteazë, thyejnë proteinat në grurë në forma që mund të përdoren nga maja. Në varësi të procesit të malting ndaluar, një merr një raport të preferuar koll / enzimë dhe niseshte pjesërisht konvertuar në sheqerna fermentueshme. Malt gjithashtu përmban sasi të vogla të sheqernave të tjera, të tilla si saharoze dhe fruktoza, të cilat nuk janë produkte të modifikimit të niseshtës por tashmë ishin në grurë. Shndërrimi i mëtejshëm në sheqernat fermentuese arrihet gjatë procesit të mashingut.

Hidroliza e amidonit

Gjatë hidrolizës enzimatike, enzimat katalizojnë procesin e saharizimit, që do të thotë se karbohidratet (niseshte) janë thyer në molekulat përbërëse të sheqerit përbërës. Nga hidroliza, burimi i energjisë (niseshte) konvertohet në sheqerna të cilat konsumohen nga embrioni për rritje.

Proteina në elb

Elbi ka një përmbajtje proteine prej 8 deri 15%. Proteinat e elbit ndihmojnë në thelb cilësinë e maltit dhe birrës. Proteinat e tretshme janë të rëndësishme për mbajtjen e kokës së birrës dhe stabilitetin.

Arabinoxylans dhe β-glucan në Elb

Arabinoxylans dhe β-glucan janë fibra diete të tretshme. Ekstraktet e maltit mund të përmbajnë nivele të larta të arabinoksilanëve të cilët mund të shkaktojnë vështirësi gjatë filtrimit pasi që ekstraktet e trasha mund të përkeqësojnë dukshëm performancën e proceseve të pirja. Për procesin e shpërthyer, një përmbajtje e lartë e β-glucan në elb mund të çojë në degradimin e pamjaftueshëm të mureve të qelizave, e cila nga ana tjetër pengon përhapjen e enzimeve, mbirjes dhe mobilizimin e rezervave kernel dhe kështu zvogëlon ekstraktin e maltit. Mbeturina β-glukani mund të çojë gjithashtu në lagështi shumë të trashë, duke shkaktuar një problem filtrimi në fabrikë birre dhe mund të marrë pjesë në pjekjen e birrës, duke shkaktuar ngrirje të ftohtës. Arabinoxylans gjenden në muret e elbit, tërshëra, grurë, thekër, misër, oriz, meleku dhe mel. Shthurshmëria e të dy arabinoksilanëve dhe β-glucan janë rritur ndjeshëm nga sonication.

Antioksidantë në elb

Elbi përmban më shumë se 50 proanthocyanidins përfshirë oligomeric dhe polymeric flavan-3-ol, catechin, dhe gallocatechin. Dimerik proanthocyanin B3 dhe procyanidin B3 janë ato më të bollshme në elb.
Antioksidantë janë të njohur për aftësinë e tyre për të vonuar ose parandaluar reaksionet e oksidimit dhe reagimet radikale të lira të oksigjenit, gjë që i bën ata të rëndësishëm në procesin e përgaditjes dhe të pjekjes. Antioksidantë (p.sh. sulfite, formaldehid, askorbate) përdoren si aditivë në procesin e birrës me qëllim të përmirësimit të stabilitetit të aromës së birrës. Rreth 80% e komponimeve fenolike në birrë rrjedhin nga malti i elbit.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.